Şimdi Ara

Pc Kullanıcısını Oyun Oynamaktan Sogutmak Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Genç bir arkadaşımız var, yaklaşık 14-15 yaşlarında. Bu arkadaşımız pc başında geçirmiş oldugu zamanın büyük bir kısımını neredeyse hepsini oyun oynayarak harcıyor. Bu her gün bu şekilde tekerrür ediyor.

    Biz bu arkadaşın oyun da oynamasını fakat pc üzerinde başka araştırmalarda yapmasını istiyoruz. Örneğin, Grafik animasyon, Web Dizayn etmek ... vb. pc bileşenleri.

    Sonuçta zamanını başka pc uygulamalarıyla da ugrasarak gecirmesini istiyoruz.

    Kullanıcıyı bir şekilde sıkmadan ve cekici hale getirerek oyundan sogutmaya yarayan bir yol, eğitici program hk. bilgisi olan var mı?

    Bu konu hk fikri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

    Teşekkürler.



  • ben de eskiden sadece oyun oynardım.ama dayım web sitesi kurmaya merak salınca ben de merak saldım ve html'yi öğrendim ve ne olduysa oldu artık oyun yerşine web desing ve programla grafik konuları ağır basmaya başladı.oyun da oynuyorum ama şu javascriptte çalışıyorum

    bence bunları biliyorsa(html,grafik vs..) ve zevki varsa ve de öğretici bişey bulursa uğraşır.en başta bir sorun.grafikten feşlan anlıyomusun diye.öğrenmek istiyo musun diye.eğer olursa bir kitap alın veya bir internet sitesinden en basitinden bir html dersi bulun.eğer html'yi kaparsa bence öbür programlama dillerini de öğrenmek siteyecektir.
  • haklsın
  • Birkaç çalışma görüp merak slması lazım..
    Geliştirmenin başlaması için hırs kıvılsımının çakması lazım önce.

    Mesela sıkı müzik ya da grafikleri olan demolar 64K introlar izletip 3D animasyon olayına çekebilirsin kardeşimizi..


    Mert babanla barıştın mı bu arada ???
  • arkadaşlar doğru yazmış ama çocuğun içinde yoksa boşuna zorlamaya deymez, oyun oynamanın zararı olmadığını da düşünürsak, biraz deneyin, ilgi gösterirsa zaten gerisini kendi de getirir.
  • Zaten zorlama yok ki.. teşvik var.

    Bir merak bir ihtiyaç hırs olması lazım..

    Teşvik edici şeyleri konuşuyoruz zaten
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Acharad</i>
    <br />Zaten zorlama yok ki.. teşvik var.

    Bir merak bir ihtiyaç hırs olması lazım..

    Teşvik edici şeyleri konuşuyoruz zaten
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Evet acharad haklı teşvik gerekli bu yaştaki kişiler büyüklerden ne görüyosa özeniyor önemli olan kötüye özenmemesi. Neyse acharad senden şöle bol plak hışırtısı bulunan bi parça istesem sölemisin [djsm]
  • devamlo oyunda oynayabilir .ilerde oyun şirketinde felan çalışır verki pc games dergisindeki yazarlar gibi.
  • Gece bilgisayara dalıp 2MB ekrankartı tak bak bidaha oynuyomu[evlol][evlol]
  • yk be acharad.telefon faturası gelince evde kavga çıkıcak o zaman bişeyler olur herhalde
  • ehuh, oyundan soğutmak güzel de html vs şeylere de ilk baştaki gibi dalıp saatlerce hırs yapmamak lazım..Sadece öğrenmek için kullanın başta, öyle ben en iyisi olacağım diye yeni oyun sendromu yaşamayın diyorum :P
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Chad</i>
    <br />Gece bilgisayara dalıp 2MB ekrankartı tak bak bidaha oynuyomu[evlol][evlol]
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>


    Tam 2 sene 2 mb lık ekran kartı ve dial up baglantı ile internetten cs oynadım :)
  • Bence basit tasarım programlarının marifetleri hakkında küçük bir gösteri ilgisini çeker sanırım..

    Mesela Anfy'deki efektleri görse(Oyunlarda o efektleri görmesi için zaten en azından DX9 destekli 200 dolar civarında bir karta ihtiyacı var.) web işine manyak bağlanır bence..

    Forever plak hışırtısı derken Scratch mı istersin yoks doğal hışırtı mı??

    Doğal hışırtı ve iyi müzik için seni Topkapı füze çarşısında Boney M plaklarını gösterebilirim..[clvr]

    Mayki sadece oyun oynamak bazen doyurucu eleştiriye yeterli olmuyor be.. Malum şimdi korsana karşı zararı önleyemeyen developer kesimi 10 senelik geliri donanımcı ittifakıyla bir seferde kazanıyorlar ve piyasada her seferinde daha çok ALİCENGİZ OYUNU dönüyor ve sonuçta oyunlar bir yerde ya kaliteden ödün veriyor ya da yerinde sayıyor..

    daha geniş kitleye hitap edebilmek için de kullanıcıya pamuk eller cebe dedirtmeyecek daha bol içerikli yorum istiyorlar yenilerde..

