Şimdi Ara

Patriot, düşük maliyetli SSD ürünlerini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Patriot, düşük maliyetli SSD ürünlerini duyurdu


    Son dönemde SSD üreticilerinin 3D NAND bellek modüllerine yönelerek daha hızlı ve daha yenilikçi ürünler ortaya koyduğunu görüyoruz. Bununla birlikte, alt seviyeye yönelik artan bir ilgi söz konusu. Toshiba, Intel, AMD, Kingston gibi firmaların ardından Patriot da düşük maliyetli ürünlere yöneliyor.


     


    Maliyet düşürmek için üreticiler TLC NAND bellek modülleri tercih etmek zorunda. Bir hücreye 3-bitlik veri sığdıran TLC NAND bellek modülleri, sektörün en az maliyetli ve en düşük performans sergileyen bellek modülleri olarak biliniyor. Hücre başı 3000-5000 yazma-silme döngüsü sunan modüller, ayrıca uzun ömür konusunda da biraz geri kalıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Intel Xeon E3-1500 v5 serisi duyuruldu

    Firmanın Computex 2016 fuarına getirdiği yeni Spark serisi, çok uygun fiyatlarda tüketiciye SSD ürünleri sunmayı amaçlıyor. Phison S11 kontrolcüsünü kullanan seri, yazma hızları olarak 500MB/s, okuma hızları olarak 555MB/s seviyelerine çıkabiliyor.


     


    2.5 inçlik 7mm formatında geliştirilen seride, 128GB, 256GB ve 512GB depolama kapasiteleri yer alıyor. 128GB kapasiteli model 35$ iken, 256GB kapasiteli model 57$, 512GB kapasiteli model ise 105$ fiyat etiketine sahip. Özellikle 128GB ve 512GB kapasiteli modeller pazardaki en ucuz SSD listesinin zirvesine oynamaya aday. Patriot Memory Spark serisinin sonbahar aylarında piyasaya çıkacağı belirtiliyor. 


     







  • 512 gb fiyat efsane

  • Bunların bellekleride çok ucuz, 5 yıldır kullanıyorum hiç sorunu da olmamıştı.
    512 GB fiyatı çok iyi olmuş.

  • Kalas hdd alacağına alın bu 512 gb ssd yi. Yüksek kapasiteli alırsanız ömrü daha uzun olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLmNt13 -- 5 Haziran 2016; 15:53:42 >
  • Efsane fiyat. Daha yeni 2.el 512 gb micron marka ssdyi 100 dolara almıştım fiyatı görünce pişman olmadım değil. Micronun mlc hücreli olması bir teselli benim için :D

  • 256GB için günde 10GB veri yazılıp silinse yaklaşık 23yıl ömrü var :)

    Çok güzel bence. HDD alacağıma TLC bir SSD alırım.



    Ve haberde yazılan "en düşük performans" ibaresini de kaldırırsanız sevinirim. Ortalama bi MLC veya SLC SSD de o değerleri veriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cangunner

    256GB için günde 10GB veri yazılıp silinse yaklaşık 23yıl ömrü var :)Çok güzel bence. HDD alacağıma TLC bir SSD alırım. Ve haberde yazılan en düşük performans ibaresini de kaldırırsanız sevinirim. Ortalama bi MLC veya SLC SSD de o değerleri veriyor.


    can hocama katılıyorum samsung 950 ortalama ssd serisi ve bu modelin performansından bir tık daha iyi, o yüzden performansı en düşük ibaresi doğru değil gibi geldi bana da

  • 256GB için piyasada daha uygun hangisi var ki?

  • İyiymiş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devrimdoga

    quote:

    Orijinalden alıntı: cangunner256GB için günde 10GB veri yazılıp silinse yaklaşık 23yıl ömrü var :)Çok güzel bence. HDD alacağıma TLC bir SSD alırım. Ve haberde yazılan en düşük performans ibaresini de kaldırırsanız sevinirim. Ortalama bi MLC veya SLC SSD de o değerleri veriyor.
    can hocama katılıyorum samsung 950 ortalama ssd serisi ve bu modelin performansından bir tık daha iyi, o yüzden performansı en düşük ibaresi doğru değil gibi geldi bana da


    Random IOPS değerleri haberde olmadığı için direkt olarak hız karşılaştırması yapmak mantıksız.Neden bu değerler haberde yer almıyor onuda anlayamadım?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fifo

    256GB için piyasada daha uygun hangisi var ki?


    Amazon'da 60 dolar civarında bir çok markadan 256 GB ssd alınabiliyor. Onu da 50 dolar seviyesine indirebilselerdi şahane olurdu.

  • ben günde 30gb veri yazdığıma güvenemiyorum ssdlere ömrü konusunda olumsuz konuşmalardan ötürü aslında çağ atlamış gibi oluyor performans farkı bakımından.

  • Nihayet hdd fiyatlarına yaklaştılar.
  • Fiyatlar MÜKEMMEL! Mutlu oldum şimdi. :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schiffsführer

    Nihayet hdd fiyatlarına yaklaştılar.

    fiyatları iyi ama sadece fiyat iyi diye bakmamak lazım veri güvenliği çok önemli iş yerlerinde bu diskin kullanılması facia yaratabilir. samsung kalitesinde veri güvenliği ön planda disk ürettiklerinde samsungtan aşağı bir fiyata satmaları imkansız. yıllık 7 tb veri işlemi yapıyorum 3 yıl oldu tık yok samsung diskte. kinston ve ocz nin düşük maliyet odaklı disklerinde 2 tb veri transferi yaptım elimde kaldı belki şans belki de denk geldi ama sırf ucuz diye bakmamak lazım.
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    aynen ssd konusunda ben daha çok garantiye bakıyorum 850 pro serisi ile samsung 10 yıl garanti veriyor ve gerçekten şu zamana kadar samsung ssd den dert yanan görmedim
  • duyurdu derken ülkemize geldiyse alalım :D ssd alcaktım bu aralar iyi olur bu fiyat

  • Patriot Spark 512 GB SSD 540/560 kullanan varmı arkadaşlar
  • Patriot Spark 512 GB SSD 540/560 kullanan varmı arkadaşlar ürün hakkında bilgi verecek arkadaş var mı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.