Şimdi Ara

Palio alacaklara tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce Palio 1,4 EL aldım. Mayıs 2010'da askerden
    geldim, gelmeden önceki 1-2 ayı da sayarsak yaklaşık 3-4 ay araştırma yaptım.
    Bütçemi 8-15 arası belirlemiştim ama niyetim 10-11 seviyesiydi çünkü nişan
    yapacaktım (ki hala yapamadım :)) bu yazıyı yazma amacım bana araştırmalarım
    konusunda yardım eden arkadaşlara ve palio almak isteyenlere bütçesi nezdinde
    yardımcı olmak.. Çünkü araştırmalarım sırasında sakın şunu alma, buna girme,
    şu pahalı, şunu al keyfine bak gibi bir sürü tereddüt edici yorumlar vardı.

Aracı 2 yıl birlikte çalıştığım yakın arkadaşımdan aldım.
    Fiyatı 10.500 TL
    Araç 2000 model
    80.000 ( 85.000'e dayandı an itibariyle )
    Lavato sıralı sistem otogazlı,
    4 performans lastikli
    çelik jantlı
    1.000 TL civarında ses sitemi var ( oto elektrikçiden aldım fiyatı )
    ciddi hiçbir hasarı yok,
    araba arayanların en büyük derdi boya konusu ise benim araçta şöyle;
    arabada bi kaç yerinde boya var ama nedeni Allah korusun büyük kaza değil

benden önce ve benim de başıma gelen küçük sürtmeler.
    Gelelim tecürbelerime,
    Mesela ben aldıktan sonra geri geri çıkarken kamyonete vurdum. Tamponun üstü
    ve arka camın altında göçük oldu orayı yaptırdım. 170 TL verdim. Yaptırma
    aşamasında bu fiyat için 400'e kadar çıkan oldu.
    Hava filtresini değiştirdim 10 TL motora,araca acemi olduğumdan belki yapmam
    gereken basit şeyleri de yapmamış olabilirim. İki dikiz aynasını orjinal değiştirdim
    ben. 100 TL verdim. Orjinal aldığıma aldıktan sonra pişman olmadım. Bir önceki
    orjinal değildi ve farkı anlayabiliyorum. Masraf konusuna girmişken; mesela akü
    bitti bir gün 100 TL'ye almışken iyisi olsun diye aldım. Araçta klima yok, kaloriferin
    düğmesi bozukmuş ısıtmıyordu, sordum 40 lira civarıymış çünkü o ön tarafaki
    konsolun sökülmesi gerekiyormuş. Yağ değişimi 10-20 lira bu arada. Vakit
    bulamıyorum geç saatlere kadar çalışıyorum bu sıralar haftasonuda bana yar
    olmuyor silecekleri değiştiremedim mesela 10 TL olduğunu öğrendim. Gelelim
    en önemli kısma yakıt tüketimine; Şimdi ben bilmiyordum sonradan öğrendim,
    sıralı sistemde araç benzinle çalışıyor otomatik olarak gaza dönüyor. Araçta
    yakaladığım en düşük yakıt tüketimi 0,23 kuruş oldu bu 0,25 kuruşa kadar çıktı.
    Arkadaşım 0,22'yi gördüğünü de söylüyor. Belki kullanımdan belki lastiklerden
    farkedebilir. KM başına 0,25 diye kendimi ayarlıyorum işte. Çok uzak olmasada
    gidiş-geliş 300 km bi yol yaptım ( istanbul-sapanca ) orada sanırım 0,21-0,23
    arası bir duruma geldi. Onun dışında uzun yol istanbul içi trafik ayrımını da gazlı
    sistemde aklım almadı. Gaz deposu 230-240 km arası bitiyor. Ortalama 235
    esasen. Yani ben ful yapsam dahi hep 235'te bitiyor. O kısmını çözemedim.
    Çalışması için gerekli benzin sarfiyatı ise ayda 20-30 TL oluyor. Dün aniden sol
    farın sönük yandığını farkettim artık bu tip şeyleri normal karşılıyorum ve aracın
    yaşına göre doğal geliyor. Yani bu tip şeyler almadan önce sorun gibi
    düşünülüyordu. Aracı aldığım günden beri tüm herşey samimiyetle yazdım sonuç
    olarak memnunmusun sorusuna o fiyata o km de alacağım en iyi aracı aldığımı
    düşünüyorum. Şehir içinde seri, gazlı olmasına rağmen şehir içinde nal
    toplamıyorum. Gaz kokusu gelmiyor mesela bu da ek bilgi. Palio almak
    isteyenlere faydam olduysa ''Allah razı olsun'' demeniz yeterli. Dediğim gibi fiyatı,
    modeli, ve şartlarını düşününce iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum. En büyük
    korkum ya klima yok yaz ayı diye düşünmüştüm bir şekilde idare ettim, kabus
    değil ama imkan varsa klimalı olması daha iyi olur kanaatindeyim. Bu arada abs
    de yok bu araçta çok şükür bi sıkıntı yaşamadım çünkü almadan önce olmayan
    özellikler bazen insanı ürkütüyor. 3 aydır Allaha hamdolsun yolda bırakmadı. Gaz
    bittiğinde geçici olarak benzine geçiyorum o sırada performans artışını da
    farkediyorum. Bu arada lpg li araçlar kapalı otoparklara giremiyor İstanbul için
    diyorum artık AVM'ler açık otopark yapıyorlar bilginize. Foruma sık giremiyorum
    yazmak isteyen pm, mesaj yada buraya yazabilir. Ben elimden geleni yaparım.
    Kullanıpta tavsiyesi olacak arkadaşları da dinlemek isterim. Ben bu şartlarda bu
    aracı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicolasanelka39 -- 18 Ekim 2010; 17:14:06 >

