Şimdi Ara

PC, Laptop vs. HDMI çıkışını AVR'ye bağlamak (HDMI Bistream)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Temel olarak amacımız PC ya da Notebook gibi cihazlardan görüntü ve dijital sesi (Bitstream) HDMI çıkış üzerinden AVR'ye aktarmak. Öncelikle sadece media oynatıcı uygulamalarda HDMI çıkıştan dijital sesi AVR’ye aktarmak için Audio -> HDMI Bitsream yapabilen bir oynatıcıya ihtiyacımız var.

    PC, Laptop vs. HDMI çıkışını AVR'ye bağlamak (HDMI Bistream)


    Uzun yıllardır kullandığım Splash Player sürümlerinin hemen hepsinde “HDMI bitsream” seçeneği bulunmakta. AVR'yi öncelikle elimdeki mevcut Desktop PC üzerindeki ikinci DVI/HDMI çıkışına bağlayarak Splash Player üzerinden HDMI bitstream çıkışı kullanarak AVR'ye sorunsuz olarak AC3/DTS sesi aktarabildim.

    PC, Laptop vs. HDMI çıkışını AVR'ye bağlamak (HDMI Bistream)


    Ayrıca tüm sistem seslerini AVR üzerinden dinleyebilmek için "High Definition Audio Aygıtı" sürücüsünü generic hale getirerek (win7, 64 bit) bütün sistem seslerini AVR'ye aktardım.

    PC, Laptop vs. HDMI çıkışını AVR'ye bağlamak (HDMI Bistream)


    Bunun için Ses ayarları -> Kayıttan yürütme aygıtlarından -> Dijital Ses (HDMI) varsayılan aygıt olarak ayarlamak yeterli. Eğer "Kayıttan Yürütme Aygıtları"nda "Dijital Ses" aktif değil ya da hiç gözükmüyorsa HDMI bağlantılarını kontrol edin veya kabloyu bir kez söküp takın. Daha sonra eşimin HP DM1 Netbook HDMI çıkışına AVR'yi direk bağladım Netbook, "Ses Aygıtlarından" otomatik olarak "Dijital Ses (HDMI) Aygıtı"nı aktif hale getirdi ve tüm sesleri AVR'ye iletti.

    Sonuçta gerek Desktop PC gerekse Netbook üzerinden Splash Player ile 1080p filmleri gerek ses gerekse görüntü olarak aktarmayı sorunsuz olarak başarabildim. Yalnız Netbook ekran çözünürlüğü düşük olduğundan klon ekran olarak değil de uzatılmış ekran olarak ayarlayıp uzatılmış ekran çözünürlüğünü 1080p yapmak gerekiyor (TV ya da Projeksiyon için).

    Not: Elimdeki Yamaha RX-V481 AVR’nin dinleme yapılmadığında 20dk standby süresi bitiminde kapanmasından sonra ne yaptıysam windows üzerinden "Dijital Ses" çıkışını aktif hale getiremedim. Bunu çözmek için PC üzerindeki HDMI kablosunu söküp tekrar takmak gerekiyor. Ayrıca cihazlar kapalıyken önce PC’yi açıp windows açıldıktan sonra AVR’yi açarak "Dijital Ses"i aktif hale getirmek gerekiyor. Bu iki durumun kısa bir çözümü olabilir şimdilik benim bulduğum çözümler bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidasim -- 11 Haziran 2017; 16:36:55 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.