Şimdi Ara

Pathfinder D20 Serisi (Kingmaker çıktı, Wrath of the Righteous çıktı) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
8
Favori
8.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynen hocam, ben 5 defa ağız tadıyla oynasam kafi sonra kesin ek paket çıkarıp, 2 yeni class ile birlikte haritayı ve hikayeyi genişletirler.
  • Ahahahaaa...

    5.6 GB yama daha gelmiş, adamlar günlük yama yayınlıyor, bazen hızlarını alamıyor, günde iki yama yayınlıyorlar. Anladığım kadarı ile bunlar cidden tecrübesiz bir ekip. Bu bir açıdan iyi, bir açıdan kötü. Amatör ruhla yapılan işler daha güzel oluyor, tabii tecrübesizliğin acısı da yapılan hatalarla çıkıyor ortaya.

    Günlük bu kadar düzeltme yayınlamaları bana pek mümkün gelmiyor. Muhtemelen aynı dosyalar üzerinde yaptıkları düzeltmeleri tekrar veriyorlar. Bu boyutlara bakarak acemi olduklarını söylemek doğru olur. Bakalım oyunda nasıl gelişmeler olacak?
  • Yuh arkadaş, resmen kota düşmanı oyun. 2 haftada 20 gb oldu neredeyse
  • Oyun çok uzun zamandır oynadığım en iyi RPG açık ara. Karakter geliştirme olsun, görevler olsun, zindanlar olsun, parti elemanları olsun. Bug lar düzelir çok problem değil, 4.kısıma kadar zaten çok önemli görev kaybım olmadı, 1 tane NPC öldü sadece kalp krıziden :D
    Oyunla ilgili problemim krallık yönetimi kısmı,

    -BP dediğimiz Build Pointler, yani bütün krallığı bunlarla kuruyoruz, bütün projelerde bunu harcıyoruz. Her şey çok BP harcarken geri getirisi çok çok düşük ne yazık ki. Binalar getirmiyor, hadi onlar ucuz. Ama diğer baronlar, ülkeler ile yaptığımız ticaret anlaşmaları hem çok para tutuyor, hem yapması uzun sürüyor hem de komik getirileri var...

    -BP yi düzgün kazanmanın tek yolu cebimizten tonla altın verip almak, bu da uzun vadede almak istediğimiz eşyalara için problem oluşturuyor.

    -Projeler hem çok zaman kaybettiriyor hem de iyi BP harcıyorlar ve düzgün bir getirileri olmuyor. +1 zar şansı için 100 BP ve bir elemanı 2 hafta bağlamak çok saçma.

    -Ne kadar düzgün yönetirseniz yönetin insanlar olay çıkarmayı seviyor. Gerçek anlamda hiç bir sorun yaşanmamasına rağmen şu an isyanda krallık. Bütün özellikler yüksek, problemleri hızla çözdüm ve ana görevleri çıktığı gibi bitirdim ama mutlu edemiyoruz şerefsizleri. Mutlu olmak için istedikleri festival sadece "1000 BP" (yazı ile bin)80.000 bin gold yapıyor neredeyse oyun içi para ile...

    Krallık kısmı elden geçer umarım yoksa bu kadar mikroya bu kadar sıkıntıyı çekemem 2.defa. Alırım otomatiğe geçerim.




  • 2 gündür oynama fırsatı bulamadım. İşte veya dışarıda eve gitsemde oynasam, şunu yapsam, şu büyüler daha iyi olacaktı gibi hayaller kuruyorum. Uzun zamandır böyle hissiyat bırakmadıydı bende oyunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 19 Ekim 2018; 10:5:41 >
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumlarınızı zevkle okuyoruz, yenilerinide bekleriz
  • Bu sıralar pek oynayamadım, burnumda tütüyor.

    22 sindeki yamada yalan oldu bu arada. Çok büyük yama yapmayacağız dediler uzun bir süre. Ufak tefek "hotfix" ler ile idare edeceğiz ikinci bir emre kadar...

