Şimdi Ara

Para değil iş öğenmek isterim, diyen mühendis/adayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Muhteşemin , en iyinin, olanın değil olması gerekenin peşinde olan güzide insanlar için. Elektronik, makina ve ya başka bir mühendislikte öğrenci ya da yeni mezun ama saat ustasının saate hakimiyeti gibi mesleğine hakim olmak isteyen mühendis adayları.


    Öğrenmenin peşinde olan mühendis adayları faaliyet için mekan aramaktalar. Bu konuda adaylar ve işveren yardımcı olabilecek bilgili kişiler buluşabilir. İlla firması olması şart değil; aile ortamı gibi güvenli karınca gibi çalışkan icraat lazım. Firması olanların işyerlerinde staj ya da çalışarak işe hakimiyet sağlamak için imkan gerekmekte.


    Zannetmeyin ki herkes her yere ulaşıyor. Hiç kimse hiçbir şeye ulaşamıyor..... Bu yüzden konuşalım tartışalım dertlerimizi bilelim.


    Para istemiyor iş öğrenmek isteyen adaylar. Elbette yapılan iş karşılığını bulur ama para konu değil. Eli alet edevata değmek istiyor öğrencilerin, formülleri hayata geçirmek, hesapları deneyle görmek istiyor. fikri gerçeğe dönüştürmek istiyor. Hiçbirşey ziyan etmeden zaten işleyen bir faaliyetle bunların sağlanması lazım. Makina mühendisi ya da adayı; bir kamyon üstü ekipman üreten firmada; elektronik mühendisi robot devresi üretip uygulayan bir firmada mesela. Her zaman en güzel uyuşma olmayabilir, boş durmaktansa elde bulunan fırsatlarla çalışılabilir. Bu yüzden değerli forumdaşlarımız ve bu konuyu dışarıdan gören herkes, çekinmeden yazabilir.


    Önemle; Konuyu sabote edebilecek birçok sivrilik ihtimaldir. Kesinlikle bu tip pürüzlerle konuya ilgiyi azaltmayalım konu ciddi.

    --------------------

    -

    --------------------

    @hakan paşalı "....hayatı hiç tanıma fırsatı bulamamış sadece ders çalışmış itü elektrik mühendisliği 3.sınıf öğrencisi oğlum Tolga için... hayatı boyunca yapmak istediği mesleğini en azından tanıması için iş aramaya başladım...nisan da almanya ya gidecek erasmus için....para beklentimiz yok hatta sgk primini bile ben öderim. İstanbul Fatih te ikamet ediyoruz.bu arada ileri derece de ingilizce almanca sı var mcbook u var bana bu numaradan ulaşabilirsiniz 05366694600 """ değerli forumdaşımız Hakan Bey kısaca Türk dehalarının beklentilerinden bahsetmiş gibi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 16 Ekim 2020; 19:23:6 >







  • Görünen o ki işveren-işçi ilişkisi değil çözüm ortağı olma konseptine sahip bir zaman-mekan aranıyor.

    Kimseye iş tayin edilmeden tüm bireylerin mantıksal işlediği bir workshop.
    Bir dernek de olabilir.

    Ev ortamında bulundurup çalıştıramayacağız cihazları bir araya getirip projesini geliştirmek isteyen geliştiriciye ücretsiz sunmak. Yalnızca varoluşun devamı için aidat ödenen bir fikir de çözüm getirir kanımca. :-/

    Tanım: Hayali bedava kek yeyip yatıp yuvarlanmak olan bulaşmasın kardeşim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kuzenim Makina mühendisi Erciyes üniversitesinden Trakya üniversitesine geçip oradan bitirdi taşındıkları için,kuzenimin ingilizcesi ana dili gibi yeterli çok iyi konuşuyor,makine mühendisi diploması var mezun olalı 3 yılı geçti istanbul-tekirdağ-edirne bu 3 ilçede 30 un üzerinde iş görüşmesine gitti,CV çok iyi aynı zamanda sibergüvenlik uzmanı ben pek anlamam ama o 30 bin tl verilip alınan kurslara gidip bitirdi diploması var bu konuda sistem güvenliği server güvenliği vs. ve sabıkası yok babası yani amcam tekirdağ emniyet amiri bu kuzenim 3 yıldır başvurmadığı yer kalmadı kimse iş vermiyor iş görüşmesine gidiyor tekirdağ'dan taa istanbula günü birlik görüşme için ve kimse geri 2.kez dönüş yapmıyor kuzenim maaş için 3000 diyorum hatta en son 2800 lere düştüm zaten asgari ücret 2300 makine mühendisi olarak asgari ücrete çalışacak halim yok bana asgari ücret teklif ediyorlar diyor.


    belki okuyup şunu diyeceksiniz. -E tecrübe edinsin asgari ücretle başlasın hele bir.


