Şimdi Ara

pci exp 2.0 destekleyen bir anakarta pci exp 3.0 bir ekran kartı takılırsa durum ne olur?Performans?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
31.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pci exp 2.0 destekleyen bir anakarta pci exp 3.0 bir ekran kartı takılırsa durum ne olur?
    Performans açısında ne kadar bir düşme yaşanır?
    Teknik olarak bant genişlikleri çok mu fazla?

Bende m5a97 anakart var asusun..pci exp 2.0 destekliyor..ASus 560ti var ekran kartıda..nvidia 590 almak istiyorum ilerde şimdiden araştırayım dedim..teşekkürler..

• Anakartın desteklemesinden ziyade bu konuda başrolü işlemci oynuyor. Şuan Pci Exp 3 hiç bir işe yaramıyor yeni nesil işlemcilerle performans farkları belli olacaktır diye biliyorum
  • pci exp 3.0 destekli ekran kartın varsa ki bu gtx 680 gibi bir kart oluyor pci 2.0 anakartın olması zor bir ihtimaldir
    hd 5870'e kadar kartlarda ancak 8x darboğaz yapıyor diye hatırlıyorum 2x5870 den güçlü bir kart varsa ancak fark oluşmaya başlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 24 Mart 2012; 8:36:46 >
  • aşağıdaki tablodan da görüleceği gibi teorik olarak PCI-E 3.0 daha hızlı veri transferi yapabiliyor. bunun pratikteki yansımaları sistemlere göre değişiklik gösterebilir. PCI-E 2.0 olan bir anakartta PCI-E 3.0 ekran kartı kullanmak, kısmende olsa ekran kartının sergilediği güce göre bir performans farkı yaratacaktır.

Base Clock Speed: PCIe 3.0 = 8.0GHz, PCIe 2.0= 5.0GHz, PCIe 1.1= 2.5GHz
    Data Rate (per lane & per direction): PCIe 3.0 = 1000MB/s, PCIe 2.0= 500MB/s, PCIe 1.1= 250MB/s
    Total Bandwidth (x16 link): PCIe 3.0 = 32GB/s, PCIe 2.0= 16GB/s, PCIe 1.1= 8GB/s
    Data Transfer Rate: PCIe 3.0 = 8.0GT/s, PCIe 2.0= 5.0GT/s, PCIe 1.1= 2.5GT/s
  • Çalışır
  • çalışır çünkü pci-ex tıpkı sata gibi geriye dönüktür. sata 3 hdd, 2 moboda nasıl çalışıyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

aşağıdaki tablodan da görüleceği gibi teorik olarak PCI-E 3.0 daha hızlı veri transferi yapabiliyor. bunun pratikteki yansımaları sistemlere göre değişiklik gösterebilir. PCI-E 2.0 olan bir anakartta PCI-E 3.0 ekran kartı kullanmak, kısmende olsa ekran kartının sergilediği güce göre bir performans farkı yaratacaktır.

Data Rate (per lane & per direction): PCIe 3.0 = 1000MB/s, PCIe 2.0= 500MB/s, PCIe 1.1= 250MB/s
    Total Bandwidth (x16 link): PCIe 3.0 = 32GB/s, PCIe 2.0= 16GB/s, PCIe 1.1= 8GB/s

gtx 680 veya hd 7970 olmadıkça hiç bir fark olmaz hatta onlarda bile fark olmayabilir
    bant genişliğidir kasıt edilen aynı kartı 2.0 da 3.0 da koysan aynı hızda çalışır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pci ex 2.0 x16 ve hatta x8 güncel bütün kartlara yeter merak etmeyin.Bant genişliği yeteri kadar geniştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: alito

aşağıdaki tablodan da görüleceği gibi teorik olarak PCI-E 3.0 daha hızlı veri transferi yapabiliyor. bunun pratikteki yansımaları sistemlere göre değişiklik gösterebilir. PCI-E 2.0 olan bir anakartta PCI-E 3.0 ekran kartı kullanmak, kısmende olsa ekran kartının sergilediği güce göre bir performans farkı yaratacaktır.

gtx 680 veya hd 7970 olmadıkça hiç bir fark olmaz hatta onlarda bile fark olmayabilir
    bant genişliğidir kasıt edilen aynı kartı 2.0 da 3.0 da koysan aynı hızda çalışır

"ekran kartının sergilediği güce göre" dedim zaten. GTX680 den veya HD7970 den bahsetmedim PCI-E 3.0 önümüzdeki birkaç sene için çıkan bütün GPU lar için yeterlidir.

• GTX 680 veya Amd HD 7970 olsa bile hiçbir fark olmaz!!! GTX 680 veya Amd HD 7970 i PCIe 3.0 veya PCIe 2.0 ye taksanız hiçbir fark olmaz hatta PCIe 3.0 bazı oyunlarda daha kötü fps veriyor buyrun aşağıdaki resme bakın.

pci exp 2.0 destekleyen bir anakarta pci exp 3.0 bir ekran kartı takılırsa durum ne olur?Performans?
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

GTX 680 veya Amd HD 7970 olsa bile hiçbir fark olmaz!!! GTX 680 veya Amd HD 7970 i PCIe 3.0 veya PCIe 2.0 ye taksanız hiçbir fark olmaz hatta PCIe 3.0 bazı oyunlarda daha kötü fps veriyor buyrun aşağıdaki resme bakın.

