Şimdi Ara

Pardus 2009 Ana Konu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
10.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pardus cd si sipariş etmiştim bugün geldi. sırf koleksiyon olsun diye saklicam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven -- 7 Eylül 2009; 22:57:02 >
  • Kardeşler lütfen bana yardım edin.Bugün Pardus 2009 yükledim ama internet bağlantısı yok.Aynı harddisk üzerinde hem Windows Xp hemde Pardus kurulu.Windows Xp'de İnternet sorunsuz çalışıyor.Ne yapmam gerekir lütfen bir el atın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe


    quote:

    Orijinalden alıntı: antbyotic

    arkadaşlar bende laptop'uma xp ve pardus kurdum kullanıyorum. pardus acayip keyifli yanlız bir sorunum var bluetooth la cep telefonuma veri alıp gönderemiyorum pc den arattırdığımda cebi buluyor ama bağlanamıyorum. bir keresinde nasıl oldu bilmiyorum ama bluetooth ikonuna sağ tıklayıp obex trasfer'e bastım cep telefonumun hafızasını bir pencerede C: ve :E olarak gördüm. birdahada bağlantı kuramadım nedendir bir fikri olan varmı?


    lsusb çıktısı görsek...




    antbyotic@antbyotic-pardus ~ $ lsusb
    Bus 001 Device 003: ID 05e1:0501 Syntek Semiconductor Co., Ltd DC-1125 Webcam
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 004 Device 002: ID 0b05:1712 ASUSTek Computer, Inc. BT-183 Bluetooth 2.0+EDR adapter
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 003 Device 002: ID 09da:90a0 A4 Tech Co., Ltd
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    antbyotic@antbyotic-pardus ~ $




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uzman1994

    Kardeşler lütfen bana yardım edin.Bugün Pardus 2009 yükledim ama internet bağlantısı yok.Aynı harddisk üzerinde hem Windows Xp hemde Pardus kurulu.Windows Xp'de İnternet sorunsuz çalışıyor.Ne yapmam gerekir lütfen bir el atın.


    kardeş çok kolay başlat/sistem ayarları/ağ yöneticisi/profil oluştur dan ethernet ağlarını bulup yapılandırıyorsun ben bu şekilde yaptım.
  • tüm live messenger özelliklerine sahip ( görüntülü konuşma özellikle) bir messenger var mı acaba linux için. ams bildiğim kadarıyla görüntülü konuşma yaptırmıyor.
  • arkadaşlar ben de pardus'u denemek istiyorum fakat sabit diskim tek parça.formatlamadan tek parça disk bölünebilir mi? bi de eğer kurarsam driver faln sorun olur mu?
  • kurulum sırasında diski istediğiniz şekilde parçalayabilirsiniz.
    Driver sorunu olmaz diyemeyeceğim ama olursada çözümünü buluruz.
  • Bense Pardus u hala kuramadım.

    Kuruluma başlıyorum ilk seçim menusunde kurulum, sabit diskten devam et gibi seçeneklerin olduğu menude kurulumu seçiyorum ama sonraki ekranda çıkan çubuk hiç ilerlemiyor. Bilgisayar kilitlenip kalıyor.

    Nasıl çözerim bilmiyorum.
  • Bios ayarlarından bilgisayarı cdden başlatılacak şekilde ayarlamanız gerekmektedir.Zira böyle bir hata vermemsi gerekir.Cdde bir problem olmuş olabilir.pardus wiki sayfasında cdye nasıl iso yazılır anlatılmış.Oradan faydalanabilirsiniz.
    Nero varsa nero kullanın yoksa image burde işe yarar.yazma hızınızı mümkün olduğunca düşük yapın.16x veya 8x uygun olacaktır.dao-sao modunda yazdırmaya dikkat edin.
    Burada cdye nasıl yazılır?anlatılmış.
    http://www.ozgurlukicin.com/ia/pardus-2009-cdsi-yazmak/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetalgul

    Bense Pardus u hala kuramadım.

    Kuruluma başlıyorum ilk seçim menusunde kurulum, sabit diskten devam et gibi seçeneklerin olduğu menude kurulumu seçiyorum ama sonraki ekranda çıkan çubuk hiç ilerlemiyor. Bilgisayar kilitlenip kalıyor.

    Nasıl çözerim bilmiyorum.

    cd bozuk yazılmış olabilir, veya bozuk inmiş olabilir.

    kuruluma başlamadan önce "CD kontrolü yap" gibi bir seçenek olması gerekiyor. önce cd doğrulamasını yaptırın. ben kalitesiz bir cd'ye 10 hızda yazdırdığım halde cd doğrulamasını yapamamıştım. tabi kuruluma başlamadım bile... yeni bir cd'ye yazdırmıştım.




