Şimdi Ara

Pahalı bisiklet alırken ne almış oluyoruz? neye fazla para veriyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim 220TL aldığım acaba bisikleti alırım da kenarda yatar mı korkusu ile işimi görecek bir bisiklet ile 3 yılımı devirdim. Amacım ev-iş yapmak. yaş 27 kilo 120 boy 173. Bu da emektar: bu sene kışın dısarıda unuttum. Baya bir paslandı.
     Pahalı bisiklet alırken ne almış oluyoruz? neye fazla para veriyoruz?

    Aldıktan sonra kiloma uygun sele aldım. Çok rahat ettim sürüşüm arttı.
    Dağ bisikleti tekerleri vardı. ince yol tekeri taktım. Yaptığım yol 2 kat arttı.

    ama şimdi bisikletlere bakıyorum. En aklıma yatan bu (yaptığım yollarda bayır çok az)
     Pahalı bisiklet alırken ne almış oluyoruz? neye fazla para veriyoruz?

    http://www.hepsiburada.com/claud-butler-oxford-700-shimano-6-vites-erkek-sehir-bisikleti-p-SPORSALOXFORD-M20

    Hadi bunu anladım. büyük kadro (20" galiba) ince teker az vites uygun fiyat. ama 750 TL lik başka bir bisiklet beğendim.
     Pahalı bisiklet alırken ne almış oluyoruz? neye fazla para veriyoruz?

    Bunu almak istiyorum lakin daha pahalıları ile arasındaki farkı anlamıyorum.

    Misal bu:http://www.hepsiburada.com/carraro-cr-022-28-yol-bisikleti-p-SPORCARCR022-ST54
    veyahttp://www.hepsiburada.com/bianchi-slr-400-erkek-yaris-bisikleti-p-SPORBNC61-KS54

    Pahalı bisikleti pahalı yapan özellik nedir? Neden fazla vermeliyiz? Ya da veriyoruz. tamam profesyonel bisikletçi isek ayrı verelim. Ki profesyonel olsam bunu sormazdım. derken bisiklet seven biri için hangi komponent fiyat artırıyor ne artısı oluyor?







  • Günde 45-50 kilometre yapıyorum agresif bir sürüş tarzım var kaldırımlardan çatır çutur iniyorum. HaftasonlarıŞimdi toz toprak,yağmurda geziyorum.300 liralık bisikletle bunu yapabilir misin ? Ben 3500 lira verdim eyvallah, ister pahalı desinler ister "o fiyata motor alınırdı qnq " desinler . Onlar binsinler motora ben işime bakarım. İşlenmiş kadro ile ağırlık neredeyse 9,5 KG, buna 30 vites,disk fren,kilitlenebilir maşa vs eklendimi buna para veriyorsun. mesela kilitlemeli maşaya çoğu kişi " ne işe yarıyıcak yeaa " der geçer. Çünkü bisiklet binmek onun için hobidende aşşağı özellikle yokuş çıkarken ve hız yaparken bu tarz maşanın önemi büyük.yani daha sayacak çok şey var ben ilk başta 1500 lirayı bile duyunca sanki ne anasını satayım derdim. Ama 500 liralık bisikletle istediklerimi yapamadım ,rahatlığı hissedemedim,biraz daha iyisini aldım sonra biraz daha iyisini aldım . Ve bu kadar para ödemek içinde profosyonel olmak gerekmiyor. Seviyorsanız alırsınız, nasıl akıllı telefonlara sermaye yatırıyorsak benim içinde bisiklet.

