Şimdi Ara

Pardus Kurulum ve Kullanım Sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
0
Favori
13.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pardus 2007 kararlı sürümü 18 Aralık tarihinden itibaren indirilip kullanılabilir hale geldi

Gerek donanım üreticilerinin linux'u ihmal etmesi gerekse bazı ayarların windows'dan biraz karışık olması nedeni ile bazı sorunlar ister istemez oluşuyor.

Forum'u temiz tutmak amacıyla bundan sonra Pardus ile ilgili sorunlarımızı lütfen yeni başlıklar olarak açmayalım bu konudan soralım ayrıca Pardus ile ilgili görüşlerinizi de basturkemin arkadaşımızın açtığı Pardus 2007 konusunda paylaşalım.

En kolay çözüm en iyi bilgi en temiz forumda olur arkadaşlar

Bol Pardus'lu günler

Ağ taramasında güçler için wl_assistant vardı depoda onu kullanabilirsiniz

Tv kartlarıya hiç ilgilenmediğim için ne yazık bu sorunuza ben cevap veremiyorum
  • Arkadaşlar dün pardusu verilen linklerden indirdim cdye çektim fakat otomatik olarak açtığında sadece pardusu tanıtım bilgileri geliyor, bunun exe dosyası gibi birşeyi yok mu?

Edit : Bu linkteki dosyayı da indirmem gerekiyor mu?

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2007

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ares_turk -- 25 Aralık 2006; 14:06:40 >
    "Türk milleti tab'en demokrattır" M.Kemal Atatürk, TBMM gizli celse zabıtları, devre: ı, içtima ı, tarih: 22.1.1921.i, 31, c: 3. sayfa 334... "komünizmin memleket için, milletimiz için, dinimiz için, kabul edilmez olduğunu anlatmak, yani kamuoyunu aydınlatmak en yararlı çare görülmüştür" M.Kemal Atatürk, Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider. Mustafa Kemal soygunculara karşı bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına ve Sultan�ı da yaranı ile birlikte alt edeceğine inanıyorum Vladimir İlyiç Lenin,
  • quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

xorg.conf dosyasında 1152x864 çözünürlüğü olsa da tasmadan ve ya başka heryerden denedim yine de o çözünürlüğe alamadım

xorg.conf'da bu çözünürlüğü satırın başına yazarsanız almanız gerekir monitör desteklemiyor olabilir

Orjinalden alıntı: Zwandar

quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

xorg.conf dosyasında 1152x864 çözünürlüğü olsa da tasmadan ve ya başka heryerden denedim yine de o çözünürlüğe alamadım

xorg.conf'da bu çözünürlüğü satırın başına yazarsanız almanız gerekir monitör desteklemiyor olabilir

monitörüm destekliyor çünkü xpde o çözünürlükte kullanıyordum
    ayrıca istediğim çözünürlük satır başında iken de tasma da gözükmüyor ve ya kullanamıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • jeepers_creepers o sorun tartışıldı geçenlerde bir yerde günlük dosyalarına bakayım eğer bulursam sana haber veririm sanırım bir donanım uyumsuzluğu vardı acerlar için

achfighter ekran kartın nedir acaba

Orjinalden alıntı: ares_turk

Arkadaşlar dün pardusu verilen linklerden indirdim cdye çektim fakat otomatik olarak açtığında sadece pardusu tanıtım bilgileri geliyor, bunun exe dosyası gibi birşeyi yok mu?

ilgilenebilir misiniz arkadaşlar
    "Türk milleti tab'en demokrattır" M.Kemal Atatürk, TBMM gizli celse zabıtları, devre: ı, içtima ı, tarih: 22.1.1921.i, 31, c: 3. sayfa 334... "komünizmin memleket için, milletimiz için, dinimiz için, kabul edilmez olduğunu anlatmak, yani kamuoyunu aydınlatmak en yararlı çare görülmüştür" M.Kemal Atatürk, Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider. Mustafa Kemal soygunculara karşı bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına ve Sultan�ı da yaranı ile birlikte alt edeceğine inanıyorum Vladimir İlyiç Lenin,
  • ares_turk windows açıkken cd'yi takıyorsan böyle olması çok normal sanki xp yükler gibi cd'yi bilgisayar açılırken içeride olmalı ve bilgisayar cd'den boot etmeli

Orjinalden alıntı: ares_turk

Arkadaşlar dün pardusu verilen linklerden indirdim cdye çektim fakat otomatik olarak açtığında sadece pardusu tanıtım bilgileri geliyor, bunun exe dosyası gibi birşeyi yok mu?

çalışan.iso dosyasını indirmen yeterli.sonra iso dosyasını cd'e yazman gerekiyor.bu sürüm cd üzerinden çalışır.hdd'e kurulum yapman için kurulan.iso dosyasını indirmen gerekir.

• quote:

ares_turk windows açıkken cd'yi takıyorsan böyle olması çok normal sanki xp yükler gibi cd'yi bilgisayar açılırken içeride olmalı ve bilgisayar cd'den boot etmeli

evet xp açıkken takıyorum cd yi, tamam şimdi anladım
  • quote:

jeepers_creepers o sorun tartışıldı geçenlerde bir yerde günlük dosyalarına bakayım eğer bulursam sana haber veririm sanırım bir donanım uyumsuzluğu vardı acerlar için

@zwandar,ok. ; pci=noacpi pnp=biosoff u kernel'de denedim ama sonuç vermedi.

• quote:

915G yani intel gma 900
  • beyler ben pardusu kurdum ama grup olayında kurulumda ilk seçeneği seçtim sanırım yanlış oldu..ben önce win xp nin açılmasını sıralamaya koymak istiyorum xp den başlasın istiyorum ama önce pardus ekranı geliyo seçim yapmamı istiyo bunu nasıl düzeltebilirim?

Orjinalden alıntı: BeAr

ekran kartınızın driverinin duzgun kurulu olduguna eminmisiniz ?

benim bildiğim pardusta 915 çipsetli anakartlar için ekran kartı sürücüsü yüklü olarak geliyor, 3b oyunlarda da herhangi bir sıkıntım yok

• jeepers sorun nedir peki?
    kablosuz mu
  • sorunun ne olduğunu ben de bilmiyorum.tasma'dan yerel ağ ayarlarına girdim ve oluştur menüsünden yeni bir bağlantı oluşturdum.kendime bir ip tanımladım,yerel ağ geçidini tanımladım.her şey doğru gözüküyor ama nete bağlanmıyor.ikinci bir sorun usb'den bağlı mouse aşırı yavaş hareket ediyor(sanki arka planda 20 tane sıkıştırılmış dosya açıyorum, o esneda mouse'u hareket ettiriyormuşum gibi..touchpad normal çalışıyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.