Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (536. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.107
Cevap
83
Favori
413.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 534535536537538
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Değerli forumdaşım, bir forum üyesi olarak buradaki tavsiye, önerilerimizdeki asıl amaç ve hedef kitle;

    Fakir ülkemizin, %95i yıllık geliri 10000 usd nin altı olan, alt orta sınıf gelir düzeyine sahip, bununla beraber teknik bilgisi çok az olan, elindeki kıt kanaat biriktirdiği parayı çarçur etme lüksüne sahip olmayan, sınırlı bütçeyle alabileceğinin en iyisini almaya çalışan ve bu konuda tavsiye isteyen''average'' tabir edilecek kitledir.

    Yoksa herkes herşeyi bilemez bu mümkün değil, sadece bu tip forumlarda buluşup bildiğimizi öğrendiğimizi paylaşarak zengin bir data base oluşturabiliriz (doğru kullanıldığı taktirde)

    Siz ise anladığım kadarıyla gerek teknik bilgi olarak, gerek araştırma inceleme, web ortamının nimetlerini efektif kullanma konularında çoğumuzu cebinden çıkarabilecek bir kapasiteye sahip bir kişisiniz, daha önce takip ettiğim mesajlarınızın çoğunda da böyle bir izlenim edindim.

    Kızmamın asıl sebebi; ''16 megapiksel sensör kötü yav gibi'' acayip bir lafı sizin gibi boş beleş olmayan, belli teknik donanıma sahip, dolu dolu bir insanın attığı postta görmektir.

    Alibey amca gelmiş bizimle kafa buluyor,trollük yapıyor, izliyor ve sonra için için kıs kıs gülüp eğleniyor galiba diye düşündüm ve biçok arkadaşta öyle düşünmüştür muhtemelen

    Bu tavır gigabyte ına bakarak ekran kartı alan, ghz sine bakarak işlemci alan yurdum insanının tavırlarına çok benziyor 4 gb liık ekran kartı vardır hd filmi zor oynatır ama 1 gb lik başka bir kart vardır bütün güncel oyunları güzel ayarlarda tatminkar 60 fps üstü oynatabilir.. gibi.

    Ki 5-6 yıl öncenin teknolojisine sahip oly epl-1 12 mp sensörünün kalite olarak 2017 de satılan son model makine! eos1300d den pek çok yerde daha başarılı sonuçlar aldığını siz de gayet iyi biliyorsunuzdur, bu aslında 6 yıl önceki sensörün efsane falan olmasından çok, Canonun 2017 yılında düşük gelir kullanıcıya layık gördüğü muameledir aslında. Bu sebepten ''1300 d çöpüne parayı vereceğine git 250-300 tl ye ep epl epm 1-2 temiz 2. el gövde al paranı çöpe atmamış olursun'' diyoruz, dh üyelerinin sınırlı imkanları zayi olmasın diyedir bütün tasamız derdimiz aslında, birileri de gelir m43 fanatikliği, reklamı vs. yapmayın falan der ya gülmemek elde değil

    Düşünün ki 2013 yılında çıkmış eos100 nin bile çok gerisinde, aşırı kırpılmış imaj bozucu bir ürünü utanmadan 2017 de servis ediyor.

    Son kısımdaki katılmadığınız mavi bölüme gelelim;

    Dünya çapında Pro.ların kullandığı d810 lar a7r2 lere GFX50 lere gelince, bunlar işlerinin gereği en kaliteli ekipmanı kullanmakla beraber;

    Bunlardan kaç tanesi bu ultra kalite ekipmanlarıyla insanlık tarihine geçmiş, Dünyadaki insan medeniyetine ait, insanlığın ortak hafızasında unutulmamak üzere yer edebilmiş, yüzlerce belki binlerce yıl sonra bile unutulmayacak fotoğraflar çekebilmişler?

    Reichstaga Sovyet bayrağı dikilirken, bir ''Yevgeny Khaldei''

    Vietnam savaşında Napalm bombasından çırılçıplak vaziyette ağlayarak kaçan vücüdu yanıklar içindeki küçük kızı fotoğraflayan ''Nick UT''

    Saygon İnfazı denen meşhur fotoğrafı çeken ''Eddie Adams''

    Yönetimi protesto edip kendin yakan Rahibi fotoğraflayan ''Malcolm W. Browne''

    olabilmişler mi, olabilmeleri mümkün mü o son model ekipmanlarıyla?

