Şimdi Ara

### Parasoley Süs Değildir !! ### (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
3
Favori
32.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX

     ### Parasoley Süs Değildir !! ###


    Üstad yeterince profesyonel değil demekki?..

    Hem sokakta ve özellikle parkta gezerken çevredeki insanlar kimbilir nasılda küçümsüyordur onu?

    "Vah zavallı amatör! Ufacık makinesi, çay bardağı kadar lensi var! Yazık bee!"

    Oysa soba borusu objektif taşısaydı herkes onun önünde eğilecek, hatunlar ayaklarına kapanacak, toplum içinde yeni bir fenomen olacaktı.

    Naptın üstadım, naptın sen?..


    Yazık amcaya ya. Bak acıdım şimdi o ekipmanla iş mi yapılır...




  • Dahada güzel bir örnek verilemezdi herhalde
  • O zaman ben 50mm aldım diye bu işten anlamıyorum.

    Hocam yanlış anlama da eğer ekipman yarışına gireceksek senin ekipman gerçekten küçük kalır sanırım.Sen iyi fotoğraf çekemezsin şimdi onunla.

    Kendinizi komik duruma düşürmeyin.Geniş açı bir objektifin iş gördüğü yer başkadır,tele bir objektifin iş gördüğü yer başka.Bunu bilmeden de objektif almayın derim.Yoksa alırsınız 200mm leri 300mm leri geri çekile çekile fotoğraf çekmeye çalışırsınız.

    Neden açıklama yaptım onu bende bilmiyorum da gerçekten fotoğrafçılığı anlamanız ve insanları fotoğraflarınız ile şaşırtmanız dileği ile.




  • Burdaki herkezin ortak görüşü insanların fotoları ile bilinmeleri , ekipmanları ile değil
  • Arkadaşlar konu epey dağılmış. İyiki de dağılmış. Güldük, eğlendik. Baştan sona okudum. Aklıma tripod kullanmadan fotoğraf çeken ve alkış toplayan zenci fotoğrafçılarla, tripod kullanan ve yuhalanan beyazların görüntüsü geldi :D . Haksız da sayılmaz arkadaş. Neyse esas soruma döneyim:
    67mm çaplı objektifim 77mm çaplı filtrem var. Step up ringle taktım bu filtreyi ama bu durumda parasoleyi kullanamaz oldum. Bu lastik parasoleyler benim duruma uygunluk gösterir mi acaba? Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşa neden bu kadar yüklenilmiş gerçekten anlamakta zorlandım.Olayın dalga geçer,alay eder vaziyete varması şaşırtıcı.Kendi kendime ben farklı bir ülkedemi yaşıyorum diye düşünmeye başladım Yurdum insanının geneli içtiği sigara,bindiği araba,kıçına giydiği pantolonun markasıyla egosunu tatmin eder.Ego her insanda mevcuttur ve tatmin edilmelidir.Bu arkadaşların sebepsiz parasoley kullanması,grip kullanması,iri lens istemesi normal değilmi?Bi adam fotoğrafa meraklıysa ya başarılarıyla fotoğrafçılar arasında takdir edilmek ister yada dikkat çekici bir ekipmanla çevresindeki insanlardan (off makinaya bak,ne kadar büyük) gibi makinaya hayranlık ifadelerini o makinaya sahip olduğu için kendine pay edip egosunu tatmin eder.Hangisini seçeceği insanın eğitimine bağlıdır.Forumda egosunu boynuna astığı plastik parçasıyla tatmin etmiycek arkadaşların çoğunlukta olması güzel ama bu arkadaşların kendileriyle ters düşünen birisiyle alay etmesi biraz düşündürücü
    Acaba hiç birinizde büyüklük ve makinanızın gözünüzde şık durması önemli değilmi?Psikoloji eğitimi almış bi arkadaşım erkekler ve büyüklük takıntıları konusunu derin bir şekilde anlatmıştı bana o geldi bak şimdi aklıma




