Şimdi Ara

Panasonic'ten yeni bir megazoom FZ18

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tam FZ8 almaküzereydim ki bunu gördüm ve beklemeye karar verdim.

Panasonic Lumix FZ18

28-504mm 18X optik zoom (3mp'de 28.7X optik zoom)
    8.1 mp
    intelligent auto focus
    Mega ois
    ISO 6400

http://www.letsgodigital.org/en/15553/panasonic-lumix-dmc-fz18/

• Bende alıcam sanırım bu cihazdan begendim. USA fiyatlarına bir bakalım..

Eylül 2007 ve $ 400 US...Panasonic fiyat politikası gayet uygun...TZ3 ü de ilk çıktığında almıstım yaklaşık $ 300 US e..Bu cihazda çok uygun çıkıcakmış..Turkiye fiyatını abartmazlarsa tutulacak bir cihaz olabilir. SP550 ile dusunuyorum rekabet acısından bu çok daha iyi gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 24 Temmuz 2007; 13:02:47 >
  • Muhtemelen fz serisinin en başarısız bireyi olacak. Bu filmi daha önce izledik 15x zoom,6400 iso gibi fantaziler yarardan çok zarar getiriyor.
  • Sensor çokmu küçük bana mı öyle geliyor. 1.7 falan neden koymazlar suna sanki.. 6400 ISO zaten gereksiz buffalo ama tz3 te bile sensor daha büyük. Testleri görmek lazım ama zoom ve genis acı raw format vs vs özellikleri fiyata göre basarılı diye dusunuyorum tabii TR fiyatı 1.500 YTL olmassa
  • Rakamlarla ancak bu kadar guzel reklam yapilir!
    Helal olsun boyle bir cihazi uretip boylesi ucuk ozellikleri reklam amacli kullanan sirketlere!

6400 iso...
    ne guzelde yazmislar,peki hani 6400 isoda cekilmis fotograf

3mp de 28.7x optik zoom...
    Acaba bu kadar yuksek zoom da cekilmis bir fotografi cerceveletip basucunuza koyabilecekmisiniz Eger cevabiniz 'HAYIR' ise peki ozaman bu ozelligin amaci ne

Eger bu ozelliklerle elde edilen sonuclar gercekten tatmin edici olsaydi uretici firma makinasini tanitirken o ucuk degerlerin altina birerde fotograf eklerdi."Bakin arkadaslar biz bu degerlerle bu sonuclari elde etmeyi basardik" diye.

Bu yeni birsey deil,ayni hatayi OLYMPUS ta SP 550 UZ modeliyle yapmisti.Peki son birkac ay icerisinde yeni makina alanlarin kaci SP 550 UZ yi tercih etti
    ...Ve bakalim onumuzdeki gunlerde kac kisi FZ 18 i alacak

Gecmise bi gozattigimizda fazlasiyla dersimizi almis olmamiz gerekiyo aslinda;
    SONY H9
    CANON S5
    OLYMPUS SP550 UZ
    PANASONIC FZ 50 ve hatta FUJI S9600

PEKI HANGISI BIR ONCEKI MODELINI ARATMADI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 24 Temmuz 2007; 18:37:11 >

• Bence fz sersinin en başarılı olacak..Sony'nin yaptığı hatayı yapacağını hiç sanmıyorum..18x optik çok büyük bir zoom oranı.28mm yani geniş açı olması iyi olmuş..yine 1/2.5 inç olması kötü tabi ama bi bildikleri var herhalde..sony'de panasonic'de 1/2.5" sensör büyüklüğü seçmiş.megaois ve yazılım daha başarı olursa,piyasa çok iyi bir makineye kavuşmuş olacak
  • @Dnn'e hak veriyorum fakat dpreview'deki açıklmayı bakarsan normal iso'su her yeni makinedeki gibi iso1600 6400 değil.o sadece yazılımsal iso değeri.geçmşe göz atalım dediğin kısımda tek panasonic fz50'de sana katılmıyorum..bide canon s5 konusunda kesin yaryı sahip gördüm seni.daha dpreview inceleme yayınlamadı..bakarsınız highly recomended alır.optik ve fotoğraf kalitesi 9 alır..bilemeyiz..ben kullanmadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

