Şimdi Ara

Paralel İthalat Garantileri Hakkında (Tüm Liste) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
4
Favori
48.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1


    quote:

    Orijinalden alıntı: 42barış83

    Konuyla alakalı değil ama benim bi sorum olacak

    Acaba bu panelleri yurt dışından internet üzerinden alma şansımız varmı kargoyla gönderim yapılıyor mu?

    Diyelim ki yurt dışından gelebiliyor bizde bu ürünü aldık. Arıza durumunda
    (garanti süresi içinde) aldığımız ülke servisinde ücretsiz (kargo masrafını öderiz) tamiri mümkün oluyor mu?


    Bireysel olarak alamazsınız yani alırsınızda astarı yüzünden pahalaıya gelir !

    Yurt dışında tanıdığınız varsa rica edin,getirebiliyorlarsa alın,cüzi bir miktar gümrük ödersiniz !

    Yurt dışından ürün alırken,Uluslar arası garantili satılan ürünler var fakat fiyatları normal ürünlere göre 300 ile 700 euro arasında fark olabiliyor,yani panel fiyatına gelir nerdeyse !

    Misal verirsem,tanıdığınız var ve 46 inc bir tv size getirdi gümrükte 150 euro kadar bir masraf çıkar,yani büyük panellerde limit bellidir,panel küçüldükçe düşer !

    Sonuçta tanıdığınız varsa getirtin Türkiyedeki fiyatın yarısına size mal olur !



    İnsanın canı sıkılıyor böyle şeylerle uğraşınca en iyisi tüplü ye dönmek ((: hem fiyatlarıda epey düştü.. xD




  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.turkanoglu

    peki arkadaşlar diyoruz ya 3 veya 5 ölü piksel haricinde değişim yapmıyolar peki öyle durumlarda ne oluyor tv yi çöpemi atıyoruz? birde bu ölü piksel çıkma olasılığı bukadar çokmu? ben ürünü aldım(samsung 46c750) evde duruyor henüz kurulum yapılmadı, gözüm korktu valla :) bu arada ürünü incehesap.com dan aldım.


    Ölü pixsel şartları belli durumlar için geçerlidir diyelimki pasif 5 tane pixsel var,genelde belli sahneler harici belli olmaz buna firma genellikle,değişim vermemek için kendini zorlar !

    Diğer türlü ise panelin ortasında yada gözlü görüler bir yerinde yanık pixsel varsa-ki bu pixseller hemen hemen her sahnede paralak olarak kendilerini belli ederler,buna firmalar değişim vermek zorundalardır !

    Bu tür ürünler firmalar kabul etmesede ayıplı ürün katogorisine girer ve şikayet halinde değişimide yapılır !

    3-5 ölü pixsel değil pixselin hata oranı önemlidir !

    Aslında bu konuyuda araştırıyorum,Türkiye'de satıcılar genellikle Uluslar arası garanti kurallarından bahsediyor,bu kuralda kelime oyunu varmı henüz incelemedim !

    Sebebi ise 1 pixsel 3 farklı katmanın 1 araya gelmesinden oluşur,kısaca garanti konusuna biraz bakmak gerekecek,sonuçta 3 pixsele değişim var ise durum biraz kelime oyununa dönüşüyor,yani 1 pixseli oluşturan 3 alt tabaka eğer işlevsiz hale gelmişse yani pixsel devamlı yanık kalıyorsa 3 alt pixselde ölü deriz !

    Yani bu Ölü ama aktif pixsel özelliğini kaybetmiştir,hemen hemen her renkte beyaz haric kendini net belli eder !

    RGB dediğimiz renkte ölü pixsel kendini yine belli eder,bu pixseller gerçek renk veremez farklı bir renk olarak ekranda görünürler !

    Özetlersem,Garanti konullarını iyi okumak lazım !