    Aslında 5.act e kadar iyi gidiyor oyun. Pitax denilen yerde dananın kuyruğu kopuyormuş. En sona doğru da iyice problemler var diyorlar.
    Bir de eğer ki krallığı iyi yönetemezsek oyunun sonunda doğru başımıza gelen bir bela güçleniyormuş. Krallık kısmına önem vermeyenleri zor bir oyunu sonuı bekliyor diyorlar.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Hatalı RPG oyunları insanı canından bezdiriyor cidden. Oyunu indirime girmeden aldım ama hem vakitsizlikten, hem de Divinity Original Sin oynadığımdan başlayamamıştım ama acı bir tecrübe yaşadım bu konuda. DOS Classic'de başlayıp bitiremediğimiz görevler nedeni ile tıkandım kaldım, çok kafa patlatsam bitecek ama Türkçe olmasının hatırına bu riski de bile bile EE sürüm yerine bu sürümü oynadım, hem de 80 küsür saat. Elimde yaşadığım güzel bir oyun tecrübesi dışında bitmemiş, hikayesini merak ettiğim ve aynı zamanda da çok kızdığım bir oyun var. Bugün EE sürümüne baştan başlayacağım.

    Bu oyun için de, erkenden almış olmama rağmen bir süre daha bekleyeceğim, sorunlu görevler ile uğraşmak yerine bitmiş bir oyun ile karşılaşmak istiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 24 Ekim 2018; 19:16:12 >
  • Çok çok geniş bir oyun yapmışlar, bu kadar tecrübesiz bir firma için çok cüretkâr bir adım olmuş. Fazlasıyla. Altından kalkamıyorlar doğal olarak. İşin kötü tarafı Unity motoru sağolsun modcu camiası da fazla dokunamıyor oyuna daha çok şey bozulur diye.

    Açıkçası yılbaşına kadar beklemekte fayda var diyorum tamamen oynamak için. Ha oyun gerçeketn uzun ve detaylı. 5. kısma kadar ciddi bir sorun yaşamadan gelebilirsiniz. Arada partiyi beğenmeyip yeni karakter açma falan derken zaten 150 saati geçiyor süre. Ama oyun güzel olduğu için devam edilemeyince can sıkar.

    Bu hafta sonu gelecek yama neler getirecek onu görelim bakalım. En azından artık yamalar ile yeni buglar gelmiyor, iyi kötü test ediyorlar.

    Açıkçası bu oyun yeni modaya uyup kısım, kısım ve daha ucuza yayınlansa çok daha güzel tepkiler alırdı. İşim komik tarafı yakın zamanda çıkacak olan Fallout 76 bundan çok daha ölümcül ve rezil sorunlar ile yayınlanacak ama sözde oyun basını o problemleri "ufak" olarak nitelendirecek.


    Benzer sorunları İnsomnia Ark, adlı oyunda da yaşıyoruz ne yazık ki. Ama o çok daha beter durumda ve yama falan da gelmiyor...


    Genede şu iki Avrupa işi RPG, batılı dedelerin büyük paralar ve uzun süreler ile yaptıkları RPGlerden kat ve kat daha iyi. Umarım birileri ders alır diyeceğim ama umurlarında olmayacak.




  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam,
    Oyunu muhtemelen bitirmişsinizdir, son izlenimleriniz nasıl, oyun toparlandımı yamalarla ?
    İndirim zamanıda geldi malum
  • Öncelikle %20 indirim geldi ve 50 liraya indi oyun, böyle bir oyun için soygun. 6 act e gelip buglara yakalansanız bile en az 60-70 saatlik sağlam eğlence var. Bunu çoğu yeni nesil RPG için söylemem zor açıkçası.

    1.1 yaması geldi ve baya bir şey düzeltildi, baronluk ekranı elden geçti. Ama hala oyunun sonu çok aceleye gelmiş hissi veriyor. Pitax şehrine adım attığımız andan itibaren saçma buglar başlıyor, çoğu ufak aslında ama birleşince mide bulantısı yapıyor. Başlardaki güzel diyaloglarda sonlarsa pek hissterimiyor kendisini. Ama zorluğu hoşuma gitti, bu tarz oyunlarda sonlara doğru çoşarız ama Kingmaker bizi uğraştıracak düşmanları hep buluyor. Bonus act diyebileceğim 7 kısım (6 da bitiyor gibi oluyor oyun ama bitmiyor :D )gerçekten terletti beni dün gece. Hafta sonu sağlam kafa ile oynamaya karar verdim

    Masa üstü kurallara en yakın ve en zevkli RPG şu an ki piyasada. Kaçırmayın derim.