    Yukarıda saydığım genel özellikler fiyatı belirler. Bunun satan yeri markası kampanyası farklı iş. İlk başta yazdıklarım ise sana yönelik değil yanlış anlama , bisiklete çok para yatıran insanlara aptal bir bakış açısıyla bakılması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 5 Eylül 2016; 11:49:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Donanımların kalitesi değişiyor. Değer mi değmez mi sana kalmış. Bende baya araştırmıştım işte kalite farkı var bozulmuyor filan diyorlar. Ben kendi bisikletimi yıllar evvel baya ucuza almıştım. Sürekli yağmurda kaldı hiç bakım yapılmadı. Vitesi bozuk ama takmıyorum çünkü hep son vites kullanıyorum değiştirmiyorum zaten. Onun dışında taş gibi dağa bayıra sür gitsin. Burada senin rahatlık düzeyin belirler parçaların kalitesini kısacası. Benim gibi yakın mesafe kullanacaksan çokta pahalı bir bisiklete ihtiyacın yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Hocam frenler hidrolikse +200 ekle
    Amortisör kilitlenebilirse falan maşa onlar baya etkiliyor ...

    Bende Mosso Wildfire hyd var ... Eski bisikletim ümit şehir bisikletleriydi baya fark ediyor ...

    Bu aralar bi yandan yol bisikleti almak istiyorum ama bilemiyorum ...
  • yol bisikleti kullaniyorum markaya ve kadronun omur boyu garantisine verdim parayi alirken. ozellikleri en dusuk olani 940 dolar verdim belki salcano yada sedona mosso bu fiyata ust donanim alirdim peki ya sonra ömur boyu kadro garantisi veren trek merida gibi markalar kullandim. bisiklet ekipmanina giyiminede 1000 dolardan fazla harcadim. 2 senede onbinlerce km yaptim sadece ic ve dis lastigede 1000 liraya yakin harcadim. en aon aldihim pedli tayt ve formaya 300 lira verdim bu sene alamadim fiyatlar ucmus 400 liraya bile yazlik alt ust forma kalmamis. kalitesiz 20 30 liraya satilan formalari hep çöpe attim uzun sureli kullanima gore degil. spd pedal 4 tane degistirdim 5 tane kal spd kali aldim eskittim. spd ayakkabi pedal vs de 2 senede 1000 liraya yakin harcamisimdir. daha aklima gelmeyen bir suru ekipmanada bin liradan fazla harcadim en son 400 liraya bisiklet canta aldim bisiklet gozlugunede 400 verdim bu 4. gozlugum. termal mataralara ciftine 150 lira verdim. elcikleri 3 kez degistirdim 170 lira fren pabuclari ilk degisimde 80 sonra da 80 zincir ruble 100 lira daha aklima gelmeyen cok car bisiklete verdigimin 3 4 katini harcamisimdir ekipman vs icin birde eldiven aldim gecen iki tane biri 150 digeri 50 lira 1 ay olmadi yine yirtildi. bsiklet pantolonuna 400 lira vermistim yagmur gecirmez. ayakli pompayi 75 aldim mini el pompayi 70 e aklima geldikce yazarim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockymarlboro

    yol bisikleti kullaniyorum markaya ve kadronun omur boyu garantisine verdim parayi alirken. ozellikleri en dusuk olani 940 dolar verdim belki salcano yada sedona mosso bu fiyata ust donanim alirdim peki ya sonra ömur boyu kadro garantisi veren trek merida gibi markalar kullandim. bisiklet ekipmanina giyiminede 1000 dolardan fazla harcadim. 2 senede onbinlerce km yaptim sadece ic ve dis lastigede 1000 liraya yakin harcadim. en aon aldihim pedli tayt ve formaya 300 lira verdim bu sene alamadim fiyatlar ucmus 400 liraya bile yazlik alt ust forma kalmamis. kalitesiz 20 30 liraya satilan formalari hep çöpe attim uzun sureli kullanima gore degil. spd pedal 4 tane degistirdim 5 tane kal spd kali aldim eskittim. spd ayakkabi pedal vs de 2 senede 1000 liraya yakin harcamisimdir. daha aklima gelmeyen bir suru ekipmanada bin liradan fazla harcadim en son 400 liraya bisiklet canta aldim bisiklet gozlugunede 400 verdim bu 4. gozlugum. termal mataralara ciftine 150 lira verdim. elcikleri 3 kez degistirdim 170 lira fren pabuclari ilk degisimde 80 sonra da 80 zincir ruble 100 lira daha aklima gelmeyen cok car bisiklete verdigimin 3 4 katini harcamisimdir ekipman vs icin birde eldiven aldim gecen iki tane biri 150 digeri 50 lira 1 ay olmadi yine yirtildi. bsiklet pantolonuna 400 lira vermistim yagmur gecirmez. ayakli pompayi 75 aldim mini el pompayi 70 e aklima geldikce yazarim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockymarlboro

    yol bisikleti kullaniyorum markaya ve kadronun omur boyu garantisine verdim parayi alirken. ozellikleri en dusuk olani 940 dolar verdim belki salcano yada sedona mosso bu fiyata ust donanim alirdim peki ya sonra ömur boyu kadro garantisi veren trek merida gibi markalar kullandim. bisiklet ekipmanina giyiminede 1000 dolardan fazla harcadim. 2 senede onbinlerce km yaptim sadece ic ve dis lastigede 1000 liraya yakin harcadim. en son aldihim pedli tayt ve formaya 300 lira verdim bu sene alamadim fiyatlar ucmus 400 liraya bile yazlik alt ust forma kalmamis. kalitesiz 20 30 liraya satilan formalari hep çöpe attim uzun sureli kullanima gore degil. spd pedal 4 tane degistirdim 5 tane kal spd kali aldim eskittim. spd ayakkabi pedal vs de 2 senede 1000 liraya yakin harcamisimdir. daha aklima gelmeyen bir suru ekipmanada bin liradan fazla harcadim en son 400 liraya bisiklet canta aldim bisiklet gozlugunede 400 verdim bu 4. gozlugum. termal mataralara ciftine 150 lira verdim. elcikleri 3 kez degistirdim 170 lira fren pabuclari ilk degisimde 80 sonra da 80 zincir ruble 100 lira daha aklima gelmeyen cok car bisiklete verdigimin 3 4 katini harcamisimdir ekipman vs icin birde eldiven aldim gecen iki tane biri 150 digeri 50 lira 1 ay olmadi yine yirtildi. bsiklet pantolonuna 400 lira vermistim yagmur gecirmez. ayakli pompayi 75 aldim mini el pompayi 70 e aklima geldikce yazarim



    Maşallah.
    bu kadar km yaparken evet kesinlikle garanti için verilecek paraya değer. Ben bisikletlerin bu kadar stres testine tabi kaldığını tahmin etmemiştim.




  • bisiklet değerine göre fazla fiyat biçilme konusunda ciddi anlamda başı çeken ürünlerdendir bence.

    şu an piyasadaki en fiyatını hakeden bisikletler bence dağ bisikletleridir, onların arasında da salcano gibi iyi donanım sunanlardır.

    diğer bisikletlerde teknoloji daha düşük olmasına rağmen fiyatları yüksek. dağ bisikletinde gene bi nebze teknoloji var. hidrolik mekanizması var, amortisör var.

    katlanır bisikletler olsun, yol bisikletleri olsun, alayının fiyatı şu anki fiyatlarının en az yarısına düşmeli. ederleri en fazla o çünkü.






    peki market bisikleti denilebilecek 300-350TL lık bisikletlerle bu pahalı olanlar arasında fark var mı?
    cevap: çok net fark var. pahalı bisikletlerin şu anki fiyatlarını haketmediklerini ciddi şekilde savunsam da bu bisikletleri diğer ucuz bisikletlerle kıyaslamam şahsen.


