Şimdi Ara

Pc de Ati ekran kartı truehd-dtsma ses alma ve Asus xonar hdav1.3 slim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
1
Favori
10.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu konuyu yeni bir başlık altında derleyip toplayıp güncel verilerle resimli bi anlatım yapabilirmiyiz acaba.Zira yardım etmek isterim ama benim sistem sınırlı şuanda avr var ama hop seti almam gerekiyor.Birde benim Atı 4870 DTS ve TureHD ye kadar destekliyo.Ki zira bende daha ne yapcamı anlamadım.Zamanında uraşmış arkadaşlar ricam bi el ataksak şu olaya cok makbule gececek.Saygılar.
  • Benim ekran kartım ATI HD4870..Aslında bu kartın üzerinde ses cipi olduğunu biliyorum ancak zaten ses kartımda olduğundan kartın bu özelliğini hiç kullanmadım.Mesela diyelim ki ekran kartımın ses özelliğinden istifade etmek istiyorum..Ekran kartı ile hoparlör sistemi arasındaki kablo bağlantısı nasıl olacak ??
    Hiç dikkat etmedim ama ekran kartı üzerinde bildiğim kadarıyla güç girişi dışında ses yada başka bir amaç için konulmuş bir soket yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alahan1963

    Benim ekran kartım ATI HD4870..Aslında bu kartın üzerinde ses cipi olduğunu biliyorum ancak zaten ses kartımda olduğundan kartın bu özelliğini hiç kullanmadım.Mesela diyelim ki ekran kartımın ses özelliğinden istifade etmek istiyorum..Ekran kartı ile hoparlör sistemi arasındaki kablo bağlantısı nasıl olacak ??
    Hiç dikkat etmedim ama ekran kartı üzerinde bildiğim kadarıyla güç girişi dışında ses yada başka bir amaç için konulmuş bir soket yok..


    arkadaşlar bu sesi almak için ekran kartınız ati 5000 serisi olması lazım,4000serilerinde sesleri zamanında biz alamadık.
    avr ile ekran kartının arasındaki bağlantı hdmi olmazsa olmazlardan,ekran kartınızın hdmi cıkışı olmalı,bazı arkadaşlar ekran kartındaki cıkışları adaptörle hdmi yapıyor bu olmaz,sesi sadece hdmi cıkışı olan ekran kartı,aynı kabloda avr ye yoluyor.
    nasıl yaptığımızı soranlar ise bir zahmet okusun yazıları her türlü bilgi var..kolay gelsin.




  • Mrb,
    Arkadaşlar çok sağlıklı bir paylaşım olmuş teşekkür ederim.

    Şu an yeni kurulacak donanım için üst segmende tavsiye edilecek ekran kartı görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Bunun yanında yazılım işlemci vs. tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Benim düşündüğüm,HIS 6970 IceQ Turbo 2GB GDDR5 PCI-E HDMI/2xDVI/2xMini DP ekran kartı,AMD PHENOM II X4 980 BLACK EDITION AM3 3.7GHZ 8MB CACHE 45NM İŞLEMCI .
    Bu ikiliyi düşünüyorum ana bileşen olarak.Temel amacım takılmadan sorunsuz Blu RAY seyredebilmek yeni nesil seslere ulaşıp AVR den systeme dağıtmak..20-50 GB M2TS Filmlerden oluşan ağırlıklı bir arşivim var.
    Yazılım olarak Windows 7 Home Premium Windows Media Center kullanmayı düşünüyorum.
    Hifi konusunda kısmen bilgili olsamda htpc konusunda çok şey öğrenmeye çalışıyorum.
    Değerli tecrübelerini paylaşan tüm dostlara içtenlikle teşekkür ederim.




  • bu ekran kartıyla 2 filim birden oynatabilirsin bu kadar pahalı ekran kartına gerek yok ama paradan yana sıkıntı yoksa neden olmasın..bu kuracağın pc sıstemı senı uzun yıllar destekler..kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdos113

    bu ekran kartıyla 2 filim birden oynatabilirsin bu kadar pahalı ekran kartına gerek yok ama paradan yana sıkıntı yoksa neden olmasın..bu kuracağın pc sıstemı senı uzun yıllar destekler..kolay gelsin.

