Şimdi Ara

Para, para, para. Her şey mi demek? Ne dersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
4.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Namus nerede kaldı, gurur peki. Peki ya onur, haysiyet, şeref... Nerede kaldılar? Geç mi kaldılar yoksa hiç mi yola koyulamadılar?

Para, para, para... Bütün mesele bu ya.

İnsanların para için uğraşları, eksiklerini cüzdanlarının kalınlıkları ile örtmeye çalışmaları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 1 Eylül 2012; 12:06:50 >

• Peki, şöyle sorayım:
    Para ilk öncelik midir bir insanın yaşantısında?

Evet.

Orijinalden alıntı: Ömer

Peki, şöyle sorayım:
    Para ilk öncelik midir bir insanın yaşantısında?

Şu zamanda öyledir.

para olunca dost gelir arkadaş gelir sevgili gelir temel ihtiyaçlar gelir herşeydir para

para olunca sevgide gelir :)
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • artık bu bir gerçek parasız öyle herşey olmuyor, siz çalışır bir yerlere gelirsiniz adam para verir özel üniversiteye gider sizle eşit duruma gelir, ha belki bilgi bakımından eşit olmazsınız ama sonuç aynı yerdesinizdir, parayı doğru kullanmakta bütün mesele, eğer gözünüzü para bürümüşse insanlığınızı kaybediyorsanız yani; mala geleceğine senin canın çıksın gibi düşünürseniz o zaman sorun çıkar ama ne bileyim bir teknolojik mağazaya girip fiyatına bakmadan bir tv almak ya da aplle ürünleri almak hoş birşey olsa gerek çünkü hiç yaşamadım. tabi insan kendini para ile geliştiremez bu bir gerçek fakat aklı ile kendini, para ile çevresini geliştirir. hani deriz ya okumak gereklidir okumak insanı geliştrir diye,artık o bile parayla.

I am The Alpha and The Omega, the beginning and the end, the first and the last.
  • ben mesela, lüks yaşamayı seviyorum. istediğim yaşantıyı elde etmek için parayı aracı olarak kullanacağım. herkesin hayattan beklentileri farklıdır. dostluğa, iyiliğe, insanlığa veya bunun gibi bilimum iyi soyut olguya inanan birisi için ikinci planda olabilir.

yalnız şöyle bir şey var ki, onsuz olmuyor.

cahillik mutluluk mudur, yoksa -ne olursa olsun- hakikati bilmeye deger mi?
  • Herşey para değil. Para benim dayımı geri getirmiceği için, ve ben bu sayede hiç mutlu olamıcağım için hayır gerekli değil.
  • Sonuçta insan kendini tatmin etmeye, hazza yönelir. Basit çıkarcı organik bir makinadan başka bir şey değildir. Para da satın alma gücüdür. Size haz sağlayan her şey para ile satın alınabilen bir şey ise para mutlu eder değilse edemez.

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• öff be ömer hocu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max Richter -- 1 Eylül 2012; 5:05:08 >
  • MALESEF her şey paradır; evlilik, okul, sosyal hayat vs vs para olmadan hiç biri olmuyor. Sağlık da para bi bakıma günümüzde...

Aşk meşk, dostluklar vs para olmadan hepsi yalan yine MALESEF.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReChargedZ

Herşey para değil. Para benim dayımı geri getirmiceği için, ve ben bu sayede hiç mutlu olamıcağım için hayır gerekli değil.

kız olduğunu varsayıyorum mesela sen hiç bir simitçiye yada basit işlerde çalışan birilerine aşık oldun mu ? boşuna uğraşma olamayacaksın da beyninde para ve statü herşeyden önce geldiği için onlar direk elenirler senin gözünde.. seninle evlenme şartlarını bir açıklasana hadi en az 3-5 bin gelir ev araba yazlık felan. ? he öyle sıradan biriside olmıcak doktor , mühendis , iş adamı vs.. birdaha bakalım kızlar için özellikle para tapılası birşeydir.parasız erkeğe hiç bir kız dönüp bakmaz yakışıklı olsa bile.

ben bu fikre katılmıyorum arkadaşlar görüyorum ki herkes paraya aşırı tamah etmiş böyle olursa siz paranın köpeği olursunuz yarın öbür gin başınıza birşey gelse elinizdekilerde gitse hepten isyan edersiniz benimi buldu diye ve sonuç dinden çıkarsın.önemli olan huzurdur huzur. çok duyuyoruz zengin çocuklarının uyuşturucan öldüğünü hani çok para mutluluktu peki bu adam mutluysa extra niye kendini uyuşturucuyla daha mutlu etmek istesin ki. kendini bilmeden parayla yaşamak paraya tapmak çok zararlıdır sonu hüsrandır.bir arkadaş demiş ki parayla cenneti satın alırsın sadaka verirsin.kardeşim sadaka için illa 5 10 20 40 100 lira vermek zorunda değilsin Allah senin durumunu zaten görüyor karıncaya sormuşlar napıyorsun diye bu taşıdığım su damlasının yangını söndürmüyeceğini bende biliyorum maksat safım belli olsun demiş.senin elinde o an 1 liran varsa 10 kuruş at 20 kuruş at 50 kuruş at 1 lira at. gönlün zengin ise Allah onu 1 e 700 kat sevab bile verebiliyor. hadis var Allah yolunda sadaka olarak verdiğiniz bir parça ekmek Uhud dağı kadar değerlenir ahirette diye. o yüzden para için hırs yaparsanız işiniz zor. herkes kendi görevini yapsın para zaten gelir sen dürüstsen adam gibi işini yapıyorsan. iç huzur dedik bunları sağlamak namazla oruçla duayla olabilir bunlar için ücrete gerek yok ama sigara alkol zina gibi şeylere asıl ücret gerekiyor. şimdi tekrar mantıklı bir şekilde düşünün.biraz uzun oldu ama okuyan pişman olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 1 Eylül 2012; 5:39:22 >

• o saydığın kavramlar hiç yoktu eskiden üstü kapalı olurdu para karşılığında olan şeyler şimdi açık yapılıyor bütün olay bu eskiden insanların daha baskıcı bir zihniyet karşısında daha farklı davranmasından ibaret namus şeref gürültüsü yapanlar
  • Para önemli fakat, tüm almak istediklerini bir çırpıda almak da kötü. İnsan bir zaman sonra sıkılır. Para aşkıda yanında getirir. Bana sorsalar, milyoner bir holding sahibi mi olmak istersiz yoksa çok başarılı bir mühendis olmak mı? Ben mühendisi seçerdim, ben sıkılırdım bir zaman sonra holdingden de.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.