Şimdi Ara

PC Fan Jet Motoru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PC fanları çok kuvvetli ve sesli bir şekilde dönüyor kafamı ağrıyor kulaklıksız video izlenmiyor. Oyun oynamadığım zaman bile çok ses çıkıyor. BİOS'dan nasıl ayarlayabilirim PC Fan Jet Motoru

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Eğer fanlar 3 pinli ise paylaştığınız bios ekranında sol tarafta pwm yerine dc seçip ayarlarınızı yapın. 4 pinli ise pwm seçili kalsın. En üstte hangi fanı ayarlayacaksanız onu seçin. Solda source yazan yerde fanın hız ayarı yapılırken hangi sıcaklığın göz önünde bulundurulacağını seçersiniz. Fan curve dediğimiz de kişiye göre değişir. Kimi düzgün çizgi yapar ki bence çok rahatsız edici çünkü fan bir hızlanır bir yavaşlar. Ben örnekteki gibi yapmayı tercih ediyorum.

PC Fan Jet Motoru

• JrGrendel kullanıcısına yanıt
    hocam ayarlari yaptim ama herhangi bir degisiklik olmuyor

• nedengerekli kullanıcısına yanıt
    Fan ne kadar eski? Çok eski ise 2 pin bile olabilir. Hatta molex kablosu ile direk psuya bağlı da olabilir. O durumda kantrol mümkün değildir. Fan ve anakart için marka model yazın. Mümkünse fan girişinin fotoğrafını ve bios ayarlarını resmini atın. Olmazsa alternatif program önereceğim.

www.vatanbilgisayar.com
    INTEL I5 11400F-MSI GTX1650 D6-B560M PRO-E-MSI 500GB SSD-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-11400f-msi-gtx1650-d6-b560m-pro-e-msi-500gb-ssd-16gb-ram.html

PC bu

PC Fan Jet Motoru PC Fan Jet Motoru PC Fan Jet Motoru

• Resimlerden anladığım kadarıyla hazır kasa olduğu için fanların hepsi, varsa kasadaki kontrolcüye, yoksa direk molex ile psuya bağlı. Kasa kontrolcüsünde hız ayarı varsa kullanabilirsiniz yoksa yine kontrol edilmez. Kasanın üstünde vardır hız kontrolcüsü varsa eğer. Anakartta örneğin sağ üst köşede sys fan yazan bir giriş var. Onun gibi başka bir sys fan girişine bağlıysa kontrolcü anca o zaman anakart ile hız kontrolü yapılır. Yoksa fanlar eğer 3/4 pinli ise anakarttaki sys fan girişine bağlanıp tek tek kontrol edilebilir. Kasa maalesef tabiri caizse merdiven altı olduğu için çok bilgi bulamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monster Turbo Fan Çalışmıyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İğrenç bir şey yemin ediyorum ders çalışmak için açıyorum kafamda uğultu oluyor ne yapayım sence

BİOS'tan ayarlamaya çalıştım bir şey olmadı

Önce fanlar kaç pinli ona bakmak lazım. Kasanın arka kapağını çıkarın. Fanlardan birininin kablosunu takip edin nereye takılıyor diye. Çıkarıp bakın kaç pinli. Sonrasında anakarttaki Sys Fan girişleri fan sayısına yetiyorsa direk anakarta bağlayın. Yetmezse fan çoğaltıcı alın 3'lü, onunla beraber Sys fan girişine bağlayın fanları direk. 3 pinli ise dc olarak 4 fanli işe pwm olarak kontrol edersiniz biostan. Hatta fan control diye bir programla windows üzerinden de kontrol edebilirsiniz.

her gun deliroyorum bilgisayarciya gitsem
    fani ledi kasayi degistirsem olue mu ki

Hocam, bence önce bir önceki mesajımda dediğimi yapın. Çok zor olmaz fan pinlerine bakmak. Ona göre hareket edersiniz. Bütçe sıkıntınız yoksa zaten direk atın o kasayı da güç kaynağını da. Bilindik güvenilir markalı kasa önerisi yapalım. Bütçe sıkıntısı varsa ya da kasayı değiştirmeden nasıl çözerim derseniz de dediğim gibi fanları anakarta direk bağlayarak hız ayarı yapabilirsiniz.

Bozmaktan korkuyorum hocam dediğinizi gördüm

Anladım hocam. O zaman bir bilgisayarcıya götürün, baksınlar. 3/4 pinli fan ise direk anakarta bağlanmasını istiyorum deyin. Onlarda çoğaltıcı da vardır zaten. O şekilde bağlantı yapsınlar. Sonrasında bios üzerinden ayarı kendiniz de yapabilirsiniz.

Ben her şeyi kendim yapa yapa öğrendiğim için, yapın deneyin diye demiştim. Bilgisayarcı deyince direk aklıma her sorun için "format atalım geçer" kafasındaki mahalle bilgisayarcıları geliyor, tüylerim diken diken oluyor.

Hocam rahatsiz ediyorum kusura bakmayin
    PC Fan Jet Motoru bu degerler normal mi

uzaktaki bilgisayarci guzel is yapiyorlar evimizin yakinindakine goturduk tozlanmis ondandir dediler ucretsiz temizlediler sagolsunlar

Sorun çözüldü mü peki? Değerlerde sıkıntı görünmüyor, en azından servisler için (Ekran görüntüsü) .

adamlar macunun yenilenmesi lazim filan dediler fan için de eski dediler garantisi var yenisini taktirmak istemedim
    bir de pc yeni hadi fan eski olsun macun nasil eski olsun ki
    sorun çözulmedi sadece temizlendi

bu arada söylemeyi unuttum ısınma problemi yaşamadım hiç

www.vatanbilgisayar.com
    POWERBOOST VK-P1882B 650W ATX USB 3.0 MESH LED FAN SİYAH KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/powerboost-vk-p1882b-650w-atx-usb-3-0-mesh-led-fan-siyah-kasa.html
    bu kasa nasil hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.