Şimdi Ara

Pardus Anka takımının geliştirdiği Pisi Linux 1.2 hazır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
2.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    Kimse kendini kandirmasin linux yapi olarak degismedikce hic bisi olmaz. Ucbirim ekranina kod yazmak zevkli olabilir ama insanlar sadece kullanmak istiyorlar. Son kullaniciya yonelik degil. Herkesi kendiniz gibi gormeyin. Dahasi ayni sisteme ubuntu ve w8 kuruyirum hicte linux hizli olmuyor

    Linuxta illaki terminalden kod yazmaniz gerekmiyor. Isterseniz kde xfce veya gnome ile son kullanıcıya yonelik desktoplar kullanılar bilir. Son kullanıcı iki tusun yeri değişik diye kullanamıyor diye ben sacma bir isletim sistemine o kadar para veremem. Siz ne amacli kurdunuz bilmiyorum ama benim her testimde windows her zaman daha cok kasıldı.isin ozu kendimiz yapmak varken gidip baskalarina aciklari olan bir sistem icin para vermek kadar sacma bir sey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu neredeyse her şeye kod yazma derdinden bir kurtulsa Linux, ahh bir kurtulsa.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: symbiat

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadeve

    Şaka gibi bazıları gelip keşke pardus hep debian üstünden gitseydi pisi de neymiş diyor. Sorarım o zaman tubitak neyi geliştirmiş olacaktı nasıl yerel bir işletim sistemi yapılacaktı şu anki pardus tamamen MAKYAJ, debianın makyajı başka hiçbir halt değil. Uğraşın temalarla fln %100 aynı makyajı sizde yaparsınız. Pisi Linux ile en azından Eski Pardusta yazılımsal olarak gelinen bir noktayı sürdüren insanlar var ve bu kişilere saygı duymak lazım. pisi paketleme sistemi ve yalı yükleme programları gibi türklern geliştirdiği ve eski parduslarda yer almış yerel yazılımlar tüm linux camiasında (Özellikle distrowatch sahibi Ladislav Bodnar tarafından) büyük beğeni ile karşılaşırken ve bazı yabancı dağıtımlarda kullanılırken gelmiş burda bazı hiçbir bilgisi olmayan hödüklerin bilmeden etmeden burun kıvırıp makyaj işletim sistemi istemeleri komik. Çok komik.


    Sizin sözde bilginizinde maalesef nezaketinize ve insan gibi iletşim kurmanızda pek bir faydası olmadığı aşikar, hödükte ne demektir Allah aşkına ? Daha fikir belirtirken insanlara hakaret ederseniz kusura bakmayın ama ne söylediğinizinde hiç bir önemi kalmıyor.

    Sizin pisi yalı vb dediğiniz şeyleri geliştirdiğinizde ne çıktı ortaya ? Madem o kadar övünüyorsunuz bu dağıtımlada kendi ülkenizin sahip çıkmadığı dağıtıma dünyada kim sahip çıktı ? Pisiyi geçiyorum, geriye kalan sistem kuurluma yardımcı programlar olsun, sistemdeki ayarların değiştirilmesine yada mevcut paket yöneticisine gui giydirmek olsun şeklindeki işler debian'da yapılamazmıydı ? Debian'ın sahip olduğu deb paketlerini kullanmak varken herbir şeyi pisi paketine dönüştürmenin faydası nerde ?

    Bu kadar programın her birinin derlenmesi denenmesi için neden uğraşılsın ? Pardus ubuntu'dan yada mint'den daha mı iyi bir dağıtım ? Yada Debian'ın kendisinden ?

    Sizin o beğenmediğiniz debian Bugün Web server'ların %32 sine can veriyor, universitelerin ftp serverlarına can veriyor. Nas cihazlarından router'lara Super bilgisayarladan laptoplara arm'dan power'a x86 ya mipse'e heryerde koşuyor.

    Eski pardus ekibi, debian baz alınarak çok iyi işlerde yapabilirdi, Bugün ubuntu herhalde bunun en iyi örneğidir. Sonuçda yazılım açık kaynaklı olduktan sonra, Türkçe'ye tam destek verdikten sonra, bolca donanımı destekledikten sonra stabilitede performansda iyi olduktan sonra ister makyajlı debian olsun ister pisi olsun son kullanıcı açısından ne değişir ?