@Dnn'e hak veriyorum fakat dpreview'deki açıklmayı bakarsan normal iso'su her yeni makinedeki gibi iso1600 6400 değil.o sadece yazılımsal iso değeri.geçmşe göz atalım dediğin kısımda tek panasonic fz50'de sana katılmıyorum..bide canon s5 konusunda kesin yaryı sahip gördüm seni.daha dpreview inceleme yayınlamadı..bakarsınız highly recomended alır.optik ve fotoğraf kalitesi 9 alır..bilemeyiz..ben kullanmadım..

Yorumunun sonunda 'Ben kullanmadim ' demissin ya;
    Ozaman ben soyle soyliyim;Ben kullandim ve hala kullaniyorum.Cokta memnunun S5 imden.Fotograf kalitesine laf yok.Acik acik soyliyim FUJI S6500 yerine ben S5 i tercih ettim,Pisman da deilim.(Her iki modelinde kendine göre artısı var)
    Ama benim yukarida soylemek istedigim S5 in kotu oldugu deildi,S3 un ustune ne kadar yenilik kattiki S5 olmayi hakketti.Acıkçası S5 den 432mm tele zoom yerıne 300 350 mm bır orana bıraz daha buyuk bır sensor beklerdım.36 deilde 28 30 mm gibi genis acılı objektif beklerdim.Bakalım ozaman kalıte artıyo mu artmıyomu! Daha da iyisi olabilirdi demek istiyorum.
    Bu arada bu halinin bile DPreviev incelemesinden iyi not alacagina eminim S5 in.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 24 Temmuz 2007; 19:46:26 >

• Dnn bazı yorumlarına katılsamda zoom icin bir örnek vermek istiyorum. Örnek TZ3 te 15x optik zoom ile 3MP de fotoğraf kalitesi oldukça başarılı bence hatta digital katılmışlarda bile gayet verimli geldi bana ama amatorce cekilmis ve amatorce yorumlanmıs olarak. TZ3 le ilgili konuya bir göz atmanı isterim daha tecrubeli birinin yorumunu alabilmek açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 25 Temmuz 2007; 13:12:41 >
  • birkaç gündür fz8 almayı düşünüyordum ve bugün sirkeci'de biraz inceleme fırsatım oldu. içime sinmeyen tek sorun ise 36mm'lik geniş açısı. sensör boyutu küçük olmasına rağmen fotoğraf kalitesi oldukça tatmin edici bir model. ama bunu görünce biraz daha beklemek farz oldu. umarım olympus'un yeni 18X zumluk makinesi gibi görüntü kalitesi düşük olmaz...

edit: fz8'den üstün olduğu bir diğer nokta ise 5 cm'ye karşılık 1cm'lik süper macro değeri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QamiQaze -- 24 Temmuz 2007; 14:49:28 >
  • birkaç örnek fotoğraf buldum.

82.8 mm (16.5X)

iso:400

1/125

f/4,2

Panasonic'ten yeni bir megazoom FZ18

diğer fotoğraflar:http://www.digitalcamerainfo.com/content/Panasonic-Unveils-18x-Optical-Zoom-FZ18-Camera-13994.htm

• İYİ yaa işte ne güzel s5 artılarla getirmiş demek ki..tabi dediğin noktalarda haklısın ama bir anda hepsi yaparlarsa ileriki yıllarda ne satacak u adamlar:) benimde demk istediğim s3 den s5'e gelişme var..sony h2-5 den sonra h9'da gelişme yok gibi bişey bence:)
    Edit: birde fuji konusunda da haklı olduğunu tekrar dile getireyim, optik zoom artmamasına rağmen 9600, 6500 kadar güzel bence. mp artmasına rağmen gelişme yok
    quote:

Orjinalden alıntı: Dnn

quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

@Dnn'e hak veriyorum fakat dpreview'deki açıklmayı bakarsan normal iso'su her yeni makinedeki gibi iso1600 6400 değil.o sadece yazılımsal iso değeri.geçmşe göz atalım dediğin kısımda tek panasonic fz50'de sana katılmıyorum..bide canon s5 konusunda kesin yaryı sahip gördüm seni.daha dpreview inceleme yayınlamadı..bakarsınız highly recomended alır.optik ve fotoğraf kalitesi 9 alır..bilemeyiz..ben kullanmadım..