    bisiklette; dağ bisikleti alacaksam,;
    - atıyorum 500TL lık bi dağ bisikleti alacağıma gidip 2000TL lık iyi donanımlı salcano dağ bisikleti alırım. bu farkı ödemeye acımam çünkü aradaki fark çok büyük olur.
    - ama 2000TL lık salcano dağ bisileti yerine gidip de çok daha üst düzey donanımlı ve iyi markaya sahip 6000TL lık bir dağ bisikleti asla almam. aradaki farka değmeyi geçtim, bence havalı maşa dışında aralarında pek bi fark da olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahoni_38

    quote:

    Orijinalden alıntı: rockymarlboro

    yol bisikleti kullaniyorum markaya ve kadronun omur boyu garantisine verdim parayi alirken. ozellikleri en dusuk olani 940 dolar verdim belki salcano yada sedona mosso bu fiyata ust donanim alirdim peki ya sonra ömur boyu kadro garantisi veren trek merida gibi markalar kullandim. bisiklet ekipmanina giyiminede 1000 dolardan fazla harcadim. 2 senede onbinlerce km yaptim sadece ic ve dis lastigede 1000 liraya yakin harcadim. en son aldihim pedli tayt ve formaya 300 lira verdim bu sene alamadim fiyatlar ucmus 400 liraya bile yazlik alt ust forma kalmamis. kalitesiz 20 30 liraya satilan formalari hep çöpe attim uzun sureli kullanima gore degil. spd pedal 4 tane degistirdim 5 tane kal spd kali aldim eskittim. spd ayakkabi pedal vs de 2 senede 1000 liraya yakin harcamisimdir. daha aklima gelmeyen bir suru ekipmanada bin liradan fazla harcadim en son 400 liraya bisiklet canta aldim bisiklet gozlugunede 400 verdim bu 4. gozlugum. termal mataralara ciftine 150 lira verdim. elcikleri 3 kez degistirdim 170 lira fren pabuclari ilk degisimde 80 sonra da 80 zincir ruble 100 lira daha aklima gelmeyen cok car bisiklete verdigimin 3 4 katini harcamisimdir ekipman vs icin birde eldiven aldim gecen iki tane biri 150 digeri 50 lira 1 ay olmadi yine yirtildi. bsiklet pantolonuna 400 lira vermistim yagmur gecirmez. ayakli pompayi 75 aldim mini el pompayi 70 e aklima geldikce yazarim



    Maşallah.
    bu kadar km yaparken evet kesinlikle garanti için verilecek paraya değer. Ben bisikletlerin bu kadar stres testine tabi kaldığını tahmin etmemiştim.

    merida ve trek gibi markalar milyar dolarlik markalar argeye milyon dolarlar harciyorlar her sene

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bisikletin gerçekten iyi bir kadro ve maşası varsa 3000TL'ye kadar verilebilir.

    Ben şuan kullandığım bisikletimi 2200 liraya aldım, yaklaşık 10 kilo ve aşırı seri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockymarlboro


    quote:

    Orijinalden alıntı: mahoni_38

    quote:

    Orijinalden alıntı: rockymarlboro

    yol bisikleti kullaniyorum markaya ve kadronun omur boyu garantisine verdim parayi alirken. ozellikleri en dusuk olani 940 dolar verdim belki salcano yada sedona mosso bu fiyata ust donanim alirdim peki ya sonra ömur boyu kadro garantisi veren trek merida gibi markalar kullandim. bisiklet ekipmanina giyiminede 1000 dolardan fazla harcadim. 2 senede onbinlerce km yaptim sadece ic ve dis lastigede 1000 liraya yakin harcadim. en son aldihim pedli tayt ve formaya 300 lira verdim bu sene alamadim fiyatlar ucmus 400 liraya bile yazlik alt ust forma kalmamis. kalitesiz 20 30 liraya satilan formalari hep çöpe attim uzun sureli kullanima gore degil. spd pedal 4 tane degistirdim 5 tane kal spd kali aldim eskittim. spd ayakkabi pedal vs de 2 senede 1000 liraya yakin harcamisimdir. daha aklima gelmeyen bir suru ekipmanada bin liradan fazla harcadim en son 400 liraya bisiklet canta aldim bisiklet gozlugunede 400 verdim bu 4. gozlugum. termal mataralara ciftine 150 lira verdim. elcikleri 3 kez degistirdim 170 lira fren pabuclari ilk degisimde 80 sonra da 80 zincir ruble 100 lira daha aklima gelmeyen cok car bisiklete verdigimin 3 4 katini harcamisimdir ekipman vs icin birde eldiven aldim gecen iki tane biri 150 digeri 50 lira 1 ay olmadi yine yirtildi. bsiklet pantolonuna 400 lira vermistim yagmur gecirmez. ayakli pompayi 75 aldim mini el pompayi 70 e aklima geldikce yazarim