    Fanatizmin anlamı yok, bir yola geç çıkıyorsan her türlü kestirmeden faydalanırsın. Araba üretmekle open source dünyası iki alakasız örnek olmuş.

    Debian bu ülkeye hiçbir şey kaybettirmezdi, aksine çok daha kısa sürede çok daha oturaklı bir işletim sistemi sahibi olmasını sağlayabilirdi. Her çekilde özelleştirelebilirdi, çekirdekten sistem bileşenleine herşeyi ile. Pardus yada pisi ile yapmak istediğin herşeyi yapabilirdin. O yüzden kalkıpta burda bana pisi pardus vb debiandan şöyle iyidir böyle güzeldir, faydası budur demenizin bir anlamı yok.

    Debian ile aslında hiç bir işletim sistemini kıyaslamaya gerek yokda neyse. Kalkıp burda debian'a burun kıvrılıyor, gezegenin en büyük topluluğuna sahip olan, en fazla donanıma destek veren en fazla pakete sahip olan, en fazla işlemciye port edilmiş olan işletim sistemine....


    Nerenden anladın yazdıklarımı bilmiyorum ama ben Debian a laf atmadım. Aksine debianı bize pardus diye yutturmaya çalışanlara ve onların bu yaptığını nimet diye görenleri eleştirdim. Eğer Yerli bir işletim sistemi yapılacaksa bu makyaj yapılarak olmamalı bunu dedim ama asıl fanatikliği siz sergiliyorsunuzki gözünüzle gördüğünüzü beyninizle algılayıp anlayamıyorsunuz.

    Ben de şu an bir Pisi linux kullanıcısı değilim masaüstünde mint ve vps sunucularımda ubuntu kullanmaktayım. Ancak demeye çalıştığım eğer bu tür yerli yazılımların üstünde durulsaydı çok iyi yerlere gelebilirlerdi nitekim bir çok çevre tarafındanda beğenilen yazılımlar oldular. Bu nedenle Pisi Linux u geliştirenlere halen bu yazılımları geliştirme çabasında olduklarından saygı duyulması gerektiğini belirttim.

    Eğer ortaya "yerli" birşeyler konacaksa bu işe aşama aşama da olsa türk yazılımları ile başlanmalı ki Pardus 1.0 ile öyle başladı ancak gelin görünki bunu ilerletmek ve nihayetinde çekirdeğine kadar %100 yerli bir işletim sistemi yapmak yerine olanı başkalarının yaptıklarını süsleyip püsleyip "yerli" diye yutturmak daha hoşlarına gitti.
    Ancak şimdi pardus "yerli işletim sistemi" deyipte sonra TAMAMEN Debian makyajı birşey çıkarıp inanlara bunu yutturmalarını ve insanlarında bunu seve seve yutmasını eleştiriyorum. Bu nedenlede bence halen bu durumu savunanlar hödüktür.




  • sadece zırvalamışlar başka hiç bir şey yok adamların burnu büyük destek yada iletişim kurmaya kalkınca foruma yazın ilgilenen çıkarsa cevaplanır bu nasıl bir cevaptır yaw sövsek yeri adamlara diğer Linux sürümlerinde ile ilgili bu kadar kapris yapmıyorlar sanırım bunlar kendisini apple yada Microsoft siosu sanıyor kendisini o yüzden basarım tekmeyi gider daha da sisteme giremez bu tarz Türk zırvaları. Önce adam olsunlar ondan sonra çıkıp desinler başardık diye. daha sürücüleri bile nasıl portlayacağımızı belirtmemişler.

  • Kullanıcı dostu basit ve hızlı bir sistem olmadıkça yaygınlaşması mümkün değil. Kullanıcı istediği çok basit bir şekilde yapabilmeli. Basit bir program kurulumu onlarca dakika almamalı. İki tık ta işlem bitmeli. Terminaller, kodlar vs. bunlar genel kullanıcıya hitap eden şeyler değil.

