Şimdi Ara

PARDUS kamu kuruluşlarında zorunlu hale geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
2
Favori
12.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALBAY

    Çoook geç kalındı.

    Aynen öyle. Çok geç kalındı ama güzel bir gelişme bu. Zararın neresinden dönülse kârdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REV0

    Pardus acik kaynak degil mi ?

    Acik kaynakli yazilim uzerine butun devlet kurumlarini yerlestirmek ne kadar mantikli ?



    Açık kaynak iyidir. Sağlam bir yapı ve sürekli geliştirme ile böylesi çok daha iyi olur.
  • pardus kullanabilecek kapasitedeki memur sayısı o kadar az ki...
  • öğrenmekte zorlanıcaklarını düşünmüyorum 1 haftada aşina olacaklardır en azından kullandıkları programlar belli başlı şeyler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REV0

    Pardus acik kaynak degil mi ?

    Acik kaynakli yazilim uzerine butun devlet kurumlarini yerlestirmek ne kadar mantikli ?



    Kernel dosyası açık. Yani üstüne istediğin gibi işletim ssitemi imar etmene izin veriyor.

    Onlarda üstünde çalışıp Pardus'u imar etmişler olay bu.

    Ufak ayrıntılarını kendi istediğin gibi ayarlayabilmen kolaylık sağlar. Tabi işi bilen elemanlar gerek bunun için.
  • 20 sene önce geçseydik şimdiye sistemi oturtmuştuk çok geç kaldık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -ZoRRo-


    quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)

    Pardus da sonuçta linux değil mi? Linux de yabancı?



    Oldu diyorsun yani Hey Allahım yaaaaa Hep benim karşıma çıkartıyorsun bunları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stalker(1979) -- 5 Ocak 2017; 22:7:4 >




  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    Windowsu kullanamayan,bilgisayarları virüs yuvası yapan öğretmenler ve öğrenciler mi Linux kullanacak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel bir hamle oldu güvenlik açısından. Tam çözüm değil elbette ama hiç yoktan da iyidir.
  • Pardus bunu beğendi !

    PARDUS kamu kuruluşlarında zorunlu hale geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALBAY

    Çoook geç kalındı.

    Ben de aynısını söyleyecektim. Fatih Projesi ile gönderilen Bilgisayar ve akıllık tahtalar Pardus ile gelseydi en azından öğrenciler alışırlardı.
  • Gecmis olsun artik devlet dairelerindeki kuyruklar evinize kadar uzar...