    Bana göre aydınlık yani devamlı yanan aktif pixsel ayıplı ürün katagorisindedir,mantıklı düşürsekte buna 1 pixsel değil 3 pixsel demek en doğrusudur !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 17 Mayıs 2011; 18:43:16 >




  • Eğer servisten talep etmezseniz çoğu servis bu pixsel testini hiç yapmıyor.
    Ben servise test yapmasını söyledim test için gerekli tesisat yok dediler. (çağ dışı bir durum.)
    Araştırdım pc ile yapılıyormuş.Testi kendim yaptım laptopu tvye bağlayarak. Şükür bir sorun göremedim.
  • inşallah bende de bişi çıkmaz yaa, :( çok özenerek aldım bu tv yi valla çok üzülürüm!
  • BEndehttp://www.anindakapida.com/urun/samsung-le-46c530-lcd-tv-ucuz-lcd-tv.aspx?ref=akakce&v=0.38.5&ttype=Instalments#pt

    Bu ÜRünü alıcam Ama PLATO garantili Yazıyor Sizce alıyım mı Almıyım mı Lütfen Bilgi verin alın derseniz hemen alırım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lewel123

    BEndehttp://www.anindakapida.com/urun/samsung-le-46c530-lcd-tv-ucuz-lcd-tv.aspx?ref=akakce&v=0.38.5&ttype=Instalments#pt

    Bu ÜRünü alıcam Ama PLATO garantili Yazıyor Sizce alıyım mı Almıyım mı Lütfen Bilgi verin alın derseniz hemen alırım...

    Ürün yokki ortada,olmayan ürünlere ucuz fiyat yazmayı meslek haline getirmişler !

    Bu firmadan arkadaşım hediye lcd alacaktım,müşteri hizmetleriyle konuşunca vaz geçtim !

    Bu firmada fiyatlar biraz araştırsan,resmi Distribütörlerle nerdeyse aynı hatta bazı ürünleri daha pahalı !

    Neden pahalı onuda anlamak çok zor,hayırlısı diyelim.




  • Müşteri hizmetlerini aradım Tırda 2-3 hafta sonra gelir dedi.Daha ucuz siteler var ama HDMİ kablo Vermiyorlar Askı aparatı vermiyorlar Üstelik 59 tl Kargo ücreti alıyorlar ve Servisleri Güvenilebilir degil Ondan Sordum Stoklara girince Alıyımmı Nasıl bir ürün...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lewel123

    Müşteri hizmetlerini aradım Tırda 2-3 hafta sonra gelir dedi.Daha ucuz siteler var ama HDMİ kablo Vermiyorlar Askı aparatı vermiyorlar Üstelik 59 tl Kargo ücreti alıyorlar ve Servisleri Güvenilebilir degil Ondan Sordum Stoklara girince Alıyımmı Nasıl bir ürün...

    Askı aparatı dediğiniz olay standart ürünler hdmi kablo ise yine aynı şekilde,yani hediye dedikleri olayı bence fazla abartmayın !

    Verdiğiniz linteki fiyatı teyit ettirseydiniz,çunki ürün gelince fiyatlar değişebiliyor !

    Standart ürün özellikleri size yeterliyse,fazlada diyecek birşey yok !
  • Samsung 46C530 lCD Tv webdenbul.con dan Aldım.Yarın elimde olucak lcd.Toplam hepsi kargo filan 1,400 tl ye geldi.Axess ile pesin fiyatına 12 taksitle aldım.Lcd gelince Ben kendim kurabilir miyim.Yoksa İlla PLATO BİLİŞİm gelip mi Kuracak Sitesinde Söyle bir yazı buldum...

    Paralel ithalat ve distribütörlerin arasındaki fark ise, paralel ithalat televizyonlarda kurulum ve montaj ücretlidir. Distribütör garantili televizyonlarda kurulum ücretsizdir, montaj ise markalara göre değişmektedir. Paralel ithalat televizyonların garantisi fatura tarihinden itibaren başlar. Kurulumda garanti başlatılması söz konusu değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lewel123 -- 1 Haziran 2011; 18:17:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lewel123

    Samsung 46C530 lCD Tv webdenbul.con dan Aldım.Yarın elimde olucak lcd.Toplam hepsi kargo filan 1,400 tl ye geldi.Axess ile pesin fiyatına 12 taksitle aldım.Lcd gelince Ben kendim kurabilir miyim.Yoksa İlla PLATO BİLİŞİm gelip mi Kuracak Sitesinde Söyle bir yazı buldum...

    Paralel ithalat ve distribütörlerin arasındaki fark ise, paralel ithalat televizyonlarda kurulum ve montaj ücretlidir. Distribütör garantili televizyonlarda kurulum ücretsizdir, montaj ise markalara göre değişmektedir. Paralel ithalat televizyonların garantisi fatura tarihinden itibaren başlar. Kurulumda garanti başlatılması söz konusu değildir.