  • Debian kalitelidir bu ayrı bir konudur.Bizim yapmamız gereken özgürlükleri koruyabilmektir.İçinde backdoor olmayan temiz bir sistem ile yolumuza devam edeceğiz.Özgür olmayan diğer sistemleri kastediyorum.Zaten gelişmişliğin ölçüsü de budur.Bilgisayarınız başkası tarafından kontrol edilmeyecek.Siz kaynak kodu görecek ve istediğiniz gibi özelleştirebileceksiniz.Esas olan vurgu özgür yazılıma ve evrenselliğe olmalıdır.Teşekkürler.

  • Zaman ve emek israfı başka bişey değil.

  • Çok sevindirici bir haber. Hem ülkemiz adına önemli bir devam niteliği taşıyor. Benim gibi açık kaynak kodlu sevdalıların üzüldüğü bir konuydu Pardus'un geliştirilmesinin durdurulması devamı güzel bir hamle olmuş..

    Görselde görüldüğü üzere sanırım hem GNOME hem KDE sürümleri olacak, açıkcası çıkmasını dört gözle bekliyorum..

  • linux birçok şey için iyi bir seçim olabilir (modem, araba, süper bilgisayarlar, telefonlar, serverlar) ancak ev kullanımı için, pc için malesef uygun değil arkadaşlar neden mi?
    birçok donanımın linux desteği yok çünkü, pc'niz ile yazıcıdan çıktı almak isteyebilirsiniz ve sisteminiz yazıcıyı tanımayabilir en basitinden yada daha elzem olan bir örnek orta seviye bir notebook unuza linux kurdunuz diyelim ve broadcom ethernet çipi var, notebook'unuzun kablosuz internetinin çalışmama olasılığı yüksek. Çalıştırmak mümkün tabi ama kablosuz internete bağlanmak için bile efor sarfetmeniz gerekebiliyor, hele ki yaygın olmayan bir linux dağıtımı kullanıyorsanız karşılaştığınız problemleri çözmek daha çetrefilli olacaktır.
  • Pardus'un Pardus olduğu dönemlerde eski tingir mingir çalışan masaüstü pc me kurmustum. Tabi ki kullanamayip formatlayip windows kurup elden cikarmistik.

    Linux çok hızlı sakin bir sistem. Gerçekten hakettiği değeri göremiyor. Ben arada bir eskiyen pc me kurarim deli edince silerim. Bunu yaparkende çok zevk alirim . En son mint kullandim ondan once elementary ondan once pear os. İçlerinden en hoşuma giden görsel olarak ilk pear di sonra onun işi bitince elementary çok güzel gözüktü gözüme . Kullanimida güzeldi fakat bunlarla bizim pisiyi pardusu yan yana koyunca arkadaş insan ister istemez soruyor neden biz görüntüye önem vermiyoruz. Bir ürünü sattiran ilk önce dış görünüşüdur. Grafik olarak çok kötü çoğu masaüstü arayuzlerini denedim cinnemon olsun bla bla yok yok arkadaş hiç mi zevk yok bunu yapan insanlarda.

    İyi bir grafik tasarımcısı ve danışman bulsunlar önce. Sonra o kaptan paketi falan olsun güzelce iyileştirilsin göze batmasin o dandik grafiklerle . Hatta özgün bir masaüstü ortami tasarlanip hep ona sadik kalarak yeni sürümler cikarilsa on Numara beş yıldız olur da sakalimiz yokki lafimiz dinlensin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cope devam. 13 sene once Pardus daha duyurulmadan bu isin yatacagi soylendi gelistirici ekibe. Ama onlar israrla kendi bildiklerini okudular. Sonuc Turkiye'nin 10 yili. ubuntu nere Pardus nere?

