Şimdi Ara

Pc açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarı yaklaşık 5-6 ay önce topladım. Xigmatek güç kaynağı aldım arada bi windowsun kapatılıyor yazısı çıkıyor ve kapanıyordu. Bugün yine böyle kapandı ve açılmıyor. Tüm kabloları söktüm yeniden taktım tık yok. Sorun nerde veya nasıl çözebilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Farklı bir PSU ile açmayı deneyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denedim ama yine çalışmadı anakarttan şüpheleniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür sorunlar Anakarttan olabiliyor. Bilgisayarda farklı güç kaynakları denendiği halde sorun çözülmüyorsa, bağlantıların doğru yapılıp yapılmadığına. Tam temas edip etmeyen kablolara, Anakartın üzerinde vida vb cisimler unutulup unutulmadığına, üzerinde çok fazla toz olup olmadığına dikkat edilmelidir. Cok tozlu ortamlar da sorun yaratabiliyor. Fakat şu anda hiç mi açilmiyor. Yani yaşam belirtisi var mi bilgisayarda. Isik yaniyor mu kasa da. Ses var mi vs. Çok anlamam ama yeterince bilgiliyim bu konuda. Yardimci olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BloomEsk kullanıcısına yanıt
    Kasada ne ses var ne de ışık. Hiçbir şekilde çalışmıyor. Eski güç kaynağımı taktım yine tık yok sorun büyük ihtimal anakartta. Rami de başka pcde denedim sıkıntı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartla power suplly iletisim icerisinde hareket eden parçalardır. Her parca arasinda oldugu gibi. Hayliyle bilgisayara elektrik ulassa dahi bunu harekete gecirecek yönlendirecek olan Anakarttır. Kasadan cikacak led isik ses vs her seyden anakart sorumludur biliyorsun. Bilgisayarlardaki Anakart mantigini cok fazla bilmiyorum fakat Led tv lerdeki calisma mantigi asagi yukari etkili olacaktir. Tabi bununla beraber güc kaynagi kablosunu degistirmeni. Baska bir elektrik kablosunu kullanarak denemeni istiyorum. Bazi dostlarimizin elektrik kablolari kullanilamaz hale gelebildigi icin elektrik iletimi saglayamamaktalar. Bunu kesin denemelisin. Anakarti acik kapi olarak birakiyorum. Fakat güç kablosu degiserek denenmeli.



    Selamlar olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloomEsk -- 20 Mart 2017; 0:31:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarınızın güç düğmesine bastınız, ancak açılmıyor. Böyle bir PC’le karşılaştığınız zaman ilk yapmanız gereken şey sakin olmak. PC’ler birçok bileşenden meydana gelen modüler bir yapıya sahip olduğundan, sorunun bunlardan birinde olması muhtemeldir. Bu parçayı bulup onarmak veya değiştirmek PC’nizi hayata geri döndürecektir, ancak tüm mesele bu parçanın hangisi olduğunu bulmaktan geçiyor.
    Soruna sistematik olarak yaklaşmanızı öneriyoruz: Gözlemleyerek başlayın ve bileşenleri eleyerek devam edin. Merak etmeyin, bir PC’yi onarmak için mühendis olmanıza gerek yok. Yapacaklarınız, muhtemelen beklediğinizden çok daha kolay olacak.
    Makalemizde ciddi donanım sorunlarının üstesinden nasıl gelebileceğinizi sizlere anlatmaya çalışacağız. PC’nizi tekrar çalışır hale getirmek için büyük bir teknik bilgiye ihtiyacınız yok.
    PC güç sorunları
    PC’nizin açılmamasına neden olan birçok sorun olabilir. Güç sorunları kulağa en kötüsü gibi gelebilir ancak bu tür sorunları anlamanın yolu kolaydır.
    Bilgisayarınızı açtığınızda hiç bir ışık yanmıyor, fanlar dönmüyorsa ve açılış bip sesini duymuyorsanız güç PC’nize ulaşmıyor demektir. Bu yolu izleyin: Klavye, fare ve monitör dışındaki tüm çevre birimleri sökün ve bunların doğru olarak bağlandığından emin olun. Güç kablonuzun düzgün bir şekilde bağlandığından, prizde elektrik olduğundan ve PC’nizin güç anahtarının açık olduğundan emin olun.
    Uzatma kablosu kullanıyorsanız, PC’nizi direkt olarak ana prize bağlamayı deneyin.
    Evinizin ana sigorta kutusunu kontol edin ve sigortaların çalıştığından emin olun. Bazı PC’ler güç kaynağı ünitesinden önce, güç prizine yakın bir yerde bir sigortaya sahipler. Bunu da kontrol edin. Tüm zayıf noktaları gözden geçirdikten sonra PC’niz hala açılmıyorsa, bir sonraki adıma geçmelisiniz.
    Güç kaynağı
    Dahili kablolarda meydana gelen sorunlar, PC’nizin açılmama sorununa sıklıkla yol açabilmektedir. Isının neden olduğu genleşme veya sarsıntılar, bağlantıları birbirinden ayırabilir.
    PC’nizin kasasını açın ve güç kablolarının, özellikle de anakarta bağlı olan kabloların sağlam olarak takılı olduğundan emin olun. Kasanızın ön yüzündeki güç düğmesini anakarta bağlayan kabloyu da inceleyin. Bu kablonun hangisi olduğundan emin değilseniz, anakartınızın kılavuzunu gözden geçirin.
    Kartlarınızın ve bellek modüllerinizin doğru bir şekilde takıldığından da emin olun. Yerinden oynayan kartlar PC’nizin açılmasına engel olabilir.
    Bunun ardından CPU’nuzu koruyan heatsink ve fanı gözden geçirin, doğru bir şekilde hizalandığından emin olun. Heatsink, CPU’nuzun üzerine sıkı bir şekilde oturmuş durumda olmalıdır. Doğru bir şekilde takılmamış heatsink, PC’nizin açılmasını engelleyebilir.
    Teşhis
    Bu ayarlamalar ve testlerden sonra PC’niz hala açılmıyorsa sıra potansiyel sorunları kontrol etmeye geliyor. Bozuk bir güç kaynağını denetlemenin iki yolu var. Varolan güç kaynağını çıkartıp farklı bir güç kaynağı deneyebilirsiniz. İkinci yol olarak bir güç kaynağı sınama cihazı satın alabilirsiniz.
    Güç kaynağını değiştirmenize rağmen PC’niz çalışmadıysa, hala bir güç düğmesi sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda alternatif bir güç kaynağı anahtarı satın almanız gerekebilir.




  • Farklı bir PSU ile açmayı deneyin
  • büyük ihtimalle dediğiniz gibi sorun ana kartta olabilir
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Sorun anakarttaymış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.