    Kurulumu firmaların yapması aslında sizin avantajınıza,ürün büyük ihtimal kargo ile gelecek,ürünü kargo getirdiğinde çok iyi kontrol edin,açılmışmı yırtık varmı,ezik varmı,dikkatlice bakın,varsa kargoya rapor tutturtun,gerekirse geri iade yapın !

    Eğer kurulumu kendiniz yapacaksanız,yine kargo yanında kutuya zarar vermeden açın kutu ,içeriğini panelde çizik kırık varmı iyice kontrol edin,varsa kargoya yine zabıt tutturtun !

    Diğer türlü,siz kuracaksanız eğerki panelde çizik ezik varsa geri iade etme şansınız çok ama çok zor olur,kabul etmeyebilirler,siz ben yapmadım desenizde bu haklı olarak firmayı ilgilendirmez,yani geri iade hakkınız ortadan kalkar !

    Bu sebeble servis ücreti ne kadar bilmem ama bence servisin kurması sizin avantajına olacağı kesin,ihmal etmeyin derim !




  • verdiginiz bilgiler için çok teşekkürler..Kargo yarın gelecek.Gelince ben plato bilişimi aradıktan sonra Aynı gün gelirlermi yoksa ertelerlermi...İzmirdeki plato servisleri nasıldır kaç tane bayi var.Sitesinde hiçbir bilgi yok nasıl site anlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lewel123

    verdiginiz bilgiler için çok teşekkürler..Kargo yarın gelecek.Gelince ben plato bilişimi aradıktan sonra Aynı gün gelirlermi yoksa ertelerlermi...İzmirdeki plato servisleri nasıldır kaç tane bayi var.Sitesinde hiçbir bilgi yok nasıl site anlamadım.

    Paralel ürün alırken malesef yaşanan sorunların en başında gelen,problemler,aslında aldığınız firma size servisi yönlendirmeli,biraz baştan savma olmuş galiba !

    Sonuçta satıcı firmalar distribitör olması hiç önemli değil servislerin kurulum yapmaları gerekiyor,sebebi ise her hangi bir sorunda siz ürünü kurduğunuz için firmalar otomatikman muhatap olmazlar,tek diyecekleri servis raporu varmı,yoksa elbetteki geçmiş olsun demekten başka iş kalmıyor !

    Plato Bilişimi size kim arayın dedi merak ettim,her paralel ithalat ürün alan İthalatçısını bulupta servis isteyecekse o zaman,gidip 2nci el ürün almak daha mantıklı en azından karşınızda bir muhatabınız olacaktır !

    Şuanda sizin sorununuz gerçekten enteresan,ürün sorunlu çıkarsa sizin anlattığınıza gçre satın aldığınız firma daha ürünü satarken aradan çekilmiş,yani sizi İthalatçı ile baş başa bırakmış !

    Tavsiyem ürünü aldığınız firma ile tam detayları konuşun,İzmirde servisleri varmı yoksa muhatabınız kim olacak öğrenin !

    Garanti Belgesininde İthalatçı ve satıcı kaşesi varmı muhkakkak öğrenin,yeni kanunlara göre Garanti Belgesi artık kaçınılmaz sorumluluk oldu yani faturaların bir bağlayıcılığı yok,Garanti Belgesi şarttır,elbetteki resmi Bakanlık ve İthalatçı kaşeli olmalı !




  • ESS servisi kuruluma da arızaya da İzmir'de aynı kişi geliyor. Arıza durumunda cihazı İstanbul'a gönderiyorlar. Yani İzmir'de muhtemelen Türkiye'nin İstanbul dışında hiç bir ilinde de gerçek bir yetkili servisleri yok. ESS garantili (Migros, Tansaş ve Gold Bilgisayar) ürünleri alacakların dikkatine....
  • Şimdi Webdenbul.com beni aradı ürün elinize ulaştı mı diye....Bende Ulaşmadı dedim.Aras kargo ile geliyor oda bu bölgeye 3-6 arası sipariş dagıtıyormıuş.
    Sonra Ürün elinize gelince ilk önce kutu da Bir darbe yırtık var mı diye bakın dedi.
    Sonra Açıp kendiniz kurabilirsiniz dedi.Açıp kurdugunuzda herhangi bir sorun ekranda krıık çizik varsa Bizi Arayın hemen Yenisini gönderelim dediler....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1


    quote:

    Orijinalden alıntı: lewel123

    verdiginiz bilgiler için çok teşekkürler..Kargo yarın gelecek.Gelince ben plato bilişimi aradıktan sonra Aynı gün gelirlermi yoksa ertelerlermi...İzmirdeki plato servisleri nasıldır kaç tane bayi var.Sitesinde hiçbir bilgi yok nasıl site anlamadım.