    Maşallah.
    bu kadar km yaparken evet kesinlikle garanti için verilecek paraya değer. Ben bisikletlerin bu kadar stres testine tabi kaldığını tahmin etmemiştim.

    merida ve trek gibi markalar milyar dolarlik markalar argeye milyon dolarlar harciyorlar her sene

    https://www.decathlon.com.tr/triban-500-fb-yol-bisikleti-id_8322664.html

    bu abim de "Kadro, gidon boğazı, gidon ve maşa B’TWIN tarafından ömür boyu garantilidir." demiş.
    salcano out btwin in.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahoni_38

    quote:

    Orijinalden alıntı: rockymarlboro


    quote:

    Orijinalden alıntı: mahoni_38

    quote:

    Orijinalden alıntı: rockymarlboro

    yol bisikleti kullaniyorum markaya ve kadronun omur boyu garantisine verdim parayi alirken. ozellikleri en dusuk olani 940 dolar verdim belki salcano yada sedona mosso bu fiyata ust donanim alirdim peki ya sonra ömur boyu kadro garantisi veren trek merida gibi markalar kullandim. bisiklet ekipmanina giyiminede 1000 dolardan fazla harcadim. 2 senede onbinlerce km yaptim sadece ic ve dis lastigede 1000 liraya yakin harcadim. en son aldihim pedli tayt ve formaya 300 lira verdim bu sene alamadim fiyatlar ucmus 400 liraya bile yazlik alt ust forma kalmamis. kalitesiz 20 30 liraya satilan formalari hep çöpe attim uzun sureli kullanima gore degil. spd pedal 4 tane degistirdim 5 tane kal spd kali aldim eskittim. spd ayakkabi pedal vs de 2 senede 1000 liraya yakin harcamisimdir. daha aklima gelmeyen bir suru ekipmanada bin liradan fazla harcadim en son 400 liraya bisiklet canta aldim bisiklet gozlugunede 400 verdim bu 4. gozlugum. termal mataralara ciftine 150 lira verdim. elcikleri 3 kez degistirdim 170 lira fren pabuclari ilk degisimde 80 sonra da 80 zincir ruble 100 lira daha aklima gelmeyen cok car bisiklete verdigimin 3 4 katini harcamisimdir ekipman vs icin birde eldiven aldim gecen iki tane biri 150 digeri 50 lira 1 ay olmadi yine yirtildi. bsiklet pantolonuna 400 lira vermistim yagmur gecirmez. ayakli pompayi 75 aldim mini el pompayi 70 e aklima geldikce yazarim



    Maşallah.
    bu kadar km yaparken evet kesinlikle garanti için verilecek paraya değer. Ben bisikletlerin bu kadar stres testine tabi kaldığını tahmin etmemiştim.

    merida ve trek gibi markalar milyar dolarlik markalar argeye milyon dolarlar harciyorlar her sene

    https://www.decathlon.com.tr/triban-500-fb-yol-bisikleti-id_8322664.html

    bu abim de "Kadro, gidon boğazı, gidon ve maşa B’TWIN tarafından ömür boyu garantilidir." demiş.
    salcano out btwin in.

