Şimdi Ara

#Packard Bell Dot-MU-TK002#KULLANLAR&YORUMLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
6
Favori
68.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Packard Bell Dot-MU-TK002

    İşlemci Üreticisi :  Intel® 
    Ekran Boyutu : 11,6"
    Ağırlık : 1,35 kg
    Bellek : 1 GB
    Disk Kapasitesi : 160 GB
    İşlemci Modeli : Celeron® M
    İşlemci Numarası : C743
    İşlemci Hızı : 1,30 GHz
    Ekran Kartı Türü : Dahili
    Ekran Kartı : Intel® 4500MHD paylaşımlı
    Ekran Kartı Belleği : 128 MB
    İşletim Sistemi : Windows 7 Starter
    Kablosuz Ağ : 802.11b,802.11g,802.11n


    Arkadaşlar bu netbook u almayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar pil ömrü, hd film performansı ile ilgili bilgi verebilirlermi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br@yn -- 11 Aralık 2009; 16:46:27 >



  • eğer geçen süre içinde makina almadıysan , taşınabilirlik ve muadillerine göre performans ve özellik istiyorsan, görüntü kalitesi ve ekran çözünürlüğü senin için önemliyse ,ki pil ömrü ilk aldığımda 5 saati gösteriyordu .ancak pil sarjı doğru yapıldığında performansı 6-7 saat bulacaktır. zaten ekran ayarını kısınca 7 saat gösteriyor. ben izmir mağazalarında bulamadım. son bitane kutusunda sıfır aydın bimekste kalmış . hemen bir tanıdığa aldırdım. isteklerimi karşılayacak en iyi makinayı aldımm bence. atom işlemcilere on basar. iyi alışveriş yaptım. AFFERİM BANA..:)) almanı tavsiye edeim.
  • walla ben bugün konu açmıştım 3 netbook arasında kaldım diye ama onlardan vazgeçtim darty'e ACER ASPIRE ONE AO751H almaya gitiğimde bunu gördüm ve adeta büyülendim ve düşünmeden aldım geldim.
    zaten alacaksan ya acerin ferrari modelini alıcaksın o aşar beni dersende bunu alıcaksın.
    Darty'e girdiğimde netbook bölümüne gelen herkes makinanın başına toplanıyordu o kadar göz alıcı bir ürün.
    Ekranın 11.6" olması 10" olanlara göre çok farketirmiyordur heralde diye düşünebilirsiniz ama inanın ekran genişliğinde neredeyse 2 katı kadar fark oluyor diğer netbooklar yanında dijital çerçeve gibi kalıyor.
    Benim almayı düşündüğüm acer'in 11.6 olan ekranından bile büyük gözüküyor
    Darty'de yanıma gelen bir beyfendi iyi seçim yaptınız Packard Bell Do netbbok sıralamasında 2. sırada geliyor bende bunu kullanıyordum ama değiştirdim dedi.
    O kadar iyiyse neden değiştirdiniz dediğimde eleman ferrariye geçtim dedi
    benim cihazın işleyişiyle alakalı ilk izlenimlerimi yazmam şuanda yersiz olur çünkü windows vistadan nefret ediyordum bunda windows 7 Starter var bundan dahada nefret ettim çünkü fanatik bir xp kullanıcısıyım o nedenle hiç kurcalamadan xp kuracağım
    Ama genel olarak windows 7 olmasına rağmen çok rahat kasmadan çalışıyor sistemde gayet hızlı açılıyor.
    Yazdıklarına ek olarak ekran çözünürlüğü 1366 x 768 ve bu hemen hemen tüm netbooklarda olmayan bir çözünürlük.
    diğer netbooklarda olmayan ve beni en cezbeden bir diğer özeliğide HDMI çıkışının bulunması
    gerçi şuan için lcd almadım ama kısa süre içersinde alacağım onun için ekstradan mkv player alma derdimde olmayacak :)
    Pil konusuna gelince eve 9'da gelip hemen açtım devamlı işlem yaptğım halde saat 12'de %50 si boşalmış gözüküyordu yani 6 saat rahat gidiyor.
    tabiki yaptığınız işlemde bunu etkileyecektir ama sadece internet'de takılıyorsan 6 saat rahat gider diye düşünüyorum.
    Fiyat konusuna gelince 850 TL'ye aldım ama vatanda 775 civarı olduğunu biliyordum açıkcası beni bu kadar heyecanlandırırmışken oradan çık vatana git falan kasmak istemedim başımızın gözümüzün sadakası olsun dedim aldım.
    Celeron işlemci olması , HDMI çıkışı bulunması, 1366 x 768 çözünürlüğe sahip olması ve 11.6" geniş ekranı ve tabikide performansıyla diğer rakiplerinden önde olduğunu ve bu fiyatı fazlasıyla hakketiğini düşünüyorum.
    Olurda hızda artış istersen 1 GB'de ekleme yaparsın daha ne olsun.
    merak edilen birşey olursa cevaplamaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 30 Aralık 2009; 0:34:48 >




