Şimdi Ara

PCR testi 48 saati geçti sonuç yok!! (72 saat sonra pozitif!!)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 23.08.2020 tarihinde Şehir hastanesine giderek muayene oldum ve pandemi bölümüne sevkedildim. Test talep edildi. Semptomların bir çoğu mevcut. Yoğun kas ağrıları, baş ağrısı, öksürük, ishal vs. Kan ve PCR testi yapıldı. PCR testi 48 saati geçmesine rağmen sonuçlanmadı. Mevcut yoğunluğu tümüyle kabul ediyorum ama eğer pozitifsem karantinaya gireceğim. Kimseye bulaştırmaya hakkım yok. Değilsem de maskeli bir şekilde işlerimin başına dönmem gerekiyor.

    Sırası ile "ALO 186"yı aradım ve kayıt bıraktım. İlçe sağlık müdürlüğünü de aramamı tavsiye ettiler ordan. İlçe sağlık müdürlüğünü aradım halk sağlığı müdürlüğünü arayın dediler. Aradığımda ise sadece "henüz test sonucumun çıkmadığı" bilgisine ulaşabildiler kayıtlardan.

    Dediğim gibi yoğunluğun farkındayım ama "45 dakikada sonuçlanan test kiti" lafı falan dönüyordu ortalıkta. Acelemin sebebi "işimin çabuk çözülmesi" değil. Eğer taşıyıcıysam toplum açısından bir an önce önlem alınabilmesi. Sizce de 48 saat çok uzun değil mi? Gerçi ne zaman açıklanacağı da belli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hagi10best -- 26 Ağustos 2020; 13:0:39 >



  • 3-5 gün sürebilir :)

    belirtisi olmayan çakallar yalan söyleyip test yaptırıyor.
    son dönemde öğretmenler de işe gidip gelmeye başladı bir de onlar test yaptıracak aşırı yoğunluk var normalde 1-3 gün falandı şimdi 5 gün sonuç bekleyenler yorum yapmış siz yine karantinaya girin belki 2 saat sonra sonuç gelebilir belli olmaz.
  • Bizim 11 saatde çıktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 saatte çıktı şehir hastanesinde, sonuç için aramaya gerek yok enabiza düşüyor anında. 2-3 güne rağmen cikmadiysa kaybolmuştur belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz temas olduğu ve belirtiler görüldüğü için test verdik, 3 gün bekledik, sonuç gelmeyince hastaneye gittik ve sonuç olarak testin kaybolduğunu söylediler :D
  • Hala e nabiz'a düşen bisey yok. 2.5 gün oldu. Kuzenimin esi 2 hafta once karantinadaydi ve 5. Günün sonunda sonuc çıkmış pozitif diye. Şehir kayseri. Gercekten bu şekilde calisiliyorsa bu virus daha çok yayılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Test yaptırdığın andan itibaren pozitifmiş gibi kendini karantinaya alman gerekiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karantinaya aldim kendimi zaten ama ölümcül bir hastalik hakkinda da taşıyor isem bilgim olsun isterim. Ona göre tedavi talep edeceğim. Cumartesi gununden beri halsizlik, ateş, kas ağrısı son bulmadı bir türlü. Sadece bir kez aile hekimim aradi ve mevcut semptomlari sordu.

    Bugun testin yapıldığı sehir hastanesini aradim ve gercekten hic yardimci olmadilar. Heleki personelin teki yuzume kapatti telefonu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeyse 72 saat oldu. Hala sonuçlanmadı. Bu kadar geç sonuçlanıyorsa hastalığı kontrol altında tutmak imkansız olacaktır. Çünkü o gün bir dünya insanla nerdeyse 3 saat ayakta sıra bekleyerek test yaptırdım. Hepsinin benim gibi işi gücü bırakıp evden çıkmayacağına ihtimal vermiyorum.
  • yaklaşık yarım saat önce arandım ve test sonucumun pozitif olduğunu öğrendim. zaten evden çıkmamıştım ve tedavili karantina sürecimin başlayacağını belirttiler. watsaptan konum atmamı istediler. filyasyon ekibi ziyarete gelecekmiş.

    test 72 saat gibi bir sürede sonuçlandı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hagi10best

    yaklaşık yarım saat önce arandım ve test sonucumun pozitif olduğunu öğrendim. zaten evden çıkmamıştım ve tedavili karantina sürecimin başlayacağını belirttiler. watsaptan konum atmamı istediler. filyasyon ekibi ziyarete gelecekmiş.

    test 72 saat gibi bir sürede sonuçlandı.
    Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Testinizin sonucunu beklerken e-nabız'da covid test sonucu ekranına geldiğinizde ne yazıyordu acaba? Askere gideceğim dün test verdim "kayıtlı bilginiz bulunmamaktadır" yazıyor. Sonuç bekleniyor gibi bir ekran çıkmalı mıydı yoksa bu normal bir durum mu? Askerlik olmasa isterse 5 günde çıksın çok dert değil ama pazartesi askere gideceğim ve sevk evrağını alabilmek için test sonucuna ihtiyacım var
  • KilliKarpuz kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. O kısım boş görünüyor aynen. Sonuç çıkınca geliyor tahliller>covid kısmına. Sürekli kontrol ederek sonuç çıktığında ulaşabilirsin. Oradan pdf olarak görüntüleme seçeneği üzerinden çıktı alman ilgili belgeyi sağlayacaktır sana.
  • KilliKarpuz kullanıcısına yanıt
    hocam sonucunuz ne zaman çıktı. bende çarşamba sabahı yaptırdım sonuç yok hala
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Santiago Munez

    hocam sonucunuz ne zaman çıktı. bende çarşamba sabahı yaptırdım sonuç yok hala
    Hocam salı sabah 9.30'da yaptırmıştım, çarşamba akşam 11.40'ta sisteme düştü sonucum
  • Karantinam bitti arkadaslar. Atlattik galiba cok şükür. Tekrar test yapmadilar. Polis aradi ve şeridi kaldirip imha etmemi istedi. Sadece öksürük var. Diger tum semptomlar gitti. Yakalanan herkese gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hagi10best kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir şerit? Geçmiş olsun.
  • Hocam taşıyıcıysam önlem alınabilmesi demişsiniz de siz alın kendi önleminizi şüpheleniyorsanız neden test sonucunu bekliyorsunuz ki?
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Karantina başında polis tarafindan kapiya cekilen "polis girilmez" şeridi dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.