Şimdi Ara

[PC] Darkness II İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Karanlık Seni Çağırıyor

    Oyuna bir restaurantta saldırıya uğrayarak başlıyoruz. Ardından Jackie sesler duymaya başlıyor ve gizemli bir adam, ana karakterimiz Jackie Estacado’ya (Ayrıntılı bilgi sayfadaki kutucukta) “Use the Darkness” (Karanlığı kullan) diye sesleniyor, ilk başta karşı çıkmamıza rağmen restauranttaki saldırıda mundar olan bacağımız ve adamlarımız ile bizim ölmemiz yerine karanlığı kullanmayı seçiyoruz ve dananın kuyruğu kopuyor… Bir anda halisilasyonlar görüp iki adet şeytani kolumuz omuzumuzun üstünde ekranda hemen kendine yer ediniyor ve oyunun eğlencesi burada başlıyor. böylece Darkness ile Brotherhood arasındaki savaşa bulaşmış oluyoruz, oyunun başlama şekli bu şekilde ve oyunun ilgi çekici bir hikâyesi var sonuçta ilk çizgiroman formatında çıktığı için hikayeye de gerekli önem verilmiş. DII’yi keyifli bir oyun haline getiren 2 tane unsur var aslında ilki, el yapımı çizimlerle pekiştirilmiş enfes atmosfer; ikincisi, oyunun hızla akıp giden yapısı ve savaş sistemi. Evet, bu oyun savaş sistemiyle piyasadaki çoğu oyunun problemi olan oynanışta başarılı bir seyir izlemiş ve oyunu monoton olmaktan kurtarmış. Savaş sisteminde üzerine düşeceğimiz en önemli nokralardan biri şeytani kollarımız diğeri ise çift olarak(Dual) kullanabildiğimiz silahlarımız.

    Şeytani Kollar

    İşte düşmanlarımız korkulu rüyası Jackie Estacado’nun en büyük yardımcıları Şeytani Kollar’ımız, kollarımızla düşmanlarımızı çeşitli şekilde öldürebiliyoruz ve öldürüşümüzün güzelliğine göre de yetenek puanı alıyoruz. Evet! Darkness II’ye PRG ögeleri serpiştirilmiş bunların en çok göze çarpanı yetenek ağacımız, düşmanları nasıl öldürdüğümüze göre yetenek puanları topluyoruz ve bunları yetenek ağacımızda kullanıyoruz bu sistem oyuna iyice yedirilmiş de olsa bazı yetenekler çok gereksiz olabiliyor ama oyunun ilerliyişine kendinizi kaptırdığınız için pek de canımızı sıkmıyor bu durum. Şeytani Kollar ve öldürme seçenekleri demişken harika öldürme efektleri eklenmiş oyuna ki bu sayede öyle bir coşuyoruz ki oyunu oynarken tuttuğum orucu 2 saat boyunca unuttuğumu anlayınca bu oyun Ramazan’da şahane gider diyorum. Silahlarımıza gelecek olursak ilk baştan ağzımın tadını kaçıran bir noktayı söylemeliyim ki, silahların hissiyatı çok yetersiz kalmış; oyunda tabancaların, Uzi’lerin duygusunu yaşayamıyoruz maalesef ama silahları çok akıcı kullandığımız için kendini affettirmeyi başarıyor Darkness II. Öyle rahat bir silah kullanma sistemi yerleştirmişler ki oyuna o silah benim şu silah senin kullanabiliyoruz, Şeytani Kolları’mızla yaptığımız saldırılarla silahları kombine edince görşel bir şölen ile aksiyon tufanını yaşamamız kaçınılmaz oluyor ve bizi oyunun başına bağlıyor yapımcılar. Oynanışı ile diğer aksiyon özentisi oyunlar yerine tam bir aksiyon oyunu olan Darkness II oynanışı ile neredeyse ağzımızın sularını akıtıyordu amma velakin oyunun biraz tekrar eden yapısıyla salyalarımızı ağzımızda bıraktı 2K Games..
     [PC] Darkness II İnceleme




