Şimdi Ara

Pas-Çürüme İçin Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Aracımın arka sol kapının o tarafta fotoğraftaki gibi paslanan bölge görünüyor. Kaportacıya gösterdim bu kısım kesilecek yeni büküm yapılıp kaynak yapılıp boyanacak dedi. Daha basit bir çözüm yok mu ilerlemesini engelleyip tamir için?
    Pas-Çürüme İçin Öneri



  • Benim aracında kaput ucunda vardı güzel temizlendi macun boya filan 1 sene sonra yine çıktı ortaya,



    Bi kere çürüdüğü zaman kanseri almış derler genelde macun boyada yapsan geçici çözüm tekrar pas çıkıyor ortaya usta keserek kanseri çözecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belgesel kanallarındaki araba restorasyonlarında çok paslanmış bölgenin tüm boyasını söküp gerekirse kaynak veya yama yapıyorlar.
  • Bu şekilde bir işlem yaptıran var mı? Yani o bölümün kesilmesi herhangi bir sıkıntıya yol açar mı ve paslanmanın ilerlemesini durdurur mu?
  • Eğer çürüme yeni başlamışsa şu setten alın hocam uygulamakta korkmayın öncelikle kalın zımpara ile çürük yeri iyice temizleyeceksiniz alttaki parlak metal gözükene kadar daha sonra o bölgeyi bezle temizleyin yeterli miktar macunu spatulaya alın bezelye tanesi kadar sertleştiriciyi macun ile karıştırın sertleştiriciyi iyice macuna yedirin macunu bekletmeden hemen uygulamanız lazım daha sonra bölgeye spatula yardımıyla pürüzsüz bir şekilde uygulayın çürüğün durumuna göre kuruduktan sonra ince zımpara ile yüzeyi düzeltip bir kat daha macun atabilirsiniz yine kuruduktan sonra ince zımparalarla macunu düzelteceksiniz isteğe göre oto boyası satan yerlerden macunlu bölgeyi boyamak için 10-20 liralık boya alıp ince kıllı güzel bir fırça ile macunlu bölgeyi boyuyabilirsiniz daha sonra elimden gelir derseniz arka lastiği söküp çamurluk içlerine pütür atın.

    http://urun.n11.com/oto-boya/orbylux-polyester-celik-macun-seti-500gr-P112213896



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 25 Mayıs 2017; 11:40:40 >




  • Bu kadarı elimden gelmez sanırım :-) ustaya yaptırayım diye düşündüm adam bu bölümü keseceğiz deyince aklıma yatmadı bir an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aspergillus kullanıcısına yanıt
    Çok basit korkmayın bende geçenlerde ilk kez yaptım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyacı bir büyüğümüz dedi ki "çürüyen veya kaza sonrası deforme olan bölge kesilip kaynak yapılıp boyansa bile bu sefer de kaynak yerlerinden zamanla boya atma ve çürüme yapar."

    Ve dediği gibi el kadar sürtme yüzünden bir parçayı kesip kaynaklatıp boyattıydık 2 sene sonra çürüme başladı. Bu işi de aynı adama yaptırmadık, yani adam kendi işinin dandikliğine kılıf hazırlamadı yanlış anlaşılmasın.

    Korozyon önleyici havuza daldırma veya çok detaylı korozyon önleyici spreyleme olmadan illa ki çürüme olur demişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.