  • Yav ego tatmini başka tabi ki; herkes çekici görünen, tabiri caizse cool şeyleri sergilemek ve hava atmak ister fakat gidip de ufak makineyle iş yapılmaz, kimse iş vermez hele ki Leica falan ise oyuncak deyip geçerler vs vs diye bir şey söyleniyorsa şamata kaçınılmaz
  • kendimden örnek vereyim ben büyük lens seviyorum.sırf boyutundan dolayı aldığım lensler oldu.
    mesela imzamdaki f1.2 ler öyle manyak lensler değil.pentax 50mm f1.7 ayarında lensler ikiside sadece boyutlarından dolayı seviyorum
    pentax 50mm f1.7 3cm boyu olan 150gr lık lens
    imzamdaki 55mm f1.2 ler ise 7 cm civarında 350 gr filandır.ön optikleri arka optikleri filan tavak gibi
    şimdi 2 örnekteki lenslerin fotoğraf kalitesinde birbirinden farkı yok.video çekmediğim için videodaki fark ta beni ilgilendirmiyor.şimdi ben aynı kaliteyi 200 gr hafif bi ekipmanla elde edebilecekken 200gr fazla hammallık yapıyorum.peki bu hammallığı niyemi yapıyorum
    1-55mm f1.2 lerin makinadaki duruşu beni büyülüyor
    2-makinam da dikkat çekici duruyor.Makinamı gören oha f1.2 lens filan diyor
    valla benim durumum sanırım herkeste mevcuttur bi parçahepimiz ekipmanımızın şıklığına ilk önce kendimiz sonra çevremizden beğeni toplamak için dikkat ederiz.

    haa şöyle tiplerde vardır aramızda ona eminim:
    yeni başlayan bir adam gidip bi makina alıyodur yanındada 3 lens.atıyorum lensler 18-55 50mm 70-300 olsunadam doğal olarak en çok 50mm in kalitesini seviyodur ama sırf makina daha büyük olsun,dikkat çeksin diye 70-300 ü takıyordur Buda bizim ülkemiz için normal karşılancak en azından alay edilmiycek bir durum.




  • Araç amaç olursa
  • Evet konunun özeti şu ki zenci objektifler her zaman daha çok seviliyor.
    Ben 50mm aldıktan sonra belki 18-200'ü hiç takmadım makineme dışardada. Anlayış, tarz meselesi ne diyeyim. Bu arada Erol Dikmen banlanmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX

    Parasoleye yağmurluk diyenini gördüm; neyi tartışıyoruz?


    Abicim kopardın beni ya :) ifade tarzınız güldürdü beni :))
  • Herkezin kendi görüşü.Herkeze saygı duymak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

    Herkezin kendi görüşü.Herkeze saygı duymak lazım


    "S"
  • Hocam şimdi bu 70-300 yanında parasoley veriyorlarya makro çekerken onun faydası olur mu?Şahsen ben eğer alırsam makro çekimlerde takmayı düşünmüyorum objeye yaklaşmamı zorlaştırıyor.
  • Objeye yaklaşmaktan öte yakında flaş kullanmanızı engeller
  • Yazmıyayım diyordum ama birkaç kelamda ben ediyim.

    Evet ekipmanın büyük olması çok önemli ne gibi konularda. eğer kırsal kesimde düğün vs çekimi yapıyorsanız. fotoğraflarınız kalitesinin hiç bir önemi yok. zaten düğün tarzı çekimlerde eğer özel çift çekmiyorsanız dış mekanda bellidir ne çekeceğiniz birkaç oynarlarken fotoğraf geri kalanı damat-gelin ve yakınları. hatta öyle oluyorki sanatsal çalışma imkanınız bile olmuyor. Adamı sanatsal çekiyorsun portre tarzı benim ayaklarım nereye gitti diyorlar bunu birkaç kişi değil bir sürü kişi belirtiyor. Neyse konumuza dönelim. Büyük objektif büyük body hatta varsa battery-grip tepeyede bir flaş. işte sizden profesyoneli yoktur. Fotoğrafları kim çekerse çeksin güzel çeker yeterki biraz teknik bilgi ve kadraj bilgisi olsun. basıyorsun çekiyorsun sonuçta, size o sanatsal kareyi çekmenize imkan tanımıyorlar. D300-24-85mm-sb900 ve K10D-çift lens-yongnuo ile çalışıyorum çekimlerimde. K10D nasıl iş çıkarıyor bu tür çekimlerde diye sorarsanı çok iyi iş çıkardığını söyleyebilirim. Manuel flaşada alışılıyor zaten bir süre sonra. ama üzerinde sb900 gibi flaş- tamron 17-50 gibi bir lens olursa sınırlarını aşacak. Konu yine dağıldı. Yani yazık diyorum verilen paraya kimseye sölemeyinde siz yine de.

