Bildirim
PC Fan Jet Motoru
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
hocam ayarlari yaptim ama herhangi bir degisiklik olmuyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fan ne kadar eski? Çok eski ise 2 pin bile olabilir. Hatta molex kablosu ile direk psuya bağlı da olabilir. O durumda kantrol mümkün değildir. Fan ve anakart için marka model yazın. Mümkünse fan girişinin fotoğrafını ve bios ayarlarını resmini atın. Olmazsa alternatif program önereceğim.
www.vatanbilgisayar.comINTEL I5 11400F-MSI GTX1650 D6-B560M PRO-E-MSI 500GB SSD-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-11400f-msi-gtx1650-d6-b560m-pro-e-msi-500gb-ssd-16gb-ram.html
PC bu
-
Resimlerden anladığım kadarıyla hazır kasa olduğu için fanların hepsi, varsa kasadaki kontrolcüye, yoksa direk molex ile psuya bağlı. Kasa kontrolcüsünde hız ayarı varsa kullanabilirsiniz yoksa yine kontrol edilmez. Kasanın üstünde vardır hız kontrolcüsü varsa eğer. Anakartta örneğin sağ üst köşede sys fan yazan bir giriş var. Onun gibi başka bir sys fan girişine bağlıysa kontrolcü anca o zaman anakart ile hız kontrolü yapılır. Yoksa fanlar eğer 3/4 pinli ise anakarttaki sys fan girişine bağlanıp tek tek kontrol edilebilir. Kasa maalesef tabiri caizse merdiven altı olduğu için çok bilgi bulamadım.
İğrenç bir şey yemin ediyorum ders çalışmak için açıyorum kafamda uğultu oluyor ne yapayım sence
BİOS'tan ayarlamaya çalıştım bir şey olmadı
Önce fanlar kaç pinli ona bakmak lazım. Kasanın arka kapağını çıkarın. Fanlardan birininin kablosunu takip edin nereye takılıyor diye. Çıkarıp bakın kaç pinli. Sonrasında anakarttaki Sys Fan girişleri fan sayısına yetiyorsa direk anakarta bağlayın. Yetmezse fan çoğaltıcı alın 3'lü, onunla beraber Sys fan girişine bağlayın fanları direk. 3 pinli ise dc olarak 4 fanli işe pwm olarak kontrol edersiniz biostan. Hatta fan control diye bir programla windows üzerinden de kontrol edebilirsiniz.
her gun deliroyorum bilgisayarciya gitsem
fani ledi kasayi degistirsem olue mu ki
Hocam, bence önce bir önceki mesajımda dediğimi yapın. Çok zor olmaz fan pinlerine bakmak. Ona göre hareket edersiniz. Bütçe sıkıntınız yoksa zaten direk atın o kasayı da güç kaynağını da. Bilindik güvenilir markalı kasa önerisi yapalım. Bütçe sıkıntısı varsa ya da kasayı değiştirmeden nasıl çözerim derseniz de dediğim gibi fanları anakarta direk bağlayarak hız ayarı yapabilirsiniz.
Bozmaktan korkuyorum hocam dediğinizi gördüm
Anladım hocam. O zaman bir bilgisayarcıya götürün, baksınlar. 3/4 pinli fan ise direk anakarta bağlanmasını istiyorum deyin. Onlarda çoğaltıcı da vardır zaten. O şekilde bağlantı yapsınlar. Sonrasında bios üzerinden ayarı kendiniz de yapabilirsiniz.
Ben her şeyi kendim yapa yapa öğrendiğim için, yapın deneyin diye demiştim. Bilgisayarcı deyince direk aklıma her sorun için "format atalım geçer" kafasındaki mahalle bilgisayarcıları geliyor, tüylerim diken diken oluyor.
-
uzaktaki bilgisayarci guzel is yapiyorlar evimizin yakinindakine goturduk tozlanmis ondandir dediler ucretsiz temizlediler sagolsunlar
Sorun çözüldü mü peki? Değerlerde sıkıntı görünmüyor, en azından servisler için (Ekran görüntüsü) .
adamlar macunun yenilenmesi lazim filan dediler fan için de eski dediler garantisi var yenisini taktirmak istemedim
bir de pc yeni hadi fan eski olsun macun nasil eski olsun ki
sorun çözulmedi sadece temizlendi
bu arada söylemeyi unuttum ısınma problemi yaşamadım hiç
bu kasa nasil hocamwww.vatanbilgisayar.comPOWERBOOST VK-P1882B 650W ATX USB 3.0 MESH LED FAN SİYAH KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/powerboost-vk-p1882b-650w-atx-usb-3-0-mesh-led-fan-siyah-kasa.html
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- televizyondan pat diye ses geldi kapandı
- bilgisayar kitleniyor
- hp bilgisayar açılmıyor
- eski tip telefon prizi internet bağlantısı
- kingston garanti sorgulama
- windows ekran görüntüsü alma
- ekran kartı resetleme
- udf nedir
- root nasıl kaldırılır
- dlss nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X