    btwinin subesi yokki benim bildigim bakirkoyde var ve berbat servisi. salcanoda oyle sozde 2 yil garantisi var servisleri berbat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizin bisiklet baktığınız fiyatlara jantlar var mesela. Yuvarlanma dirençleri çok düşük ve set ağırlıkları 1.5kg civarında. Bir malzemeyi hafif yaparken dayanıklılığından kaybetmemek için kullanılan üretim teknolojisi, bu teknolojinin geliştirilmesi için harcanan ar-ge ücretleri gibi şeyler bu aletlerin fiyatlarını arttırıyor. Çelik jant çemberine, çelik tellerle, sanayiden 5 TL'lik rulmanla örülmüş jant ile bu alet arasındaki fark, rahatlığa vereceğiniz para oluyor yani.

    Şu videoya bir göz atın mesela:


    Türkiye fiyatı 2000₺ civarındadır diye tahmin ediyorum bu setin.

    Aktarıcı sistemleri var tabi ki. Ben ilk sora setimi kullanmaya başladığımda vites geçtiğimi diye kontrol ediyordum. Sessiz, hissetmeden, çatır çatır geçen vitesler. Tabi ki bunlar için yine aynı teknolojilerin geliştirilmesi için harcanan paralar ve üretim teknolojileri söz konusu.

    Kadro meselesine hiç girmiyorum zira o ayrı bir derya, burada anlatılacak kadar kısa değil.




  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Jantlara hayran kaldım, hipnoz görüntüsü izler gibi izledim 3 dakika.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRojka

    Sizin bisiklet baktığınız fiyatlara jantlar var mesela. Yuvarlanma dirençleri çok düşük ve set ağırlıkları 1.5kg civarında. Bir malzemeyi hafif yaparken dayanıklılığından kaybetmemek için kullanılan üretim teknolojisi, bu teknolojinin geliştirilmesi için harcanan ar-ge ücretleri gibi şeyler bu aletlerin fiyatlarını arttırıyor. Çelik jant çemberine, çelik tellerle, sanayiden 5 TL'lik rulmanla örülmüş jant ile bu alet arasındaki fark, rahatlığa vereceğiniz para oluyor yani.

    Şu videoya bir göz atın mesela:


    Türkiye fiyatı 2000₺ civarındadır diye tahmin ediyorum bu setin.

    Aktarıcı sistemleri var tabi ki. Ben ilk sora setimi kullanmaya başladığımda vites geçtiğimi diye kontrol ediyordum. Sessiz, hissetmeden, çatır çatır geçen vitesler. Tabi ki bunlar için yine aynı teknolojilerin geliştirilmesi için harcanan paralar ve üretim teknolojileri söz konusu.

    Kadro meselesine hiç girmiyorum zira o ayrı bir derya, burada anlatılacak kadar kısa değil.

    janta 2000 vericem sonra sokaktaki çukura girince 2000 lira sokağa atmış olucam birde kalite arttıkça bu yol bisikletinde parça fiyatları artarken dayanıklılık azalıyor

    sram force set 2.500 lira sora yada shimano claris st 100 150 lira al 10 sene kullan

    sram force set sadece frenleri değiştirmek istesen 500 liracık... bir de daha dayanıksız örnek verdiğiniz jantlarda amatör kullanım için gereksiz yarışlara giriyorsan tabi al 2 bine değil 2 bin euroyada jant alırsın

    ben yol bisikletini alırken 2.400 civarıydı fiyatı bakıyorum 2 bin 500 euro sadece jantına veren var

    geçen bir abi yolda çevirdi benim bisiklet pinarello jantlarını 2bin 500 euroya yurtdışından aldım diyor ama kullanmıyor sırf hava olsun diye almış yorum yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockymarlboro -- 9 Eylül 2016; 0:27:05 >




  • 3 yıl önce 27 vites full acera donanımlı bisikletimi 600 tlye almıştım,bedavaya almışım,hala tıkır tıkır,mesale iyi bir bisiklette vites atarken ses bile çıkmaz,bisikletimini yolda sadece tekerlek sesi var asla zincir sesi vites sesi gelmez.
  • rockymarlboro kullanıcısına yanıt
    İyi de hocam ben yazımın neresinde Fulcrum "racing" jantlarla, ultegra grup setle işe gidip gelin yazımışım ki? Arkadaş neden bu kadar pahalılar diye sormuş, ben de bir kaç örnekle açıklamışım.

