Şimdi Ara

Parçaları Ayrı Yerlerden Toplamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim merak ettiğim bişey var. Siz tecrübeliyseniz fikir verirmisiniz.

Şimdi toplama bilgisayar alıyoruz diyelim. Ama toplama bilgisayarı mavi vatan gibi yerlerden toplamak yerine her parcanın en ucuz oldugu yerlerden bi toplama yapsak sistemi evde kenidimz kursak ne gibi dezavantajlarımız olur.

Mesela ben daha önceki sistemimi mavi den kurmuştum. Hehangi bsorun oldgunda mavi bilgisayara gidip garantisinden faydalnabiliyodum. Parçalar ayrı oldgunda daha mı zor olur bu işler. Mesela işlemciyi A dan ekran kartını B den aldım. Bi gün bilgisayar kapandı açlmıyor. Bilgisayarı nereye götürcem şimdi mesela. Sorunun hangsinde oldugunu bilmeden.

Demek istedigim nasıl toplamalıyız. Büyük bi magazaya gidip bulamadıklarımız başka parçalarla kapatsakmı yoksa evde mi toplamalıyız sistemi

• Zaten vatan bile kasa ile götürürsen garanti kapsamı dışın da diyo.

yapıcan ilk iş hangi parcanın problem cıkardığı ve problem cıkardığını anlayınca Aldığın yere kargo ile yollamak olucaktır.

netten toplamanın tek kötü yanı bi proble mcıktı zaman geldi gitti kargo paraları sana ait oluyo. Ve cok uzun sürüyor

ama dedin gibi toplamak en güzel tabi.
  • Vatan kağıt imzalatıyor, işletim sistemi almadığın için, bir sorun olduğu takdirde, sadece arızalı parçayı garantiye getireceğim diye. Ama bütün parçaları aldığın takdirde aynı yerden, arızalı parça durumunda arıza tesbitini, arızalı parçayı distribütöre göndermeyi falan yapan yerler de var. Tecrübesizsen bu konuda, ucuza denk getireceğim diye sağdan soldan dağınık alma, bir de kargo paraları arıza durumunda çok dokunabilir. Ayrıca montajdan sonra bütün kutuları ve içeriklerini tastamam istiyorum de, vidasına kadar Fazladan olan sata, ide, floppy kabloları, vidalar vesaire doldursunlar anakart kutusuna. Vidasız kullanımı rahat kasa vardı geçme çengelli hdd, optik sürücü vs için, mesela ne yapacaklarsa o çengelleri çıkarmışlar, vida takmışlar, bu benim canımı sıktı, başkasına alınan bir bilgisayarda, Tekmar'dan almıştık. Böyle şeylerin eksilmesi güzel değil, üstelik ekran kartı güç bağlantısı falan da yapılmamıştı, dönüştürücü molex de yanlış bağlanmıştı. Montaj bedava diye uğraşmayalım, iyi yapın dedik, pişman olduk. Kapıya teslimat parası da alınmıştı, onu da kaç gün getiremediler, kargoya versen onlar daha çabuk getirirdi yani, bir de aynı şehirdesin düşün yani, onlar Konak'ta, biz Karşıyaka'da. Gittik arabayla kendimiz aldık. Böyle burnundan da getirebilirler, söylemedi deme. Ben bundan sonra taşıma sorunu olmadıkça montajını kendim yaparım. Bedava diye, uğraşmamak için yaptırmam dışarı. Sonra eksilen oluyor, yanlış yapılan oluyor. Bunu ne yapacaksın, hadi ben kendim yapıyorum. Dediğim gibi, ayrı ayrı alsan bir dert, almasan bir dert. Ama Inventus'dan alırsan, arıza durumunda falan kapına kadar UPS gelip alıyormuş, kargoyu da Inventus ödüyormuş. Onlar bu konuda rahat ettirir gibi geliyor bana. 3-5 lira fazla verirsin, ama adam gibi hizmet, ilgi alırsın. Ayrıca dediğim gibi, güvendiğin sağlam biri varsa montajı ona yaptır, ya da güvendiğin yerden al. Ne yanlış montaj, ne eksik parça, hiçbirini sindiremem olurum.

• quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas

Vatan kağıt imzalatıyor, işletim sistemi almadığın için, bir sorun olduğu takdirde, sadece arızalı parçayı garantiye getireceğim diye. Ama bütün parçaları aldığın takdirde aynı yerden, arızalı parça durumunda arıza tesbitini, arızalı parçayı distribütöre göndermeyi falan yapan yerler de var. Tecrübesizsen bu konuda, ucuza denk getireceğim diye sağdan soldan dağınık alma, bir de kargo paraları arıza durumunda çok dokunabilir. Ayrıca montajdan sonra bütün kutuları ve içeriklerini tastamam istiyorum de, vidasına kadar Fazladan olan sata, ide, floppy kabloları, vidalar vesaire doldursunlar anakart kutusuna. Vidasız kullanımı rahat kasa vardı geçme çengelli hdd, optik sürücü vs için, mesela ne yapacaklarsa o çengelleri çıkarmışlar, vida takmışlar, bu benim canımı sıktı, başkasına alınan bir bilgisayarda, Tekmar'dan almıştık. Böyle şeylerin eksilmesi güzel değil, üstelik ekran kartı güç bağlantısı falan da yapılmamıştı, dönüştürücü molex de yanlış bağlanmıştı. Montaj bedava diye uğraşmayalım, iyi yapın dedik, pişman olduk. Kapıya teslimat parası da alınmıştı, onu da kaç gün getiremediler, kargoya versen onlar daha çabuk getirirdi yani, bir de aynı şehirdesin düşün yani, onlar Konak'ta, biz Karşıyaka'da. Gittik arabayla kendimiz aldık. Böyle burnundan da getirebilirler, söylemedi deme. Ben bundan sonra taşıma sorunu olmadıkça montajını kendim yaparım. Bedava diye, uğraşmamak için yaptırmam dışarı. Sonra eksilen oluyor, yanlış yapılan oluyor. Bunu ne yapacaksın, hadi ben kendim yapıyorum. Dediğim gibi, ayrı ayrı alsan bir dert, almasan bir dert. Ama Inventus'dan alırsan, arıza durumunda falan kapına kadar UPS gelip alıyormuş, kargoyu da Inventus ödüyormuş. Onlar bu konuda rahat ettirir gibi geliyor bana. 3-5 lira fazla verirsin, ama adam gibi hizmet, ilgi alırsın. Ayrıca dediğim gibi, güvendiğin sağlam biri varsa montajı ona yaptır, ya da güvendiğin yerden al. Ne yanlış montaj, ne eksik parça, hiçbirini sindiremem olurum.

sonuda kadar katılıyorum çoğu yer bilgisayarlara nedense sinirli bir halde davranıyor. (birçok yere girip çıktım kendi gözlerimle gördüm) Sanki orada olmalarının suçu o bilgisayarlarmış gibi. O paraları kendileri verse bırak adam gibi davranmayı antistatik eldivenler giyipte yaparlar işlerini. Format bile onlar için sorun halinde. En iyisi evde kendin yapman. Çok zorlanmadıkça başka bilgisayarcılardan yardım alma.

• Her parçayı ayrı yerden aldığın zaman her parça için ayrı kargo ücreti ödeyeceksin bunuda aklında bulundur bence. Bir keresinde bende aynı hataya düştüm. Kar ettiğimi sandım ama ince hesap yapınca kargo paralarıyla daha pahalıya geldi.

Orjinalden alıntı: kamilkamil

Her parçayı ayrı yerden aldığın zaman her parça için ayrı kargo ücreti ödeyeceksin bunuda aklında bulundur bence. Bir keresinde bende aynı hataya düştüm. Kar ettiğimi sandım ama ince hesap yapınca kargo paralarıyla daha pahalıya geldi.

Tüm parçalar mı arıza yaptı?

Deneyimli olan için ayrı ayrı yerlerden almak ço daha mantıklı. Ben bu şekilde 200 liradan fazla kar etmişimdir sistemimde. Arıza yapma ihtümali yüksek olan parçaları mağazadan alacaksın en iyi yol bu.

Onlar da HDD, Optik okuyucu gibi mekanik parçalar. Ayrıca kasayı da, zira kargo pahallıya gelebilir.

• sanırım bi magazadan topluycam. Pek tecrübeli sayılmam. Daha önce sistem toplamamışımdır bile. Gerçi ögrenilir bunlar kurarım da asıl sorun her arıza da kargolamak gibi görünüyor.

İnvetus nasıl oluyor. Arıza çıktıgında onlar mı karşılıyor kargoyu. Ozaman bunuda düşünebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet, İstanbul'da inventus. Sen neredesin.
  • Tekmar'dan al. Fiyatları uygun. Üst kata çık, orada satışta yardımcı olurlar. Kendin zarar zayiat vermeden yapabileceğini düşünüyorsan kendin yap montajını. Yok bilmem diyorsan, ücretsiz yapıyorlar orada.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.