• güzel paylaşım

+1907
  • 1,4 Paliolar tek noktadan enjeksiyonludur. Sıralı sistem lpg olduğuna eminmisiniz?

Palio çok yakan bir araba, iş yerinde arkadaşımda 1,2 si var benzinli kullanıyor 0,35 lerden bahsediyor. Genelde gaz yarı yarıya ekonomi sağlıyor.

@serdar_39

evet eminim lavato sıralı sistem, daha 10 gün önce gaz ayarını kontrol ettirdim hatta.
  • 5 ay öncesine kadar bende 2000 model palio 1.4 kullanıcısıydım . Ekonomik sebeplerle ilk aracım olarak tercih etmiştim. Bahsedildiği gibi aracın yakıt-lpg tüketimi kağıt yeni nesil motolarla karşılaştırıldığında yüksek kalıyor. Ben şu anda 2.0 bir araç kullanıyorum ve palio ile eşdeğer tüketim sonuçları elde ediyorum. Yakıt konusunu saymazsak, fiyat olarak ve bakım masrafları olarak her zaman ekonomik ve tercih edilebilecek bir araç olacaktır.
    tam da palio almayı düşünüyordum
    Daha Fazla Göster
  • Palio benim araba kadar yakıyor.
  • Şimdi öncelikle benzinde o rakamlara ulaşıyor çünkü araba çok atak. İkinci olarak da araçta sıralı sistem gaz sistemi var lavato. Araç muayenesi gaz ayarı falan bi yana kalsın yahu aracın motoru karbüratörlü değilse olur sıraı sistem. Karbüratörlü olanlara takılamıyor sıralı sistem benim bildiğim. Mesela şahin doğan nevi araçların motorları karbüratörlü zaten o tip araçlarla yan yana gelince kokudan anlarsınız kafadan. Sıralı sistem 1,2 1,4 olarak ayrılan bir durum değil. Lavato marka sıralı otogaz sistemi var aracın. Tekrar ediyorum ilk mesajda bahsettiğim haliyle öneririm şartları uyanlara.

Orijinalden alıntı: K.MARX

o paraya absli klimalı birşey alabilrdin.
    yazık olmuş.neyse hayırlısı olsun.

dediğim gibi tam 4 ay araştırdım gitmediğim pazar, bakmadığım arac kalmadı bu işte insan biraz da kısmetine inananacak bence. O paraya daha iyisi o dönemde yoktu şimdi piyasayı bilmiyorum. Araç lacivert. Jantların içi de sarı boyalı Fenerbahçe etkisi bırakıyor seviyorum onu :) bu da gereksiz bir ayrıntı olsun.

artıları nelerdir
    parcası ucuzdur
    cabuk elden cıkarırsınız

ben olsam o paraya kesinlikle opel vectra alırdım.
    cok az daha verirdim.ama arabaya binerdim.
    abs klima standart.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-opel-vectra-96-model-temiz-bakimli-masrafsiz-opel-vectra-2-0-gls-32180819/detay?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 18 Ekim 2010; 23:58:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.MARX

Hocam şimdi öncellikler önemli.
    abs ve klimanın üzerinde durmasaydınız bunları yazmazdım.

artıları nelerdir
    parcası ucuzdur
    cabuk elden cıkarırsınız

ben olsam o paraya kesinlikle opel vectra alırdım.
    cok az daha verirdim.ama arabaya binerdim.
    abs klima standart.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-opel-vectra-96-model-temiz-bakimli-masrafsiz-opel-vectra-2-0-gls-32180819/detay?

