Şimdi Ara

Packet Loss ve sebepleri... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
19.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tygra

    Aynen ben de kapattim acaip artti response muhabbeti yani bekleme gec yukleme vs olmuyor packet loss % 0 cikti peki bu durumun zararini goren var mi aranizda, modemi savunmasiz birakmak pek hos bi cozum degil gibi ..


    modemi savunmasız bırakmak felan umrumda değil. internet kafasına göre çakılıp, 30-40 saniye sonra kendine geliyordu. dünden beri ilk defa oh çektim. internetin nasıl bişey olduğunu unutmuşum, o kadar kötüydü.
  • Modmein arayüzüne nasıl giriyorduk? Bendeki de netmaster 700
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz196

    Modmein arayüzüne nasıl giriyorduk? Bendeki de netmaster 700



    http://192.168.0.1/
    admin
    password
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CanTasci


    quote:

    Orijinalden alıntı: tygra

    Aynen ben de kapattim acaip artti response muhabbeti yani bekleme gec yukleme vs olmuyor packet loss % 0 cikti peki bu durumun zararini goren var mi aranizda, modemi savunmasiz birakmak pek hos bi cozum degil gibi ..


    modemi savunmasız bırakmak felan umrumda değil. internet kafasına göre çakılıp, 30-40 saniye sonra kendine geliyordu. dünden beri ilk defa oh çektim. internetin nasıl bişey olduğunu unutmuşum, o kadar kötüydü.


    Ben de bi kaç gündür firewallsuz kullanıyorum açıkcası, çat çat sayfalar açılıyor, 5 mbite de çıkarttım bağlantıyı, 660-720 kb arası downloadlar gidip geliyor, yani stabil bağlantı, DNS sorunları haricinde süper diyebilirim. Bu arada wireless kullanıyorum ona rağmen sonuçlar böyle, çözüm bulundu diyelim artık.




  • Eğer modeminiz destekliyorsa Firewall'u tamamen kapatmak yerine sadece "IP Flood Detection"ı kapatarak Paket Kaybını önleyebilirsiniz.

    Paket kaybı ile ilgili olarak diğer bir konuda buradaki mesajımda yazdıklarımı buraya da aktarayım. Belki bu şekilde hattını tekrar kontrol etmek isteyenler olabilir:

    Ben de Uydunet 1Mbps Sınırsız tarifesine aboneyim ve kampanya ile birlikte verilen Motorola SVG1501 kablosuz modemi kullanmaktayım. Modemin firewall ayarları default değerlerde iken Pingtest'de packet loss görüyordum önceleri. Ancak modemin firewall sayfasında "IP Flood Detection"ı kapattığımda bu sorun ortadan kalktı.

    "IP Flood Detection" açık iken Pingtest sonucu:

     Packet Loss ve sebepleri...  Packet Loss ve sebepleri...


    "IP Flood Detection" KAPALI iken Pingtest sonucu:

     Packet Loss ve sebepleri...  Packet Loss ve sebepleri...

    Zaten şu anda bağlantı ile ilgili bir sorunum yok. Packet Loss gören arkadaşlar modemin firewall ayarlarını bu şekilde değiştirip denediklerinde sanırım problem ortadan kalkacaktır.

    Kısaca, her "Packet Loss" problemi Uydunet bağlantısının fiziksel olarak problemli olduğu anlamına gelmeyebilir.

    Ayrıca, ben Pingtest'i Firefox ile açtığımda "Packet Loss" test paketleri gönderilemiyor bile. "Unable to test" uyarısını alıyorum ve bu sebeple sonuç B* çıkıyor (IP Flood Detection hem açık hem de kapalı iken).

    Opera ile açtığımda ise test paketleri gönderiliyor fakat tam olarak geri alınamadığı için (IP Flood Detection açık iken) %50-%80 civarında paket kaybı görüyorum ve sonuç F çıkıyor. "IP Flood Detection"ı kapattığımda ise paket kaybı %0 çıkıyor ve A sonucunu alıyorum.

    Siz de farklı tarayıcılar ile deneme yapmak isteyebilirsiniz.