    Arkadaşlar büyük makine küçük makine olayına girmişler, maalesef toplumumuzda ön yargı mevcut büyük makine daha iyi çeker diye düşünüyorlar. iyi bir fotoğrafçı cep telefonu kamerasıda olsa iyi fotoğraf çekebilmelidir. Makine sadece bir araçtır fotoğrafı çeken fotoğrafçıdır. zaten burada bunun aksini iddaa edende yok. Bu ön yargıyı nasıl kırabiliriz peki ona bakalım. Ben şayet bu tür konuşmalarla yanıma gelenlere makineyi ellerine veriyorum çekiyorlar birde ben alıp aynı açıdan ben çekiyorum. Demekki fotoğrafın güzelliğinin direk makineyle pekte alakası yokmuş. Çok güzel yeteneği olan kişilerde çıkıyor tabiki. ama genel olarak fotoğraflar teknik açıdan çok kötü oluyor. normal anı fotoğrafından bir farkı olmuyor. Büyük objektif küçük objektif olayına gelincede, 50 mm ile çekim yapıyorum gösteriyorum kendilerine bu objektif ne kadarda güzelmiş harika çekiyor diyorlar. Küçük ama etkili olduğunu söylüyorum. daha sonra hep onunla fotoğraf çektiriyorlar. Önyargıları kırmak gerekir nitekim. Siz sanatınızı icra edin zaten çektiğiniz fotoğraflarla insanlara bunun cevabını vericeksinizdir.

    Ama şunu belirteyim bu işten ekmek yiyorsanız, büyük makine-büyük ve kaliteli bir objektif şart. Yoksa size değer vermeyebilirler. Bilhassa kırsal kesimde böyledir bu. amcam sadece vesikalık ve düğünde fotoğrafçıyla işi olmuştur. sizin çektiğiniz fotoğrafları nerde görecekte bilecek nasıl fotoğrafçı olduğunuzu. Durum böyle lafı fazla uzattım çok özür dilerim. iyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agules -- 15 Eylül 2011; 22:10:00 >




  • İşte bu görüşün yanlış olduğu savunuyoruz bizde.Bu görüş yanlış ancak ülkemizde malesef böyle.Umarım bu tarz bir düşünce ileride değişir
  • Topic'i bir solukta okudum vallahi : ) Harkulade gırgır, süper şamata, yeminle valla dakikalar nasıl geçti anlamadım : )

    7D yi satmadan evvel, 7D de + 50mm 1.8 pII ile haftalarca dolaştım yahu ya ben ne yapsaydım :). Şaka bir yana da 50 mm tadı bambaşka.

    Arkadaşa kısmen hak veriyorum aslında. Milletin bir kısmı vallahi '' aa makina büyük bu prof '' mantığı güdüyor malesef.

    Günün birinde,
    ciddi ciddi bir fotoğrafçı dükkanı önünde duruyorken, oranın sahibi bana seslendi ki bir sorusu varmış. Elindeki makinayı gördüm aynısı bende var ve sana birkaç soru sormak istiyorum. sorduğu soru,

    makinayı hareket ettirince şuradaki rakamlar sürekli değişiyor ( Diyafram öncelikli modda bırakılmış en son ) . bu neden oluyor ?


    bunu soran da fotoğraf dükkanı işletip para kazanıyor. Yani böyleleride var kardeşlerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 16 Eylül 2011; 3:15:10 >




  • Fotoğrafçılık işini bırakmasını tavsiye etseydiniz keşke
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.