    MİSAL:

    Bu çok az üzerinde durulan ve bütçeler hususunda derimn olan birşeydir..:

    DX8 ve 9 üzerinde desteklenen(!) pixel shaderların(vertexler bir yere kadar OK de) Doğrudan HAL üzerine programlanamaması ayrıca bir derleme üslubu gerektirmesi böylece düzeltmeler dahil toplam proje sürelerini uzatması yüzünden DX7 zamanındaki ufak denemelerden beri tam tutmuş oturmuş birşey değildir..
    (anlaşılır şey değildir ki surface üzerine pixeli hesaplayıp düzenlenebilir doldurma rutinleriyle pixel doldurulabilen bir donanımda her nasılsa filtre rutinleri işletilemesin)
    Tıpkı Adobe'un İntel ile olan anlaşmasındaki gibi(ALLAHA ŞÜKÜR ARTIK p3 de phoroshop kullanmak biraz yürek ister oldu[angry])

    başta core design EA (dikkat EA Sports değil) gibi uzun süredir ürün çıkarmamış ve finansal sıkıntıda olan şirketlerin ürün kelitesini yere çalma pahasına (ittifak sonucu para alacak ya,adamların s.. t... bayram edecek)bu zoraki teknolojiyi kullanması sonucu prime title olan ürünlerinde büyük kalite kayıpları gözlendi.. Bunun birinci sebebi olarak artan debug süreci uzayan programlama ve derleme zinciri ve bunun sonucu olarak kontrolden çıkmış bir projenin ortaya çıkması gösteriliyor.

    Mesela NFSHP2 ve TRAOD önceki versiyonlarını bayağı bir aratır olmuşlar..

    Hele hele TRAODdaki Lara tam bir ev kadını halini almış Eski çevikliği bulmak zor..Bugları saymıyorum bile.. (Prague'a geldim o kadar antrenman yaptı hala tıssss)
    Ama nvidia nın HAL arayüzünü kullanacaklar ya(Cg)bütün projeyi allak bullak etmişler ve Lara nineme benzemiş...

    dikkat ederseniz programlamada büyükler Take2/Bungie , ID ve EPIC kendi metodlarını kullanmayı tercih etmişler ve VOILA!!![inanmayanlar GTA 3 ve VC yi Oni'yi UT2003 ve Unreal 2 ye bakabilirler(E adamlar büyümüş zaten.. ALİCENGİZ işi yapmak onlara zaten yakışmaz)


    Yani biraz geliştirme görmesi iyi olur kanaatindeyim..




  • ekran kartının adisini tak.Ramini 16 ya indir.Oynasın bakalım.2 günde pes eder.
  • eski oyunları mumla arar olduk grafikleri geliştiriyorlar ancak oyunun oynanabilirliğine önem vermiyorlar
    gidişat kötü özellikle klişeleşmiş bazı oyunlar için
  • İşte bunun içinde hem korsanın payı var hem developer şirket sdahiplerinin son kullanıcıya küsüp kazanç için yakışık almayacak yollara gitmesi var hem de açgözlülük ve yayılımcı politika var..

    Bize bu donanımların dayatılma sebebi başka ne olabilir??

    Ya da Java ile bile kolayca realtime render edilebilen manipulasyon efektlerinin(Ki içoğu shader uygulamasında gördüğüm sabit bir Cubic Env. Mapping üzerine görüntü manipülasyonudur[Bunu Serious Engine ve GLExcess programı TNT ile bile yapıyor)kartlara yaptırılması zorla donanım alımına teşviki ve developerların da buna uyacam diye projenin içine ..ıçmaları ne hakla olabilir??

    Bunu donanım alamıyorum ya da bende ki teknoloji eksik diye söylemiyorum(Kaldı ki yayılım politikası çerçevewsinde teknolojilerini iyice ucuzdan ve konsollara rakip olmak için daha kompakt olarak sunulması sözkonusu)

    MESELA nForce 2SE ve 3 de FX O/B olup DDR2 desteğiyle FX5800 performansı çoktan o/b olmuş olacak.. derdim çekememek değil.. Ama ortada görünen bir yozlaşma var..

    Mesela böyle bir aksaklık üzerine kafa yorup "Acaba kazıklanıyor muyum" diye bir soru sormaya başlarsa içine kurt düşerse kardeşimizin herhalde oyunu kısacaktır biraz




  • çok basit!
    İhtiyacınız olan herşey, Digitürk Mega Süper Paket :))
  • bence hiç kasmayın şu andaki makine ile ki (PIII500 falansa süre kısalacaktır) PIV makine ile bundan 1 6-7 ay sonra ile yeni çıkan oyunları eskisi gibi 1024x768 falan çalıştıramayınca Makine isteyecektir. sizde ona bir photoshop trial vs. bulup "bak bu program güzelmiş bizim arkadaş bunu kullanıyo vs. ile kandırabilirsen kandır. Fronpage ile word'e benzer salak siteler ile başlar... Logolar vs. derken işi kapar.


    Aman sakın yeni makine almayın (ekran kartı ram vs.) çocuğu kaybedersiniz.

    bide arkadaşları oyun manyağı ise ***** arkadaşlarından biraz uzaklaştırın. Office olayını halletmemişse (excel formul,word, ppt.. Onlara uğraşsın bi 3-4 ay!)
  • bööööööööööööööööööööööööööööööööö

    konu hortladı
  • Bence flash kullandırmaya başla hoşuna gidebilir an,masyon falan hesabıhoşuna gidebilir.Ben öyle başlamıştım sonra da hafiften gerisi geldi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.