    Teşekkür ederim.

    Çok değerli bir paylaşım var burda,emeği geçen herkese teşekkür ederim.
  • up takip vs , akşam eve gidince deniycem bunları
  • beyler x64 win7 ile bir turlu yapamadım ,

    elimde ilgili filmler var,olmasa da burdaki videoalr da var:
    http://www.demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.php

    hd5850 kartım.
    mpc home cınema 64bit ve 32bit ikisi de var, ztn klmcodec yüklu.
    ffdshow hatta baska filterlar da denedim.

    amfim onkyo 309 spec ok cozuyor.

    2. sayfada ve ilk sayfada bahsedilen ayarları yaptım hatta, mpcdeki outpu ses formatı MP render oalrak secmek ( ati hdmi yerine) pek mantıklı olamsa da onu biile denedim.
    Sonuc aynı: videodaki ses DTS Master iken DTS oalrak gidiyor ve hatta patlama ssleri geliyor bazen.

    yalnız su var, yabancı bir forumdaki tavsyie uzerine atinin hdmi ses süsrücülerini kaldırıp yerine realtekin sitesindeki ati hdmi sürücülerini yükledim gercekten de hdmi out ozellıklerine bakınca supportedta asagidaki belirdi!! o yuzden ati sürücülerine geri donmedim,onlarda bunlar gorunmuyor, sizde var mı bu supported ses formatı yazıları?



     Pc de Ati ekran kartı truehd-dtsma ses alma ve Asus xonar hdav1.3 slim




  • aşagıda mesajlardan bır alıntı yaptım.bunu tam olarak yaparsanız çalışmaması mumkun değil.özelikle resimleri iyi takip edin...bu ayarlar onemli..eskıden cok sorunluydu şimdi ise yenı versıyon oynatıcılarla cok daha kolay ufak bır ayarla artık hd sesler alınabılıyor..
    --------------------------------------------------------------------------------

    Konuyu şöyle bir toparlayalım isterseniz.;
    Bilgisayardan Truehd ve DTS-MA sesleri AVR nizden dinleyebilmeniz için öncelikle Ati 5xxx ekran kartınız olması şart.
    Atinin en son ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonrahttp://xvidvideo.ru/ adresinden en son Media Player Classic Home Cinema nın işletim sisteminize göre x86 veya x64 ü indirin ve kurun.
    Daha sonrahttp://xvidvideo.ru/ffdshow-tryouts-project-x86-x64/ffdshow-tryouts-project-svn-3307-x86-x64.html adresinden ffdshow un en son versiyonunu indirin ve kurun.
    MPC ve ffdshow ayarlarını aşağıdaki gibi yapın.
    http://img705.imageshack.us/i/001v.png/ bu resimdeki audio render bölümündeki seçeneği directsound:ati hdmi output seçeçegiz.
    http://img705.imageshack.us/i/001v.png/ bu resimdeki audio render bölümündeki seçeneği directsound:ati hdmi output seçeçegiz.
    http://img710.imageshack.us/i/005i.png/ buda ffdshow programının ayarları.
    Olaki avrnizden sadece DTS-MA sesleri alıyor ve Truehd sesleri alamıyorsanız. (benim başıma geldi keza) monitör driverını aşağıdaki linkten size uygun olan modlanmış monitör sürücüsü ile güncelleyip bilgisayarı kapatıp açın.
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1227161

    Bundan sonra artık Truehd ve DTS-MA seslerin keyfini çıkarın :)
    Yardımlarından dolayı Panter_111 ve erdos113'e teşekkürler.
    Keyifli izlemeler.




  • Şimdiki sürücü ve HD ses kodeclerini destekleyen media oynatıcıları ile ayar yapmadan zaten direk alına biliyor. Mesela; powerDVD, Total media theater, winDVD aklıma gelenler. Önce bunlarla bir dene olmazsa yukardaki yöntemleri kullanırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdos113

    aşagıda mesajlardan bır alıntı yaptım.bunu tam olarak yaparsanız çalışmaması mumkun değil.özelikle resimleri iyi takip edin...bu ayarlar onemli..eskıden cok sorunluydu şimdi ise yenı versıyon oynatıcılarla cok daha kolay ufak bır ayarla artık hd sesler alınabılıyor..


    denedim hocam hepsini.