    Öte yandan bu ürünlerin fiyatları bizimki gibi üçüncü dünya ülkelerinde çok pahalı. Bir yarış seti yurtdışında en düşük ücret civarına denk geliyor, keyfe keder alınabilecek ürünler aslında genele bakıldığında. Örneğin Tiagra 2700 grup set 260$. Git gel tren bileti parası Fransa'da. Ki Tiagra'da Dura-ace gibi yarışa odaklı, kısa kullanım ömürlü bir ürün değil ki kısa olsa bile yıllık değiştirmek bu fiyattaki bir ürünü zor değil, bizim için geçerli kaideler bunlar.

    Ayrıca Fulcrum Racing jantların yoldaki çukura girmeyle çöpe gideceğini de düşünmüyorum. Bu fiyat aralığında jantları oldukça uzun süreler kullanan, kendisi ören ve hatta aylarca akordunun dahi bozulmadığından bahsedenler var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRojka

    İyi de hocam ben yazımın neresinde Fulcrum "racing" jantlarla, ultegra grup setle işe gidip gelin yazımışım ki? Arkadaş neden bu kadar pahalılar diye sormuş, ben de bir kaç örnekle açıklamışım.

    Öte yandan bu ürünlerin fiyatları bizimki gibi üçüncü dünya ülkelerinde çok pahalı. Bir yarış seti yurtdışında en düşük ücret civarına denk geliyor, keyfe keder alınabilecek ürünler aslında genele bakıldığında. Örneğin Tiagra 2700 grup set 260$. Git gel tren bileti parası Fransa'da. Ki Tiagra'da Dura-ace gibi yarışa odaklı, kısa kullanım ömürlü bir ürün değil ki kısa olsa bile yıllık değiştirmek bu fiyattaki bir ürünü zor değil, bizim için geçerli kaideler bunlar.

    Ayrıca Fulcrum Racing jantların yoldaki çukura girmeyle çöpe gideceğini de düşünmüyorum. Bu fiyat aralığında jantları oldukça uzun süreler kullanan, kendisi ören ve hatta aylarca akordunun dahi bozulmadığından bahsedenler var.

    benim gibi mtbden inip yol bisikletine binince ve bu kentsel dönüşümden 500 metrede bir 20 tane kamyon oldugu için her sokakda sokaklar da mayın tarlası gibi çukurlar olduğu için 2 km sahile inemeden akort gidiyor bende ve bisikletçiden çıkamıyorum nerdeyse her gün

    bu arada en ucuz claris set kullanıyorum 2.5 senedir arkadaşlar 105 leri çöpe attı ultegra aldı onlarıda değiştirdi 3 4 de jant değiştirdi ve benden az km yapıyorlar benim gibi haftada 3 gün aydosa şile yoluna da gitmiyorlar haftada 15 gunde 1 kullanan kişiler bunlar ve benım harcadığımın misli misli fazlasını bisiklete harcıyorlar

    yada zevk almak için bu kadar fazla değiştiriyorlar

    bendeki claris setde tıklayınca vites değiştiriyor sram force set sanki kendisi gidiyor bende işe gidip gelmek işin almadım bu arada 100 150 km yaptığımda oluyor ve işimi görüyor daha 2 yıl daha kullanırım zinciri ve rubleyi değiştirdikten sonra aktarıcı ve aynakol bile değiştirmeye gerek kalmıyor




  • Xrs070 almayın aldırmayın yol bisikletinden soğursunuz. Ben kurtuldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.