|
Merhabalar. 2-3 Gündür çare bulamadığım bir sorun ile karşı karşıyayım. Öncelikle pc'min özellikleri: 12th Gen Core i5-12400F (12cpu) - 2.50ghz - 16 gb ram - geforce rtx 3060ti - 1 adet sata hdd 1 adet ssd hdd . Yaşadığım sorun temelde daha önce olmayan ufak donmalar ve atlamalar. İlk starcraft 2'de fark ettim. 2010 yılında çıktığı için hep en üst grafiklerde oynarım. Zira yeni bir oyun olmadığı içinde rahat çalıştırır rdr2'yi bile rahatça oynuyorum. Online oynadığım için ve oyunu iyi oynayan oyuncular gözleri yorulmaması için grafikleri kısarak oynadığını okudum ve grafikleri düşürdüm. Ardından ekran kartı sürücümü güncelledim. Herşey normal devam ederken 1-2 gün sonra oyunun orta ve düşük grafiklerde bile donma ve kasmalar olmaya başladı. Yani normalde ekranda az asker/ünite varken bile oluyor ki ben bu oyunu ultra grafiklerde ekran full askerken oynarken bile en ufak donma olmazdı. Lag olurdu online oynarken ama onun farkını anlayabiliyorum elbette. Burada böyle bekleme ve sekme oluyor. Diğer oyunlarda test ettim elden ring ve gta5 rahatça çalıştı fakat arada ufak bir iki donma gene onlarda da fark ettim fakat emin değilim. Ama starcraft 2 oynarken çok bariz donmalar yaşıyorum. (online oynuyorum) Bu arada alt tab yaptığımda da eskiden çat çat geçiş yapan pcde fena ağırlaşmaya ve beklemeye başladı özellikle starcraftı açtığımda. Hard diskten şüphelenmeye başladım. Yaptıklarım şunlar -Oyunu tekrar yükledim -Oyunu farklı hdd'ye yükledim -Ekran kartı driverlarını hem eski hem yeni olarak tekrar yükledim -Antivirüsü taraması yaptım -Belki antivirüs programı sebebiyle oluyor diye onu devre dışı bıraktım -Tüm arka plandaki programları kapadım -Görev yöneticisi çalıştırıp pcyi meşgül eden bir şey varmı diye baktım hepsini kapadım -perfmon /report yaptım bir sorun bulamadım -Hard diskte yer boşalttım gereksiz programları sildim (ikisinde de 250 gb fazla boş yer var) -Windowsta kurtmaraya girip onarma dedim ve uzun süre yükledi tekrar reset attı pcye onarım gerçekleştirdim pcye Bunların hiç biri çare olmadı. Daha önce ultrada güle oynaya oynadığım oyunda şimdi orta grafikte bile donma atlama yaşıyorum. Diğer tüm oyunları denemedim ama pcde'de her zaman olmasa da eskisine nazaran arada bir ağırlık var. Sizce sebebi neler olabilir? Donanım ise hard disk mi ekran kartı mı cpu mu? Pc'nin ısınma sorunu olabilir ? Yazılımsal bir program öneriyor musunuz? Tüm öneri yardım ve ipuçlarınızı bekliyorum. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Hızlı