    Paralel ürün alırken malesef yaşanan sorunların en başında gelen,problemler,aslında aldığınız firma size servisi yönlendirmeli,biraz baştan savma olmuş galiba !

    Sonuçta satıcı firmalar distribitör olması hiç önemli değil servislerin kurulum yapmaları gerekiyor,sebebi ise her hangi bir sorunda siz ürünü kurduğunuz için firmalar otomatikman muhatap olmazlar,tek diyecekleri servis raporu varmı,yoksa elbetteki geçmiş olsun demekten başka iş kalmıyor !

    Plato Bilişimi size kim arayın dedi merak ettim,her paralel ithalat ürün alan İthalatçısını bulupta servis isteyecekse o zaman,gidip 2nci el ürün almak daha mantıklı en azından karşınızda bir muhatabınız olacaktır !

    Şuanda sizin sorununuz gerçekten enteresan,ürün sorunlu çıkarsa sizin anlattığınıza gçre satın aldığınız firma daha ürünü satarken aradan çekilmiş,yani sizi İthalatçı ile baş başa bırakmış !

    Tavsiyem ürünü aldığınız firma ile tam detayları konuşun,İzmirde servisleri varmı yoksa muhatabınız kim olacak öğrenin !

    Garanti Belgesininde İthalatçı ve satıcı kaşesi varmı muhkakkak öğrenin,yeni kanunlara göre Garanti Belgesi artık kaçınılmaz sorumluluk oldu yani faturaların bir bağlayıcılığı yok,Garanti Belgesi şarttır,elbetteki resmi Bakanlık ve İthalatçı kaşeli olmalı !


    Hocam bu kadar paniklemeye ne gerek var? öyle her şey korktuğunuz gibi olmuyor rahat olun. Ayrıca paralel ithalat ürünü alıpta sorun mu yaşadınız ki bu kadar korkuyorsunuz bu işten. Şimdi bu yazılarınızı okuyan birisi, ürünü satın almadan önce site ile irtibata geçip ithalatçı firmayı öğrenmek isteyecek, ondan sonra ithalatçı firma ile iletişime geçip ölü pixel v.s gibi garanti şartlarını soracak, sonra kargo gelecek kapıda kontrol edecek, ondan sonra servisi arayıp gelmelerini bekleyecek falan filan böyle uzar gider. Ben bu güne kadar paralel ithalat olan bir çok ürün aldım ve teknik destek konusunda hiç bir sorun yaşamadım. Yani paralel miş distribütörmüş falan hiç bir farkları yok.

    Bütün firmalar 30 iş günü içerisinde ürün arıza yaptığı zaman bire bir değişim veya para iadesi yapıyor bunu biliyor musunuz? Yani sen kutuyu açtın kurulumu biz yapmadık ne halin varsa gör gibi bir şey söz konusu değil. Sadece çatlak kırık v.s var ise bu sizin dedikleriniz devreye giriyor yoksa başka problem yok. Onda da şöyle bir şey söyliyeyim. Kutunun üstündeki bantı bıçak vasıtası ile çizik atın ve kutuyu açın. tv yi kurmadan çıkartın bakın kırık çatlak var mı diye. Baktınız sorun var tekrar yerine koyun ve üzerinden tekrar bant geçin ve servisi çağırın bu kadar basit. Adamlar gelipte vay kardeşim sen bunu açmışın üzerini bantlamışın falan demez zaten. benim aldığım tv lerinde üzerleri 2 3 kat bantlıydı çünkü.