Şimdi aracı istanbuldan aldım plaka 68 değil. İkincisi ben 10.500 dedim 12.500 değil.. Tabi 2,0 motorun yakıt tüketimi daha fazla olacaktı ufak bir çarpmada da 170 tl ile kurtulamazdım bunları da dikkate aldım açıkçası

• AUfak tefek harcanan paralar da sizi üzmüyor. Belli ki aracaınızı çok seviyorsunuz, hayırlı olsun İlk arabanız sanırım; ilk aşklar unutulmaz
  • Ben 1.2 veya 1.4le alakalı olarak demedim. Bu araçların 1.2'si 8V yarı enjeksyonludur ve sıralı sistem takılır. 1.4 ve 1.6 ları karbratörlüdür düz sistem lpg takılır. Bendede 1.2 siena var sıralı sistem takılabiliyor sadece ancak 1.4 olana düz lpg takılıyor.
  • Yazına ek bende birşeyler söyleyim. 2004 Model 1.2 16V 80HP Go 90Binde Brc Sıralı İlk sahibi olarak katkıda bulunayım.
    Palio alacaksanız eğer 1.4 el hem çok yakar hemde okadar gitmez.
    Palio alınıcak modeller paranıza göre İlk kasa 1.6 16v,ikinci kasa 1.2 1.6v,üçüncü kasa 1.3 multijettir.
    6yıllık geçmişe göre mekanik motor hiçbir sorunla karşılaşmadım.Yedek parça fiyatları uygundur.1.2 ve 1.3multijet motorların vergisi çok uygundur.1.4 FİRE motor 8V 77hpdir.1.2 16v kadar başarılı değildir ustelik 1600cc lik motor vergisi ödenmektedir
    Yakıt tüketimi Şehir içi Benzin 7-7.5lt Lpg 8-8.5lt
    Şehir dışı Benzin 5.5 6.5 Lpg 7-7.5lt
    FİAT BRAVO 2011 120HP 300TORK MULTIJET DİNAMİK PLUS OTOMATİK(AKTİF)İlk sahıbı 2004 model 10 yıllık Palio 1.2 16v Go kullanıcısı (SATILDI) Peugeot 3008 2010 model 1.6VTİ LPG premıum kullanıcısı (SATILDI)İlk sahıbı Peugeot 407 2006 model 1.6 HDI comfort kullanıcısı (AİLENİN)
  • quote:

Orijinalden alıntı: odanedemek

Ben 1.2 veya 1.4le alakalı olarak demedim. Bu araçların 1.2'si 8V yarı enjeksyonludur ve sıralı sistem takılır. 1.4 ve 1.6 ları karbratörlüdür düz sistem lpg takılır. Bendede 1.2 siena var sıralı sistem takılabiliyor sadece ancak 1.4 olana düz lpg takılıyor.

sizde yanılıyorsunuz,

1.4 el olanlar tek nokta enjeksiyonludur ve karburator yoktur. Sıralı sistem kesinlikle takılamaz. (3 sene kullandım, LPG konusunda da baya tecrubelıyım)

1.6 motorlar ise Çok nokta enjeksiyonludur ve sıralı sistem takılır, karburator yoktur.

arkadaşın sistemide mikserli düz sistem, bunu ayar yaptırdığı gazcıya da teyit ettirebilir. Tüketim normal benim aracım fabrika çıkışı lpgliydi aynı değerleri yakıyordu, 1.2 ve .16 olanlar daha az yakıyor.

• Haklısınız bilgi olarak yanılıyor ve yanlış biliyor olabilirim ancak bende 1.4 lere sıralı takılmadığını iyi bildiğim için yazdım. Yani arkadaşın aldığı araçta sıralı olması mümkün değil gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: odanedemek

Haklısınız bilgi olarak yanılıyor ve yanlış biliyor olabilirim ancak bende 1.4 lere sıralı takılmadığını iyi bildiğim için yazdım. Yani arkadaşın aldığı araçta sıralı olması mümkün değil gibi görünüyor.

evet arkadaşta yanlıyor sıralı olması mümkün değil..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.