Şimdi Ara

Pavilion 15-p017st Cpu 98 Derece?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba

    Geçtiğimiz hafta masaüstü bilgisayarımla takas ettiğim yeni dizüstümle henüz tanışma evresindeyiz. Bilgisayarı aldığım arkadaş daha yüksek fps için ben ise taşınabilirlik istediğim için bu işe kalkıştık. Bilgisayarı deneyerek teslim aldım diyebilirim. Deneme buluşmasında arkadaş lol oynuyordu ve bir notebook soğutucusu kullanıyordu. Görsel olarak ilk incelememde güç girişi köşesinde küçük bir çatlak ve sağ menteşe de arıza gözüme çarptı. Onun dışında aida64 ile yaptığım incelemede donanımsal bir gariplik farkedemedim. Cihazın arıza geçmişi olup olmadığını sorduğumda sadece bir kere işlemci fanı değiştiğini ve onuda bir tanıdık bilgisayarcı ya orjinal parça değişimi ile yaptırdığını söyledi. Aida64 de işlemci ısısının 55 derece civarında görünce onu da oynadığı oyuna yordum. Teslim alıp eve geldikten sonra aklımdan ilk geçen menteşeyi tamir edebilmek ve eski bilgisayarımdan aldığım yedeklerimi aktarmak için Hard diski sökmek oldu. Bahaneyle cpu fan temizliğini de gerçekleştirmiş olacaktım.
    Sonuçta bilgisayarı söktüğümde gördüğüm manzara resimdeki gibiydi:
    Pavilion 15-p017st Cpu 98 Derece?

    Fan olması gereken alanda ufak duruyordu ve fanın ağız kısmı soğutucu panelle birleştiği yerde tamamını kapsamıyor. Yaklaşık 1-1.5 cm lik bir açıklık vardı. Fanı temizledim ama soğutucuyu söküp termal bakımı yapmadım ve bilgisayarı topladım. Menteşeyi tamir ettim. O andan sonra bilgisayardan yaptığım tüm ısı izlemelerinde işlemcimin boştayken 80-98 derece arasında gezindiğini farkettim. Evdeki ikinci laptopun altındaki soğutucuyu kullanmaya başladığımda ise 60-70 derecelere indiğini gördüm. Bunun korkusuyla ne ağır kullanım gerektiren uygulama açabiliyorum nede bir oyun. Bu durumu bilgisayarı aldığım arkadaşa ilettiğimde o da şaşırdı fakat iade ederek takası bozma imkanım var. Genel olarak bilgisayardan memnun olduğum için bir şans vermek istedim ve internetten orjinal fan siparişi verdim. Bugün elime ulaşmış olacak ve fanını değiştirerek termal macun yenilemesi yapacağım. Belki de o fan takılırken kötü bir termal uygulaması olmuştur belki de olmamıştır kim bilir..
    İlk defa bir intel işlemci kullandığım için de çelişkide kaldım. İşlemci ısı karakteri bu yönde olabilir mi diye internetten yaptığım araştırmalarda maksimum çalışma sıcaklığının 100 derece olduğunu gördüm.
    Şimdi arkadaşlar sizden ricam bana bir yol gösterip tavsiyede bulunmanız. Sizce bu durum aşılabilir mi? Sistem özellikleri aşağıda yazdığım gibi. Tavsiye ve görüşleriniz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ediyorum. Herkese iyi forumlar.
    Not:fanı aldıktan sonra güncel görüntüleri paylaşacağım.

    Pavilion 15-p017st beyaz
    İ5 4210u
    840m 2gb
    16gb ram
    750gb hdd Pavilion 15-p017st Cpu 98 Derece? Pavilion 15-p017st Cpu 98 Derece?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongholdman -- 5 Mart 2019; 11:24:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.