    Bu tarihe mal olan fotoğrafları çekenlere sorsanız o an için en büyük talepleri, olsa olsa muhtemelen tozdan soğuktan nemden, düşürmeden etkilenmeyen, düzgün bir çanta içinde mekanik arıza çıkarmayan bir gövde olacaktır muhtemelen. Yok vizörü yüzde 95 gösteriyomuş yok makrosu iyiymiş yok pili uzun dayanıyomuş is si yokmuş, yok mp düşükmüş gibi hiç bir talepleri olamazdı zaten, ama tarihe not düşen fotoğraf çekmelerine engel olmamış bu yokluklar :)

    veya Ara GÜLER A7R2 mi kullanıyordu, yoksa 35 mm. elle sarılan, azami 1/500 enstantaneli vasati diyebileceğimiz özellikli makineler ile 100-200-400 asalı kimyasal filmler mi kullanıyordu,

    veya bu d810 dan bi tane ben alsam alemlere aksam, ben de bi Coşkun ARAL olur muyum?



    Olaya tersten bi giriş yapalım, örneğin Nihat ODABAŞI stüdyosunda model çekimi yaparken elinden ff/orta format makinelerini alıp eline bi tane nikon3300 veya eos 750d ile istediği 2 tane de prime lensi verelim, ve çekime bunlarla devam etmesini isteyelim, aynen çatır çatır çekimlerini on numara yapmaya devam edecektir, gerekli düzeltme, işleme ve rötüşlar tamamlandıktan sonra ne çekimi yapılan modeller dandik bir makine ile çekildiğini düşünecekler ve anlayacaklar, ne de exif bilgisine bakmadan pek çoğumuz bile bunun giriş seviyesinde bir makine ile çekildiğini anlayamayacağız

    Demek ki mavi renk ile yazdığım fotoğrafı insan çeker, ekipman bir araçtır sözüm doğrudur, flickr ı bol bol inceleyiniz giriş seviyesi makinelerde millet ne şahane fotoğraflar yakalıyor,

    Sizin arayışınıza gelince, vinyetle uğraşıyorum diyorsunuz, burada güncel iyi bir gövde muhakkak olmalı ama yüksek kaliteli bir lens kullanımı çok daha önemlidir, neticede dijital makineler 0-1 arası bi dünya çok haneli binarı kodu dediğimiz ham veri üretirler sensöre düşen görüntüyü 16 milyon rgb rengi ile eşleştirip karşılığına denk gelen renk hangisiyse binary alfabesiyle bize resmederler, 30 -40 mb lik sıkıştırılmış raw paketi halinde sunarlar, yok nikon rengi yok pentax rengi bunlar hurafedir, her makinenin içine yüklü hazır imaj işleme efekt/manzara yazılımları sonucu belirler veya sizin kişisel parametleriniz de sonucu değiştirir, veya raw olarak alır makineden/pc den istediğiniz muameleyi yaparsınız, çok kaliteli optik şart, optik düzgün olduktan sonra gerisi biraz da size kalmış, eos450 d ile şahane resim de çıkarabildiğiniz gibi 645Z ile bulanık rezil fotoğraflar çıkarabilmekde mümkündür tabii



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 8 Haziran 2017; 20:9:58 >
  • Simdi soyle bir durum var. Noise olayini sadece ben demiyorum. Ben omd yi sattiktan sonra bir arkadas "uygun fiyatli em 10mark 2 denk geldi ne diyin" dedi. Al al kullan eglenceli makine dedim. Bu arkadas ta ff apsc nikon canon sony gezmis arkadas.Aldigi makineyi 1 haftaya kalmadan satti. Yav dedi eglenceli falan filan da noise siz fotograf cekmek mumkun degil, makinenin karakteri bu, bana uymadi. Falan filan.


    Makine cok guzel eglenceli hakikaten ama sensor beni kesmedi, mutlu olan mutludur lafim yok.



    Bir de soyle bir durum var, sensor boyutu buyudukce isik ihtiyaci artiyor. M43 burda avantajli. Ne demek bu; m43 un 2.8 de verdigi alan derinligini apsc f4 te ful frame f5.6 da veriyor. M43 ile mesela 5.6 gibi bir degerde cekeceginiz macronun karsiligi ff de sizi zorlar.