  • 400 yıldır tartışıp birbirimizi kırmaktan başka yaptığımız birşey yok. Haberi okuduğumda bu haberi okuyan hemen herkes gibi bende gurur duydum ve sevindim lakin bazı insanların/arkadaşlarımızın genellikle fikirlerini ifade ederken karşısındaki kişiyi veya kişileri hakaret derecesinde aşağılayarak hitap etmesi de beni bi o kadar üzdü zira okumamızın ve kendimizi geliştirmemizin yegâne sebebi her kesimden fikri anlamaya çalışmak ve daha da önemlisi ortak bi payda da buluşulmasıdır. Bu nedenle ben okuduğunu iddia eden her bir bireyden bu şekilde hareket etmesini bekliyorum. Bizim en çok birbirimize ihtiyacımız var, kalp kırarak, hakaret ederek hareket etmenin bize hiç ama hiçbir faydası yoktur aksine zararı vardır zira çok zaman kaybettik. Çözümün değil sorunun bir parçası olarak çağın gerisinde kaldık. Önemli olan çözümün bir parçası olabilmek fakat bu da zordur zira çözmek için üretmek gerekir. Bu nedenle kardeşlerim yorumlarımızda hakaret yerine fikirlerimizi sunmamız yeterlidir. Emin olunuz ki bu şekilde daha üretken ve daha nezih bir forum oluşturabiliriz. Konuya gelince yazılım konusunda uzmanlığım yok lâkin güzel bir gelişme, gurur duydum, umarım bizde en kısa zamanda tüm önemli sektörlerde yerelleştirilmiş bir Linux yazılımını kullanırız. Dünya da bütün gelişmiş ülkeler böyle yapıyor ki doğrusunun bende bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Allah yazılımı geliştiren ekibin yolunu açık etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBB76B0A9 -- 5 Temmuz 2015; 10:41:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapsınlar beyler neden rahatsız oluyorsunuz?

    Türkiye'de yazılımcı saysısı nüfüsa göre çok az ve ortalama kalite yerlerde sürünüyor. Bu nedenle bu ülkeden devasa yazılım ürünleri beklemek, bir işletim sistemin yapılıp mükemmel olmasını beklemek biraz safça bence..

    Koca Asya mediniyetinde(2-3 milyar insan) bile hala yazılımda Batıya yetişimedi. Bir 20 yılda da yetişeceğe benzemiyor.

    Bu tür girişimler zaten amatörce olur. Ülkemizde Bilgisayar Mühendisliği okuyan binlerce insan var. MS beş bara etmez ürünleriyle zaman öldüreceklerine gerçek bir işletim sistemini(posix nix bir sistem) geliştirmekle uğaşarak daha çok şey öğrenebilirler.

    Eski Pardus Projesinde çalışan yazılımcılar ve yazılım mühendislerinin bazıları yurtdışında milyon dolarlarlık şirketlerde çalışıyor şimdi.

  • Pisi ve Pardus ekibine başarılar diliyorum. Pardus, Debian tabanına geçtikten sonra kullanılabilir bir seviye ye geldi. Pardus 5 i denemenizi tavsiye ederim. Pisi 1.2 kurup deneyeceğim. ancak paket azlığından dolayı pek kullanacağımı sanmıyorum.

  • Şuanda bilgisayarımda Pisi-Linux 1.2 yüklü yaklaşık uzunca bir süredir projeyi sadece takip ediyor ve kullanıyorum. İnsanlar bildikleri ile değil yaptıkları ile fark yaratırlar.Sonunda PARDUS projesi rafada kalksa ülke insanına kargadan başka kuş olduğunuda gösterdiği için bence başarılıdır. Tüm ekibe yürekten teşekkürler.

  • Merhaba,

    Pisilinux ekibine sonradan katilmis biri olarak bir iki kelime yazmak istedim.

    Oncelikle, yeni Pardus dagitimi ile bir alip veremedigimiz yok,
    hatta yeni Pardus'un gonulluleri arasinda olan ekip arkadaslarimiz da var.

    Ekibin yapisini bilen var mi aranizda, bilemiyorum. Buyuk cogunlugu eski
    pardus kullanicisi olan, proje ortada kalinca onu devam ettirmek isteyen
    ozverili bir kullanici grubu. Herkes gonullu olarak destek veriyor. Ne projenin
    ne de gelistirici ekibin ticari kaygilari var. Aramizda birkac kisi de konuyla ilgili
    meslekten gelme. Herkes, elinden geldigince bu sistemin yasamasi, devam
    edebilmesi icin calisiyor.

