Şimdi Ara

Passat 1.8tsi alımı için acil yardım.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladim hocam ben passat hastasiyim ama önce bi ustama gosteririm onay vermezse almam.tavsiyelerin için de teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O teneke dediğin civic çarpışma testlerinde tank dediğiniz passat'dan daha yüksek puan alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 12 Ağustos 2015; 10:49:46 >

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler
  • uzaktan bakarak o olur bu olur demek yanlış, şanzıman 7 ileri kuru dsg değilse pek problem olmaz, 1.8tsi motor güzel gider performansı tatmin eder, lpg kiti de pahalı kaliteli bir kit, eğer titiz birinin aracıysa memnun eder

ha diğer yandan bence passat ın en çirkin kasası bu, gider 1.6 lpg li honda alırım hem herşeyi çok daha ucuz hem de görsel olarak çok daha iyi, hondalara teneke muamelesi yapmanın da gereği yok, dünya genelinde civic in yanında passat ın adı okunmaz, alman hayranlığımız 200 yıldır var da lanet arabaların parçaları bazen çok anlamsız pahalı olabiliyor
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Aracın sahibini tanımıyorum bugün tanışacağız.bu kasa güzel aslında ama bundan önceki b5.5 kasa benim gözüme daha hoş geliyor hatta 2002mod comfort 1.8T buldum sunroof ve park sensörü var highline görünümlü gümüş gri 148binde 39.000TL para istiyor highline olanlar ve temizse zaten 45-50bin arasında fiyat istiyorlAr o yüzden bende yeni kasasına yöneldim bilmiyorum b5.5 mu yoksa b6 mı daha mantıklı karar veremedim ama ailem b6 kasayı daha çok beğendi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @bobbywoly Fazla olabilir 30-40 km ama sıvı sistem LPGli bu yüzden biraz daha kendine çekiyor. B5.5 kasa derseniz bana göre B8 den önceki tüm kasaların en güzeli ama bi yerde 2002-2004 model araba olucak bi yerde 2008 model araba olucak ben 2008 i seçerdim.

BUGRAHAN GÜLER GSM: 0553 984 8222 MERSİN

2012 Mercedes-Benz C180 1.6K AMG

Otogaz LPG Uzman.../
  • 6 ileri de olsa arıza olasılığı var. (Arkadaşımın golf den biliyorum) 7 ileriye göre piyasada daha kolay yapılıyor. Daha doğrusu artık 7 ileriden de anlıyorlar ama wski aracı daha ucuza yapıyorlar..

Yerinizde olsam avensis 1,8 cvt bakardım.
    Yada honda accord 2.0
    Yada honda civic

Hayırlısı olsun.

• Araca baktık şanzımanda 2-5bin tl arası masraf olduğu söylendi bilgisayara bağlandı araç sahibi benim ustamdan ziyade başka bir ustaya götürdü oda aynısını söyledi ayrıca sıvı lpg sistemi olduğu için aracın regülatör arızasıda çıktı bizde vazgeçmek zorunda kaldık ama arabada çıt ses yoktu vites geçişleri falan mükemmeldi lakin bilgisayara bağlanınca ak koyun kara koyun ortaya çıkıyor.

İşin içinde DSG varsa sağlam olsa bile kesinlikle uzak durun. Belki bugün sağlamdır ama bu iki gün sonra kucağınıza almayacağınız anlamına gelmez. DSG olan bir araçla uzun bir yola gidip aynı araç ile geri dönüp dönemeyeceğinizden hiçbir zaman emin olamazsınız. Özellikle arasanız bu kadar sorunlu başka bir şanzıman bulamazsınız. Gelin büyük bir zarara uğramadan bu sevdadan vazgeçin.

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler
  • Bu DSG bu kadar sıkıntılı bir şanzımansa Volkswagen bu kadar satışı nasıl yapıyor anlamıyorum bizim baktığımız arabanın vites gecisleri falan mükemmeldi nası oluyoda 3 4 milyar masraf çıkıyor şaşırdım gerçekten araç giderken kimse anlayamaz araçta arıza olsun şanzımanda ısınma problemi diye bir arıza çıkıyo bilgisayarda :/