    Eklenti:

    Daha buglar durulmadan 3 tane DLC duyurdu bu arada elemanlar İlk defa season pass aldım galiba hayatımda. Helal olsun bu elemanlara giden paraya.

    Wildcards isimli DLC de Aralık ayında trickster ırkından bir parti elemanı katılıyor.
    Varnhold's Lot isimli DLC de Şubat ayında gelecek ve Varnhold un etrafındaki kadim tepegöz harebelerini iyice talan edecekmişiz.
    Beneath the Stolen Lands ise Nisan da gelecek. Düz zindan avı olacak konusuz ve dipsiz olacakmış.

    Her DLC de 100 tane yeni bug gelse önümüzde 300 adet yeni bug var, hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 22 Kasım 2018; 15:2:42 >




  • Tek kelime ile MÜKEMMEL...

    Benin gibi klasik masaüstü FRP oynayan, DM'lik yapıp oyun anlatan birisi için eşsiz bir oyun olmuş. Sistem harika, dünya harika, detaylar harika. Bilgisayarda bu kadar çetrefilli bir sistem görebileceğimi hiç sanmazdım. Ama yapmışlar. D&D 3.5'daki bazı unique özelliklerin eklenmesi ise tam anlamıyla mest etti beni. Her ne kadar şimdi D&D 5e daha popüler ve dengeli olsa da pc ortamında bir oyuna 3.5 çok daha fazla yakışmış.

    Grafik olarak iyi sayılır. Zaten izometrik bakış açısı ile oynandığı için hiçbir şey batmıyor gözünüze iyi veya kötü diye.

    Sesler oyun içi olarak genel anlamda iyi. Ama karakterinizi yaratırken seçebileceğiniz seslendirme seçenekleri sınırlı. 7-8 seçenek arasından seçim yapıyorsunuz. Hayalinizdeki sesi bulamayabilirsiniz ama mutlaka bir tanesine de ısınırsınız.

    Combat sistemi ise bence oyunun en iyi şeyi. Klasik turn-based oyunların sıkıcılığı ve durağanlığı bazen insanı sıkıyor. Bu oyunda combat-pause sistemi var ve kendi turn-based sisteminizi kendiniz yaratıyorsunuz adeta. Space tuşu ile combat ortası oyunu durdurup stratejilerinizi değiştirebilir veya hamlelerinizi düşünebilirsiniz. Üstelik sıkılmayacaksınız çünkü oyunu durdurup durdurmamak sizin elinizde.

    Ayrıca oyuna başlarken tam olarak nasıl ayarlarla oynamayı hayal ediyorsanız öyle başlıyorsunuz. Misal, partideki diğer karakterler ölsün mü yoksa combat sonrası tekrar dirilsin mi gibi, sadece aksiyon sahibi mi exp kazansın yoksa tüm party mi gibi ince ayarları da yapabilmek çok güzel.

    Kısacası, eğer FRP seviyorsanız, özellikle D&D seviyorum diyorsanız, boşver D&D falan ben BG, Icewind Dale tarzı her oyunu severim diyorsanız MUTLAKA oynamanız gereken bir oyun.

    Parasını da sonuna kadar hak ediyor. Yapımcılara buradan bir kez daha selam olsun. Ellerine sağlık bu adamların...

    Benim İngilizce seviyem fazlasıyla yeterli oyun için ama birkaç yerde daha okudum, dili yeterli olmayan insanlar epey zorlanmışlar. Umarım, oyunçeviri gibi kaliteli bir grup bu oyunu da çevirir de bu tip oyunlar hak ettiği değeri görür bizim ülkemizde de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 26 Kasım 2018; 6:54:57 >




  • Selamlar.Yeni başlamış bulunmaktayım.Genel olarak sevdim ama bence baya dengesiz bir oyun Yani oyun başındayım daha demin treant ayı ile kapıştım partideki tanka dahil herkesi tekledi Anlamadım neden öyle oldu.Bir sıkıntımı dile getirmek istiyorum.Şimdi anasenaryo görevlerine time limit konulmuş hep.İlk chapter 90 gündü mesela.Partim genelde savaşlardan zar zor sağ çıktığı için sıkça kamp yapıyorum ondan da günler hızlı geçiyor.Bu biraz geren bir faktör yani o 90 gün rahat bir şekilde yeter mi ki?Daha az kamp mı yapmam lazım?O konuda bilgilendirir misiniz?Yani ona göre her yan görevi filan yapamam heralde o zaman çünkü limit var




