Şimdi Ara

PC & LCD TV 'EKRANDA KIRILMALAR OLUYOR'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıdaki fotoğraflardaki gibi (kırılmayı yakalamak için seri fotoğraf çekmek durumunda kaldığımdan biraz görüntüler kötü, asıl sorun bu değil KIRILMA olması) film izlerken ekranda anlık rahatsız edici kırılmalar oluyor...Gerek Media Player Classic'de, gerekse Gomplayer'da durum aynı...Sahneyi durdurunca kırılmayı göremiyorsunuz, düzeliyor...O yüzden sahneyi durdurup fotoğraf çekemedim...Aynı sahnedeki kırılmayı monitörde göremiyorum, ya ben yakalayamıyorum, ya da monitörde sorun olmuyor (monitör sorunu oyunlardaydı ve v-sync ile çözüldü, aşağıda ekran kartına açtığım konunun linki de var)

Sorun neden kaynaklanıyor tam olarak anlayamadım...Kablodan olabilir diye düşünüyorum ama başka kabloyla deneme şansım olmadı, bir arkadaş "interface lag" oluyor diyor LCD TV'de, şimdiye kadar duymamıştım...

Benzer sorunla karşılaşanınız var mı? Sorun ne olabilir? Çözümü nedir...

Cevap yazanlara şimdiden teşekkür...

Ekran kartı bölümüne açtığım konu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_35830467/mpage_1/key_//tm.htm#35850787

• ...

• bu olay büyük ihtimalle bilgisayarınızın ekran kartıyla alakalı.benimde başıma geldi.eskiden filmleri notebook ile( HDMI-HDMI bağlantıda)seyrederken böyle kırılmalar oluyordu.hatta benim kırılma yukarıdan başlayıp ekranın aşağısına kadar iniyordu.kablayu değiştirdim,en son driverleri yükledim değişmedi.sonra başka bir bilgisayarda denedim bu olay olmadı.
  • Bende de aynı sorun olmuştu. Notebook-tv hdmi-hdmi kablo ile bağlıydı. Görüntüyü sadece tv'ye yolladığımda yani notebook ekranında görüntü olmayacak şekilde izlediğimde bu sorunun olmadığını farkettim.

Denemediysen bunu dene derim. Sanırım bu durum ekran kartının iki monitörü besleyememesinden kaynaklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

Sadece LCD TV'de denediğimi hatırlıyorum ama tam emin değilim, akşam gidince tekrar deneyeceğim....

O çözüm olmazsahttp://www.pclabs.com.tr/2008/09/19/lcdlerde-oyun-problemi-refresh-rate/2/ bu linkte yırtılma efekti ve çözüm yolları anlatılmış. İşine yarayabilir vesselam...

Bir arkadaş nvidia kontrol panelde programlara özgü 3d ayar olduğunu belirtmiş, akşam bakacağım o ayarlara...Şu an evde olmadığım için deneyemedim...
    lcd pc monitör tv yapma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet arkadaşlar ps3 te ve pc de bu tip sorunlar neden kaynaklanır yurt dışındaki forumların çoğunda kaliteli hdmi kablo aldım geçti diyorlar ama ?
  • Benim tv'ye normal bilgisayar ve laptop bağladığımda ikisinde de bu kırılmalardan oluyor. Tv biraz eski ilk çıkan lcd'lerden, 2 bilgisayarın ekran çıkışıda sorunlu olmayacağından ben tv'nin kalitesinden diye düşünmüştüm, en az 3-4 tane hdmi kablo kullandım, kablodan olduğunu sanmıyorum, çözümünü bilen varsa çok iyi olur.
  • Bu benimde başıma gelmişti internette çözüm bulamadım kendim çözdüm , DENETİM MASASI na girince Performans Araçlarına tıklıyoruz ondan sonra solda çıkan GÖRSEL EFEKTLERİ AYARLA seçeneğinden bilgisayarım için en iyi olanı otomatik ayarla diyoruz , orada bazı araçlar ekran görüntüsü ile video görüntüsünü sabitliyor ekrandan daha akıcı bir görüntü almayı sağlıyor. Ben bu şekilde videolardaki yırtılma kırılma problemlerini çözmüş bulunmaktayım.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.