• Mobilim alıntı yapamıyorum bu yüzden. Civic diyen arkadaşlara soruyorum. Ne var bu arabada? Konfor(yalıtım) desen yok. Yol tutuş desen yok. Kaliteli malzeme desen yok. Boya kalitesi, sac kalitesi desen yok. Adamlar arka çamurluğa davlumbaz bile koymamış. Performans desen alakası yok. Hele ki otomatiğinden kaçıcaksın. Atmosferik 1.6 düz bir motoru var. Yol bilgisayarı desen hesap makinesi daha ayrıntılıdır. Ee ne var bu civicte? Verniği bile yumuşak aracın. En ufak şeyde çiziliyor, dökülüyor. Sac kalitesi yüzünden en ufak şeyde civicler eziliyor. Tırın yanından geçse beşik gibi sallanıyor. Adamlar kaput amortisörünü bırak bagaj amortisörü bile koymamışlar. Aklıma gelmeyen onca eksikliği var daha arabanın. Bırak passatı rakibi olan c sınıfı araçlarıyla bile karşılaştırmam ben. Passat bakan adam konforu sever. Ayrıntı arar aracında. Yol tutuş, kalite arar. Accord deseniz neyse derimde şu konuda civic önermek fanboyluktur hiç kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Mobilim alıntı yapamıyorum bu yüzden. Civic diyen arkadaşlara soruyorum. Ne var bu arabada? Konfor(yalıtım) desen yok. Yol tutuş desen yok. Kaliteli malzeme desen yok. Boya kalitesi, sac kalitesi desen yok. Adamlar arka çamurluğa davlumbaz bile koymamış. Performans desen alakası yok. Hele ki otomatiğinden kaçıcaksın. Atmosferik 1.6 düz bir motoru var. Yol bilgisayarı desen hesap makinesi daha ayrıntılıdır. Ee ne var bu civicte? Verniği bile yumuşak aracın. En ufak şeyde çiziliyor, dökülüyor. Sac kalitesi yüzünden en ufak şeyde civicler eziliyor. Tırın yanından geçse beşik gibi sallanıyor. Adamlar kaput amortisörünü bırak bagaj amortisörü bile koymamışlar. Aklıma gelmeyen onca eksikliği var daha arabanın. Bırak passatı rakibi olan c sınıfı araçlarıyla bile karşılaştırmam ben. Passat bakan adam konforu sever. Ayrıntı arar aracında. Yol tutuş, kalite arar. Accord deseniz neyse derimde şu konuda civic önermek fanboyluktur hiç kusura bakmayın.

civic önermenin bir bakıma nedenleri de bunlar aslında, tamam yalıtım malzeme kalitesi belki passat kadar değildir ama bu kadar da diplerde bir araç değil, orta sınıf bir araç beklentisini fazlasıyla karşılıyor ve en önemlisi passat a göre çok daha ekonomik, 1.6 düz motor ben benzinli arabaya binemem diyen için ideal lpg uyumlu bir motor, yol tutuş da o kadar kötü değil

tabiki sınıf farkı var ama görsele ve ekonomiye önem veren için bence civic passat tan önce gelir

• Hocam her şey malzeme kalitesiyle bitmiyor ki. Civic çoğu rakibine görede kötü bu konularda. Ben illa ki passat demiyorum zaten. Ama en azından d sınıfı önerilmesi uygun olur. Civic yerine focus, jetta, astra neden önerilmedi? Dizel focus civicin içinden geçer her konuda. Tüplü astra(performans aranmıyorsa dizel astra), turbo motorlu jettada öyle. C sınıfında da gayet kötü bir yerdedir civic. Sadece sorunsuz. Parça fiyatları olarak uygun olabilir ancak bu parayı ilk alışta fazlasıyla veriyorsunuz zaten. 2008 2009 model civiclere 40 45 bin lira isteniyor artık.

Araçta şu anda arıza olmadığı için siz arızayı hissedemezsiniz. Ancak şanzıman şu anda bir saatli bomba gibi aşırı ısınıp arızalanmak üzere. Forumda dsg sorunu diye bir aratırsanız milletin başına neler gelmiş görürsünüz.

Wv bu kadar sorunlu bir şanzımana rağmen bu kadar satışı sürü psikolojisi nedeniyle yapabiliyor. Sıfır araç alan çoğu kişi aslında dsg'nin sorunlu olduğunu biliyor. Garantisi dolana kadar kullanır garanti biterken satarım diye bakıyor. Yine forumda bunun bir çok örneğini görebilirsiniz. Arabalar konusunda çok fazla bilgisi olmayan insanlar da bu çok satılıyor bir sorun olsa satılmazdı diye düşünerek alıyor. Asıl dert ikinci elde değer kaybetmesin derdi. Ancak şu dandik araçlara bu kadar para verilmese zaten gerçekten parasını hakeden araçların ikinci eli değerlenecek onu düşünen yok. Birde @cesmuru gibi körü körüne marka fanatikliği yapanlar var onu bir sonraki mesajımda yazacağım.