Yorumunun sonunda 'Ben kullanmadim ' demissin ya;
    Ozaman ben soyle soyliyim;Ben kullandim ve hala kullaniyorum.Cokta memnunun S5 imden.Fotograf kalitesine laf yok.Acik acik soyliyim FUJI S6500 yerine ben S5 i tercih ettim,Pisman da deilim.(Her iki modelinde kendine göre artısı var)
    Ama benim yukarida soylemek istedigim S5 in kotu oldugu deildi,S3 un ustune ne kadar yenilik kattiki S5 olmayi hakketti.Acıkçası S5 den 432mm tele zoom yerıne 300 350 mm bır orana bıraz daha buyuk bır sensor beklerdım.36 deilde 28 30 mm gibi genis acılı objektif beklerdim.Bakalım ozaman kalıte artıyo mu artmıyomu! Daha da iyisi olabilirdi demek istiyorum.
    Bu arada bu halinin bile DPreviev incelemesinden iyi not alacagina eminim S5 in.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erulmo -- 24 Temmuz 2007; 16:26:19 >

• Bu kadar geniş aralıkta zooma sahip olmasına rağmen gayet kompakt yapılı olan bir makinaya daha büyük bir ccd yerleştiremeyecekleri için yine 1/2,5" ccd koymuşlar bence.
    FZ8'in fotoğraf kalitesini yeterli bulanlar için bence problem yok.

Gelişim konusuna gelince, daha geniş açı ve daha fazla zoom ve intelligent auto modu bence iyi bir gelişme.

Testleri bekleyip göreceğiz.
  • Bi kere bu kadar parayı sırf zum için verecek millet ve en az 1000 ytl civarında olacak bu alet.. git dslr al be kardesimm yazıktır paranaa
  • Herkes böyle düşünmez. benim param olsa 1000ytl verip fz18 alırım.Şu an için kağıt üzerinde rakibi yok..testleri bekleyip makinenin ne derece iyi olduğu görmek lazım.fz serisi gibi başarı ile daha ne olsun.hem geniş açı hem 1cm karo hemde 18x optik üstelik hafif ve li-ion pil..bide 8mp, daha ne olsun:))
    İnsallah Sony gibi olmaz(h7-h9)
    quote:

Orjinalden alıntı: bisquit

Bi kere bu kadar parayı sırf zum için verecek millet ve en az 1000 ytl civarında olacak bu alet.. git dslr al be kardesimm yazıktır paranaa
  • http://www.digitalcamerainfo.com/viewer.php?picture=FZ18_050.jpg

linkteki resim iso 400 de cekilmiş.noise acısından bence kullanılmayacak derecede kötü.... bu makinayla , az ışıklı ortamlada iso 6400 ile insanları bile secemezseniz fotografda.
  • bir link daha:http://www.popphoto.com/cameras/4394/first-impressions-panasonic-lumix-dmc-fz18.html

inceleyenlerin ilk izlenimleri, etkilendikleri yönünde

çekilen fotoğraflar ve yapılan yorumlar için sayfadaki "Image Quality Gallery" linkini tıklayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QamiQaze -- 24 Temmuz 2007; 20:18:20 >
  • Kesin olmamakla beraber 440-470 YTL olması bekleniormus..USA den TZ3 ü aldığım firmadan sordum az önce...Fiyat/Performans olarak bence rakipsiz...
  • 440-470ytl olması imkansız:)
    olsa olsa 440-470$ olur..tr fiyatı 900-1200ytl arası olacaktır..
  • 380 US $ yaklasık olabilir diye bilgi verdi..buda 1240 dolardan 470 YTL..TZ3 te 349 $ cıktıgında orda 259 $ dı..cok normal boyle olması...TR fiyatını baz almadım..ön siparis verdim zaten...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.