    Hepsi evinize kadar gelip yerinde destek veriyor, bir problem varsa cihazı alıp gidiyorlar. Geçen ay teyzem'e migrosdan ess garantili 40c550 aldım. 20 gün sonra cihaz elektrik kesti ve bir daha açılmadı. telefon açtık 2 saat sonra eve geldiler, cihaza baktılar alıp götürdüler. 5 gün sonra cihazınız değiştirilecek fakat stoklarda yok 1-2 hafta kadar beklemeniz gerekiyor dediler. Bende o kadar bekleyemem dedim kabul etmedim. O zaman migros'a gidin paranızı iade alabilirsiniz dediler. Kumandasını v.s teslim ettim ve aynı gün paramı geri aldım. Üstelik kutusu v.s yoktu.

    Bir çok örnek var fakat bilgi kirliliği yaratmak istemiyorum. Yani paralel ithalattan korkmayın, artık hiç bir şey eskisi gibi değil. tüketici hakları v.s var. onlarda bunun bilincinde. Müşteri memnuniyeti için ellerinden geleni yapıyorlar. Sizleri zor durumda bırakmıyorlar ta ki garantiniz bitene kadar. pixel olayına da çok takılmayın, elektronik cihaz satın almak birazda şans işidir. bu cihazlar fabrikalarından çıkış yapılırken zaten kontrol ediliyor, şimdi 4-5 ölü pixelli ürünü paketleyip ithal ederler mi? mantığınız alıyor mu? ama tabi dediğim gibi denk gelebilir fakat çok çok ufak bir ithimal.

    Birde garanti belgesi ve kaşe şart demişsiniz. Üstelik faturanın bağlayıcılığı da yok diyorsunuz. Tv yi iade ettiğimde ne garanti belgesi vardı ne de kaşe. Teyzen garanti belgesini kaybetmiş bulamadık. Hatta tekniker arkadaşa söyledim fatura bunun garantisidir yeter ki faturanızı kaybetmeyin dedi. Bir çok pc parçasını sadece seri nosundan garantiye teslim ettim. faturaları dahi yoktu. Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclusive -- 14 Haziran 2011; 19:18:07 >




  • Tv gelince İlk Açtım baktım Bişey yoktu.Sonra Kendim kurdum ve Usbye Siyah beyaz kırmızı yeşil ve mavi renkleri atarak Pixel testi yaptım.
    Allaha şükür Hiç ölü pixel çıkmadı..Cihazdan şu ana kadar mennunum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    Bu arada İstanbul Bilişim'i konu dışında tutuyorum,ürün almadım ama konuşmalardan ve tutarlı fiyatlarından ötürüde,doğru firmaları yazmak gerekli diye düşünüyorum !

    Diğer firmalar yani benim muhatap olduğum firmalarla görüşmelerim hiçte güven verici gelmedi bunuda belirtmek isterim,peşin parayı görünce hemen yollayalım ama garanti kapsamında konuşmalara gelince malesefki aynı detaycı ve kararlılığı göremedim !

    Tavsiyemse şuan Paralel İthalat ürünleri,en son çare olarak düşünün !

    Not:Paralel İthalat alacağınız firmayı çok ama çok iyi seçmelisiniz sebebi ise,ürün arıza yada değişim gerektirirse,Paralel İthalatçılar Resmi Distribütör gibi anında ürün değiştiremezler,malum stok durumlarına göre ürün satıyorlar,aynı ürün yoksa firmda biraz lakayıtsa uğraşır durursunuz !


    İstanbul Bilişim sitesinde yaklaşık her marka ürün mevcut fakat hepsini temin edemiyor bir çoğu önceki fiyatlar yazılmış.
    Yanılsama olmasın ellerinde olmayan ürünleri fiyatları çok düşük, temin edilebilen ürünler ise ya paralel ith. fiyatlarıyla aynı yada 50-60 tl altta kalıyor.
    Bende paralel ithalat aldım tv yi ama bilinçsizce oldu yani satıcı firmanın yalan ifadesi sonucu.
    Distribütör ürünü olsaydı keşke diyorum şimdi biraz pişman oldum..




  • acaba hizlial.comda pararlel ithalat mı, yoksa türkiye garantisi veriyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 42barış83


    quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    Bu arada İstanbul Bilişim'i konu dışında tutuyorum,ürün almadım ama konuşmalardan ve tutarlı fiyatlarından ötürüde,doğru firmaları yazmak gerekli diye düşünüyorum !

