Şimdi Ara

Palio 1.4 EL. Sorularım var arabadan anlayan arkadaşlar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet aracımda bir takım sorunlar var kendine güvenen arkadaslardan cevap bekliyorum.

1-Arabayla uzun yola cıkıyorum ilk kırmızı ışıkta duruşumba yağ lambası yanıp sönüyor ve bazen yanıp kalıyor.Ya da cok yoğun trafikte araba fan açınca bunu yapıyor.Bu olay olduktan sonra 3 bin km aracı kullandım yine arasıra bu uyarıyı verdi ama şu an bir sıkıntı yok sebebi ne olabilir (Yağ ve yağ filtresi değişti)

2-arabada eski sistem tüp var. Benzinde çalışıyor 2 bin deviri geçince gaza geçiyor. Bazen benzinde çalışırken kontağı çeviriyorum araç çalışmıyor sonra araca gaz vererek çalıştırıyorum.Ve bazı çalışmalarda rölanti devri düşüyor araba titriyor benzinde kullanırken mesela bi köşeden döneceksem frene basıp direksiyonu çevirirken rölanti bayağı bir düşüyor araç titriyor. Ama bu sorunların hiç biri gaz da olmuyor. Bunun sebebi ne olabilir

3-arabaya 3 hafta önce 50 tl lik 2 gün önce 20 tllik benzin attım ama benzinde maksimum 30 km kullandım.Şu an ibre dipte sayılır.Bu araba benzini içiyor mu yoksa ibre mi sıkıntılı.Ayrıca eskiden benzin uyarı lambası yanıyordu şu an yanmıyor .

3.a. -bu arabanın hararet göstergesi hiç bir zaman 90 a gelmiyor göstergeye göre hep orta çizginin altındaki çizgiye yakın duruyor (sanırım 70 derece çizgisi) araç fan açtığı zaman ise 70 deree çizgisi ile 90 derece çizgisi arasında oluyor fan soğutunca 70 e düşüyor. Termostat değişti müşür değişti sorun göstergede mi?

4-arabanın farını açınca araba hafif bi titreşime giriyor kapatınca normal. Arka cam buz çözücüyü açınca da aynı şey oluyor rölanti hafif düşüyor. Klimaya hiç girmiyorum yazın klima açıkken baya düşürüyor rölantiyi.Bu durumlar normal mi?

Sorularıma cevap bekliyorum tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uppp

• Merhaba tek nokta enjeksiyonlu araçların tipik tüm sorunlarını yaşamışssınız elektriksel sorunlarda aracın elektrik ve ateşleme sisteminin çok kurcalandığını gösteriyor malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Merhaba tek nokta enjeksiyonlu araçların tipik tüm sorunlarını yaşamışssınız elektriksel sorunlarda aracın elektrik ve ateşleme sisteminin çok kurcalandığını gösteriyor malesef.

Hocam tesbitiniz güzel ama çözümü var mıdır bu sorunların

• Valla ustam palio 1.2 aracim var benzinli.Arka reziztansı açınca benim arabadada rolannti bir tık aşagı düşuyor..Ama diger sorunların hicbiri yok.Bu arada palionun 1.4 motoru sıkintıli diyorlardı ben araci almadan.Herkes 1.2 tavsiye etti bende 1.2 sini aldım.Ustaların bir bildiği var demekki

• Bu arada hararet göstergesi gayet normal.Bende cok araştırdim benim aracımda aynı sizin gibi 70 dercede duruyor.Kaloriferde çok iyi calisiyor.Sogutma fanida gauet iyi calisiyor.Sizin aracta gayet normal korkmaniza gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

Bu arada hararet göstergesi gayet normal.Bende cok araştırdim benim aracımda aynı sizin gibi 70 dercede duruyor.Kaloriferde çok iyi calisiyor.Sogutma fanida gauet iyi calisiyor.Sizin aracta gayet normal korkmaniza gerek yok.

Hocam cevapların için çok sağol.Aslında performans olarak araçtan memnunum ama ara sıra olan bu rolanti problemleri bazen canımı sıkıyor

• bariseses2626 B kullanıcısına yanıt
    Önemli değil

• Yazdıklarım tamamen varsayım ve tahminden ibarettir, daha bilgili arkadaşlar ekleme veya çıkarma yapabilirler.

1: Yağ müşürü veya pompayla ilgili bir sorundur, çok ihmale gelmez. Müşür neyse de pompa ise bi yerden sonra yatak sarar ağır masraf açar.

2: Benzin pompası veya benzin enjeksiyonu.

3 ve 3.a: Muhtemelen araçta şase eksikliği var, daha önce benim Lada da başıma gelmişti buna benzer durum. Arıza tespit cihazıyla motor ısısı ve gösterge karşılaştırılır ona göre net teşhis koyulur, veya elektrikçi dinamo ve akü voltajlarından da çözebilir.

4: Şarj dinamosu veya yine yukarıdaki eksik şase bağlantı sorunları.

• quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Yazdıklarım tamamen varsayım ve tahminden ibarettir, daha bilgili arkadaşlar ekleme veya çıkarma yapabilirler.

1: Yağ müşürü veya pompayla ilgili bir sorundur, çok ihmale gelmez. Müşür neyse de pompa ise bi yerden sonra yatak sarar ağır masraf açar.

2: Benzin pompası veya benzin enjeksiyonu.

3 ve 3.a: Muhtemelen araçta şase eksikliği var, daha önce benim Lada da başıma gelmişti buna benzer durum. Arıza tespit cihazıyla motor ısısı ve gösterge karşılaştırılır ona göre net teşhis koyulur, veya elektrikçi dinamo ve akü voltajlarından da çözebilir.

4: Şarj dinamosu veya yine yukarıdaki eksik şase bağlantı sorunları.

Değerli cevaplar için sağol hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.