  • İlk olarak ürününüz hayırlı olsun.

    Bende daha ürün almadım yılbaşını bekliyorum. Şuan için PB ilk tercihim gibi görünüyor. Yılbaşında ION tabanlı netbooklar gelmezse/girmezse piyasaya bu ürünü tercih edeceğim bende.

    İlk şarjdan sonra izlenimlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Ürün gerçekten güzel. Full hd filmleri de test edebilirseniz sevinirim.
  • Teşekkür ederim.
    Diğer konuya yazan arkadaş belirtmiş zaten Full Hd 1080 filmleri hiç takılmadan oynatabiliyormuş fakat ultimate kurman gerekecek starterde takılma yaratıyormuş buna ek olarak 1080 P açıp HDMI çıkışınıda plazmaya bağladınmı tadından yenmez bir cihaza döner :)
    deminde dediğim gibi Starter iğrenç ötesi herşeyden öte masaüstü resmi değiştirilmeyen bir işletim sistemi olabilirmi Allah aşkına ? var işte starter
    Ben xp kurmaya çalışacağım eğer driver sıkıntısı çekersem ultimate kuracağım zaten starter kurulu hangi ürünü alırsanız alın onu silip ultimate kurmak gerekiyor bunu bir kaç yerde daha okumuştum.
    Gerekli incelemeleri yaptıktan sonra eklemede yaparım ama genel olarak diğer markaları düşünen arkdaşlara şunu belirteyim ucuz diye 600 TL'ye bir netbook almak 800 TL ye bu netbook'u almaktan çok daha pahalıya kaçacaktır bilginize :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 30 Aralık 2009; 1:00:27 >




  • Bu arada starterdan home versiyona 20$ ücret karşılığında geçilebiliyor galiba? Herhangi bir bilgi var mı ürün üzerinde bir kitapçıkta? Veya aldığınız yerde konusu geçti?
  • siz söyleyince gelişi güzel bir baktım ama gözüme öyle bir bilgi çarpmadı oradada birşey söylemediler ama böyle bir söylenti olduğuna göre doğrudur ama detaylı bir incelerim varsa bildiririm.
    birde hasta olduğum konu darty hakikaten enteresan bir mağaza
    en düşük fiyat garantimiz var dedi bende en düşüğünü gösterirsem farkını alırım deyince tamam gösterin dediler
    bende vatanda 775 TL olduğunu gösterdim önce kıvırıp yok o başka model dediler sonra yemeyince bu sefer model aynıda o indirim vatancard kullanıcıları için dediler bende vatanda ay sonuna kadar tüm ürünlerde %18 indirim var deyince bu seferde ama indirimde geçerli en düşük fiyat garantisi olmuyor dediler
    ee sizde indirimli satıyorsunuz zaten o zaman haksız rekabet oluyor deyince güldü birşey diyemedi.
    her neyse sonuçda ben göze almıştım o parayı ödemeyi ama en düşük fiyat muhabeti yapınca ne tepki vereceklerini merak ettim




  • Bence çok iyi yapmışsınız. Şimdi markalarda en düşük fiyat garantisi konusunda biraz hile var. Ben lcd tv alırken farkettim bunu markalar tv leri her mağaza için ayrı seri numarası veriyorlar sen gidiyorsun şu model şurda ucuz diyorsun model numarasına bakalım tutuyorsa tamam diyorlar ama model numaraları tabiki tutmuyor.