    Linux kullanmamis kullanicilarin ilk defa bir linux sistemde birseyler yapmaya
    calismalarinin zorluklarini biliyorum. Bu nedenle, "bu sistemden bi cacik olmaz"
    diyenlere, "ne anlarsiniz siz linux kullanmaktan!" demek yerine, "Neleri
    yapamadiginizi anlatirsaniz, o kisimlarda yapabileceklerimize bakalim" demek
    isteriz. Herkesin gorusleri onemlidir, hepsini gerceklestirmek, takdir edersiniz ki,
    zaman ve kaynak ile ilgilidir. Ayrica bilmenizi isteriz ki, gelistirici sohbet kanallarimizda
    surekli olarak "isi olan once isini yapsin, ogrenciler, onceligini bu sistem
    degil derslerinizdir." uyarisi yaparim. Kisitli olan kaynaklarimizla, 2005-2012 arasindaki
    Pardus doneminin hizini yakalayamayiz. O yuzden, ekibimizin kapasitesine uygun olarak,
    onemli gordugumuz isleri projelendirip yapmaya calisiyoruz.

    Herkes istedigi sistemi kullanmakta ozgurdur, olusturdugumuz dagitimi deneyip bize
    yorumlarinizi aktarirsaniz cok seviniriz.

    Pisilinux teknolojileri ile calismak icin, gelistiricilerin python bilmeleri gerekiyor. Elimizden
    geldigince, bu konuda birsey bilmeyenlere de bildigimiz kadariyla ogreticilik de
    yapmaya calisiyoruz. Yani, gozle gorulmeyen bir egitim destegi de diyebiliriz buna.

    Ubuntu ile karsilastirma biraz sorunlu, Ubuntu ekibinde, maasini bu isi yaparak kazanan
    binlerce gelistirici var. Ekonomik olarak kaynaklarini bizim kaynaklarimizla karsilastirmak ise
    komik olur. Yukarida da dedigim gibi, yorumlarinizi ve isteklerinizi iletirseniz, elimizden
    geldigince yapmaya calisacagiz.

    Arada bazi zaman ve para israfi gibi yorumlar vardi sanirim. Proje olarak, herhangi bir
    kamu kaynagi kullanmiyoruz. Bu yuzden birseyi israf ettigimizi de dusunmuyorum.

    Saygilar,
    Ilker Manap
    Pisilinux gelistiricisi




  • http://www.estanbul.com/windows-ajandan-beter-turk-ordusunun-kullandigi-yerli-yapim-pardus-isletim-sistemini-kullanin-387789.html#.VZkzkZc7Wwo
    ALıntı:


