Şimdi Ara

Parçayı netten alıp ustaya gitmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabanın bakımı için yağ, buji, buji kablosu, filtreler vs değiştircem.
    İnternetten parçaları alıp gitsem ustalar sıkıntı yapıyor mu?
    Kendileri parça fiyatından da geçirmeye çalıştığı için en azından ordan tasarruf yapmak istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıkıntı çıkaracak bişey yok baktın ıg mıg ediyor hadi hayirli işler der çıkar gidersin. Memlekette usta mı bitti sanki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıdık bir usta varsa uyguna alınır yaptırılır.Mis gibi de olur.Amma yoksa eğer ; yav burda daha iyisi daha ucuzu var, bak şura olmadi ben bir telle tutturdum, bu işçilik bu kadar zor o yüzden 100 lira daha koydum vs vs katil edecek sözler duyarsın büyük ihtimal.

• hsn_33 kullanıcısına yanıt
    Tanıdık usta yok iş dolayısı ile vakitte sıkıntı olduğu için nokta atışı yapmak lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En gıcık olduğum olaylardan ve yaşamak istemediğim şeylerden biri resmen adam mikmeye çalışıyorlar işini adam gibi yapanı bulmak mesele

• Yıllardır yaptığım şey. Bana dediği tek şey trigier setini netten alma elden kendin git dükkandan al nolur nolmaz
  • Orada Olmayan Adam O kullanıcısına yanıt
    Usta tanıdık mı yoksa tesadüfen bi yere mi gidiosunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ukilavuz kullanıcısına yanıt
    BiR akrabam önerdi, 3 yıldır ona gidiyorum. Kaç kişiyi de gönderdim kendisinE memnun kaldılar. Yer iZMİR
  • Ben genelde hep öyle yapıyorum bana sıkıntı çıkaran olmadi hiç adam ustalık alıp geçiyor bu kadar

• Uzun zamandır bakımları bu şekilde yaptırıyorum. 1 Sefer uyuz bi servis e denk geldim. Faiş bi fiyat istedi. Onun dışında problem yaşamadım

• İyi usta bulmak temiz 2. El araç bulmak kadar önemli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sürekli o şekilde yapıyorum. Ustamla muhabbetimiz iyi ama. Normalde kimseye bu şekilde yapmıyorum, sadece sana diyor ama ne kadar doğrudur bilemem. Onlar açısından sıkıntı oluyor yani. Genelde hoş karşılanmıyor anlayacağınız.
  • ben ustanın hoşuna gidecek ıvır zıvır hedayelerle gidiyom

daha özenli iş çıkarıyor

• Surekli gittigim ustama birkac sefer parca goturdum. Tabi biraz bozuluyorlar. Bizde ayni fiyata alirdik vb dediler. Ama taktirdim parcalari makul fiyata

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Ne götürüyorsunuz hediye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim bir anım var anlatayım bari.

Laguna2 aracımı almışım servis bakıma çok fiyat çekince iyi bir özel servis aradım bosh car esenler şubesini buldum aracım da da bir bobin bozulmuştu götürdüm parçayı onlardan alarak değiştirttim bir güzel ilgi alaka çok hoşuma gitti 300 TL civarı bir para aldılar tabi sadece tek bobin değişimini

Neyse 1-2 hafta sonra gittim tekrar genel bakım triger değişimi , rot kolu vs baya bir işçilik var parçayı ben alırsam olur mu dedim olur abi dediler tamam dedim gün alıp gittim aracı bi güzel söktüler sonra oranın servis müdürü geldi ne derse beğinirsin normalde biz yapmıyoruz sen parçayı dışardan alıp gelmişsin bir şey olursa garanti vermeyiz lafa bak lafa baştan söyleseydin ya arabayı sökmüş parçalamış bu cümleyi kuruyor
    Neyse devam ettiler 1-2 saat sonra geldi bir parça eksik alman lazım dediler tamam sizden alalım dedim yok satmıyoruz diğer parçaları aldığın yerden al dedi bağırdık çağırdık ama yapacak bir şey yok gidip aksaraydan aldım.

Neyse o aracı bir kavga bir sinirle aldık sonunda sonraki bakımlar için parça aldığım yer bir usta önerdi topkapı sanayi sitesinde baykan kardeşler gittim görüştüm dedim parçayı kendim almak istiyorum zaten biz satmıyoruz dedi adamlar sadece işçiliğini alıyor köşesine çekiliyor.

Kesinlikle parçayı kendiniz alacaksanız parça satmayan bir yer bulun derim aksi durumda benim gibi cins insanlarla karşılaşmanız oldukça mümkün

Yıllardır baykan kardeşlere giderim on numara iş yapıyorlar çok düşük maliyetlere kesinlikle öneririm istanbulda olan varsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 21 Nisan 2018; 20:48:9 >

• Benim 93 model bmw aracıma 700 tl bakım ücreti çıkardı özel servis.
    Bende netten 60 Tl ye castrol yağ+ 70 Tl ye filtreleri aldım.
    Bi arkadaşımın arkadaşına da bakımını yaptırdım 50 tl işçilik aldı.
    60+70+50= 180 TL ye hallettim.
  • Hocam sıkıntı olmaz, hangi usta parca satıyor ki zaten, git su parçayı al bu parçayı bul getir derler, ozel servisler elbette farklı oralarda parca satışı yapılıyor. Ama sarf malzemesi yada periyodik bakim parçalarında netten alın herhangi bir usta halledecektir. Ben netten alıp sanayide ustama degistiriyom. Hatta bir kere netten aldığım devirdaim pompası arızalı cıktı, usta gik demedi yeni gelen parçayı cüzi işçilige yeniden değiştirdi ki triger kayısı filan sökülüyor uzun iş düşünün yani. Evham yapmayın bence. Ustadan ziyade netten güvenilir parçacı bulun, nettede çakal çok.

• Hiç bir ustadan parça almadım gittiğim yada gideceğim tüm ustalar parçayı söyler kendim alırım usta el emeğini alır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ukilavuz kullanıcısına yanıt
    mavi hap

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.