Şimdi Ara

PANASONİC TZ10 TÜRKÇE YAPILIRMI? TÜRKÇE KLAVUZ EKLENMİŞTİR. (TÜRKÇE MENÜ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
143
Cevap
0
Favori
9.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz üzere Amerikadan alınan panasonic fotoğraf makinalarında TÜRKÇE dil seçeneği yok. Ankarada bulunan bir çok arkadaşın da bildiği bir teknik servis var. Orayla görüştüğümde;

JAPONYA
    CANADA
    GÜNEY AMERİKA

ülkeleri hariç Türkçe dil seçeneği yapılabilceğini söyledi. Peki ben yakın zamanda amerikadan almayı düşünüyorum. Bunun bir çözümü varmı? Mesela FZ28-38 modellerinde gizli menü diye birşey var. Bazı tuş kombinasyonlarıyla menü TÜRKÇE olabiliyor. TZ10 da böyle gizli menü gibi bir durum varmı? Bazı tuş kombinasyonlarıyla TZ10 u Türkçe ye çevirebilirmiyiz. Kullanan arkadaşlar hiç bunun araştırmasını yaptılarmı?

Yada TZ10 un menüsü nasıldır.İngilizce olmasına rağmen kullanışı rahatmı? Kelimeler anlaşılabiliyormu?
    Artık TZ 10 ile tek derdim dil sorunu. Makineye hastayım zaten herşeyiyle. Sadece kullanımda işte Türkçe olması rahat olur. Ama olmazsada yapacak birşey yok, ingilizceye paşa paşa alışıp öyle kullanırız artık.

Ustalardan, teknik servislerden, tecrübeli arkadaşlar engin yorumları bekliyorum. Eminim çoğu arkadaşımıza faydalı olacaktır.

TÜRKÇE KULLANIM KLAVUZU: balioo arkadaşımız sayesinde temin edilmiştir. Çok sağolsun bizi büyük dertten kurtardı

http://www.dosya.tc/exPQTo/guideTUR.pdf.html ----> Türkçe kullanım klavuzu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 7 Ağustos 2010; 9:59:20 >

• Ya forumda herkezin süper ingilizcesi var konuyla ilgilenmiyor ya da kimse bilmiyor türkçe yapmayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MurderByDeath

Ya forumda herkezin süper ingilizcesi var konuyla ilgilenmiyor ya da kimse bilmiyor türkçe yapmayı

valla birçok arkadaşın ingilizcesi iyi gibi. yani pek sorun olmazdı alcak olsalar. ama ben ilk defa bir makine alacağım. o yüzden menülerinde zorlanırmıyım, az çok bellimidir valla hiç bilmiyom. Az bi zaman sonra alıcam makineyi. Ama dil seçeneği olmasada bi süre sonra eninde sonunda öğreneceğim. Bakalım nolacak. inşallah bir yolu bulunur. Bakarsın nifusu bizim ilkeden kat kat az ülkelerin bile dili olur, adamlar türkçeyi koymazlar aklım ermiyor ya.
    Neyse, bekliyelim görelim.

• hocam bende araştırdım sınıfında en iyi konpak makina bu ve bende yurtdışından siparişini verdim bakalım ingilizce benim için problem değil ama ev halkı için problem bende panasonıc servislerinle görüştüm istanbuldakiler yapamayız öyle bişeyi dediler....ankaradakilerde keza öyle dediler..bunun bir yolu yokmu aynı teli günceller gibi çok merak ediyorum ve araştırıyorum hala bulursa yazıcam buyarayada arkadaşım....
  • valla arkadaşım bende araştırıyorum ama şuan yapılacak birşey yok. beklicez görecez ilerleyen zamanlarda ne gibi değişiklikler olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devecibakar

valla arkadaşım bende araştırıyorum ama şuan yapılacak birşey yok. beklicez görecez ilerleyen zamanlarda ne gibi değişiklikler olacak.

nihayet elimde makina oldukça basit ama ev halkı için problem...makina harika video ve resim çekiyor tek kelimeyle......bu arada
    benim versiyon 1.0 bu versiyonu biz yükseltme imkanımız varmı?bilen varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muazcabir

quote:

valla arkadaşım bende araştırıyorum ama şuan yapılacak birşey yok. beklicez görecez ilerleyen zamanlarda ne gibi değişiklikler olacak.

nihayet elimde makina oldukça basit ama ev halkı için problem...makina harika video ve resim çekiyor tek kelimeyle......bu arada
    benim versiyon 1.0 bu versiyonu biz yükseltme imkanımız varmı?bilen varmıdır?

menüde gezimi nasıl arkadaşım. Bende bugün yada yarın vericem siparişi. Şimdiden sabırsızlanıyom. İngilizce terimler nasıl menüdeki? versiyon yükseltme olayı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 19 Haziran 2010; 19:14:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bu TZ10 un türkçe kullanma klavuzu falandamı yok. nerden temin edicez bulucaz bunu?
    dil olayına çözüm şimdilik yok gibi görünüyor. bari, klavuzla çözelim bu sorunu şimdilik