    Sonuç olarak o tv bununla aynı değil diyorlar ve en iyi fiyat garantisinden faydalanamıyorsunuz. Muhtemelen Darty de böyle bir durum vardır. Siz bastırınca kıvıramamışlardır.
  • Cihazı güle güle kullan. Oyunlarla işi olmayanlar için bence en iyi seçenek PB netbook olarak. Ferrari'de (çok komik ama) bulunmayan HDMI bu cihazda var. Bluetooth neyse de HDMI (HD 3200 gibi, bu iş için yapılmış bir grafik çözümünden bahsediyoruz) gibi bir çözümün olmaması her şeyi berbat ediyor. Bir de pil ömrü var. Herkes için önemli olmayabilir ama benim için Ferrari pil ömrü nedeniyle kafadan eleniyor. Netbook, taşınabilirliği ile öne çıkan bir alet. Pil ömrü mühim.

    Başlığı güncel tutmakta fayda var. Asus EEE PC 1201N gelene kadar bu cihaz rağbet görecektir bu fiyatla.
  • evet br@yn bencede bu en düşük fiyat garantisi hileli bir yöntem ona kanıpta biryerden birşey almak mantıksız
    teşekkürler jay jay justified evet dediğin gibi oyun oynamayanlar için en iyi netbook bu
    zaten oyun oynanacaksa orta karar bir notebook'ta kurtarmaz iyi bir ürün lazım sonuçda güncel oyunlar oynanacak
    Ferrari'de HDMI çıkışı olmaması gerçekten kafa karıştırıcı pil ömrünün düşük olduğunuda bilmiyordum bu eksiler PB'yi Ferrariye göre çok daha cazip kılıyor gibi görünüyor
    şimdi bir mkv player almaya kalksan 300 TL'den 1500'e kadar gidiyor çıkartığı problemlerde cabası.
    cihazı en yakın zamanda FULL HD bir tv'de 1080P olarak bir test ederim bilgilendiririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 30 Aralık 2009; 14:25:59 >
  • MKV oynatıcı denen şeyi ilk defa duydum. Torrent desteği falan varmış bazılarında. Kapasiteleri dışında bir artılarını göremedim. O kadar parayı gidip de gelişmiş bir VCD oynatıcıya vermek ne kadar mantıklı, tartışılır.

    Bu tür cihazlar varken çok gereksiz bence, orası ayrı.

    1080p bağlantısını yaparken kullandığın kablonun kalitesi ve kullanacağın bağlantı türü hakkında bilgi verirsen çok iyi olur. Duruma göre fark ettirdiği aşikar.
  • Kablo İnca altın uçlu öneririm.
    Asus 1201N beklemedeyiz :)
  • Evet ürün gerçekten piyasadaki diğer netbooklara oranla bahsettiğimiz çeşitli artıları ile ön plana çıkmayı başarıyor. Fiyat olarak da makul seviyelerde olduğu sürece tutulacaktır bu ürün.
  • Bu ürünü 2-3 aydır takip ediyorum, alayım mı almayayım mı diye çok düşündüm,gerçekten de özelliklerine bakınca diğer netbooklara bakmaz oldum.

    en sonunda ben alamadım ama önce bacanağıma aldırdım, daha sonra laptop almayı düşünen bir arkadaşımın da aklımı çelip bu netbooktan sipariş verdirdim, şimdi gelmesini bekliyor...

    bense hala beklemedeyim, ne alsam diye kara kara düşünüyorum.