    Fuji orta format yapti mesela, cekilen orneklere bakiyorum f10 un ustunde hep. Ben aps c de f10 ustune kac kere ciktim saysam sayilir herhalde :)



    O yuzden macro ya agirlik verilecekse m43 kesinlikle denenir.


    Not: bu arada bu isigin gelis acisina neden takiliniyor. Evet m43 lensini ff ye takarsan aci artar daha acili gelir de m43 lensi takmiyoruz ki biz ff makinaya. Ona gore lens tasarlaniyor. Ff lensin bayonet kismi genis olur zaten

    Govde ozellik olarak m43 ler guzel eyvallah ama sensor kisminda bir ff veya apsc degil(fazla alan derinligi vermesi haricinde) dxo falan filan ideal cekim ortamlarini bosverin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi branta -- 6 Haziran 2017; 23:39:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fuji 16mm 1.4 lens yapmis 4000 liraya yakin satiyorlar. Kenar-koseler kendini f4 te toparliyor ama o lensi alan kac kisi takiyor kose keskinligini. Napacaklar duvar mi giydirecekler o fotografla cok keskin olsa. Ben keskinlige takilmayi biraktim, hayatta daha guzel seyler var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi bir amatör için,ciddi bilgi kaynağı olan bir konu olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürler.
    e-pm2 alarak konuya katılacağım :)
  • merhaba,



    aslında ilk mesajı farklı bir konuya yazmıştım ancak o konuya göndermedim. belki de ondandır dedikleriniz.



    hala ilk kez makine alacak arkadaşların aynalı makine alması taraftarıyım. ayna sesini duyarak, fotoğraf çektiğini hissetmesi gerekiyor bence. yoksa vizörü dahi olmayan bir makine almak, hem başlangıçta soluk çıkacak olan fotoğrafların bir nebze tolerasyonunu sağlacaktır. yoksa "kompakt kötü çeker" algısından kurtulmak gerekir bence. şahsi fikrimdir.



    bir de, benim bir önceki mesajlarımda dediğim ve en başından beri bahsettiğim şeye değinmişsiniz: Nihat Bey'in kuracağı ışık seti ile her gövde her şeyi çeker. yalnız gidip de "aha nikon 3000 budur, performansı da budur" dememek lazım diyordum. :) ancak, fotoğraftan ziyade konusu ile öne çıkan fotoğrafları ticari işler ile karıştırmamak lazım. hatta bir gelin damat çekiminde arananlar ile bir spor müsabakasında arananlar dahi aynı değil. benim gibi amatör kullanıcıların aradığı da bence ortalama olarak en iyisini bütçesine göre almak.



    sizin de son paragrafta belirttiğinize aynen katılıyorum. raw ile bir şekilde toplanıyor fotoğraflar ama toplanacak halde de olması gerekiyor. biraz da temiz imaj gerekiyor. düzelmiyor mu, düzeltilir. ancak o kadar ne zamanım var, ne de sabrım.



    hala karar vermedim, biraz da dinlemeye aldım kendimi. makro olmasa pm'lerden bir tane kesin alıp denerdim. bir gün ansızın "aha budur" diye sipariş geçebilirim. artık oly m10 m2 mi olur, panasonic gh85 mi olur, pen-p mi olur, 6d mi olur, 700d mi olur; o zaman bakacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,



    ışığın açısı flatness olayına binaen yazılmıştı. kimi mutlu olur bundan, kimisi olmaz. 3d etkisi denilen şey oly'lerde az. yalnız makro konusunda gerçekten avantajlı, haklısınız. fujide mf'deki f10 aslında, tam hesabını bilmiyorum ama f8 civarına denk gelmesi. adamlar 63mm'lik lens çıkartmışlar, ff'te 50, apsc'de 35, m43'te 25'e denk geliyor açısı. :) diyafram da aynı şekilde. 14mm'yi istediğim halde alamadım. sizin de bileceğiniz üzere, 14 zaten ultra geniş açı olduğu için bina, manzara tarzı şeyler için üretilmiş. binanın bir tarafının keskin olmaması doğru değil. amaçlarına göre keskinlikleri önemli, üstelik geniş açıdaki keskinlik iyice zorlayıcı bir etmen üreticiler için. üstelik f4 ile alan derinliği de az olacaktır. f5.6'da bile toplasa yeter. dediğim gibi almayı isteyip alamadığım bir lensti 14mm.



