Şimdi Ara

pc açılıyor ancak görüntü yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba
    kardeşim sabah oynuyordu öğleden sonra telefon etti görüntü gidip geliyor ara ara res atıyor gibi dedi kapattırdım pcyi.Neyse eve geldim 1 saat falan sorunsuz kullandım sonra aynı şey bana da oldu bi kapatayım da kabloları baştan takayım dedim kapattıktan sonra ekrana hiç görüntü gelmemeye başladı hatta kapanırken mavi ekran verdi öyle kapandı bi daha siyah ekranda kaldı bende kapattım hiç ekrana görüntü gelmiyor mouse , klavye vs usb portları da çalışmıyor

    ramleri çıkardım , tek tek taktım , bios pilini çıkardım hiç biri çare olmadı aldığım arkadaşa götürdüm elimde parçalar olmadığı için parça deneyemem diyip garantiye verelim dedi
    z170 anakart
    6600k
    gtx970
    8gb 4x2 ddr4 ram
    700w +80 psu
    1tb hdd + 120 gb ssd pc özellikleride bu şekilde.

    fanlar falan dönüyor pc normal açılıyor gibi ama görüntü yok sinyal yok diyor monitorde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unchange -- 5 Ocak 2016; 16:10:47 >







  • PM atmıştınız, sistem bileşenlerinizi sordum az önce ama konuyu görünce cevabımı aldım.
    ___________

    Everest marka bir PSU kullanıyorsunuz (PM'den belirttiğiniz üzere). Dediğim gibi marka kötülemek asla adetim değildir. Fakat Everest'in de ne olduğu ortadadır. İlk başta PSU'yu bu durum ve belirtiler ile şüpheli görmemiz doğal ama burada anlattığınız başka detaylardan yola çıkarak (fanlar dönüyor, görüntü gelmiyor gibi); ekran kartı noktasında da bir sorun olabileceği düşünülebilir. Ama yine bu durumda da acaba PSU'dan yana güç iletimi konusunda bir sıkıntı yaşanıp, ekran kartında bir hata oldu mu sorusu da akıllara gelebilir.

    PSU'nun güç değerleri açısından bir fotoğraf atabilirseniz üzerinden değerlendirebiliriz. İnternette PSU noktasında pek geçerli bir bilgi görünmüyor. Ne kadar 700W olsada gerçekte verdiği değer düşüktür yüksek ihtimal. Tabii böyle bir sistemi besleyemeyecek kadar düşük bir değer mi yoksa PSU'dan yana bir elektrik kaçağı vs. mi bu duruma yol açtı bunları da analiz etmek lazım.

    Sistemin bambaşka bir noktasında da sorun olabileceği de ihtimal dahilindedir. Belki hiç düşünülmeyecek basit bir şey bu soruna yol açıyordur.




  • unchange U kullanıcısına yanıt
    mavi ekran demişsin virüs olabilir. işletim sürümü nedir ? onarabiliyorsan bilgisayarı onar. ekran gelmiyor demişsin kabloyu onboard'a takınca da gelmiyor mu ? ekran kartının soğutucusu bozulmuş olabilir mi ? ekran görüntüsünün gelmemesi genelde ekran kartından kaynaklanır yuvaya tam oturt ekran kartını öyle bir dene.
  • http://www.hepsiburada.com/everest-700w-80-bronze-14cm-6sata-power-supply-btx-700-1-p-BD304425
    şu psuyu takmış aldığım kişi istediğim psu bu değildi ama parayı önceden verdiğim için pek diretemedim değiştirelim dedi öylece kaldı tanıdık diye ondan aldım almaz olaydım diyorum şuan.birde kasayı geç teslim aldım bir kaç durum oldu biraz arada kaynadı diyebilirim.

    mavi ekran pc kapanırken geldi bir daha da hiç görüntü gelmiyor sinyal yok diyor bios yada anakart ekranını da göremiyorum o yüzden yazılımsal olduğunu düşünemiyorum.




  • unchange U kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi onboard olayını deneyin önce (anakartın üzerindeki görüntü çıkışlarını), görüntü gelirse sorun ekran kartındadır. Yine görüntü gelmezse sorun anakartta da olabilir, sistemin başka bir noktasında da. Eğer elinizde fazla bir ekran kartı varsa onu da sisteme bağlamayı deneyin. Ama görülen o ki (hiç tasdik etmesemde) aldığınız yere götürmeniz gerekebilir (hiçbir şey yapamazsanız). Bu yapacaklarınızdan sonra hiç görüntü gelmezse sistemin bir noktasında donanımsal sorun vardır. Sizden kaynaklı olabileceğini söyleyip, ücret talep edebilir aldığınız yer. Parçalarınız muhtemelen distribütörler tarafından yetkili teknik servisler aracılığıyla garantilidirler. Mümkünse hangi parçada sıkıntı olduğunu öğrenip (kendiniz veya aldığınız yer), kendiniz de değişim için uğraşabilirsiniz (eğer herhangi bir ücret talep edilirse). PSU noktasında da; imkan varsa başka bir PSU ile de deneyebilirsiniz.

    Bu tarz sorunlarda maalesef sürekli farklı kombinasyonları deneyip, sorunun nereden kaynaklandığını bulmak gerekiyor. Üstte yazdıklarım yine çoğu ihtimalden oluşmaktadır. Bu tarz ihtimalleri deneyerek sonuca ulaşırsınız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.