  • Hocam en iyisini yapmışsın Önce arkadaşlar test etsin onaylasın siz öyle alın ne olur ne olmaz. Aynı benim durumumdasınzı bende 1-2 aydır takipteyim ama hala alamadım. Yılbaşını bekliyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: halbay

    Bu ürünü 2-3 aydır takip ediyorum, alayım mı almayayım mı diye çok düşündüm,gerçekten de özelliklerine bakınca diğer netbooklara bakmaz oldum.

    en sonunda ben alamadım ama önce bacanağıma aldırdım, daha sonra laptop almayı düşünen bir arkadaşımın da aklımı çelip bu netbooktan sipariş verdirdim, şimdi gelmesini bekliyor...

    bense hala beklemedeyim, ne alsam diye kara kara düşünüyorum.




  • ben alalı 1 hafta oldu genel olarak; ekran çok güzel, pil performansı gayet iyi (ortalama 5 saat) bilgisayar kapasitesine göre gayet hızlı donma vs aşırı kasmadığınız sürece olmuyor. hdmı çıkışı var. tuşlar gayet güzel. bence intel atom lu netbooklara 600 tl verceğinize 200 tl daha verip bundan alın. vtn bilgisayardan 780tl ye aldım kampanyalı. taşımak için en ideal bilgisayar.
  • Hayırlı olsun.

    Film performansını test edebildiniz mi acaba bu kısa süre içinde? Wireless çekim gücü falan nasıl? Bu arada test yapma imkanınız oldu ise test sonuçlarını upload etme şansınız var mı?
  • hocam sınavlarım olduğundan sadece excel kullanabildim birde internet :D 1080p filmleri takılmadan oynatabildiğini okudum test etmiş forumdan bi arkadaş. benim fırsatım henüz oladı. en kısa sürede inceleme yapacağım..
  • performans iyice coşsun diye makinaya xp yükleyecektimde heralde cihaza hakaret gibi oldu xp driverlerini koymamışlar siteye
    yarın bir aksilik olmazsa 7 ultimate kuracağım
    yusuf_ay dostum sende bence sil o starteri 1080p'de çok takılma yaratıyormuş ama ultimatede hiç takılma yokmuş
    ultimate cihazın genel performansında mutlaka artış yaratacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 30 Aralık 2009; 23:32:15 >
  • Kendi yaptığım film testlerini koyuyorum arkadaşlar fikir vermesi için.

    Öncelikle W7 Ultimate'ı kurdum ve Starter'dan kurtuldum.Bilgisayarın açılıp kapanma hızında bile gözle görülür bir değişiklik oluyor.

    K-Lite Mega Codec Pack 5.5.0 Basic versiyonunu kurdum.

    BS Player 2.50(2.51 de olabilir) ve WMP ile çeşitli video ve filmleri denedim sonuçlar şöyle;

    Iron Man 2 1080p Trailer(131mb): İki oynatıcıda da takılma yok ancak BS player işlemciyi %60-80 arasında kullanırken WMP %20-30 arasında kullanıyor.

    Surrogates 720p(4.37gb):İki oynatıcıda da işlemci %100 kullanılıyor.Bs playerda takılma veya yavaşlama yok,WMP'da sürekli olarak yavaşlamalar ve atlamalar var.

    The Crow 1080p(7.92gb):Bs player'da işlemci %100 kullanılıyor ve 4-5 saniyede bir takılma ve atlamalar oluyor.WMP ise işlemciyi %20-30 arasında kullanıyor takılma veya yavaşlama yok.

    Batman The Dark Knight 1080p(15.7gb):İki oynatıcı da işlemciyi %100 kullanıyor ve her ikisinde de takılmalar,atlamalar,ses ile senkron bozuklukları var yani izlenebilecek durumda değil.Zaten ağır çekimde ilerliyor.


    Sonuç olarak anladığım kadarıyla oynatıcılar arasında ciddi farklar olabiliyor.Dark Knight'ı doğru düzgün izleyebilmek için birkaç oynatıcı daha denemeyi düşünüyorum.Belki de boyut çok büyük olduğu için problem olmuştur.Yine de çoğu 1080p filmi oynatabileceğini tahmin ediyorum.Umarım her filmde stabil çalışan bir oynatıcı bulurum yoksa hangisi düzgün oynatıyor diye hepsinde denemek zorunda kalıcaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 31 Aralık 2009; 2:50:37 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.