    PEki, üstteki paylastigim resimelrden ortadakini goruyor musunuz? supported formats yazıyor direk,orda hd seselr gorunuyor. sizde burası nasıl?

    sag alttaki sesgostergesinde sag tıkalyıp playback devices- ordan hdmi - properties ve 2.tabta gorunuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umur BEY

    Şimdiki sürücü ve HD ses kodeclerini destekleyen media oynatıcıları ile ayar yapmadan zaten direk alına biliyor. Mesela; powerDVD, Total media theater, winDVD aklıma gelenler. Önce bunlarla bir dene olmazsa yukardaki yöntemleri kullanırsın.

    powerdvd ve tmt ile de denedim olmadı, aslında onda ayar daha basit direk hdmi outu seciyoruz ses ayarından.
    bu arada analog sesleri xifi gamer ses kartımla alıyorum ama bu konuyu etkilememesi lazım.

    Powerdvd ile dün deneme yaparken şans eseri FULL3D yi ,izlemeyi basardım.
    1920x2160 lık FULL3D ( fullhd ile karıstırmayalım ) under the sea.
    izlemeyi basardım! harika bir detay farkı var.

    şimdi de bulursam 3840x 1080 lik bir full3D deniycem. hd sesi çözmek lazım ama önce




  • Anladığım kadarı ile SBS ve tb 3D görüntülerden bahsediyorsunuz. Fakat, bu konuya hakim biri olmadığım için birşey diyemeyeceğim.

    Daha geçen gün şirinler ve tenten maceraları orjinal bluraylarını tmt ile izledim. Herhangi bir sorun yaşamadım. Eskiden olsa orayı burayı mıncıklamak gerekirdi

    Şöylede bir durum söz konusu, elime bir ara .MKV formatında hd ses demoları geçmişti. İnfoları bunu doğrulasada bende ses alamamıştım.
  • yukarda bahsettiğim, resmini koyduğum supported formataki bu goruntuden vazgecip atinin son driver ve cc sini yukliycem aksam deniycem olmazsa.

    ama sizlerde nasıl ordaki goruntu? yani ati hdmi sürücüleriyle nasıl o ekran? biri upload edebilir mi printscreeeni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 24 Temmuz 2012; 18:08:48 >
  • atı nın son dravır larını yukle.gerek yok realtek yuklemeye.
    ustelık dediğim gıbı eskıden bır suru ek dosyalar yuklerken şimdi gerek yok.senın 2 cı resım zaten farklı bızımkınden oyuzden atı ye dön.
    3 cu resımdekı ffdshow audıo decoder işaretlı olsun bırde oyle dene
    yanlız her denemelerınde oynatıcı playerı yenıden başlat bu onemlı yoksa kacırabılırsın yenı ayarları.hatda bazen avr yı kapatıp aç bu bile etkili olabılıyor.başımıza zamanında cok geldi.bu arada bır şey daha var.http://img710.imageshack.us/i/005i.png/ burdakı ayarlar aynen olmalı.dtshdma ve truehd seçili olmalı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdos113

    atı nın son dravır larını yukle.gerek yok realtek yuklemeye.
    ustelık dediğim gıbı eskıden bır suru ek dosyalar yuklerken şimdi gerek yok.senın 2 cı resım zaten farklı bızımkınden oyuzden atı ye dön.
    3 cu resımdekı ffdshow audıo decoder işaretlı olsun bırde oyle dene
    yanlız her denemelerınde oynatıcı playerı yenıden başlat bu onemlı yoksa kacırabılırsın yenı ayarları.hatda bazen avr yı kapatıp aç bu bile etkili olabılıyor.başımıza zamanında cok geldi.bu arada bır şey daha var.http://img710.imageshack.us/i/005i.png/ burdakı ayarlar aynen olmalı.dtshdma ve truehd seçili olmalı..

    ati suruclşerini yukledım,
    ffdshow normalde calısıyor ztn mpc yi acınca o yuzden harici oalrak yeniden eklemye gerek duymadım.

    sonuc yine aynı :(

    playerı tabiki baslatıyorum tekrart ama amfiyi kapatıp acmıyorum, oyle deniyim bi de.