    Saygılar




  • Gerçekten ip flood detection kapattığımda sorun çözüldü işin ilginci 2 senedir açık olarak kullanıyordum böyle bir problem yoktu valla günü kurtardın Be-Mine
  • yaw hay allah razı olsun senden kardeş... bnm netmaster cbw700 modemin firewall başlığı altında dediğin IP flood enable olarak görünüyordu kaldırmamla sonuç bu..

    çok teşekkürler..

     Packet Loss ve sebepleri...
  • ip flood detection nedir ne ise yarar?
  • Ya arkadaslar viyanada yurtta yasıyorum. Yaklasık 300 kisilik bir yurt, buyuk bir yurt ve dolayısıyla buyuk bir serverımız var asagıda.Fakat soylenene göre yanlıs configure edilmis bir modem kullanıcısı oldugundan butun yurt packet loss sıkıntısı cekmekte. Ne yazıkki bu aptal sahıs kendisini bilmiyor ve tum yapılan uyarılara ragmen tınlamıyor ya da gormuyor.Bu sahısı nasıl bulabiliriz?Teknisyen cagırıldı ama bulamadı, sadece bir router var o bozuyor butun interneti dedi ve gitti.Ve sorunun buyuk kısmı packet loss surekli olarak yok her 10 dakikakda bazen 5 dakikada bazen yarım saatte bir geliyor. Yani gelicegi zaman ve etki suresi hic belli olmuyor fakat online ne oyun ne skype ne bir teamspeak kullanımına da izin vermiyor ,sinir ediyor adamı.
  • PatLuck kullanıcısına yanıt
    Yani hocam eğer kimse bulamıyorsa fabrika ayarlarına döneceksiniz.Ya da işten iyi anlayan birinin görmesi lazım.Buradan fazla yardım beklemeyin.
  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    hocam hort olucak ama ttnet içinde verir misiniz şunu.paket loss yüzünden oyundaki zevkim kaçtı valla
  • UçamayanZüperGahraman kullanıcısına yanıt
    Bu konu direkt internet sağlayıcıları ile değil de daha çok modem/router'ların konfigürasyonları ile ilgili. Her cihazda standart veya ayrıntılı firewall güvenlik ayarları oluyor. Sizin modem ayarlarınız da farklılık gösterir haliyle, arayüzü de değişik olacaktır ama benzer konfigürasyon seçenekleri vardır muhtemelen, kurcalamanız lazım.

    Siz de kullandığınız cihazın firewall ayarlarını kontrol ederek sorunun kaynağını bulmayı deneyebilirsiniz. Güvenlik ayarlarının hepsini açmak ve yüksekte tutmak bağlantınızın saldırılara karşı güvenliğini artırırken diğer taraftan gecikme ve bağlantı sorunlarına sebep olabilir. Örneğin, cihaz pingtest/speedtest gibi uygulamaların standart test paketlerini çoklu saldırı (ip flood) gibi algılayıp bağlantıyı kesebilir veya geciktirebilir yani, aynen bizim uydunet bağlantımızı test ederken olduğu gibi.

    Bu tür firewall seçenekleri oyun deneyiminizi de etkiliyor olabilir. Firewall ayarlarını bir süreliğine tamamen kapatıp deneme yapmanızı öneririm. Sorun çözülürse firewallı açıp alt seçenekleri tek tek kapatarak detaylı analiz yapıp sadece o ayarı kapatırsınız.

    Gerçi oyun probleminin sebebi modem firewall ayarları da olmayabilir. İnternet sağlayıcınız sizi CGN ip bloğuna geçirmişse bu yüzden sorun yaşanıyor olabilir. Ya da yoğun kullanım saatlerinde pingler daha da yükseldiği için sorun yaşanıyor olabilir. Ya da oyun serverlarında yoğunluk yaşanıyor olabilir. İnternet hattınız fiziksel olarak yıpranmışsa bu da sorunlara yol açabilir.

    Oyun oynamadığım için daha fazla bilgi sahibi değilim. Bahsedilen konularda biraz araştırma ve çeşitli denemeler yapmanızı tavsiye edebilirim ancak. Umarım halledersiniz, kolay gelsin.




  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam ilginiz icin,dün biraz kurcalarken firewall ile ilgili biseyler buldum ve kapattım.Şimdilik iyi gibi ama bakalım belkide psikolojiktir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Packet loss 'un eksi hanelerde olması iyi mi kötü mü :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.