    Öyle yaptı Adını da veriyorum bakın. Turbo Tekstil diye bir firmaya girdi bayağa büyük bir fabrika beymen vako ya felan çalışıyor, çocuga 1 ay el arabasında hurda taşıttılar, yağmur altında el arabasını verip git şu hurdaları getir diyip durdular hiç teknik iş verilmedi temizlik yaptırıldı beden işçiliği yaptırıldı teknik hiç bir iş ne yaptırıldı ne verildi hemde asgari ücret karşılığı.. En son istifa edip çıktı ve şuan elinde MAK-Müh diploması olduğu halde mühendisliği bıraktı kargoda çalışıyor bıktım artık iş aramaktan yol parası vermekten iş görüşmelerine gitmekten diyor. bu arada bu iş görüşmelerine gidip cv doldurup geltikten sonra aşırı şekilde bi anda Spam mesajlar spam numaralardan limizsiz ev interneti şu para, canlı bahis mesajları vs gelmeye başlamış kısaca CV yi satmak için reklamcılara alıyorlar bir çok firma.. şimdi bu işe ne diyorsunuz Kargoculuk yapıyor makina mühendisi ana dili gibi ingilizcesi olan adam..





  • MAntık - düşünce çok güzel fakat ne yazık ki günümüz şartları buna izin vermiyor, psikolojik olarak hepimiz yorgunuz yıpranıyoruz, kalan zaman çok az. Bu şu cihaz arızalandı tamir edeyim diye kalkışıyoruz parça bulmak tedarik sorunuyla yüzleşiyoruz ...

    İlerde tamir ederim şimdilik kalsın dediğim işler de parça maliyetinin artmasıyla yine farklı boyutta yıkıyor insanı, evdekilerin ihtiyaçları farklı sırada düşünceleri gördükleri sadece dağınıklık gereksiz eşya ...


    Gelişmiş ülkede gibi bırakın sanat için keyfi durumlar için para harcamayı, Caner arkadaşın bahsettiği gibi zorunlu harcamalarda iş arama yol giderlerine dahi para bulmak sıkıntı güç oluyor. Maalesef benzer yollardan geçtik, şimdi iş sahibi olanlarımız işsizleri görüp şükreder veya patronların elinde koz oluyor mevcut durum. Kusura bakmayın sizi bunaltmak istemezdim, keşke imkan olsa katılamasam da maddi olarak bu güzel düşünceyi destekleyebilsem.





  • çılgınca üretmek başarmak mı istiyorsunuz? Doyasıya zekanızın, vücudunuzun hakkını vermek mi istiyorsunuz? İşte çözüm bu konu....

    İşveren ve aday direk kendi bilgileri ile konuya girmelidir. para önemli değil dedik, kendini geliştirip oturaklı bir seviye elde etmek önemli.



    Karamsar bakan forumdaşlarımız. Herkes en iyi olacak diye iddiamız yok. Ama zorlu hayat büyük kazanç içindir. Zorluklar aştıkça artacak ki kazanç da büyüsün. İnsanlar arası muhabbet sıfırlandığı için kimsenin birbirinden haberi yok. Masabaşı memur gibi uzun süre çalışmış olmak, ipuçlarını çözemeden ilerlemiş olmak, uzuuuun ve içeriğindeki önem anlaşılamayan cvler hep engel oluşturuyor. Bunlara çözüm lazım. Bunun için yüksek zeka, kabiliyet ve emeğin önü açılmalı. AT binenin kılıç kuşananındır...


    Bunun bir maliyeti yok. Zaten işleyen bir yerde; kişisel gelişimden bahsediyoruz.


    @canersener





  • Dediginiz sey bazi sirketlerde var. Bolum arkadaslarimin cogu boyle yerlere basvuruyor mesela.



    Ancak benim gorusume gore yeni mezun diye cok dusuk ucret verip de, isi ogreneceksin xd diyen sirketleri hakli cikarmaz bu. 4 sene universite okumus gece gunduz calismis, sen gel 3 kurus al 3 sene calis sonra maasin artar belki demek sacmalik bence.


