Şimdi Ara

paralel porttan iki bilgisayarı bağla(yama)mak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Paralel porttan bağlantı üzerine iki sorum var, yardımcı olabilirseniz sevinirim;

    Birbirne bağlamaya çalıştığım makinelerden birinde Xp diğerinde is 98se kurulu. Mantıklı denemelerden sonuç alamayınca her iki makineyede kurabileceğim tüm protokol ve servisleri kurdum (novel/netware hariç).
    İki makine arasında bağlantı kuruluyor, hatta oyunda oynanabiliyor ama birbirlerini ağda göremiyorlar, doğal olarak dosya transferide yapamıyorlar. Nette biraz araştırınce bu sorunun bana özel olmadığını, Xp ile 9x&Me serisi arasında paralel portla ağ kurma konusunda bir çok kişinin aynı problemi yaşadığını gördüm ama çözüm bulamadım?..
    Diğer sorum ise multiplayer oyun üzerine. Xp yüklü makineyi 98den açıp veri transferi yapınca saniyede 44kb veri aktarımı yapabildiğini gördüm. Ve sanırım bu hız iki bilgisayar arasında oyun oynamak için fazlasıyla yeterli olmalı. Ancak Age of King Conquerors oynarken, savaşın kızıştığı anlarda anlık takılmalar oluyor. İnternet kafede daha yavaş bilgiasayarlarla daha kalabalık bir oyunlarda (ama tabiki ethernetler üzerinden) oynarken bile böyle birşey olmuyor. Sanırım dilaup bağlantı ile internet üzerinden bile oynanabilen bir oyun 40kb/sn ile rahatça oynanabilmeli. Peki sorun ne?

    Saygılar







  • bildiğim kadarıyla 98 ve xp birbirini ağda göremezler. bununla bende zamanında çok uğraşmıştım. ama nedeni biraz karışık. internet cafelerde bütün bilgisayarlarda 98 yüklüdür. bu yüzden ağ konusunda hiç birzaman takılma olmaz. 98, xp yi görmediği gibi 2000 nide görmez. bu yuzden fazla uğraşma. sapıtırsın. şuanda ben öyleyim
  • evets arkadaş haklı bende iki prog yuklu iken WİNME den 98se yı çok rahat gördüm oyunlar ve veri aktarımı gayet iyiydi anamakineye WİNME nin yanına ayrı bölüm yapıp WİN2K kurdum fakat ne kadar denediysem olmadı bence xp den winme yi rahat görürsün .aslında XP ve WİN2K da 98 i görür ama ağ baglantısı yerine NETWORK hakkında yardım alman gerekir...
    saygılar...
  • bağlantı hızını 44kb\sn hıza nasıl ulaştın xp ile mi ilgili?ben 98 le 95 i bağlayarak oyunları 50-80 pingle oynuyorum fakat veri transferi bende 1 kb\sn gibi bi hız oluyor.Sistemden bağlantı hızını 112 kb ve xon \off donanıma getiriyorum fakat hız değişmiyor .benim soruna da bi çare lütfen




    Edited by - buster on 03 May 2002 00:11:18
  • selam. win2000 ile xp nin ağ mantığı tıpatıp aynıdır. Daha doğrusu paylaşımı 98 ve wınme gibi deildir. xp ve win2000 de paylaşımı açtığınızda bu pc yi görmesini istediğiniz tüm bilgisayarları tek tek belirtmelisiniz.
    Bi kısa yol daha!! winme yada 98 i microsoft ağları için istemci de başlatın büyük bi ihtimalle sorun çözülür ok
  • arkadaşın da dediği gib 2000 ve xp de ağ sistemi aynıdır eğer win98 veya me lerde otomatik olarak ip atıyorsanız xp ye de otomatik ip atıyorsanız görmez birbirlerini çünkü me ve 98 de alt ağ maskesi olarak 255.255.255.0 atanır otomatikmen ama 2000 ve xp de 255.255.0.0 atanır eğer xp ve 2000 e ip yi otomatik değilde normal ip atarsanız ve alt ağ maskesini de 255.255.255.0 atarsanız ağı görür ve sorununuz hallolur. :)
  • merhaba
    buraya mesajı attıktan sonrada uğraşmaya devam ettim ve pekte farklı birşey yapmamama rağmen XPden WinMe'ye(yaptığım tek şey 98i kaldırıp Me kurmak oldu) bağlanmayı başardım. Bunun için Me'nin sunucu olması xpnin ise konuk olması gerekiyor. ve sadece xp Me'nin paylaşımlarını görebiliyor. ME hiçbirşey göremiyor.(aptal :)
    eğer MEden xpye bağlanmaya kalkarsam bağlanamıyorum.

    ayrıca başka bir ilginçlik ise normalde parelel kablo üzerinden TCP/IP bağlantısı kurulamaması gerekmiyormuydu? Win Meyi kurduktan sonra daha önce sadece IPX üzerinden bağlanabildiğim AOK Conquerors şimdi hem IPX hemde TCP/IP üzerinden bağlanabiliyor. Diabloda aynı şekilde TCP/IPden bağlanıyor. Ben bişey analamdım!?.
  • ya lütfen sacmalamyalım yenı cıkan bır ısletımsıstemının eskı ıletım sıstemını desteklememesı gıbı bır problem bana cok mantıksız gelıyor muhasebecıler hala 486 larını wın98 se 3.11 ıle baglıyorlar emın olun bıraz zorlanılsa (belkı arada kafayı yıyebılırız ama) 3.11 i xp bıle tanıtmam mumkundur
    <img src='http://www.arabam.com/ototeknoloji/fabrika_debriyaj/debriyaj.jpg' border=0>
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.