Şimdi Ara

Parfüm gazı patlayıcı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ufak boyutta bir model içten yanmalı motor yapacağım tek silindir. Bir deney bazında olacak. Ateşleme için çakmak manyetosu kullanacağım zamanlamasını volan dişlisine göre mekanik olarak ayarlayacağım, yakıt olarak aklıma parfüm dolu sprey kutuları geldi yine onu da mekanik olarak zamanlayacağım fakat kafama takılan şey parfüm gazının istediğim patlamayı yaratıp yaratmayacağı yani sadece yeterince genişlemeden alev alev ince alüminyumu yakar mı yoksa ufak çapta genleşme yaratır mı?

    Model profesyonel ve detaylı bir şey olmayacak sadece gözlemlemek adına yapacağım silidiri falan belki metal kola şişesini kullanabilirim ince alüminyumlar olacak yani bana sadece çok çok ufak boyutta continuous patlama gerçekleştirebilecek bir gaz lazım. Para harcamak istemiyorum kolay bulunan bir şey olarak aklıma bu geldi.



  • Spreylerde yer kaplayici ve dolgu maddesi olarak

    sikistirilmis/sivilastirilmis butan veya propan gazi

    kullanilirdi eskiden, su anda bilmiyorum.

    Bu iki gaz da yanicidir, zaten sprey kutularinda

    yanicidir isareti de vardi. Fakat ne derece patlar

    bilemiyorum. Butan da yanicidir propan gazi da..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içten patlamalı motorlar için önemli olan yakıt değil, yakıt-hava karışımın oranıdır. bu oranı yakalarsan, istediğin patlamayı elde edebilirsin. ama sprey kutularıyla çalışmak risklidir. içindeki basınçlı ortam nedeniyle, en ufak bir hata bile, can yakıcı sonuçlar oluşturabilir.
  • Parfüm yerine çakmak gazı da kullanabilirsiniz. Ayrıca içten yanmalı motor yapacaksanız yakıt-hava karışımını güzel ayarlamanız lazım. Fakat benim tavsiyem bu tip sıkıştırılmış gazlarla (parfüm , çakmak gazı vb.) çalışmamanız yönünde. Çünkü en ufak bir hatada ciddi yaralanma , patlama vb. sebep olabilirsiniz.

    Bol şans.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.