    Her sirket demiyorum, her mezun icin de demiyorum ancak buyuk oranda sirketler kole ariyor...



    edit: sayisal rakamlari sektore gore degisecegi icin kaldirayim dedim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 15 Ekim 2020; 12:24:3 >
  • stajlar zaten bunun içindir. ama, ülkemizde bu düşünce tutmaz. çünkü, teknolojiye önem veren, yatırım yapan sanayicilerden çok, çalışanın sırtından kazananlar var. bu suistimale açık bir düşüncedir. çünkü, bunun tutması için, firmaların çalışana gerçekten yatırım yapması lazım. ben mercedes fabrikasına gittiğimde, ustalarla değil, eğitim sorumlularıyla muhattap oluyordum. orada eğitim için ayrılmış yerler, meslek liselerin çoğundaki atölyelerden daha donanımlıydı.(aynı şey eğitim sorumluları içinde geçerliydi.) bu iş öğretme kısmı, adamı üretim bandına yerleştirip, imalat yaptırmakla olmuyor.

  • Kirası, faturaları, market masrafı, ulaşımı, giyimi kuşamı, tatili şirket tarafından ödendiği sürece maaş verilmesine gerek yok zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Mr. Degul; suistimal her yönüyle avrupa ve diğer kültürsüz mekanlarda zirvede olmasına rağmen Türkiye'yi hedef seçmişsiniz.

    Hani bazen bi alet lazım olur da ararız bulmak için? Vermeyenler olur bi şekilde uğraşır buluruz? İşte konu bu. Teknolojik faaliyet için imkan arayan birileri eksiklerini gidermek istiyor ve arayış içindeler.


    Konu siyasi değil, karamsar olmayınız. Herkes bilgi sunar ve kabul eden eder etmeyen kendi bilir. Sonuçta internet ortamı. Aldatmak isteyen de olur samimi olan da. Kullanıcılar kendileri karar verir, gider görürler.


    Konu içinde mühendis yetiştirmek isteyen, uzman yetiştirmek isteyen, imkan sunabilecek ve bundan zevk alacak kişiler ile adayar yer almalıdırlar. Hiç çekinmesinler konuya yazsınlar...

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    ben olması gereken örneği verdim. mühendisin gerçekten kendini geliştireceği ortam olursa, haklısın ama, düz işçi gibi çalıştırılırsa, bir yararı olmaz.

  • tns1 kullanıcısına yanıt

    doğru yere çatmışsın. çünkü, meslek liseleri kısmında, senelerdir, meslek liseleri yerin dibine sokulup, eskinin düz, şimdiki zamanın, sonradan olma anadolu liseleri ve dershaneler yüceltiliyordu. bu durum sınav ekonomisinin sonucudur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 15 Ekim 2020; 16:59:15 >
  • herkese merhaba öncelikle bu forumu açan bilgehan beye teşekür etmek isterim

    bir baba olarak hayatı hiç tanımafırsatı bulamamış sadece ders çalışmış itü elektrik mühendisliği 3.sınıf öğrencisi oğlum tolga için pandemi döneminde evde oturmaktan sıkılmış olması sebebi ile onun için hayatı boyunca yapmak istediği mesleğini en azından tanıması için iş aramaya başladım.ilanların birinde Bilgehan bey ile karşılaştım benimle çok ilgilendi bana yol gösterdi kendisine çok teşekür ederim O GÜZEL İNSANLAR O GÜZEL ATLARA BİNİP GİTMEMİŞLER.

    Oğlum 3.sınıf elektrik okuyor nisan da almanya ya gidecek erasmus için ama o zamana kadar işiyle alakalı ne olursa yapar para beklentimiz yok hatta sgk primini bile ben öderim.bana bu numaradan ulaşabilirsiniz 05366694600




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan paşalı -- 16 Ekim 2020; 21:13:32 >
  • hakan paşalı H kullanıcısına yanıt

    Değerli Forumdaşlar;

    mühendisler ve teknik personeller ve ya tüm meraklılara tavsiyelerimizi yazalım. Tartışalım dertleşelim...

    Eksikler neler, neler yapılmalı? bu şartlarda nasıl mücadele edilmeli?

  • Valla bilemedim @karafetva kardeşim, hem işverenler para vermek istemez bu aralar hem tecrübe ister, kardeşlerimiz yılmasın başvursun uygun - gelecek gördükleri yerlere zaten para istemediğini dile geitrince kabul edilir düşüncesindeyim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.