Şimdi Ara

Pardus Anka takımının geliştirdiği Pisi Linux 1.2 hazır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
2.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • projeyi takip ediyorum bu haberi duymak sevindirdi.cok sevdigim bir sistem olmustu linux kaldirip yerine parsudu kurarim.emegi gecenlere tesekkurler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcoyundelisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcoyundelisi
    zaten windowsun oyunlar dışındada bir avantajı kalmadı.

    Tamam.

    Aklınızca laf sokuyorsunuz , ben windowsu 1998 yılındna beri kullanıyorum. Her sürümünü uzun süreler kullandım ve şunu anladım bu sistemden bir cacık olmaz. Değil windows10 windows 31 çıksa yine bir cacık olmaz. Gidip eli gavurunun sisteminin beta testcisi olacağınıza gelin bari Türk işletim sisteminin gelişmesine katkıda bulunun. Yoksa yüklendikten 24 saat geçmeden virüs batağına düşen yazılımlara 200 dolar kuzu kuzu verirsiniz.

    Bu tarz linux yazılımdalarda zaten bir pc kullanıcısı için gerekli çoğu program içinde geliyor. Firefox , vlc , libreoffice , foobar2000 vss..
    Windowsun tek ayakta tutan şey oyunlardır gerisi hikayedir. Devlet kurumlarında ve okullarda kesinlikle linux kullanılmalıdır.

    Linux.da foobar yok maalesef, vlc libreoffice firefox windowsda da çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pisi linux'u ne kadar önerirsiniz?
    "aa türk malı işletim sistemi var türkler olarak işletim sistemi bile yaptık acayip gurur duyuyorum kendim yapsam bu kadar gurur duymazdım gavurların türkler hakkında konuştuğunu yıllarca duymamanın verdiği aşağılanma hissinden kurtuldum ülkece kalkınıyoruz benim de gelir düzeyim artacak hepimizin ayfonu pılesteyşını olacak..." gibi bir duyguya sahip değilim
    yani sırf türk yapımı diye önerecekler hiç önermesinler
    bu dağıtımı kimin yaptığına değil de ne kadar kullanışlı olduğuna dikkat ederim
    birileri dağıtımı yapanlar konusunda tarafsız olarak bu dağıtımın artı ve eksi yönlerini söyleyebilir mi?
    not: linux dağıtımları hakkında pek bilgi sahibi değilim ve ubuntu hariç fazla kullanmışlığım yok




  • Gönüllü olarak bu işin yapılması bile yeter. Emeğinize sağlık.
    Sanal Pc de kurmayı deneyeceğim bakalım nasılmış

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Z-SABER

    pisi linuxu ne kadar önerirsiniz? aa türk malı işletim sistemi var türkler olarak işletim sistemi bile yaptık acayip gurur duyuyorum kendim yapsam bu kadar gurur duymazdım gavurların türkler hakkında konuştuğunu yıllarca duymamanın verdiği aşağılanma hissinden kurtuldum ülkece kalkınıyoruz benim de gelir düzeyim artacak hepimizin ayfonu pılesteyşını olacak... gibi bir duyguya sahip değilim yani sırf türk yapımı diye önerecekler hiç önermesinler bu dağıtımı kimin yaptığına değil de ne kadar kullanışlı olduğuna dikkat ederim birileri dağıtımı yapanlar konusunda tarafsız olarak bu dağıtımın artı ve eksi yönlerini söyleyebilir mi? not: linux dağıtımları hakkında pek bilgi sahibi değilim ve ubuntu hariç fazla kullanmışlığım yok


    Soru çok muğlak olmuş, Windowsa göre artı eksilerimi, yoksa Ubuntuya göre artı ve eksileni soruyorsunuz.





  • Linux yapmak kolay...

    Windows gibi bir yazılım yapsalar da Microsoft dan kurtulsak...

  • Kendi insanınızın emeğine bu kadar düşman olmayın! Üstten bakarak konuşanlar acaba şimdiye kadar ne tür bir başarı edebilmiş ki burada konuşuyor? Taş atmaktan başka neye yararsınız siz? Herneyse, hemen indirip deneyelim teşekkür ederiz!

  • Zaten uzun zamandir rami bolerek ayni yerde windows linux kurmayi hedrfliyordum. Tam surumunden sonra denerim sanirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ubuntuya ve diğer linux dağıtımlarına göre
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Debian kalitelidir bu ayrı bir konudur.Bizim yapmamız gereken özgürlükleri koruyabilmektir.İçinde backdoor olmayan temiz bir sistem ile yolumuza devam edeceğiz.Özgür olmayan diğer sistemleri kastediyorum.Zaten gelişmişliğin ölçüsü de budur.Bilgisayarınız başkası tarafından kontrol edilmeyecek.Siz kaynak kodu görecek ve istediğiniz gibi özelleştirebileceksiniz.Esas olan vurgu özgür yazılıma ve evrenselliğe olmalıdır.Teşekkürler.

    Linux açık kaynak zaten Debian'da bu yüzden backdoor yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazi arkadaslar konuyu yanlis anlamis linux bir cekirdek (kernel) ve bu cekirdegin uzerine farkli turde depolar ve gelistirmeler ile distro cikariliyor. Muhtemelen bu cikan isletim sistemi linux cekirdeginininde yarim yamalak turkceye sahip olmasi nedeniyle bazi yerler ingilizce olucak . Özetlemek gerekirse kernel bizim degil hadi ugrasmislar etmisler ama yarim turkce olan turklerin gelistirdigi bir distro nasil digerlerinden farkli olucak ?