    son olarak, kimin hangi gövde ile ne tecrübe yaşadığı aslında subjektif olarak değişiyor. geçen hafta bir kişi gördüm bir halı sahada. adam sahanın içine, sol korner direğinin oraya girmiş, maç oynanırken arkadaşlarının fotoğrafını dahili flaş ile çekiyordu. arkadaşları da orta sahada falandı. flaş yetişmez hocam diyecektim ki, adamın yüzü gülüyordu. hiç ellemedim. :) kimisi epl ile mutlu olur, kimisi haselblad ile. aslında biraz da neyle mutlu olacaksak, onunla çekmemiz gerekiyor.



    gerisini anlattım zaten size. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Size tek bir nokta atışı tavsiyede bulunacağım, ne flatness etkisi, ne de 3D etkisi sıkıntısı çekeceksiniz.

    M43 e ait şüphe ve takıntılarınız da gayet ciddi olduğunuz düşünerek size mutlu olmayacğınız bir sistemi sürekli pohpohlamanın bi manası da yok.

    Sony A6000 Diyorum ve noktayı koyuyorum, 24 mp. aps-c wifi nfc, yeterli kalitede elektronik vizor. (Gövdeden IS den vazgeçmeniz gerekecek fakat pek çok takınıtıya da elveda diyeceksiniz)

    Fahiş fiyatlı zeis lenslerle de uğraşmayın + 80-90 dolara canon ef to sony e otofokuslu adaptör bulabiliyorsunuz

    Manuel lens için de aliekspressden 3-4 dolara nikon to sony mi istersin pentax to sony mi istersin m42 to sony mi istersin, rusların bütün tair jupiter helioslarından seri mi düzersin artık tamamen sizin fantazilerinize kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 8 Haziran 2017; 13:25:5 >
  • Kendime göre yorumlarım:

    - A6000'de Canon lenslerle otomatik odaklama hızlı çalışmaz, en az A6300 ya da A7II lazım.
    - A6000 için "Eos ef to sony A" değil Canon EF - Sony E adaptör lazım.
    - 80-90 Dolarlık adaptörleri almadan önce hangi lenslerle çalışır hangisiyle çalışmaz onu iyi okumak lazım. Örneğin Vitrox'un %100 desteklediği lens sayısı Metabones ya da Sigma'dan çok daha az.
    - A6000'i 16-50mm ile alacaksanız 24MP APSC'nin avantajının çoğunu baştan öldürüyorsunuz.
    - m4/3 sistemde (ve eski 4/3 sistemde) lenslerin ışığı algılayıcının kenarına dik düşürmesi, lenslerin fotoğrafın en kenarında bile iyi davranmasını sağlar (daha iyi çözünürlük, daha az köşe kararması). Düzlük (flatness) bundan kaynaklanmaz, aksine bu davranış istenen bir davranıştır. Galiba Leica sisteminde de böyle.
    - "Düzlük" (flatness) algılayıcı boyutu VE objektifteki lens elemanı sayısına bağlı birşey. Kişisel bir tercih, ben hiç rahatsız olmuyorum, bazısına orta format bile yetmiyor.
    - "Düzlük" (flatness) konusunda m4/3 ve APSC arasında çok fark yok, belirgin bir fark arıyorsanız tam kareye atlayacaksınız.
    - İnternetteki işlenmiş fotoğraflarla işlenmemişleri karşılaştırıp karar vermeyin.
    - Baz ISO'da (100, 200) gren ya da gürültü olabilir, hatta her algılayıcıda olabilir. m4/3lerde bu bazı durumlarda daha fazla belli oluyor. Burada soru şu: Pikseller mi fotoğrafın bütünü mü önemli? Adam gibi kadraj, adam gibi konu, adam gibi pozlama, adam gibi ışık, adam gibi odak, renk vs.. konularını hallettikten sonra fotoğrafı %100 yaklaştırın
    - Sürekli kesme (crop) yapıyorsanız ya da en az 24MP boyut isteyen stok fotoğraf siteleri için m4/3 uymaz tabi.

