Merhaba, 2017 de aldığım sistemi güncellemek istiyorum Yeni parçalar sadece işlemci ve ekran kartı olacak; -AMD Ryzen 5 5600 -XFX Radeon RX 6600 XT 8 GB -MSI A320M GAMING PRO -GSKILL 8GB Ripjaws 2x8 -THERMALTAKE TR2 S 500W 80+ 120mm (Psu +12V 35A 420W Yazıyor sitesinde) -KIOXIA EXCERIA 500 GB M.2 -Seagate BarraCuda 1 TB 3.5" 7200 RPM -Seagate Barracuda Compute 2 TB 3.5" 7200 RPM Bazı yerlerde Anakart VRM lerinin sorun çıkaracağı yazılmış, İşlemcinin stok fanı yetersiz denmiş (Fan olarak ID-COOLING SE-214-XT düşünüyorum) ve 500W Psu yetmeyebilir denilmiş (Pc part picker 349W kullanacağını söylüyor bu parçaların) Şuan ekran kartı ve işlemci dışında parça almaya bütçem yok bu parçalar sorun olur mu anakart ve psu özellikle. Yardımcı olacak herkese teşekkür ederim. ![]() |
Pc Donanım Güncelleme Öneri

-
-
Ryzen 5600 ün stok fanı kışın idare edebilse de ,yazın sorun olur. Şimdiden ID cooling soğutucuyu alın,yani.
Elinizdeki power yeterli. Boşa masraf yapmayın.
Anakrtta ,Ryzen 5600 için yeterlidir.
-
Soğutucuyu almayı düşünüyorum bende en kısa zamanda, teşekkür ederim yanıt için emin olamamıştım yardımcı oldunuz.
-
PSU iyi değil aslında, o kalibre cihazlar hızlı biçimde verimden düşüyor.
Tuhaf sorunlar yaratıyor sonra da. Paraya kıyıp 500-600w 80+ gold psu alırsanız çok daha iyi olur.
SSD için de 1 tb kapasite çok daha iyi olur bence. Bu gün bir oyunun ortalama boyutu zaten 100 gb'ı geçti. Gerçi sizin keyfinize kalmış iş tamamen.
-
Psu bir süre idare ederse değiştirebilirim ilerde şu anlık bütçem sadece ekran kartı ve işlemciye yetiyor, elimdeki ekran kartı işlemciyi satıp sene içinde şunu alabilirim FSP HYPER 80+ PRO H3-650 650 W
SSD sistemde şuan bulunan ssd sadece windows kurulu hali hazırda.
-
3600 ve 6700 xt var highpower 600w 80+ gold var. Önerilen 650w ama oyunlarda vs 300 bile çekmedi daha totalde. 6600 xt için 500w yeter diyorlar. Sizin bu psu da yetecektir ama dediğim gibi çok uzun süre bel bağlamayın.
Sizin baktığınız PSU'da fiyatına göre iyi bir psu değil. Kaliteli gerçek bir 500-550w 80+ gold seri bir psu çok daha sağlıklı olur. Alacağınız zaman bakarsınız yine zaten. O zamana kadar fiyatlar zaten daha da uçar.
cultists network
[psucultists] PSU Tier List rev. 15.0a - Cultists Networkhttps://cultists.network/140/psu-tier-list/ -
6600xt ikinci el mi olacak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X