  • Zierox kullanıcısına yanıt
    90 gün hayli hayli yetiyor, kampı mutlaka rationlar ile yapın yoksa çok gereksiz uzun sürüyor.
    Oyundanki combatlar kolay değil, ilerledikçe de zorlaşacak, affetmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    90 gün hayli hayli yetiyor, kampı mutlaka rationlar ile yapın yoksa çok gereksiz uzun sürüyor.
    Oyundanki combatlar kolay değil, ilerledikçe de zorlaşacak, affetmiyor.
    Ya mesele poeyi hatırlıyorum.oyunun belli bi noktasına kadar bir hayli zordu ama belli bi leveli aşınca parti baya açılıyordu kolaylıyordu oyun.Pathfinder da o şekil olur diye umuyordum Yani mesela oyun genel anlamda dengesiz geldi.daha çok başındayım ama bir örnek vereyim mesela.Oyun başında hatılarsınız muhtemelen Technic League sizin partinizdeki birini köle almak için geliyordu.Mesela o fightı 4-5 kere yaptım habire yeniliyordum bi tanesinde barbarım arkadaki büyücüleri tekleyip savaşı 20 saniyede filan bitirmeme vesile oldu.Yani şans faktörü biraz fazla mı etkili anlamadım.Çok dengeli gelmedi oyun bana ilk izlenimimde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Hocam Selam,
    Yazdıklarınızı büyük bir zevkle okudum, frp ve rpg olan düşkünlüğüm SSI zamanların dan başlıyor Pool Of radiance, Death Knights Of Krynn vs.ilk fırsatta alacağım oyunu. Herhalde şu buglar falan artık tamamen düzeltilmiştir.
  • Scropion kullanıcısına yanıt
    Kaçırmayın derim o zaman. Buglar ve oyunu yavaşlatan unsurlar neredeyse tamamen elden geçti. Bir tek son bir DLC kaldı gelecek, onunda ana oyunla alakası yok. Son yıllarda çıkan en iyi RPG açık ara.
  • 6 Haziran da hem yeni DLC geliyor hem de oyunun "enhanced edition" ı geliyor.

    -DLC, "Tenebrous Depths" adlı bir zindandan oluşuyor. İster sıfırdan parti kurarak sadece bu zindanda takılabileceğiz istersek de ana oyundaki karakterler ile uğrayabileceğiz. Sonu olmayan bir "rogue-like" zindan. Yani katlar, düşmanlar ve ödüller her seferinde rastgele olacak. uzun soluk katar oyuna bu DLC.

    -Enhanced Edition, oyunu satın almış herkese bedava olarak geliyor. Hem oyunun kütük kısımlarını düzeltecek hem de yeni bir sınıf (Swordlord), varolan sınıflara yeni özellikler, yeni silahlar,zırhlar, yeni düşmanlar ekleyecekmiş. Beni en çok sevindiren kısmı ise krallık yönetimi kısmı elden geçmiş olması.

    Tabii bu kadar yenilik illa ki bu kadar buglar birlikte gelir. Neyse, oyuna böyle destek vermeleri süper haber.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scropion

    Hocam Selam,
    Yazdıklarınızı büyük bir zevkle okudum, frp ve rpg olan düşkünlüğüm SSI zamanların dan başlıyor Pool Of radiance, Death Knights Of Krynn vs.ilk fırsatta alacağım oyunu. Herhalde şu buglar falan artık tamamen düzeltilmiştir.
    O eski gunler alinan zevkler.... Curse of the Azure Bonds, Secret of the Silver Blades ...
    sonrasinda Ruins of Myth Drannor facia olsa da bitirebilmek icin neler neler ugrasildi...

    Suraya koyup yad edelim.
    Pathfinder D20 Serisi (Kingmaker çıktı, Wrath of the Righteous çıktı)
    Pathfinder D20 Serisi (Kingmaker çıktı, Wrath of the Righteous çıktı)




  • Malum sürüm 30 gb. Böyle bir oyun için fazla değil mi beyler?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.