    Tabi uzmanlar daha iyi bilir
  • ozturert kullanıcısına yanıt
    Düzeltmeler için teşekkürler, editledim, gereksiz fazlalıkları traşladım, ayrıntıya fazla girince hatalar olabiliyor fakat yine de anlatmak istediğimi anlattığımı düşünüyorum:)

    eos ef ile canon ef arasındaki fark nedir, oes m deseydim tamam haklısınız diyeceğim de aydınlatabilir misiniz?+ sony a dan kastım a6000 uyumlu demek istemiştim, e mount teknik olarak daha doğru tabiki, a mount dersek olay değişir, özür:)

    Alibey amca neredeyse her mesajında flatness etkisi, 16 mp nin düşük oluşu ve 3D yoksunluğunu gündeme getirmekte olduğundan bu teklifi yaptım, hem aynasız+hem apsc+yaklaşık fiyatlar+hem de 24 mp. Bütün mazeretlerin/bahanelerin önünü kapayan bir seçenek olduğu için yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 8 Haziran 2017; 13:31:51 >
  • merhaba,

    ben aslında şu andaki sistemim ile kafa olarak rahatım. fuji sistemim ve çeşitli lenslerim var. ben yeni gövde derken yola makro çekmek istiyorum diye çıktım. ama, fuji ile otomatik focus bracketing yapan bir uygulama yok. çoğu insana focus bracketing yapacağım dediğimde, bana photoshop'u önerdi bu arada. :)

    konumum dolayısı ile ray alamayacağım. alamıyorum. alsam kuracağım bir yere sahip değilim. magic lantern ile yapmayı veya bazı m43 gövdelerin build in olarak sunduğu özellikleri ile yapmayı düşündüm. ray alacak durumda olsaydım, apsc herhangi bir makine alır, devam ederdim.

    önce magic lantern ile ilgili çeşitli incelemeler yaptım. çok fazla bug içerdiğini düşündüğüm bir yapı bu. her gün bir başka yeri düzeltiyorlar, çakışmalar oluyor, falan felan.

    m43'lerde de gövdede olan bracketing özelliği "native" denilen şekilde olduğundan, araştırıp kullanan var ise tecrübelerini öğrenmek istedim. amacım en az 3:1 oranında olmak kaidesiyle bazı fotoğraflar çekmekti. sorularıma yanıt bulmakta zorluk çektim. sadece Can Tunçel bey biraz yardımcı oldu sağolsun. apsc'lerde odaklama problemi yaşadığını belirtti.

    m43 makro için ideal bir gövde. hem 2x çarpanı hem de yukarıda bahsettiğim native özelliklerinden dolayı.

    ama, ki burada koskoca bir ama var, 3000 lira vereceğim bir gövde ile insan arada başka fotoğraflar da çekmek isteyebilir. olay zaten buradan çıktı. benim m43 makro performansından bir şüphem yok, olamaz da. diğer hallerini merak ediyordum ben.

    bracketing yapan apsc veya üstü herhangi bir gövde olsa, hiç düşünmem alırım. akmasa da damlar diye bir söz vardır. ff performansı alamam ama m43 performansı da almam. ara değerdir. geçiş makinesidir. yine de apsc'dir. bu kıyaslamayı yapmamın sebebi de 1,6x'dan başka bir şey değildir.

    m43 performansı derken, esasında dof ve flatness'ten bahsediyorum. dof gerçekten yetmiyor. bahsettiğiniz gibi 2,8 değerinin f4 olması ayrı konu; f5.6 olması ayrı konu. flatness'in ise istenilen bir olgu olduğuna emin misiniz? ne kadar hararetli tartışma ortamı var ise, "yok öyle bir şey" veya "bana öyle bilgi gelmedi" veya "algıda seçicilik" hatta ve hatta "saçmalıyorsun" gibi sebeplerden başka kanıt sunulamıyor. kaç kişi var ki, ben bu makineyi flatness için aldım diyebilecek? ben yine de algıda seçicilik olduğuna inanıyorum. bu konu da zaten öyle fotoğraflara bakılarak yapılacak bir test değil. daha teknik inceleme gerektiği kanısındayım.