EDİT: Klavuz ingilizce olarak pakette çıkıyormuş. Bizamerikadayiz dan almıştım, sordum öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 20 Haziran 2010; 21:19:02 >
  • arkadaşlar menü oldukça iyi ve anlaşılır bir şekilde....gerçkten japonlar yapmış..basit yani kurcaladıkça çözülüyor yani...slr makinalarındaki gibi karman çorban değil....

inan buna bugun düğünde cekimler yaptım video falan. adamların kullandığı slr makinada iyi cekmiyorsa kırarım makinayı...inanın fotoğrafcı resmen kasaba bağlamış kendini çart çurt falan bide diyor cekme bana kim tınlar seni bas git dedim başladım resimleri cekmeye inanın herşeyi auot aldım..muhteşem cillop hele gps özelliği süper düşünülmüş..salonun içindesin nerdesin makinaın hemen ekranında geciyor..ve cektiğin fotoğrafın içne aktarılıyor...hele video resmen profosyonel :) makinayla cekiyorsun zoom dibe kadar dayıyorum ellerim titriyor ama videoda zerre titresim görünmüyor:)arkadaşlar muthiş ötesi inanaın bu lafları para verseniz yazamazsınız:) çünkü makinayı aldım ve test ettim..yazmaya kalksam makinanın özelliklerini sayfa yetmez...

NOT: siz siz olun eyer makinayı aldıysanız yanında 8gb tan aşağıya ve clas 6 olan bir mikro sd alın..sonra ah vah cekmeyin...

bu arada kullanma kılavuzu işine gelirsek disbiratörle görüştüm ve mailde cektim halletceklerini söylediler ve özellikle sitelerinde yayınlamalarını ve türkçe menü işinide söyledim kale alırlar ve almazlar bakalım görücez.....ama gerçekten bi türkçe ver versiyon işini disbiratör çözmesigerek nasıl versiyon yüksltcez bilmiyorum..daha performanslı calışması için...

• quote:

arkadaşlar menü oldukça iyi ve anlaşılır bir şekilde....gerçkten japonlar yapmış..basit yani kurcaladıkça çözülüyor yani...slr makinalarındaki gibi karman çorban değil....

inan buna bugun düğünde cekimler yaptım video falan. adamların kullandığı slr makinada iyi cekmiyorsa kırarım makinayı...inanın fotoğrafcı resmen kasaba bağlamış kendini çart çurt falan bide diyor cekme bana kim tınlar seni bas git dedim başladım resimleri cekmeye inanın herşeyi auot aldım..muhteşem cillop hele gps özelliği süper düşünülmüş..salonun içindesin nerdesin makinaın hemen ekranında geciyor..ve cektiğin fotoğrafın içne aktarılıyor...hele video resmen profosyonel :) makinayla cekiyorsun zoom dibe kadar dayıyorum ellerim titriyor ama videoda zerre titresim görünmüyor:)arkadaşlar muthiş ötesi inanaın bu lafları para verseniz yazamazsınız:) çünkü makinayı aldım ve test ettim..yazmaya kalksam makinanın özelliklerini sayfa yetmez...

NOT: siz siz olun eyer makinayı aldıysanız yanında 8gb tan aşağıya ve clas 6 olan bir mikro sd alın..sonra ah vah cekmeyin...

bu arada kullanma kılavuzu işine gelirsek disbiratörle görüştüm ve mailde cektim halletceklerini söylediler ve özellikle sitelerinde yayınlamalarını ve türkçe menü işinide söyledim kale alırlar ve almazlar bakalım görücez.....ama gerçekten bi türkçe ver versiyon işini disbiratör çözmesigerek nasıl versiyon yüksltcez bilmiyorum..daha performanslı calışması için...

arkadaşım valla beni acayip mutlu ettin bu yorumlarınla. Makineyi sipariş verdim bugün. Bir kere daha doğru bir seçim yaptığıma çok sevinçliyim. Umarım inşallah en kısa zamanda türkçe menüyü çözerler. bakalım görelim.

• chazın türkçe kullanım kılavuzu panasonic almanya sayfasında mevcuttur.
  • quote:

Arkadaşlar bildiğiniz üzere Amerikadan alınan panasonic fotoğraf makinalarında TÜRKÇE dil seçeneği yok. Ankarada bulunan bir çok arkadaşın da bildiği bir teknik servis var. Orayla görüştüğümde;

JAPONYA
    CANADA
    GÜNEY AMERİKA

ülkeleri hariç Türkçe dil seçeneği yapılabilceğini söyledi. Peki ben yakın zamanda amerikadan almayı düşünüyorum. Bunun bir çözümü varmı? Mesela FZ28-38 modellerinde gizli menü diye birşey var. Bazı tuş kombinasyonlarıyla menü TÜRKÇE olabiliyor. TZ10 da böyle gizli menü gibi bir durum varmı? Bazı tuş kombinasyonlarıyla TZ10 u Türkçe ye çevirebilirmiyiz. Kullanan arkadaşlar hiç bunun araştırmasını yaptılarmı?