Bu testi nasıl yapmışlar? Daha ivy bridge çıkmadı. pci-e 3.0 desteği ivy bridge ile gelecek

• quote:

Orijinalden alıntı: ascha

quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

GTX 680 veya Amd HD 7970 olsa bile hiçbir fark olmaz!!! GTX 680 veya Amd HD 7970 i PCIe 3.0 veya PCIe 2.0 ye taksanız hiçbir fark olmaz hatta PCIe 3.0 bazı oyunlarda daha kötü fps veriyor buyrun aşağıdaki resme bakın.

Bu testi nasıl yapmışlar? Daha ivy bridge çıkmadı. pci-e 3.0 desteği ivy bridge ile gelecek

ivy çıkmamış ama pci exp 3.0 lı anakartlar çıktı :). zatne ivy olunca da bişey değişmez sadece işlemci biraz daha hızlı olacağı için 2-3 fps oynar :)

• pci-e 3 desteği ivy bridge işlemcilerde gelecek. şu anda pci-e 3 destekli anakrtlar altyapı olarak (elektrik altyapısı) olarak destekli ancak sandy bridge ile portlar pci-e 2 çalışıyor.

pci-e kontrolcüsü işlemcide olması lazım.
  • Bu testi şimdi de istiyorum.
  • pci express 2.0 hızında çalışır, performans olarak da hiç birşey kaybetmezsin

not : 666. mesajım
  • Performans bir dusus olmaz karti 2.0 olarak calistriri cunku burada kilit nokta islemci ivyler gelmeden tam 3.0 perfromansini alamayacagiz o zaman gercek gucu gorecegiz 2.0 da calisacagi icin bir dusus olmayacak AMA islemciler cik,adada bir yukselme olmaz yani ankartimiz islemciniz Ekran karti 3.0 desteklemedigi zaman bang genisligi cok oldugundan 2.0 da calistirir.
  • Zaten mevcut sistemi olanların çoğu için başka seçenek yok. Elinde 6950 vardır. 7870 almak istersin. Zaten performans artışı bellidir ve bu tatmin eder. Şidmi bir de IVY işlemci ve yeni board almak ekran kartı upgrade etme amacını biraz aşmış olur...
  • s.a beyler benim sormak istediğim şu benim anakartım buhttp://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3/M4A87TDUSB3/ ve pci-e 2.0 destekliyor ben buna pci-e 2.1 yada pci-e 3.0 bir ekran kartı taksam sonuc ne olur

almak istediğim ekran kartları aşagıda

http://tr.msi.com/product/vga/R6850-PM2D1GD5-OC.html#?div=Specification

asus global
    HD7770-DC-1GD5 | Graphics Cards | ASUS Global
    https://www.asus.com/Graphics_Cards/HD7770DC1GD5/#overview

1-) takılırmı..?

2-) çalışırmı..?

3 çalışırsa herhangi bir performans kaybı yaşarmıyım..?

4-) sorun olursa bunun altından nasıl kalkabilirim..?

• quote:

Orijinalden alıntı: _tiesto_

s.a beyler benim sormak istediğim şu benim anakartım buhttp://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3/M4A87TDUSB3/ ve pci-e 2.0 destekliyor ben buna pci-e 2.1 yada pci-e 3.0 bir ekran kartı taksam sonuc ne olur

asus global

1-) takılırmı..?

2-) çalışırmı..?

takılır,sorunsuz çalışır(power supply nin yeterli olduğunu varsayarak),performans kaybı olmaz,sorun olursa kartı sıfır alırsanız gider iade edersiniz başka kart alırsınız..anakartınızda pci16x slot var ve 16x olan her ekran kartını kullanabilirsiniz,pci 3.0 2.0 vb fark etmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 30 Mart 2013; 11:38:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

quote:

Orijinalden alıntı: _tiesto_

s.a beyler benim sormak istediğim şu benim anakartım buhttp://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3/M4A87TDUSB3/ ve pci-e 2.0 destekliyor ben buna pci-e 2.1 yada pci-e 3.0 bir ekran kartı taksam sonuc ne olur

asus global

1-) takılırmı..?

2-) çalışırmı..?

takılır,sorunsuz çalışır(power supply nin yeterli olduğunu varsayarak),performans kaybı olmaz,sorun olursa kartı sıfır alırsanız gider iade edersiniz başka kart alırsınız..anakartınızda pci16x slot var ve 16x olan her ekran kartını kullanabilirsiniz,pci 3.0 2.0 vb fark etmez

çok çok saolun allah razı olsun....

1 adet pci-e 2.0 x16 slot var ozmn pci-e 3.0 olan bir ekran kartı buldum gidip alayım bende bu dertten kurtulayım...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.