    Bilindiği üzere internet dünyasının en yaygın işletim sistemi Windows ailesi. Pek çoğumuz evimizde, iş yerimizde, seyahatte, her yerde bu işletim sistemini kullanıyoruz. Peki hiç merak etmiyor muyuz bu işletim sisteminin kara deliklerini? Birçok kullanıcı, Windows’un gizli işler çevirdiğinin farkında. Daha da çoğu Windows’un göz ardı edilen sorunlarının (bazı programlarda hata vermesi, donanım uyuşmazlıkları vs.) nelere mal olduğunun farkında. Ancak Windows sadece size basit sorunlar çıkarmıyor. Ne yazık ki her adımınızı izliyor. Şimdi Windows hakkında kısa bir bilgi verelim. İlk Windows 1981 yılında piyasaya çıkmıştır. 2002 yılına gelindiğinde Dünya’nın %97.46’lık kısmı bu işletim sistemini kullanıyordu. 2006 yılının Nisan ayında bu oran %89, 2007 yılının Aralık ayında ise %87.8’di ve bu payın %6.5’i Vista işletim sisteminindi. Vista 30 Ocak 2007’de piyasaya çıktı. Çıktığı tarihten bu yana büyük tartışmalara yol açan bu sistem, XP’de alıştığımız birçok programı çalıştırmaması, çok fazla sistem gereksinimi istemesinden dolayı birçok bilgisayarı "kastırması" ve XP’yi tamamen kaldırmayı amaçladığı için XP severlerin tepkilerini üzerine çekmesi ile fazlasıyla ünlü oldu. Bu aşamadan sonra, bütün internet kafeler tekrar XP’ye döndü, büyük tartışmalar sonucu Microsoft XP desteğini 2014’e kadar uzattığını açıkladı. Bu arada Vista için başlatılan "iyileştirme çalışmaları" sonuç verdi ve "Windows Vista® Black Edition™ 2009 SP1" yayınlandı. Makaleyi kendim okumuştum ve gerçekten sorunlar giderilmiş gibi görünüyor. Ancak giderilmeyen tek bir sorun var. O da Windows’un casusluğu. Belki birçoğumuzun bildiği bir şey olan Windows casusluğu aslında çoğumuzun (benim bile) önemsemediğimiz bir ayrıntı. Microsoft’tan bir yetkilinin günün istediği bir saattinde, ne yaptığımızı tam olarak görebilmesi. Ancak bunun sadece bu kadarla kalmadığı da bir gerçek. Belki birçoğunuz biliyorsunuzdur. Devlet ve askeriyenin bilgisayarları Windows İşletim Sistemi’ni kullanmakta.. Sadece bu cümle bile karşı karşıya olduğumuz tehlikeleri anlatmaya yetiyor sanırım. Peki biz mi fazla paranoyağız yoksa Microsoft bunu kullan(dır)ıyor mu? Geçenlerde okuduğum bir makalede geçen bir hikayeyi anlatacağım şimdi. Ne kadar doğru bilemem. Ancak uydurma bile olsa benim üzerimde iyi bir etki bıraktı ki en kısa zamanda Linux’a geçmeyi düşünüyorum. Türk bir bilgisayar tutkunu, mühendis olma yolunda çok başarılı olunca Amerika’da okumaya gider. Tabi ki oradaki her öğrenci gibi paraya ihtiyacı vardır, bu yüzden şirketlere program yazarak para kazanmaya başlar. Bu işte çok başarılı olduğunu fark eden bir şirket, ondan basit bir program yazmasını ister. Şirket Windows için dışarıdan fason yazılım hazırlayan bir şirkettir. Dosyayı inceleyen genç, bunun basit bir casus yazılım olduğunu görür ve önemsemez. Ancak birgün şirketin dosyalarına göz atmak ister ve bazı dosyaların şifresini kırmayı başarır. Dosyaların içinde kodlar vardır ve bu kodları internette araştırdığında bunların işlemci kodları olduğunu görür. Biraz daha araştırır ve bunların aslında Windows kodları olduğunu anlar. Ve bunu bir arkadaşına şöyle anlatır: "Microsoft hangi işlemcide hangi Windows yazılımının olduğunu biliyor. Güncelleme adı altında bilgisayarına girip bilgilerini alabiliyor. Aslında Windows senin yatak odanda. Hayatını resmen izliyor ! Düşünsene; devlet dairelerine, askeriyeye (!) satılan bilgisayarları. Senin günün herhangi bir saatinde nerede kaç askerin var bilebiliyor. Kaç denizaltın, savaş uçağın var, bunların hangileri çalışır hangileri hasarlı durumda, hasarlı olanların hangi parçalara ihtiyacı var, savaş stratejilerini, herşeyi ama herşeyi biliyor. Onlar da aynı sistemi kullanıyorlar. Onların yazılımıyla o bilgisayarlara girdim. Adamlar 2050 yılını bile planlamışlar ! Ama önce Türkiye’yi vuracaklar. Irak filan bahane." Bu sözleri söyleyen kişi, şu an o kişilerden kaçıyormuş. Dosyalara girdiğini öğrenmişler falan filan.. Ama benim size asıl göstermek istediğim şey burası. Yani Windows’un böyle bir şeyi yapabileceği gerçeği. Bunu yapmıyorsa bile temelini iyi hazırlamış. Kaçımız bilgisayarındaki tek adminin kendisi olduğunu düşünüyor? Kaçımız bilmiyorum ama ben kesinlikle onlardan biri değilim. Bilgisayarınızda 2 admin var. Biri siz, diğeri Microsoft. Kanıtı ise şöyle: Başlat/Çalıştır’a girdikten sonra çıkan pencerede "cmd" yazın. Daha sonra çıkan siyah dos ekranına "net user" yazın. Listenen kullanıcı adlarında Support_388945a0 çıktıysa bilin ki o Microsoft’tur. Bunu silmek için yine Başlat/Çalıştır’a girip "cmd" yazıp çıkan ekrana "net user SUPPORT_388945a0 /delete" yazın. Enter’a bastıktan sonra tekrar "net user" yazarak silinip silinmediğini kontrol edin. Çok fazla konuştum ama zaten bu seviyeye sustuğumuz için geldik. Bu ülkede bu kadar beyin varken, herşeyde olduğumuz gibi internet alanında da dışa bağımlı yaşıyoruz yazık.. Düşünsenize Windows 1981’den beri bizi izliyorsa? Dahası Dünya’nın %90’ını izliyorsa? Kendimize ait bir işletim sistemi oluşturmamız gerekmiyor mu sizce? Evlerimizde olması o kadar önemli olmasa bile, devletin ve askeriyenin kurumlarında kullanılan işletim sisteminin bile "gavur ajan" olması ne acı. Devletimiz izleniyor, bilgilerimiz çalınıyor, ve biz türbanı tartışırken onlar bizim kuyumuzu kazıyor...

