Şimdi Ara

Papara Gerçekten de Faiz İşletmiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Hem inancım gereği hem de yaptıkları uçuk karlarla ticarette satıcıya, emekçiye gidecek paranın onlara gitmesini istemediğim için bankalara mesafeliyim…

    Ancak çok sık online alışveriş yaptığım için bir karta ihtiyacım var, şimdi yapmak istediğim şu, 15’inde maaşım yattı mı tüm parayı paparaya atmak, taki öbür ayın 15’ine kadar harcadığımı harcayıp kalanı birikim yapmak için geri çekmek. Böylece hem yaptığım alışverişi kalem kalem daha kolay takip edip belki daha az gereksiz harcama yapacağım hem de bankalardan kurtulacağım.

    Kredi kartı kullanmamanın tek dezavantajı provizyon olmadığı için online market alışverişlerini kapıda ödemek ve araç kiralayamamak olacak ama zaten bunlar sorun değil benim için, başka da problem gelmiyor aklıma.

    Şimdi asıl soruma geleyim, hem papara’nın internet sitesinde hem müşteri hizmetlerinden aldığım bilgide, papara’nın kanunen faiz işletemediği bütün karını komisyonlardan aldığı bilgisi verilmekte. Forumlarda papara nasıl kazanıyor sorusuna herkes parayı işletiyor vs yazmış o yüzden buradan sormak istedim, parayı işletme şansı var mıdır? Bir de bir ürün aldım satıcıdan komisyon kesiyor, buna kabul. Acaba hemen aktarıyor mu bu parayı yoksa yine bekletiyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İssiz Adam -- 11 Mayıs 2022; 10:13:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Bu konuyu bende merak ediyorum. Papara isletmedigini söylüyor. Doğru olabilir. Para kazanma olayı ise şirketlerle yaptığı anlasmalardan kazanıyor olabilir. Ama önerim papara yerine katılım bankaları kullanmanız. Papara bir banka gibi olamaz. Paparayi benim gibi gençler kullanıyor genellikle. Bence katılım bankalarini araştırın. Açın bir hesap. Artık nerdeyse her iş için bankalar lazım. Siz kendi önlemlerinizi alin gerisi Allah'ın takdiri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YildirimMusa -- 11 Mayıs 2022; 20:52:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katılım bankalarına bakabilrisin

  • Elektronik para ödeme kuruluşları ilgili mevzuat gereği hem faiz kazancı veremez hem de bu paralar ile menfaat sağlayamaz diyor kanunda.


    https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6493.pdf


    Ancak eldeki nakitleri başka şekilde fonlarda değerlendirebiliyorlar. Buralardan da kazançları oluyor. Kimse babasının hayrına cashback felan yapmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.