Şimdi Ara

PC boştayken bile yaşanan ani donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Daha yeni sayılacak bir pc'de ani donma yaşıyorum, oynadığım oyunlar CSGO/h1z1 ancak illa oyun içinde olmam gerekmiyor. Genelde pc'yi boş bıraktığımda ve özellikle Google Chrome açıksa 5-10dk sonra pcye geri döndüğümde donmuş halde bulabiliyorum ve açma kapama tuşundan çözebiliyorum sadece durumu. Sadece oyuna girdiğimde ve öylece durduğunda ekran kartının 70 dereceyi aştığını fark ettim ve fan değerlerini pc geneli için biraz artırdım. Aşırı ısınmanın oyun içinde pcnin donmasına sebep olduğunu düşünüyorum, fikirleriniz nedir? Boştayken donma durumu için ne söylersiniz?
    Ayrıca fan değerlerini biraz arttırarak kullanmam herhangi bir sorun yaşatır mı bana, çabuk eskime gibi? Yoksa değerleri abartmadıkça (şu an 70dereceyken fanları %50 değere çektim ve 56dereceye düştü, %50 sabit fan değeriyle kullanıyorum) bir zarar verme durumu yaşanmaz mı?

    PC'nin parçaları: i5 6500 - evga gtx960 4gb ftw gaming

    Teşekkürler.







  • 70 derece normal sıcaklık donmaması lazım garantisi varsa ekran kartını göstert. Benim eski ekran kartımın macununu değiştirip fan takınca senin yaşadığın sorunu çözmüştüm ama o ekran kartının böyle sorunu olmamalı. sadece ekran kartına stres testi yapıp sorun onda mı anlayabilirsin. fanları yüksek hızda çalıştırmak sorun oluşturmaz ekran kartı yanar fanlar çalışır :)
  • Pc yi boşta dururken , CPU ya yüklenen virüsler var bu yüzden ısınma olabilir , sistemde virüs taraması yapın .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.