    Kaynak:http://www.estanbul.com/windows-ajandan-beter-turk-ordusunun-kullandigi-yerli-yapim-pardus-isletim-sistemini-kullanin-387789.html#.VZkzkZc7Wwo

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elinizden hiçbirşey gelmiyor mu?

    boş boş car car muhabbet çevirip övmeyi bırak, bir de üstüne yereceğinize, en azından,

    çorbada bir tuzunuzun bulunmasını sağlayabilir,

    fatura karşılığı bağış yapabilirsiniz,

    https://www.paypal.com/tr/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=NglIbUo62eWrrmWlDcZyWZS9K6UVOt5ONv5Z9J5kNOPe1qVvrbcIjb8z0Aa&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8de6030e9239419d79c3f52f70a3ed57ec




  • Mobil surumleri olmadan isi zor.

    Dokunmatik ekranli pc ler de cogaldi ve u konuda Pisi ne sunabiliyor ?

    Pil tuketimi konusunda guc yonetimi konusunda durum nedir ?

    Pisi sadece masaustu PC lere mi odaklanacak ?

    Pisi de bir gelecek goremiyorum malesef :/

  • Pardus kullanmıştım. Hatta chip dergisi, kotalı kullanıcıları düşünerek iso dosyasını derginin yanında verir, dergi içeriğinde nasıl yükleneceğini detaylıca anlatırdı.tübitak dergisi de aynı şekilde yapardı.çama o pardus logosu basılı cd verirdi direk. İso dostasını yazdırmakla uğraşmazdınız. Sonra pardusla ilgili forum vardı, vikipedi vardı. Şu an ne durumda bu siteler bilemiyorum ama üyeler, sizin sorununuzu çözmek içşn canla başla çalışırdı.

    Tamamen türk yapımı bir işletim sistemi kullanmak, benim için çok gurur vericiydi. Aylarca kullandım, bu süreçte hiç çökme yaşamadım. Ama tabi windows dünyasından linuxa geçmek zor. Mesela printera hiç uygun sürücü bulamadım. Tabi yedekte windows yüklü bir pc olduğu için çok da zorlanmadım.

    Üzerinde pardus yüklü pc hurda olunca, ben de ana bilgisayarıma kuramadım haliyle. Ama bu projenin devam etmesi iyi olmuş. Linux dünyası alışkanlık gerektiriyor. Ama bu kadar hızlı gelişen dünyada maalesef linuxa yeterince şans veremiyoruz. Bir nevi hobi niyetine, boşta kalan bilgisyayrı değerlendirmek için kullanıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 6 Temmuz 2015; 1:09:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.