    Diğer firmalar yani benim muhatap olduğum firmalarla görüşmelerim hiçte güven verici gelmedi bunuda belirtmek isterim,peşin parayı görünce hemen yollayalım ama garanti kapsamında konuşmalara gelince malesefki aynı detaycı ve kararlılığı göremedim !

    Tavsiyemse şuan Paralel İthalat ürünleri,en son çare olarak düşünün !

    Not:Paralel İthalat alacağınız firmayı çok ama çok iyi seçmelisiniz sebebi ise,ürün arıza yada değişim gerektirirse,Paralel İthalatçılar Resmi Distribütör gibi anında ürün değiştiremezler,malum stok durumlarına göre ürün satıyorlar,aynı ürün yoksa firmda biraz lakayıtsa uğraşır durursunuz !


    İstanbul Bilişim sitesinde yaklaşık her marka ürün mevcut fakat hepsini temin edemiyor bir çoğu önceki fiyatlar yazılmış.
    Yanılsama olmasın ellerinde olmayan ürünleri fiyatları çok düşük, temin edilebilen ürünler ise ya paralel ith. fiyatlarıyla aynı yada 50-60 tl altta kalıyor.
    Bende paralel ithalat aldım tv yi ama bilinçsizce oldu yani satıcı firmanın yalan ifadesi sonucu.
    Distribütör ürünü olsaydı keşke diyorum şimdi biraz pişman oldum..


    Barış bey,

    Türkiyeye geldiğimde, İstnabuldan bir ağabeyime burdan panel hediye aldım, 50 inc panasonic, fakat Türkiyede forumlardan okuduğumda inanki firmaya birazda çekinerek gittim :)

    Durumu anlattım, Yurt dışında panel işiyle uğraştığımı kendime ait sitemide görünce, oturduk çay içitik en az 10 farklı panelide keyifle test ettik, firma inanılmaz şekilde ürünün arkasında duruyor, hatta lafımı esirgemem, Mağza müdürüne sorun olmassa paneli panasoic adresinden, kontrol ettirebilirmiyim dedim !

    Hmen telefonu uzattılar, bu kadarda samimiler, panasonic.tr arayım, ürün yetkilisi Emrah beyle paneli kesin ve net bunları isimlerle yazıyorumki biri çıkıpta aylan konuşuyorsun demesin diyedir, isimler net ve açık İstanbul bİlişim Şişli Mecidiyeköy mağazası halen duruyordur sanıyorum, istteyen bu cümlelerime teyif ettirebilirler !

    Sonuç, panasonic.tr adresine ürünü öyle kontrol ettirdimki Emrah Bey (Pansonic türkiye ürün yetkilisi) ile gülüştür, peki dedi panel serilaini söyleyin dedi, 50 inc panelim serilai, Türkiyeye hangi tarifte nerden giriş yapıldığı, hangi tarifte İstanbul Bilişime yolladığına kadar net açıkladı :)

    Malesefki Firmalarımız karalanıyor, canlı abartsız örneğini yazdım, İstanbul Bilişim hakkında inanın korkmuştum ama firma ile konuşmalarımızdan sonra açıkcası, ne kadar güvenilir olduklarını canlı olarak şahid oldum !

    İstanbul Bilişimden bugün olsa yine düşünmeden ürün alırım, hatta bir Ağbeyime ürün alacaktım hediye OPTOMA HD600X-LV HD 3D projeksiyon, fiyatı pahalı olduğu için başka bir firmadan firmayıda yazıyım ki birileri yalan demesin, Teknosadan ürünü ayırttım nasipse bu hafta içi para havalelerini çıkarıcam , onlara ürünü İstanbulda adrese yollacaklar !

    Özetlersem, Firmları karalarken en azından firma ile konuşup muhatap olmak gerek, yoksa şiakeytlere bakıp, yargısız infazla inanın, orda çalışanların ekmek parasıylada oynamış oluruz !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    quote:

    Orijinalden alıntı: 42barış83


    quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    Bu arada İstanbul Bilişim'i konu dışında tutuyorum,ürün almadım ama konuşmalardan ve tutarlı fiyatlarından ötürüde,doğru firmaları yazmak gerekli diye düşünüyorum !