– Alvin Toffler

• Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ama artık 1.8tsi bakmıyorum suan aynı kasa B6 kasa 1.6tdi manuel vites bir araç buldum araç 122bin km'de orjinal.Ön kabut değişmiş ufak bir kazadan dolayi 2binliralikta bir hasar kaydı var Airbagler acilmamis açılsa zaten hasar kaydı çok daha fazla olurmuş!!! Bu yazdiklarim saticinin söylediği.simdi bu aracı tavsiye eder misiniz? Yakıt performans açısından nasıldır? Aşırı bir performans beklentim yok şehirlerarası en fazla 120km/s hız yapan birisiyim ortalama olarakta 90-100km hız yaparım.Ama araç sollarken ya da rampa çıkarken performans benim için önemli eğer chip ile belli bir artış gerekirse yaptiririm oda uzun vadede motora zarar verecek olursa yaptirmanin bir anlamı olmaz.sizden isteğim belirttiğim aracı kullananlar + ve - olan durumları yazarlarsa benim için çok iyi olacak.

Orijinalden alıntı: cesmuru

Mobilim alıntı yapamıyorum bu yüzden. Civic diyen arkadaşlara soruyorum. Ne var bu arabada? Konfor(yalıtım) desen yok. Yol tutuş desen yok. Kaliteli malzeme desen yok. Boya kalitesi, sac kalitesi desen yok. Adamlar arka çamurluğa davlumbaz bile koymamış. Performans desen alakası yok. Hele ki otomatiğinden kaçıcaksın. Atmosferik 1.6 düz bir motoru var. Yol bilgisayarı desen hesap makinesi daha ayrıntılıdır. Ee ne var bu civicte? Verniği bile yumuşak aracın. En ufak şeyde çiziliyor, dökülüyor. Sac kalitesi yüzünden en ufak şeyde civicler eziliyor. Tırın yanından geçse beşik gibi sallanıyor. Adamlar kaput amortisörünü bırak bagaj amortisörü bile koymamışlar. Aklıma gelmeyen onca eksikliği var daha arabanın. Bırak passatı rakibi olan c sınıfı araçlarıyla bile karşılaştırmam ben. Passat bakan adam konforu sever. Ayrıntı arar aracında. Yol tutuş, kalite arar. Accord deseniz neyse derimde şu konuda civic önermek fanboyluktur hiç kusura bakmayın.

Hayatında civic'in kapısını açmamış içine oturmamış birinin yapabileceği yorumları yapmışsınız. Ben 2.5 yıldır FB7 kasa kullanıyorum yazdıklarınıza tek tek cevap vereyimde bari doğrusunu öğrenin.

Konfor sadece yalıtımdan ibaret değildir bir çok şey konforu etkiler. Orta yumuşak süspansiyon, rahat koltuklar, segmentine göre iyi bir ses yalıtımı olduğu için Honda Civic Türkiye'de satılan bir çok c sınıfı araçtan daha konforludur.

2000'li yıllardan kalma japon araçlarında ses yalıtımının kötü olduğu önyargısı ile yazmışsınız ancak şu anda ses yalıtımı bir çok c sınıfı araçtan çok daha iyi durumda. Hatta fb7 kasa sahibi bir civic kullanıcısı ses ölçümü yapmıştı.

Buyurun bu konusuhttp://forum.donanimhaber.com/m_57558556/tm.htm

Bu da ölçüm sonuçları

Passat 1.8tsi alımı için acil yardım..

Davlumbaz yok ya bizim arabalar sırf onun eksikliği yüzünden sürekli arıza yapıyor. En çok davlumbazı arıyoruz

Performans beklentisi kişiden kişiye göre değişir. Kimisi turbo benzinli ya da dizel motolar ile düşük devirde yüksek tork istiyor kimisi de yüksek devirlerde yüksek güç istiyor. Şahsen bende düşük devirde yüksek güç isteyenler arasındayım. Ancak bu aracın performansının olmadığı anlamına gelmez. Otomatik vites dişli oranını ekonomi yapmak için oldukça geniş tutmuşlar. Otomatik vites civic D konumunda 3000 devirde 150 km hız yapıyor. Bu bir çok araçtan daha yüksek bir hız. Tabi atmosferik motor olduğu için düşük devirde kullananlar aracın performansının düşük olduğunu zannediyor. Oysa atmosferik motorda en yüksek tork değerine ulaşmak için 4300 devire kadar çıkmak gerekiyor. Yani performans istiyorsanız ya gaza abanacaksınız ya da S (spor) moda alıp performansın tadını çıkaracaksınız.