  • elindeki demolar da bır sıkıntı olmasın.başka yerklerden de ındır dene.hatda imkanın varsa filim indir netden.çalışmaması mumkun değil çünki..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdos113

    elindeki demolar da bır sıkıntı olmasın.başka yerklerden de ındır dene.hatda imkanın varsa filim indir netden.çalışmaması mumkun değil çünki..


    yok hocam elimde blueray iso da var, mkv demo da var, mkv br-remux olarak film de var, mediainfo ile bilgilerine de baktım hepsi ok.

    powerdvd, tmt ve mpc 32 ve 64 bit var, hepsini denedim ama her ayarlardan sonra amfiyi kapatıp acmayı denemedim, ama kapatıp acmanın etkisi oalcagını sanmıyorum.

    normalde basitce ffdshowda o tıkları atınca hdmi through yapması lazım sesi dokunmadan, şimdi sucu amfide arayıp onun kullanma klavuzuna baskıyoru mya bazı HDMİ inleri hd desteklemiyorsa biri destekliyorsa veya, ya DTS HD bile olsa ses ekranında sadece DTS yazıyorsa ? GİBİ.. sanmam ama..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdos113

    atı nın son dravır larını yukle.gerek yok realtek yuklemeye.
    ustelık dediğim gıbı eskıden bır suru ek dosyalar yuklerken şimdi gerek yok.senın 2 cı resım zaten farklı bızımkınden oyuzden atı ye dön.
    3 cu resımdekı ffdshow audıo decoder işaretlı olsun bırde oyle dene
    yanlız her denemelerınde oynatıcı playerı yenıden başlat bu onemlı yoksa kacırabılırsın yenı ayarları.hatda bazen avr yı kapatıp aç bu bile etkili olabılıyor.başımıza zamanında cok geldi.bu arada bır şey daha var.http://img710.imageshack.us/i/005i.png/ burdakı ayarlar aynen olmalı.dtshdma ve truehd seçili olmalı..


    ati hdmi outtaki supported formats altta resimdeki gibi, ( dts MASTER yazmıyor ama orda) seninkinde de aynı mı bunlar?

    uzun yıllardır klmcodec kullanırım,
    ffdshowda hdmi ve spdif outtaki pass thorughlar tıklı,
    eskiden ac3 filter kullanırdım. klmcodecde default o gelirdi.

    mediaplayer classicde 64bit 32 bit hepsini denedim olmadı, dts HD sesi DTS iletiyor. dolby true HD de ise DD oalrak iletiyor, ve sesde bazen sorun patlamalar filan oluyor, yani receiverda hala HD yazısı goremedim.
    sorun 64bit win7 de olabilir mi? her seyisilip yeniden denerim de , sorun bu degilmiş gibi geliyor.+



    2. sorunum da : Z5500de bile NENA.DTS parcasini buz gibi DTS olarak dinlemiştim. bunda olmuyor.. parçayı alltaki linke upload ettim. 30 MB

    http://www.2shared.com/file/xzhKm_OY/DTS_nena.html (alttaki kucuk download yazısı secilecek)

    3. sorum da şu : bi topicde cok kanallı flaclar veya wavlar veya yuksek khz li flaclar filan var, link de şu : burdaki parçaları denediniz mi?

    http://www.2l.no/hires/index.html

     Pc de Ati ekran kartı truehd-dtsma ses alma ve Asus xonar hdav1.3 slim




  • Arkadaşım kodeclerle felan uğraşma derim. Daha daha dün akşam ben hiç bir ayar yapmadan, TMT ile sesi hdmi verdim direk DTS-HD yazısı geldi. 2. ve 3. şıklarına artık yarın bakarız
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.