Şimdi Ara

park halindeki 3 araca çarpan minibüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bugun evimin önünde duran aracımın da içinde olduğu üç araca yoldan geçen hat minibüsü çarptı. ilk aracı ve ikinciyi parcaladı aracıma da o ikinci araç çarparak tamponun kırılmasına sebep oldu. trafik polisi geldi ve gerekli işlemleri yaptı. aracım opel corsa. durumla ilgili bilenlere sorularım var.
    1. araçlarımız 2010 ve 2012 model ve daha önce hiç kaza yapmadık hiç bir kazaya karışmadık. bunlarla ilgili değer kaybı tazminatı isteğimizi hangi aşamada nerede ve nasıl yapmamız gerekir.
    2. istanbul avrupa yakasında opel servislerden hangsini önerirsiniz?(özellikle güvenilirlik ve hızlı işlem için) ben odak düşünüyorum ama auto king de alternatif olabilir mi? aracın ön ve yanlarda alt taraflarında ki çok küçük çizikler ve taş sıçramalarını da pasta cile veya küçük rütuşlarla halledin desem mi ?
    3. ya da genel ne yapmalıyım?
    arac su anda aynı yerde duruyor. polis yarın 10 da karakolda tutanakları ve gerekli belgeleri alırsınız dedi.

    park halindeki 3 araca çarpan minibüs







  • Geçmiş olsun hocam,

    1) Eğer sadece arka tamponda hasar var ise arka tampondan değer kaybı çıkmıyor, siz her ihtimale karşın başvurunuzu yaparsanız genel işleyiş şöyle; Araç servisten çıktıktan sonra ücreti karşılığında bağımsız bir ekspere değer kaybı raporu yazdırıp eğer çıkıyor karşı tarafın trafik sigortasından talep edebilirsiniz yada direkt sigorta şirketine başvurup kendileri tarafından rapor hazırlattırılıp değer kaybı çıkıyorsa ödenmesini talep edebilirsiniz.

    2) Eğer kaskonuz yoksa ve tamponun değişmesi gerekiyorsa, hasar dosyası karşı tarafın trafik sigortasından açılacağı için yetkili servis aracı kabul etmeyebilir varsa kaskonuz sizin kaskonuzdan açalım rücu işlemi yapsın yoksa kibarca aracı başka yerde yaptırın yada arada ki farkı siz kabul ediyorsanız aracı teslim alalım diyecektir çünkü trafik sigortası orjinal parça yerine eşdeğer parça gönderecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 6 Haziran 2017; 0:58:4 >
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkurler. Yani deger kaybi olayi tamir isleri hallolduktan daha sonra... detayini bilmiyorum ama 3 4 ay once akrabamin alali 12 saat olan aracina birisi vurdu ve sadece sag farı degisti ve camurlukta 10 cmden kucuk bi alanda cizik vardi. Deger kaybi icin basvurmus ve 1300 ya da 1600 gibi bi rakam odeme almis. Tabi benim aracim da yas olarak biraz eski gibi ama sonucta oncesinde hic bir yerinde hicbir islem gormemisti. Yani satarken kesinlikle onceki hali gibi satamayacagim. Umit yok mu sadece tampon icin dersiniz. Karsi tarafin sigortasina basvursam yine ucretli mi olur eksper?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spoiler4all kullanıcısına yanıt
    hocam genel şartların teminat dışı kalan haller bölümü 2.maddesin de,

    Ana iskelet ve şaside hasar olmaksızın, vidalı parçalarda yapılan onarım/değişim ile giderilebilen hasarlar teminat dışıdır”

    Arka tampon bu maddeye uyduğundan dolayı değer kaybı olayında teminat dışında kalıyor. Sağ far bu tanıma girmiyor hocam. İkinci bir yolunuz daha var, sonuçta aracınıza tramer kaydı işlenecek direkt trafik sigortasından talep edemediğiniz durumlarda karşı tarafın sürücüsüne dava açıp ondan talepte bulunabilirsiniz bu konuyu profesyönel avukat ile görüşmenizi tavsiye eederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.