    Vendettas
    2K Games oyun zamanını uzatmak için oyuna Jackie’nin verdiği yan görevleri de serpiştirmiş ve Jackie’yle oynamaktan sıkılma ihtimallerine karşı da bu sefer Jackie’nin karanlık grubunu kontrol etmemize izin verilmiş. Hal bu olunca da hemen ilgimizi çekiyor bu bölüm ve hemen balıklama dalıyoruz oyunun içine, aslında Vendettas’ın tamamen online için oluşturulduğunu söyleyebilirim, çünkü oyundaki görevleri normalde grubun tamamı kombine olarak yapıyor ve Co-Op ile çok zevkli aşamalara taşınıyor oyun.. Eğer oyunun harika Singleplayer kısımlarını bitirirseniz Vendettas sizin imdadınıza koşarak gelecektir diyerek son paragrafımıza atlıyorum!(Ramazandan beyin iyice bulandı..)

     [PC] Darkness II İnceleme

    Darkness Must Rise!
    Darkness II, atmosferle harika uyumsağlayan grafikleri ve hızlı oynanışıyla bence dört dötlük bir oyun olmuş. Bu oyunu daha önceden oynamadıysanız, şu aralar kesinlikle oynamalısınız, Singleplayer kısmını bitirip Vendettas ile arkadaşlarınızla düşmanların canlarına okuyacağınız zamanları ile size orucu unutturakcak olan Darkness II ile sizi baş başa bırakıp ben oyuna geri dönüyorum...

     [PC] Darkness II İnceleme

    Artılar
    +Enfes atmosfer ile pekiştirilmiş hızlı oynayış, özlediğimiz aksiyon tufanı…
    Eksiler
    -Silahların hissiyatı çok da iyi değil, maalesef oyunun süresi kısa…

    Kutucuklar:
    1.Jackie!
    Jackie Estacado bir mafya lideri olmasının yanı sıra Darkness gücüne sahip bir adam, ilk oyunda öldürüldüğünü sandığı(Hafif spoiler :D) sevgilisinin aşkıyla yanıp tutuşan bir adam, hatta Jackie aynı Dead Space’deki Isaac gibi sevgilisinin halisilasyonlarını görüp görüp duruyor ve aynı şekilde gizemli sesler ve halisilasyonlarla hafiften akli dengesi bozulmaya başlamış. Siz siz olun Jackie pek bulaşmayın..
    2.Aydınlıktan sakın!
    Oyuna çok güzel bir ayrıntı eklenmiş, Darkness’ı yönettiğimiz için ışıktan sakınmamız gerekiyor ve eğer ışıkta durursak inanılmaz bir şekilde güç kaybediyoruz, bu durum Vendettas’da yönettiğimiz grup arkadaşlarımız için de geçerli. Siz ne yapın edin ışıktan uzak durun...
    3.Vendetta 4 Jackie!
    Vendettas kısmındaki karakterlerimiz birbirinden tamamen kopuk karakterler ama grup öylesine çılgın ki bu kopukluk “cuk” diye oturmuş. Bazen bir Cadı Doktoru’nu bazense çılgın bir İskoç’u yönetebilceğiniz Vendettas kısmını kaçırmayın derim.

    -Grafikler 89/100
    -Oynanış 87/100
    - Ses 79/100
    - Genel 88/100

    -Roghidas...







  • başarılı bir inceleme olmuş ellerine sağlık kafamda planladığım puanı vermişsin
  • Teşekkür ederim
  • ben başlığı darksiders II diye okudum
  • Bende Darksıders 2 diye okudum
  • Çok iyi bir oyun bu oyun
  • ya bende ata binmiyo bu
  • bendede binmiyor ne yapacağız
  • Hiç gözüm tutmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben beğendim deneyeceğim zaten vaktim var
  • Eline sağlık güzel bilgilendirme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Darkness 2 gerçekten mükemmel bir oyundur. Defalarca bitirmişimdir PS3'de. Keşke remastered ya da remake versiyonu çıksa PS4'e.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.