    son olarak, fotoğrafta çok belirli başlı kurallar haricinde insan beğenisine ket vurmak doğru değil. adam gibi konu, kompozisyon, ışık yerine yani belirli kurallar içine alınan bir baskı olmamalı. nasıl ki "iyi müzik" diye bir kavram yaratılmaya çalışılıp, belirli hemogonyaların ürettiklerini tüketmeye zorlanıyor isek; "iyi fotoğraf" diye bir kavram da olmamlıdır. amatörüm. kendim için çekiyorum. yıllar sonra baktığımda, o fotoğrafı hangi şartlar altında çektiğimi hatırlamak benim hoşuma gidiyor. nerede deklanşöre bastığım, hangi olaydan sonra öyle bir fotoğraf çekme ihtiyacı hissettiğim, o zamanlardaki genel durumum gibi şeyler aklıma geliyor. hatıra biriktirmek için kullanıyorum aslında. yoksa yanlardan çift reflektör ile, 20 tane tetikleyici ile stüdyo ortamında at sırtında kadın fotoğrafı çekip hayatımı kazanmıyorum. para kazanmak istemiyorum çekerken. anı kazansam kafi diye düşünüyorum.

    çektikten sonra da kaliteli optik ve kaliteli sensörler ile en makul sonucu kendimce bulmayı da istemek en doğal hakkımdır bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali bey amca -- 8 Haziran 2017; 17:49:38 >
  • Bu konuya girmeyeyim dedim ama yine fikrimi beyan etmeden duramayacağım.

    Olympus un öyle bir ikinci el piyasası var ki, neredeyse aldığın gün ürünü beğenmezsen ikinci bir kullanıcıya satabilirsin. M1 kolay bulunur ama yeter ki 60mm macro bulun.

    Fuji makine ve lensleri gayet başarılı. O sebeple durumunuz var ise ikinci gövde olarak ikinci el m1 ve 60mm i alın bence. Beğenmezseniz aldığınız fiyattan ertesi gün satarsınız. Tek dezavantajınız kargo ücreti olur.

    Şuan hep teknik üzerinden konuşuyorsunuz, teknik ile pratik çok farklı.

    Bu abimiz stüdyo fotoğrafçısı ama güzel makroları var. Uzatma tüpüde kullanıyor sanırım. Bir inceleyin fotoğraflarını, hatta diliniz var ise yahoo mailden iletişime geçebilirsiniz.

    https://www.flickr.com/photos/belichtfotografie/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 8 Haziran 2017; 23:59:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar raynox dcr-250 kullanan var mi 60mm ile? Direkt uyumlu mi acaba? Ozellikle kullananlardan fikir almak istiyorum elimde mm donusturucu var ancak naptiysam kullanamadim uymuyor ayrica donusturucu kullanan arkadaslar var ise de yardim isteyecektim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yus49

    Arkadaslar raynox dcr-250 kullanan var mi 60mm ile? Direkt uyumlu mi acaba? Ozellikle kullananlardan fikir almak istiyorum elimde mm donusturucu var ancak naptiysam kullanamadim uymuyor ayrica donusturucu kullanan arkadaslar var ise de yardim isteyecektim

    ben de merak ediyorum.



    yalniz step down gerekiyor galiba olmasi icin. sizdeki step up olamaz, degil mi?



    almayi planliyordum ben de bir tane.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Soyle bir durum var benim 62mm lik filtreler aldim ben. Buyuk olsun seneye de kullanirim diye:) tavsiye bu sekildeydi buyuk filtre alin ringlerle her yerde kullanin deniyordu. yanina da 62-52 ve 62-46mm step down ring aldim filtreleri takiyorum ancak ringleri hic bir sekilde uyumlu lenslere takamiyorum filtresiz de denedim yine takamiyorum. Simdi korkum raynox alirsam kendisi 43mm yaninda gelen cevirci 52mm den basliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyrun Raynox + 60mm F2.8 ile çekiyor bu adam...

    İşte ekipmanı
    http://mirrorlessmacro.blogspot.sg/2015/03/my-micro-43-mirrorless-macro-equipments.html

    Ana sayfadan da çektiklerine bakın. Epey fotoğraf var ve sanırım m43 sistemi kullanmayı becerirseniz bahane aramanızın ne kadar gereksiz zaman kaybı olduğunun kanıtıdır şunlar.