Civic'in yol bilgisayarına hesap makinesi demek neyin kafasıdır bilemedim. İ-mid diye birşey duydunuz mu? Benim İ-mid ekranında. Geri görüş kamerası, radyo, mp3, saat, aracın ayar menüsü, yol bilgisayarı, kapıların ve emniyet kemerinin açık kapalı olma durumu ve araç ile ilgili çeşitli uyarılar gözüküyor. Hesap makinesi ile bunları yapabiliyorsanız helal olsun

Neyin verniğinden bahsediyorsunuz anlamadım ama arabanın boyasını soruyorsanız araçlar avrupa standartlarında çevreye zarar vermeyecek şekilde su bazlı boya ile boyandığı için kolay çizilebiliyor. Yalnız aşırı basınçlı su tutmadığınız sürece boya dökülmesi diye bir durum olmuyor.

Saç kalitesi kötü civic eziliyor mu dediniz

D sınıfı Pasat ile C sınıfı Civic'in çarpışma testi sonuçlarına bakalım.

Burada bütün c sınıfı araçların çarpışma testleri var.

https://www.youtube.com/watch?v=BMxXWWOuYt4

Bak bu da passat'ın çarpışma testi

https://www.youtube.com/watch?v=YC_zcEOPmCE

Passat o kadar sağlam ki hava yastıklarına rağmen kafayı ön konsola vurabiliyorsunuz.

Tırın yanından geçince sallandığını nereden çıkardınız? Bölünmemiş çif şeritli dar ve virajlı bir yolda 80-90 km hızlarla tırlarla vızır vızır karşılaşıyorum. Bu güne kadar herhangi bir sorun olduğunu görmedim. Daha önce Civic'e binip sürmüş olsanız bu kadar saçma birşey yazmazdınız.

Bagaj amortisörü yok doğrudur C sınıfı kaç araçta var? Açıkçası ben hiç ihtiyaç hissetmedim. Bagajda amortisör olunca bana ne gibi bir yararı olacak?

Yol tutuş testlerine de bir bakalım

http://www.streetfire.net/video/dynamic-test_634390.htm

Yol tutmuyor diyorsun ama FD6 kasa olmasına rağmen her ne hikmetse yol tutuş testinde çizgisini hiç kaybetmiyor.

– Alvin Toffler

• cesmuru kullanıcısına yanıt
    Civic malzeme kalitesi ile focus, jetta ve astra'dan daha kalitelidir. Sadece ön konsolu mıncıklayıp aha bak yumuşak plastik demek ki kaliteli diyorsunuz sanırım. Yumuşak plastik = kalite değildir. O yumuşak plastiği trim sesi gelmesin diye yaparlar. Civic'de yumuşak değil sert plastiktir. Çünkü zaten trim sesi gelmiyor.

Focus gibi yalıtım özürlü, her tarafından ayrı ses gelen, arka diz mesafesi olmayan bir arabayı sadece dizel olduğu için tercih edebilirsiniz. Civic harika bir araç mı? tabiki hayır. Her firmanın iyi ve kötü yanları var. Burada onu bunu yarıştırmanın kimseye faydası olmaz. İhtiyaca göre farklı markalarda farklı modeller seçilebilir. Zaten illa civic alsın diyen de yok. Öneri olarak sunduk diye dünyada sadece wv kaliteli, civic mundar yaygarası koparmanıza gerek yok. Yoksa wv hakkında yazacak söyleyecek çok şey var da gerek görmüyorum.

– Alvin Toffler

• bobbywoly B kullanıcısına yanıt
    Dizel manuel olması güzel ama fiyatı nedir yazmamışsınız. DSG olmaması çok iyi ama daha önce yazdıklarım maalesef bu araç içinde geçerli. Arıza oranı diğer araçlara göre biraz daha yüksektir. Ancak beğeniyorsanız aklınızda kalmasın alıp bir süre binin şansınıza belki az arıza çıkarır.

– Alvin Toffler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.