  • Windows yasaklansın. Zaten mac e de gelirsek alamaz kimse bu pahalılıkta :D

  • Ben de memur olarak görev yapıyorum. F klavyeye geçişin zor olmayacağını düşünüyordum ancak işletim sistemi işi baştan başa iş. En basiti mail yazılımı olarak ölü durumda bir yazılım olsa da Windows Live Mail kullanıyoruz. Pardus üzerinde Mozilla Thunderbird kullanılabilir ama Live Mail üzerindeki mailleri aktarmak mümkün olmayacak. Milli Eğitim'in kullandığı mail sisteminin kotası 100 MB gibi çok az bir miktar. Bu sebeple sık sık gelen kutusunu temizlemek gerekiyor. Bu sebeple direkt tarayıcıdan eski maillere erişmek de mümkün değil.
    Bir diğer sorun Ofis yazılımları. Mesela öğretmenlerimiz yazılı hazırlayıp geliyor. Tabi yazılı hazırlamak için Microsoft Office kullanacaklar. Biz LibreOffice kullanırsak uyum sorunlarıyla karşılaşacağız. Normalde MS Office'de bile bazı belgelerde tuhaf sorunlar oluyor ve düzeltemeyip bana getiriyorlar. LibreOffice'in açtığı Word belgelerinde ne tür sorunlar göreceğimiz belli değil. Bir de bu kadar zamandır Word ve Excel'de epey geliştirmiştim kendimi. LibreOffice üzerinde aynı şeyleri aynı hızda yapamayabilirim. Basit bir kopyala-yapıştır işleminde bile yapıştırmanın hangi metodla yapılacağı önemli.
    Bunun haricinde kullandığımız cihazların Linux sürücülerini bulabilecek miyiz? Bulsak da çok zorlanmadan kurabilecek miyiz? Kursak da sorunsuz çalışacak mı? Bunlar da başka bir problem.
    MEB interneti üzerindeki yasaklar da çok can sıkıcı bir hal almaya başladı. Mail üzerindeki pop ve imap gibi sunucular engelli. Uzak bağlantı programları engelli. Bir yazılım için destek almak istesek bu sebeple destek almamız zor. Bunun yanında engel durumum sebebiyle zil ve dijital panoyu kontrol eden bilgisayara uzaktan bağlanıp gerekli güncellemeleri yapıyordum. O da ciddi şekilde aksadı. Bunun haricinde Alpemix adında bir uzak bağlantı programı öneriyor MEB. Geçen açtım ve bir bağlantı kurdum, ücretsiz kullanım süresinin günlük 1 dakika yani 60 saniye olduğunu gördüm. Tabi hemen sildim. Şaka gibi bir durum.
    Okulumuza Fiber internet hizmeti geldi ve hız epey yüksek. Ancak internet resmen intranet'e dönüştü. Google Drive gibi bulut hizmetleri engelli. Büyük bir dosyayı bir yere göndermemiz gerekirse hiçbir şey yapamıyoruz. Geçen etkileşimli tahtalar için imaj dosyası aradık ancak MEB internetinde indiremedik. 20 GB'lık dosyayı evde indirip okula götürmek durumunda kaldım.
    Fiber hatta gelirsek o da sıkıntı. Bazen kısa süreli olarak kesiliyor ve kesilme sonrası makinelere verilen sabit ip'ler değişiyor. Bu durumda okuldaki ağa bağlı yazıcılar devre dışı kalıyor. Yeniden ayarlamak gerekiyor. Kısa süreli kesintiler sorun değil desek de 1 ay civarı internetsiz kaldığımız zamanlar oldu. Bir odaya yeni bilgisayar kuracak olsak ethernet portu sıkıntısı çekiyoruz. Switch kullanmak da yasak olduğu için kullanamıyoruz. Normalde sabit IP olayı yoktu daha önce. Birden sabit IP'ye geçildi ancak bize bir şey söylenmedi. Bizim IP adresi sabitlenmiş fotokopi makinelerimiz IP alamaz oldu router istediği IP adresini vermediği için. Sabit IP durumunu fark edene kadar bayağı uğraştık.
    Okulun sınav programını hazırladığımız, öğrencilere deneme sınavı yapıp optik formları okuttuğumuz yazılımlar da var. Bunlar gider bu durumda.
    Eğer bu karar uygulanırsa bunca soruna yeni sorunlar eklemekten başka bir işe yarayacağını sanmıyorum...
    F klavye konusunda memur olmayan kişiler bile o kadar saldırmıştı ki sanki devlet önlerindeki klavyeyi alıp F klavye koyacak gibi. Bu konuda herkes mutlu anlaşılan. Ancak şunu söyleyim Q klavyede harf arayan bir memur F klavyede de harf arayacak zaten. Q klavye ile belli bir hıza ulaşmış bir kişi ise çok sürmeden F klavye ile de o hızın ötesine ulaşabilir. Ama bu işletim sistemi olayı birçok durumda zorlayacak bizi...





  • Bu işi HAVELSAN üstlendikten sonra PARDUS cephesinde çok daha hızlı gelişmeler göreceğiz. TÜBİTAK adı olan ama pratikten çok teorikte etkili bir kurum. HAVELSA ise yazılım konusunda çok sağlam altyapısı olani, dünya'da da önemli kurumlara yazılım hizmeti veren bir kurumumuz. kullanım oranı arttıkça, geri bildirimler artacak, yazılımın gelişimi de buna bağlı artacaktır.

  • Devrim gibi yenilik

  • bence olumlu.zaten en fazla 3-4 program kullanıyorlar onları da esnek linux altyapısı sayesinde azami ölçüde özelleştirmek kullanıma en uygun hale getirmek mümkün.microsofta boşa lisans ücreti ödenmez en azında.öğrenme konusuna gelince,sanki windowsu çok iyi öğreniyorla da...peh...
  • bi kaç yaşlı klavyeye alışamıcak diyemi tepki çekmiş. alışacak tabiki. geç bile alınmış bir karar bu. bu sayede işletim sistemide gelişir. ama tabi devletin adam akıllı bir ekip kurması gerek pardus için zaten o ekibe vereceği para lisanslara verdiği paranın yanında devede kulak kalır aynı zamanda eski pc ler bile kullanılır hale gelir. çok isabetli bir karar

  • Süper haber ama malesef LİNUX WİNDOWS dan daha güvensiz. WİNDOWS Amerika için kapı ançak LİNUX tün dünya için açık kapı. Yazılı geliştiren firmamız çok sıkı güvenlik önlemleri almalı yeni nesil bir güvenlik duvarı falan.

  • Kullanılan uygulamalar web tabanlı ise geçiş kolay olur ve kullanıcı için Windows Linux pek farketmez.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.