Şimdi Ara

Payitaht Abdülhamid'i Eleştirenler Mutlaka Okusun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz cuma günü 4. bölümü yayınlanan Payitaht Abdülhamit ile ilgili bazı eleştirilere değinmek istiyorum.

    Dizi de kadınlara çok ağırlık verildiği ve kadınların açık olduğu konusunda yorumlar var. Şimdi böyle düşünen arkadaşlarım öncelikle çevrenizde başı kapalı bir kadın varsa ona sorun eşinin yanında evinde başı açık mı kapalı mı? Dizide kadınlar sadece haremde ve eşlerinin yanında açık onun dışında tamamen kapalılar ki eşlerinin yanında bile giyimleri o kadar açık değil.
    Payitaht Abdülhamid'i Eleştirenler Mutlaka Okusun
    Payitaht Abdülhamid'i Eleştirenler Mutlaka Okusun

    Tarihimizi dizilerden mi öğreneceğiz tarzında yorumlar var. Bu ve benzeri dizilerin amacı tarihi öğretmek değil zaten tarihi yaşatmak. Dizinin başında zaten kocaman yazmışlar tarihi olaylardan esinlenilmiştir diye. Adamlar biz birebir tarihi anlatıyoruz şeklinde bir iddaları yok. Kaldı ki bu diziye Sultan Abdülhamid'in torunu belgeler ile danışmanlık yapıyor. Adı üstünde arkadaşlar dizi bu dizi belgesel değil.

    Bir diğer eleştiri ise Abdülhamid'in giyimi ile alakalı. Adamlar sanki Abdülhamid döneminde yaşamış padişahı görmüş gibi yazıyorlar Abdülhamid kıravat takmazdı diye oysaki Ayşe Osmanoğlu'nun Babam Sultan Abdülhamid isimli kitabında babasının kravat kullandığı hatta kıravatının üzerine bir nişan taktığını yazmış.

    Payitaht Abdülhamid'i Eleştirenler Mutlaka Okusun

    Kendini tarihçi sana bazı köşe yazarları İngiliz elçisinin tokatlanma sahnesini eleştirmiş ama kimsede elinde bir belge yok sadece ön görülerl var "Sultan Abdülhamid çok naif bir insan tokat filan atmaz" şeklinde. Nerden biliyorsun arkadaşım atmayacağını atmadığını ? Millet sırf konuşmuş olmak için gündemde kalmak için yazıyorda yazıyor.

    Ben şunuda savunmuyorum bu dizi kusursuz hatasız hata yok demiyorum dizi bu illaki hatalar eksiklikler vardır ama bunlar bu kadar abartılacak düzeyde olmamalı.

    Geçenlerde bir yazıya denk geldim 2011'de Muhteşem Yüzyıl dizisine övgüler yağdıran sözde tarihçi Abdülhamid'i yerden yere vurmuş buradaki amaç ne olayın altındaki anlam ne? Ben söyleyeyim ülkemizde kendini tarihçi sanan ve aldığı paraya çalıştığı kuruma göre tarihi şekillendirmeye değiştirmeye çalışan insanlar var.

    Burada bize düşen bu eleştirilere kulak asmadan okumak arkadaşlar tarihimizi geçmişimizi ne kadar çok ve farklı kaynaklardan okursak o kadar bu tarz konulara hakim oluruz. Tavsiyem kulaktan dolma bilgilere itimat etmeyin.

    Payitaht Abdülhamid'i Eleştirenler Mutlaka OkusunPayitaht Abdülhamid'i Eleştirenler Mutlaka Okusun
    Payitaht Abdülhamid'i Eleştirenler Mutlaka Okusun







  • Diriliş Ertuğrul adlı dizide de olduğu gibi keyifle izlenebilecek bir dizi lakin bunlardan hazımsızlık duyanlar bir hayli fazla. Tarih alanında Profun birisinin kendi düşüncelerini nesnel bir bilgi gibi paylaşmalarını çok seviyorum! Eleştiri yaparken sırf birileri yapmış eleştir mantığı hala hakim olduğu için daha çok yazıp çizerler. Her ne kadar düzenli izleyemesem de bu tür yapımların sayısının artması temenni ediyorum hiç olmazsa milli birlik beraberlik içinde olmamız gerektiği aklımıza gelsin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BLOK
  • Söylediklerinde haklısın. Dizi de gayet güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CCF51958 -- 2 Mayıs 2017; 13:40:27 >
  • Gayet iyi dizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diriliş ve Payitaht, Muhteşem Yüzyıl Aşk-ı Derûn'un 1 bölümü bile etmeyecekler maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üşenmemiş yazmış blok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.