    Diğer firmalar yani benim muhatap olduğum firmalarla görüşmelerim hiçte güven verici gelmedi bunuda belirtmek isterim,peşin parayı görünce hemen yollayalım ama garanti kapsamında konuşmalara gelince malesefki aynı detaycı ve kararlılığı göremedim !

    Tavsiyemse şuan Paralel İthalat ürünleri,en son çare olarak düşünün !

    Not:Paralel İthalat alacağınız firmayı çok ama çok iyi seçmelisiniz sebebi ise,ürün arıza yada değişim gerektirirse,Paralel İthalatçılar Resmi Distribütör gibi anında ürün değiştiremezler,malum stok durumlarına göre ürün satıyorlar,aynı ürün yoksa firmda biraz lakayıtsa uğraşır durursunuz !


    İstanbul Bilişim sitesinde yaklaşık her marka ürün mevcut fakat hepsini temin edemiyor bir çoğu önceki fiyatlar yazılmış.
    Yanılsama olmasın ellerinde olmayan ürünleri fiyatları çok düşük, temin edilebilen ürünler ise ya paralel ith. fiyatlarıyla aynı yada 50-60 tl altta kalıyor.
    Bende paralel ithalat aldım tv yi ama bilinçsizce oldu yani satıcı firmanın yalan ifadesi sonucu.
    Distribütör ürünü olsaydı keşke diyorum şimdi biraz pişman oldum..


    Barış bey,

    Türkiyeye geldiğimde, İstnabuldan bir ağabeyime burdan panel hediye aldım, 50 inc panasonic, fakat Türkiyede forumlardan okuduğumda inanki firmaya birazda çekinerek gittim :)

    Durumu anlattım, Yurt dışında panel işiyle uğraştığımı kendime ait sitemide görünce, oturduk çay içitik en az 10 farklı panelide keyifle test ettik, firma inanılmaz şekilde ürünün arkasında duruyor, hatta lafımı esirgemem, Mağza müdürüne sorun olmassa paneli panasoic adresinden, kontrol ettirebilirmiyim dedim !

    Hmen telefonu uzattılar, bu kadarda samimiler, panasonic.tr arayım, ürün yetkilisi Emrah beyle paneli kesin ve net bunları isimlerle yazıyorumki biri çıkıpta aylan konuşuyorsun demesin diyedir, isimler net ve açık İstanbul bİlişim Şişli Mecidiyeköy mağazası halen duruyordur sanıyorum, istteyen bu cümlelerime teyif ettirebilirler !

    Sonuç, panasonic.tr adresine ürünü öyle kontrol ettirdimki Emrah Bey (Pansonic türkiye ürün yetkilisi) ile gülüştür, peki dedi panel serilaini söyleyin dedi, 50 inc panelim serilai, Türkiyeye hangi tarifte nerden giriş yapıldığı, hangi tarifte İstanbul Bilişime yolladığına kadar net açıkladı :)

    Malesefki Firmalarımız karalanıyor, canlı abartsız örneğini yazdım, İstanbul Bilişim hakkında inanın korkmuştum ama firma ile konuşmalarımızdan sonra açıkcası, ne kadar güvenilir olduklarını canlı olarak şahid oldum !

    İstanbul Bilişimden bugün olsa yine düşünmeden ürün alırım, hatta bir Ağbeyime ürün alacaktım hediye OPTOMA HD600X-LV HD 3D projeksiyon, fiyatı pahalı olduğu için başka bir firmadan firmayıda yazıyım ki birileri yalan demesin, Teknosadan ürünü ayırttım nasipse bu hafta içi para havalelerini çıkarıcam , onlara ürünü İstanbulda adrese yollacaklar !

    Özetlersem, Firmları karalarken en azından firma ile konuşup muhatap olmak gerek, yoksa şiakeytlere bakıp, yargısız infazla inanın, orda çalışanların ekmek parasıylada oynamış oluruz !



    Kimseyi karalamam ve ekmeğiyle oynamam.
    Benim görüşmediğimi İstanbul bilişimin showroom unu gezmediğimi nerden bildiniz.
    Bana gönderdikleri ürün stoğu ile ilgili mailler hala mevcut olmayan ürünlerin fiyatları cazip isterseniz atabilirim.
    Distribütör garantili ürünler piyasadan pek farklı değildi. Paralel ithalat ürünleri ise ben düşünmedim.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.