Şimdi Ara

pci express to 4 pin cpu çevirici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Yeni sistem toplamaktayım.

    Aldığım anakart asus x570 prime-p modeli. anakart üzernde işlemci beslemesi için 8+4 pinlik bir boşluk mevcut.

    Psu ise FSP Hydro HD700 700W. üzerinde yalnızca 1 adet 4+4 pinlik cpu çıkışı mevcut. 8 i karşılasa bile 4'lük kısım boş kalıyor.

    PCIe için gpuya bağlanan 6+2 kablodan ise 4 adet mevcut. 8+6 isteyen ekran kartına bu PCIe kablolarından 2 si gidiyor.

    Anakart cpu beslemesi için 6+2'lerden birini 8 pinlik boşluğa, 4+4 lük cpu besleme kablolarından birini de 4 pinlik boşluğa bağlamayı düşündüğüm zaman da 6+2 den oluşan PCIe pininin cpu girişinden farklı olduğunu gördüm internetteki resimlerden. Muhtemelen oraya girmeyecek.

    Aklıma takılan nokta ise 6 pin to 8 pin çevirici mevcut. Boştaki PCIe 6 pinlik kablodan 8 pin'e dönüştürüp anakart üzerindeki 8 lik kısma taksam işimi görür mü?

    özetleyecek olursam PCIe kablosunun voltajı/gücü cpu beslemek için uygun mudur?

    biraz karışık gibi görünse de derdimi yazabildiğimi düşünüyorum. yardımcı olan birileri çıkarsa sevinirim. bazı yerlerde anakarttaki yalnızca 8 pini takmamızın yeterli olduğu yazılsa bile oc işlemi yapma durumumdan dolayı ihtiyaç duyacağımı düşünüyorum.







  • Güç kaynağından gelen 4+4 pinlik CPU güç kablosunu, anakarttaki 8 pin güç girişine bağlayın. Diğer 4 pin CPU güç girişi boş bırakın. Çevirici vs. ile uğraşmanıza hiç gerek yok. Sıvı nitrojen ile hız aşırtma rekoru denemesi yapmayacaksanız bu fazlasıyla yeterli olacaktır.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Cevap icin teşekkürler. Hiz asirtma denemeyecegim ama mimarim. Surekli vray ve corona uzerinden render alacak pc. Cpu boost, gpu oc ozelliklerine sahip(rog strix rx5700 xt oc edition). Yogun bi sekilde kullanilacak. Tek kaygim bu yonde. O zaman dediginiz gibi bağlayım. Olasi bir durumda donusturucu alirim.

    Tek korkum bahsi gecen olasi durumun donanim hasarina neden olmasi. Guc yetmezse sistemin hasar gormesi gibi bir durum olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hagi10best -- 25 Eylül 2019; 21:55:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hagi10best kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız 8 pin bağlayın yeterli
  • Merhabalar. Konudaki sorunun aynısını ben de yaşıyorum. Eski kasamın içine MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI anakart, Ryzen R5 3600X, Gskill Trident Z Rgb Neo 16GbX2 Ram aldım. Bende de 4pin cpu güç girişi boş kaldı. Ram'lerin ikisini aynı anda takınca anakart üstündeki hata ledlerinden CPU yanıyor ve açılmıyor. Tek Ram takınca sorunsuzca açılıyor. Ram'lerin ikisi de sağlam, ayrı ayrı denedim. Zaten CPU uyarısı veriyor, RAM değil. Çözüm olarak Aklıma 4pin girişinin boş kalmasından başka bir şey gelmiyor. Güç kaynağında 8pin PCI express slotlarından biri boş. CPU için burayı kullansam sorun olur mu? Ya da kablo öneriniz var mı? (Bu arada güç kaynağı High Power Astro Light 750 watt 80+ Gold)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.