Yada TZ10 un menüsü nasıldır.İngilizce olmasına rağmen kullanışı rahatmı? Kelimeler anlaşılabiliyormu?
    Artık TZ 10 ile tek derdim dil sorunu. Makineye hastayım zaten herşeyiyle. Sadece kullanımda işte Türkçe olması rahat olur. Ama olmazsada yapacak birşey yok, ingilizceye paşa paşa alışıp öyle kullanırız artık.

Ustalardan, teknik servislerden, tecrübeli arkadaşlar engin yorumları bekliyorum. Eminim çoğu arkadaşımıza faydalı olacaktır.

abd den alınan makineler (zs7) kesinlikle türkçe olmuyor. alacaklar buna göre karar versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhan1966

chazın türkçe kullanım kılavuzu panasonic almanya sayfasında mevcuttur.

saol arkadaşım bi bakayım. Valla linkini varsa verirsen. Almancam yok. Pek anlamıyomda.
    ben amerikadan alıyorum. Türkçe olmazsa olmasın napalım. Yapacak bişi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 21 Haziran 2010; 12:58:05 >
  • ürünü türkçe menü imkanı var gibi ankaradaki servisinle görüştüğümde belli bir tuş konbinasyonuyla oldupunu ve benim yapamıcağımı ve bozucağımı söylede....ama güney amerika üretimi japonya kanada falansa kesinlike öyle bir seceneğin yanı olmadığını söyledi..avrupa üretimiyse olucağını söylediler.bende amerikadan aldım cihazımı..ama bilmiyorum olurmu olmazmı..göndermekte istemiyorum....benim makinada zs7 yani arkadaşın dediği gibi olur olmaz bilmiyorum..bakalım gönderirsem yorumları yapıcam arkadaşlar.....
  • quote:

sayfaya baktım ama bulamadım hocam..heo almanca kılavuzlar...
  • quote:

quote:

evet aynen öyle..

balioo arkadaşın sayesinde Türkçe kullanma klavuzu temin edilmiştir.

Linkten indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 22 Haziran 2010; 4:25:01 >

• Teşekkürler @devecibakar,
    Makinanın Türkçe yapılmasına gelince. Bu atla deve değil Sorun Türkçe' menü için (xxxxx.bin) yazılı dosyayı bulmak. Bu dosyayı bir SD karta atıyorsunuz. Ve güncelleme yapılırken takip edilen yola uygun makina yazılımına ilave ediyorsunuz. Tabi bu dosyanın ait olduğu klasöre gitmesi içinde bir sürücü gerekiyor. Yada bilen biri PC üzerinden mevcut yazılımı görecek ve ya silecek yada lisan klasörünü, TR mevcut yazılımı yada lisan klasörünü atacak veya değiştirecek makinede. Aslında bir servis elemanı ile anlaşılsa yapımı hiçte zor değil ama TR garantisiz mallar için her türlü engel çıkartılıyor. Sonuçta makine yazılımı silinemez yada değiştirilemez değil, Güncelleme yapılabildiğine göre basit bir Win 32 uygulamasıdır fotograf makinelerindeki yazılımlar. Ancak, İlla o 2 misli KAZIK yenecek.
    quote:

quote:

quote:

evet aynen öyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 22 Haziran 2010; 16:39:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Teşekkürler @devecibakar,
    Makinanın Türkçe yapılmasına gelince. Bu atla deve değil Sorun Türkçe' menü için (xxxxx.bin) yazılı dosyayı bulmak. Bu dosyayı bir SD karta atıyorsunuz. Ve güncelleme yapılırken takip edilen yola uygun makina yazılımına ilave ediyorsunuz. Tabi bu dosyanın ait olduğu klasöre gitmesi içinde bir sürücü gerekiyor. Yada bilen biri PC üzerinden mevcut yazılımı görecek ve ya silecek yada lisan klasörünü, TR mevcut yazılımı yada lisan klasörünü atacak veya değiştirecek makinede. Aslında bir servis elemanı ile anlaşılsa yapımı hiçte zor değil ama TR garantisiz mallar için her türlü engel çıkartılıyor. Sonuçta makine yazılımı silinemez yada değiştirilemez değil, Güncelleme yapılabildiğine göre basit bir Win 32 uygulamasıdır fotograf makinelerindeki yazılımlar. Ancak, İlla o 2 misli KAZIK yenecek.
    quote:

quote:

quote:

evet aynen öyle..

önemli değil arkadaşım.
    diğer yönden görüşlerine katılıyorum. mesela ekran kartlarında bile güncel versiyonlarını yükleyinde hatalar gideriliyor, özellikler eklenebiliyor. bende zor bişi olduğunu sanmıyorum bu dil olayının ama nasıl olsa bi arkadaşımız bi şekilde çözer. ileri bir zaman sonra artık. neyseki türkçe klavuz da temin ettik. artık sorun olacağını sanmıyorum. biz makineyi türkçeye çevirene kadar biz ingilizce olarak makineyi ezberleriz :)

• Aslını sorarsanız aynen öyle @devecibakar...
  • kılavuz çok makmule geçti ama en kısa sürede bekliyoruz makinalarımızı türkçeye cevirmeyi umarım ustatlar bulur ve yaparlar..teşekkürler...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.