    http://mirrorlessmacro.blogspot.sg/

    Bu fotoğrafçıya e-posta ile ulaşmıştım da fotoğraflarını yazımda kullanabilir miyim diye. Memuniyetle karşılamıştı. Epey de paylaşmayı seven birisi. Blogunda ekipmanlar, nasıl çektiğine dair bilgiler de paylaşmış.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Evde orumcek beslemek zor mudur ki hocam kullaniliyor biliyorum her lenste kullaniliyor da ben su step down zimbirtisini uydurmadim bir turlu. Raynox geldiginde tak diye takip kullanabiliyor muyuz ki kendi capi 43mm donusturucu 52mm ile basliyor yoksa uygun ring mi lazim eger ring lazimsa kullanan nasil kullaniyor ben takamadim. Googleda ne kadar arastirdiysa ringi takip rahatlikla kullaniyorlar ancak ben takamiyorum ringi. 62-46mm ring var ama lense takamiyorum varsa kullanan mumkunse nasil kullanildigini merak ediyorum mumkunse turkce bilen biri sacma sorularim olacaktir ingilizceye cevirmem imkansiz gibi:)



    Not: beceriksiz degilim ama beceremiyor da olabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yus49 -- 8 Haziran 2017; 23:58:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony kullananlar M43deki lenslerin pahalılığına mı üzülüyor? Bence üzülmek için bahane arıyorsunuz. Hele ki Sonyde..

    Fuji kullanan bir arkadaşım var. 56mm F1.2 ile gece fotoğrafı çekti. Net alan derinliği, iso başarrımı falan güzel de, ffotoğraf titremiş net çıkmamış. Benim 45mm ile çektiklerim çok daha net, titrteşimsiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 9 Haziran 2017; 20:58:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

    Sony kullananlar M43deki lenslerin pahalılığına mı üzülüyor? Bence üzülmek için bahane arıyorsunuz. Hele ki Sonyde..

    Fuji kullanan bir arkadaşım var. 56mm F1.2 ile gece fotoğrafı çekti. Net alan derinliği, iso başarrımı falan güzel de, ffotoğraf titremiş net çıkmamış. Benim 45mm ile çektiklerim çok daha net, titrteşimsiz.



    En son üzülmesi gerekenler sonyciler diyorsun yani haklısın Ali kardeş,

    Sözüm meclisten dışarı, Sen git sony kullan ama 2 el tofaş şahin parasına satılan zeiss lenslerin fiyatına üzülme de gel m43 lens fiyatlarından yakın, bu da güzel bi kafaymış

     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 9 Haziran 2017; 21:49:40 >
  • Farklı birşeyler aradım lens olarak. Bu modeli buldum. Sanırım cine lens türü. Pek bilgi sahibi değilim video çekmeyi seviyorum ama. Güzel birşeyler çıkarmı acaba?
    Lens: Fujian 35mm F/1.7 Lens
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-fujian-35mm-f-1.7-lens-plus-m43-mount-bmpcc-panasonic-olympus-dji-448291998/detay
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurs@tz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

    Sony kullananlar M43deki lenslerin pahalılığına mı üzülüyor? Bence üzülmek için bahane arıyorsunuz. Hele ki Sonyde..

    Fuji kullanan bir arkadaşım var. 56mm F1.2 ile gece fotoğrafı çekti. Net alan derinliği, iso başarrımı falan güzel de, ffotoğraf titremiş net çıkmamış. Benim 45mm ile çektiklerim çok daha net, titrteşimsiz.



    En son üzülmesi gerekenler sonyciler diyorsun yani haklısın Ali kardeş,

    Sözüm meclisten dışarı, Sen git sony kullan ama 2 el tofaş şahin parasına satılan zeiss lenslerin fiyatına üzülme de gel m43 lens fiyatlarından yakın, bu da güzel bi kafaymış

     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..








    Şöyle şuraya listeleri bırakayım.
    Olympus'un sony den ucuz olduğu, kayda değer bir ucuzlukta olduğu söylenemez.

    Nasıl ki Aps-c lensler FF den ucuz olma zorunda ise, m43 de aps-c den ucuz olmak zorunda.

    Yoksa bir hikmeti kalmaz m43 ün, gövdede titreşim önleme falan tamam da bir yere kadar.

    Diğer yanda sony geniş açısından prime ine birçok lense oss ekliyor.
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=product&subcatid=823&markfilter=Sony&sort=priceup
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=product&subcatid=823&markfilter=Olympus&sort=priceup


    Bu arada fujinin o kadar para verdiğin 56 mm 1.2 sinde oss olmaması bence de ayıptır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi branta -- 11 Haziran 2017; 20:35:4 >
  • 
Sayfa: önceki 534535536537538
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.