  • Aklar. bilim-teknik ek olarak pardus 2009 verdi.
    CD nin içinde sadece world dosyası var.Napıcam ben bunu?
  • dün itibarıyla bende aranıza katılmış bulunmaktayım pardusu kurdum farklı bir deneyim olacak :))
  • Ekran kartlarınızı ve sistemin çekirdeğini güncelleyiniz.Ekran kartını yükledikten sonra ses problemi yaşayabilirsiniz ama çekirdeği ve diğer bileşenleri güncelledikten sonra sorun kalmıyor.
  • Pardus 2009 kurulumu ile ilgili sorunum var. Bakabilrmsnz



    http://forum.donanimhaber.com/m_34668081/mpage_1/key_//tm.htm#34668081
  • Haberlerde duydum PARDUS'u gaza geldim.Sizce Ubuntu'mu silmeye değer mi?
  • Bu tamamen sizin fikriniz.Ben buradan mutlaka silin,pardusa geçince ubuntu da neymiş diyeceksiniz de desem hiç geçmeyin,mevcut işletim sisteminzle devam edinde desem sonuçta kullanıp hangisinden memnun kaldığınızı ancak siz bilirsiniz.
  • Kazekage* ;

    Bence linuxun birbirinden farkı yoktur.Kde4 ve gnome arasında bir tercih yapacaksınız sadece.Onuda her türlü ubuntu yada pardusta ayarlarsınız.

    Farkı yok dedim ama var :D tamam o kadar karışık değil..Farkı şunlar ;

    açık kaynak felsefesine göre programlar vs.. özgür olmalıdır.Yani siz istediğinizi seçersiniz, indirirsiniz.Bu yüzden codecleri, flash player ı vs.. yi ubuntuda kendiniz indirmelisiniz.Fakat pardus direkt kullanım kolaylığını hedeflediğinden içinde gelir.

    Öte yandan pardus kullanıyordum ben fakat ubuntuya geçtim.Neden ? 2007,2008,2009 sürümleri hayal kırıklığı yaşattı bana.Sürekli bug, donanım sorunları, sorunlar sorunlar....

    Fakat önceki sürümlerde 2007.1 ve 2008.1 den itibaren çok kararlı, donanım sorunu ortadan kalkmış bir linux dağıtımı oluyordu.2009.1 de de aynısını bekliyorum.O zaman geçebilirim..Benim için önemli olan linux dağıtımının performans ve kararlılığıdır.

    Pardus 2009 da kde4 kullanırken pencere rengini değiştirince kde çöküyordu.Diyeceksiniz ki kde4 yeniydi.Tamam , neden diğer dağıtımlarda böyle bir hata yoktu ?? Sonuçta donanım, sürüm şu bu sorunları aşılır.Yani pardusa geçmek isterseniz geçin.bir şekilde aşarsınız sorunları.

    Benim fikrime göre 2009.1 i beklemek çok mantıklı oalcaktır.O çıkana kadar favorim 2008.2 dir.Pardusun gelmiş geçmiş en iyi sürümüdür ( bence ).FAkat ister pardus olsun ister ubuntu..Önemli olan ( benim için ) destek, döküman, geliştirilme hızı ve sistemin performans ve kararlılığıdır.

    Onun dışındakiler zaten gnome, kde arasında seçimm yapmaktır.Bütün linux dağıtımlarında 2 paket eklersiniz aynısı olur.Linux linuxtur..Değişmez ..Tek önemli nokta kullandığınız dağıtımın dünya çapında olan desteğidir.Desteksiz bir dağıtım ise yani fazla kişi kullanmıyorsa gelişimi yavaş olabilir.Geliştiricilerinede bakmak lazım..

    İşin özü ; pardus, ubuntu, arasında pek bir fark yok.Kullanıcılara farklı gelen gnome ve kde dir..




  • Merhaba
    Bende VMware programına pardus 2009 kurkum , kurulum başarıyla tamamlandı.(GRUB mudur nedir onu kurmadım)
    Sanal makineyi yeniden başlattım ama pardus açılmadı nedendir acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uzman1994

    Kardeşler lütfen bana yardım edin.Bugün Pardus 2009 yükledim ama internet bağlantısı yok.Aynı harddisk üzerinde hem Windows Xp hemde Pardus kurulu.Windows Xp'de İnternet sorunsuz çalışıyor.Ne yapmam gerekir lütfen bir el atın.

    kurulum bittinde karşına gelen kaptan menüsünden ağ bağlantısına ayar yapmadınız için olmuştur büyük bi ihtimal bunun için başlat sistem ayarlarından console ye gelin oraya kaptan yazın sonra ileri ileri diyip ağ bağlantılarınıza geldinizde ıp yazan kısmı tıklayıp yanındaki kutucuğı işaretleyin bukadar basit
  • selamlar elimdeki samsung nc10 netbook a pardus kurmak istiyorum.... Netbookta cd-dvd sürücü yok kurulumu usb den yapmak zorundayım....Daha önce hiç linux deneyimim olmadı.... Usb hazırlamak için anlatılanlar hep linux altında yapılması gerekiyor... Windowsdayken usb den kurulan pardus 2009 nasıl hazırlanır anlatacak arkadaş var mı?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.