Şimdi Ara

Pc de oyunda kapanma sorunu (Sorun çözüldü power supply)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    anakart MSI 945P NEO
    işlemci PENTİUM D 3GHZ
    ram 2GB KİNSTON
    hdd 160 GB SEGATE
    vga SAPPHİRE 3870HD
    power 350-300 tam hatırlamıyorum
    problemim şöyle oluşuyor, masa üstü uygulamarda cpu ısısı 45-55 arası değişiyor fakat ouynda 70-80 arası oluyor bu normalmi?
    fakat ne zaman oyuna girsem 2-3 dakka sürmeden makine kapanıyor ve açılmıyor ancak power kablosunu söküp 5 saniye kadar bekleyip tekrar takınca açılıyor ve aynı şekilde devam ediyor ısı sorunu olabilir diye makineyi klimanın aldında çalıştırdım fakat yine sonuç aynı oldu acaba neden kaynaklanıyor bu proble ilgili tecrübesi olan varsa yardım istiyorum şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123e -- 10 Temmuz 2009; 1:58:54 >



  • Bunun nedeni bahsettiğin gibi ısınmadan dolayı oluyor yüksek derecelere cıkınca ya resetler makinen yada kapanır..

    Bunun için en iyi yöntem makineyi güzelce temizlemektir powerda işlemcide biriken tozlar makineyi cok zorlar güzelce temizle sonra dene ısı düşecektir...
    Olmazsa fan takviyesiyle bu işi çözebilirsin
  • teşekkür ederim, fakat makine tertemiz bir toz zerresi yok içinde 2 adet 120mm fan var ek olarak klimanın altında çalıştırdım fakat yine aynı bakalım nerden çıkacak merak ediyorum.
  • ya öyleyse cok fazla bu ısı ortamına göre acaba işlemci ile fan arasında termal macunda mı bi sorun var ki?
  • üstad şöyle birşey fark ettim flat out oyununda makine kapanmadı fakat ne oluyorsa nfs undercoverde oluyor acaba oyunda bir sıkıntı olabilirmi undercoveri oynarken makine kapanıyor tekrar power tuşuna basıyorum ama açılmıyor güç kaynağının fişini söküp taktığımda anca çalışıyor.
  • 1 oyunda kapanıp 1 oyunda kapanmıyorsa büyük ihtimal ısıdandır. flat out daha az sistem ihtiyacı duyar. o yüzden pc yi kasmaz. ama undercover iyi sistem istiyordur. pc yi tamamen kullanmaya çalışır. e haliylede işlemci ısınır. fan yetersiz kalır. sen kasanı bi temizle. olmazsa fanını değiştir. yada soğutma işlemlerine bak.
  • enteresan olan bir durum var kasa tertemiz ve ilginç olan 3 gün öncesine kadar 1-2 saat bu sistemi kapatmadan bu oyunu rahatlıkla kasılma olmadan oynuyordu neden bir anda oldu bana ilginç gelen o işletim sistemini yeniden kurup driver' ları tekrar yükleyim diyorum sistemde servispack 2 yok bu yüzden ati control center kurulamadı acaba gpu recover olayımı yapıyor diye işkilleniyorum.
    dediğin gibi termal macunları yenilemekte fayda var bi deniyeyi olmazsa tekrar yazarım ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim sağolun.
    Problem power supplyden çıktı aşırı yüklemeden dolayı korumaya alıyor daha doğrusu yetersiz geliyordu yenileyince sorun çözüldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123e -- 10 Temmuz 2009; 1:34:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.