  • Ubuntu kullanmaya başlamış biri olarak yazıyorum hatalarım olabilir.

    Daha önce pardus yüklemiştim ama bin pişman olmuştum.
    Pisi linux'un çıkacağını bir yerde okumuştum sanırım SUDO dergisinde yada forumunda.
    Türk geliştiricilerin bunu yapması gayet gururlandırıcı ve tebrik edilecek bir şey.
    KDE'yi baz almışlar galiba yada direkt onu kullanıyorlar fazla incelemedim.
    Bence dili Türkçe yapınca saçma oluyor yok kaptanmış yok çomarmış.
    UBUNTUda misler gibi NAUTILUS var. Tamam haklısınız yabancılara özentim varmış gibi konuşuyorum ama siz söyleyin çomar ne kadar yerinde bir isim ?
    Dediğim o ki ben kötü demiyorum benim takıntım sadece isimlere bence daha güzel anlamlı isimler olmalı duyduğunda komik veya saçma gelmeyecek.
    Ayrıca masaüstü ortamı ilk başta ki resimdeki gibiyse gayet güzel duruyor.
    Geliştiricilere destek olmak isterim hemde çok, ama Python bilmiyorum belki biraz C biliyorum o kadar birazda Assembly.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr
    En basitinden Windows 8den beri önyüklü virüs tarayıcı ile geliyor. Windows 7de kim bilir kaç tane virüs ile uğraştım fakat 8.1de Windows Defender açıkken ve Windowsun tüm güncellemeleri yapılı iken hiç virüs problemi yaşamadım.

    Valla ben 8.1 i de denedim, 10 u da. İkisini de beğenmedim. 8 kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. Ayrıca virüs konusunda da, bilgisayarımda AUTORUN-Otomatik Kullan kapalı.
    "Korunan İşletim Sistemi dosyalarını gizle" kapalı ve "Gizli dosyaları göster" açık.
    Bilmediğim hiçbir EXE veya programa tıklamıyorum ve virüs programı da kullanmıyorum.
    Yıllarca bile kullansam hiç virüs bulaşmıyor. Zaten virüsü veya toolbar gibi şeyleri insanlar kendileri bulaştırıyorlar veya autorun açık olduğu için bulaşıyor...





  • MacOs gibi bir işletim sistemi yok mu? Windows tan geçişte baya bir zorlandım fakat çok güzel bir işletim sistemi. Türkiye nin kendi yazılımını böyle kaliteli yapsalar ne güzel olur. http://www.kablonet.com.tr/kampanya/vizioon-24http://www.kablonet.com.tr/kampanya/vizioon-12

  • windows can

  • HİÇ BİR LİNUX DAĞITIMINI GELİŞTİRMEMİŞ VE GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAMIŞ VE YAZMIŞSINIZ

  • Eleştiri yaparken şunu aklınızdan çıkarmayın bu işletim sistemini gönüllü insanlar geliştiriyor ve hiç bir ücret talep etmeden onlara burada destek çıkmanız gerekiyor hayır çok ileri zekalı gibi eleştiri yapıyorsunuz siz bu zamana kadar ortaya ne koydunuz bırakın bu önyargıları bir kenara şu ülkeyi geliştiricek insanların önünü bari kesmeyin insanlarımızın çoğu kendini çok bilgili ve zeki zannediyor ve herkesi eleştiriyor...
  • Fırsatim olursa denicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @symbiat @zayit
    Sizin tartışmanız debian olsun ya da bağımsız olsun anlamında. Hak veriyorum. Zaman kaygısı olmadan birşey yapılıyor ise debian tercih edilmemesi bana da doğru geliyor.

    Fakat asıl tartışmamız gerek konu burası değil. Kamu kuruluşları ya da normal kullanıcılardan bahsediyoruz. Sürekli özgür kelimesini bedava anlamında olarak kullanıyoruz.

    Şimdi kamu kuruluşlarının büyük bir çoğunluğu bilgisayarları sadece ofis işlemleri için kullanıyor. Linux'da ofis yok mu ? - Var. Normal bir kullanıcının iş anlamında yaptığı herşey %99 olarak var. %99 büyük bir yüzde olabilir fakat artık çoğu program web arayüzünü kullanıyor eskisi gibi masaüstü yazılımları kullanan programlar eskisi kadar devlet dairelerinde kullanılmıyor. Aslında buradan şuraya da gelecek olursak ARM işlemcilere kadar gideriz ve Microsoft'dan kurtulduğumuz gibi x86 işlemci üreticilerinden de kurtuluruz.

    Ama devlet daireleri ısrarla ihaleleri Windows satın almak için yapıyor. Şimdi burada haklı oldukları kısımlar var. Linux kullanacak adam yok ellerinde.

    Peki şöyle düşünecek olursak ;

    Lisanslı yazılımlara ödenen paranın yanında komik kalacak rakamlar ile bütün çalışanlara eğitim verme imkanı yaratabilirler.


    Yani işin aslı. O mevkilerde ki herkes her şeyi düşünebiliyor. Fakat kendi cebini herkes den daha iyi düşünüyor.

    Eğitim sistemini düzeltmek çok mu zor ? Okullarda linux eğitimi vermek çok mu zor ?

    BBC 7.Sınıflara dağıtılmak üzere geliştirici kiti üretimine başladı.





  • blackcat67 kullanıcısına yanıt
    Katılıyrum, bu gönüllü insanlar arasında belkide bu işi Allah rızası için de yapanlar vardır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.