Şimdi Ara

Park halindeki aracıma arkadan çarptılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Aracım kapımın önünde park halindeyken yan yoldan hızlı giren bir velet direksiyon hakimiyetini kaybediyor önce sağ tarafa doğru yöneliyor büyük ihtimal toplamaya çalışırken de sol tarafta park halinde olan aracıma arka sağ taraftan çarpıyor ve sol tarafını da duvara sıkıştırıyor. Çarpan araç 88 model Mercedes E190, bildiğiniz demir yığını yani. Arabamın şuan haşatı çıkmış durumda. Henüz eksper gelmediği için sonuç ne olacak bilemiyorum ancak servisin çıkardığı hasar 18.000 TL ve ağır hasar kaydı olarak işlenir diyorlar. Aracın dingili kaymış yüksek olmasının sebebi buymuş. Servisteki hasar danışmanı aracın tsb değeri 55.000 olduğu için ve hasar kaydımız %60 üzerinde olmadığından ayrıca önden darbe almadığı, air bagler açılmadığı için sigorta şirketi aracı perte çıkarmaz dedi.

    Arabadan ve sigorta işlerinden çok iyi anlamadığım için ve hayatımda ilk kez bir kazaya karıştığım için bir kaç konuda bilgili kişilerin tavsiyesine ihtiyacım var.

    1- Dingilin değişmesi ya da onarılması bana ne gibi sorunlar çıkartabilir? Değişim ya da onarım arasından birisini seçip diretmeli miyim?

    2- Kazada polis gelip tutanak tuttuktan sonra kasko şirketimi aradım ve çekici çağırdım. Müşteri temsilcisi nereye çekelim dediğinde yetkili servise dedim, 3 gün sonra beni arayıp yetkili servisle anlaşmaları olmadığını bu sebeple fatura bedelinin %30'unu benim ödemem gerektiğini söyledi. O zaman anlaşmalı yetkili servise çekelim aracı dediğim de çekici ücretini benim ödemem gerektiğini, kazayla ilgili çekici hakkımı kullandığımı söylediler. Bende tamam deyip 400TL çekici ücretini ödedim. Şimdi poliçeme baktığımda
    " Aracın, Sigortalının kendi olanakları veya Emniyet Güçleri tarafından onarım ve/veya muhafazası
    amacıyla (bedeli sigortalı tarafından ödenmis olsun veya olmasın) kaza yerinden farklı bir yere
    çekilen araçların çekildikleri yerden poliçede seçilen servis türüne uygun onarım yerine nakli ek
    ücret talep edilmeden saglanacaktır.
    Asistans firması tarafın çekilen aracın, sigorta şirketi tarafından baska bir onarım servisine
    yeniden çekilmesi talep edilebilir. Bu durumda ilk 15 çekim ücretsiz yapılacak."
    şeklinde bir madde olduğunu gördüm. Bu çekici ücretini sigorta şirketinden almamın bir yolu var mıdır? Müşteri temsilcileri kesinlikle kabul etmiyor ama konuyla ilgili her türlü yasal yola başvuracağım.

    3- %100 haklı olduğum halde kendi kasko şirketimin beni mağdur etmesi ayrı bir sinir bozukluğu bunları şikayet edebileceğim veya yasal yaptırımda bulunabileceğim bir yol var mıdır?

    4- Kasko şirketi bana yalnızca 7 günlük ikame arac veriyor ancak aracın 1 aydan önce servisten çıkmayacağı bilgisi verildi. Ben şehir merkezinde yaşıyorum ve çalıştığım yer sehrin bir ilçesinde evimle arası 35 km toplu taşıma kullanırsam her gün yaklaşık 5 gidiş 5 dönüş 10 km yol yürümem gerek yani araç kiralamam şart. Bu arada kalan 3 haftalık süre için araç kiralasam bunu bana çarpan kişiye ödetme hakkım var mıdır?

    5- Bu bana çarpan çocuk ne kaza anında ne de sonrasında bir özür dahi dilemedi. Şimdi trafik sigortası hasarı ödeyecek, sonrasında değer kaybı dosyasını da sigorta şirketi ödüyormuş, bu çocuğun hiç bir şey ödemeyecek olması açıkçası beni delirtiyor. Bu çocuğa hiç bir şekilde masraf çıkarma ihtimalim yok mudur?

    6- Dingilin oynadığını duyan bazı kişiler bana aracı hemen elden çıkart diyor bazıları da bişi olmaz kullanmaya devam et diyor. Arabayı gerçekten çıkartmalı mıyım yoksa doğru düzgün tamir edildiyse kullanılabilir mi?

    7- Aracın garantisi devam ettiği için aracı yetkili servise çektirdim ancak, yetkili servis kötü sanayiye işini bilen bir ustaya götür diyenler oldu gerçekten garantiyi yakmalı mıyım? Tamir sonrasında servis +2 yıl daha garanti veriyor sanayide bir sorun yaşarsam karşımda muhattap bulmam zor olmaz mı?

    Bilen birileri yardımcı olursa gerçekten çok makbule geçer.







  • geçmiş olsun. 18bin liralık hasar kaydı demek araç pert demek. el kadar lokal boyadan bile eder fiyatında aylarca satılmayan araç var. değer kaybı tazminatı iyi belirlemelisiniz. öncesinde bir galericiyle görüşün: "aracımda 18bin liralık hasar kaydı var. kaça alırsınız?" şeklinde. çekici ücreti için kasko şirketine yazılı başvurup cevabı yazılı alınabilir. aranızda bir sözleşme olduğu için hakem heyetine de gidebilirsiniz.
  • Hocam kasko şirketinizin ismi nedir?Deli oluyorum böyle şirketlere ulan parayı alırken iyisiniz bir şey olunca hık mık diyorlar.

    Kendi kasko şirketim UNİCO sigorta kredi kartımın kullanım tarihi bitmiş parayı çekememişler normalde 15 gün süresi varmış beni son gün arıyorlar beyefendi 15.gün doluyor yarında ödemezseniz kaskonuz iptal olacak.Adamların ne mobil uygulaması çalışıyor ne internet uygulaması çalışıyor hiç bir şekilde ödeme yapamadım.Son gün kaskonun iptal olmasını göze alıp gittim kredi kartını yenilettim ödemeyi o şekilde yaptım.

    Vuran çocuğun ehliyeti var mıydı?Ehliyet ve belgeler tamsa cebinden pek bi para çıkacağını sanmıyorum.
  • Merhabalar
    05352888216 numaradan beni ararmısınız telefondan görüşelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.