Şimdi Ara

PAHALILIKTAN BIKTIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum geçen yıl
  • Cevaplayan Üyeler 6
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 3
  • Ortalama Mesaj Aralığı 5 saat 4 dakika
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 2
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • Guest-B917ED201 (3 mesaj) kemal2020 (3 mesaj) Mobidik (2 mesaj) BenYoruldumHayat (2 mesaj) standartlarabidesi (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (9 mesaj) Mobil (3 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • YA ANLAM VEREMİYORUM. 1 KİLO SOSİSİN KİLOSU NASIL 150-200TL OLUR.? ATIK , KALİTESİZ ETTEN YAPILAN BİR ŞEY. NEDEN BU KADAR PAHALI?

• Bu başımıza gelenler bizim suçumuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

ben oy moy vermedim

• Başkasi verdi

• Bir asgari ücret ile karnını doyuracak şekilde alım yapabilirsin?

• BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

şibaları sattın mı

• Sosisin kilosu 150 lira mı olmuş?

• Asgari ücret de 4.250 tl oldu ama

• Dostum birazdan söyleyeceklerimi suçlama olarak algılamanı istemem baştan belirteyim.

Ben oy vermedim diyerek basit bir savunma yapıyorsun. O halde sana soruyorum hepimizin çevresinde malum kişiye oy veren kişiler vardır. 2002 seçimini ayrı tutarak söylüyorum hangi seçimde çevrene bilgi verip bu baştaki kişinin doğru olmadığını anlatan bir konuşma yaptın sonuç olarak sadece senin oyun ile değişmesini bekleyemezsin. Bir diğer sorum şu olacak kendi verdiğin oyun çalınmadığına emin olmak adına ne yaptın ne yazık ki ülkemizde sadece pusulayı sandık içerisine atmakla bitmiyor iş acaba o verdiğin oy gerçekten YSK ya güvenli şekilde götürüldü mü ? Son olarak mevcut düzenden şikayetçi olduğun aşikar bu düzenin değişmesi için ne yaptın ? Sadece evde oturup bu ne ya böyle saçmalık mı olur diye söylenince hiç bir şey değişmiyor.

Dipnot: Yaşadığın hayatın tek sorumlusu sen değilsin evet ama sadece ülkenin bu hale gelmesinde rol oynayan kişilerde suçlu değil onlar ne kadar suçlu ise bizlerde o kadar suçluyuz aslında.

• Evet, neme lazımcı olduk hep beraber maalesef.

• standartlarabidesi s kullanıcısına yanıt

Asgari ücret ile geçim sağlana bileceğini iddia ediyorsun ben ise tam tersini iddia ediyorum. Hadi bana bir çizelge hazırla.

Aylık kazancı 5500 tl olan birey düşünelim ( asgariden fazla alıyor bak dikkatini çekerim) evli 2 çocuğu olsun çocuklarından birisi lise2. sınıfta okuyan erkek çocuğu diğeri üniversite 2. sınıf okuyan kız çocuğu olsun.

Senin istediğin şehirde yaşasınlar kirada otursunlar ev ekonomisine destek olmak için evin hanımı da el işi yapıp eşe dosta çevresine satıyor olsun aylık ortalama 300 ila 500 tl arasında değişken bir gelir elde etsinler. evlerinin ısınması senin seçimin olsun doğalgaz , elektrik sobası, klima, odun sobası, kömür sobası vs vs ne istersen. E malum çocuklar evleneceği zaman kullanılması için yada hastalık gibi durumlar meydana gelirse diye kenara 3 5 kuruş birikim yapılması içinde cüzzi bir miktar ayırmanı isteyeceğim senden.

Bu 4 kişilik ailenin nasıl yaşaya bileceğini bana anlatırsan çok sevinirim. Örnek olması için hayali olarak yarattığım bu çekirdek ailenin ülkemizde bir çok örneği bulunmakta.

Bakalım gerçekten Asgari ücret bir yana asgariden bir miktar daha fazla alan 4 kişilik çekirdek aile geçine biliyor mu ?

(dipnot şuan gelir olarak belirttiğim miktar gündem olarak konuşulan yapılırsa ki şayet ara zamdan sonraki asgari ücretten bile daha fazla )

• standartlarabidesi s kullanıcısına yanıt

Tahmin ettiğim gibi cevapsız kalıyorsun

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.