Şimdi Ara

ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
6
Favori
23.278
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Pekmez paketi 30TL KARGO DAHİL
    KOLİ İÇERİĞİ
    1 ADET ZİLE 1 Kg lik Külek Balbaşı Pekmez
    1 ADET Zile 500 Gr lık Külek Beyaz Zile Pekmezi
    1 ADET Zile Pekmezi - 250 Gr lık Cevizli
    1 ADET Zile Pekmezi - 250 Gr lık Beyaz




    http://www.sanalpazar.com/Pekmez-Paketi-30tl__isp6686326




    Kahvaltı sofralarınızı zenginleştireceğiniz Aile boyu paketi eklenmiştir.

    Güne enerjik, sağlıklı, çocuklarınıza gerekli besinleri sağlayacağınız ürünlerimiz bir kolide toplanmıştır.

    12 parça ürün için kargo ne öderim derdi yok kargo ücreti tarafımızca karşılanmaktadır.

    Ailenizi bu doğal, çoğu zaman ilaç yerine tüketilen vitamin deposu ürünlerden mahrum bırakmayın.


     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle






    Meşhur zile ürünleri AİLE BOYU PAKETİ



    Koli içerisinde olanlar
    1 ADET ZİLE 1 Kg. lik Külek Balbaşı Pekmez
    1 ADET Zile 500 Gr. lık Külek Beyaz Zile Pekmezi
    1 ADET Zile Pekmezi - 360 Gr. lık Cevizli
    1 ADET Zile 800 Gr. lık Harnup Pekmezi
    1 ADET Zile 800 Gr. lık Dut Pekmezi
    1 ADET Zile 1 Kg. lık Sıvı Üzüm Pekmezi
    1 ADET Zile 1500 Gr. lık Kuşburnu Marmelatı
    1 ADET Zile 800 Gr. lık Alıç Marmelatı
    1 ADET Zile 350 Gr. lık Çemen
    1 ADET Zile 1 Kg. lik Köme (cevizli sucuk)
    1 ADET Zile 2400 Gr. lık Domates Salçası
    1 ADET Meşhur zile büyük boy leblebisi 1 kg.

    KARGO BEDAVA


    ÖZKALELİ MARKASI ALTINDAKİ TÜM ÜRÜNLERİN ÜZERİNDE
    ÜRETİM VE SON KULLANMA TARİHİ YAZM
    AKTADIR.







    http://www.sanalpazar.com/Meshur-Zile-Urunleri-Aile-Boyu-Paketi__isp6653800


    Meşhur zile ürünleri deneme kolisi

    Koli içeriği
    1 ADET Zile Pekmezi 250 Gr lık Beyaz
    1 ADET Zile 450 Gr lık Kuşburnu Marmelatı
    1 ADET Zile 450 Gr lık Harnup Pekmezi
    1 ADET Zile 450 Gr lık Sıvı Üzüm Pekmezi
    1 ADET Zile Kömesi 500 Gr lık
    1 ADET Zile 350 Gr lık Çemen
    1 ADET Meşhur zile büyük boy leblebisi 500 gr.



    KARGO BEDAVA



    http://www.sanalpazar.com/Meshur-Zile-Urunleri-Deneme-Kolisi__isp6615148


    Meşhur zile ürünleri deneme kolisi 2. seçenek

    koli içerisinde
    1 adet net 800 gr harnup pekmezi
    1 adet net 800 gr Kuşburnu Marmelatı
    1 adet net 800 gr sıvı üzüm pekmezi
    1 adet net 250 gr beyaz katı zilepekmezi
    1 ADET Zile 350 Gr lık Çemen
    1 adet net 500 gr cevizli sucuk (zile kömesi) yer almaktadır.

    KARGO BEDAVA


    ÖZKALELİ MARKASI ALTINDAKİ TÜM ÜRÜNLERİN ÜZERİNDE
    ÜRETİM VE SON KULLANMA TARİHİ Y
    AZM
    AKTADIR.



    http://www.sanalpazar.com/Meshur-Zile-Urunleri-Deneme-Kolisi-2.-Secenek__isp6627093






     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle
     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle



    Tokat'ın meşhur ''Zile'' pekmezi, yörenin yarı sıra yurt içi ve yurt dışında da bol miktarda tüketiliyor. Türkiye'de pekmez deyince hemen akla Zile geliyor. Hoş ve aromatik lezzete sahip olan Zile pekmezi, zengin vitamin ve minerallere sahip özelliği ile biliniyor. Şöhreti sadece Zile ve Türkiye sınırları içinde kalmayıp Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde de adından söz edilen Zile pekmezi için 1890 tarihli Osmanlı yıllığında ''gayet nefis ve meşhurdur'' ifadeleri kullanılıyor. 4 bin yıllık tarihe sahip Anadolu'nun en eski ilçelerinden biri olduğu belirtilen Zile'de, pekmez üretimi modern teknolojiye sahip fabrikalarda üretiliyor. Özellikle çocukların gelişimi açısından faydalı olduğu ifade edilen Zile pekmezi saf üzümden yapılırken, içine konan yoğurt tozu, süt, yumurta, nişastayla, kalori ve besin değeri bir kat daha artırılıyor.

    ÖZKALELİ ZİLE PEKMEZİ


    Bölgemizin ve Mersin, Antalya gibi illerin en seçkin üzümlerinden özenle seçilip üretilen beyaz zile pekmezi ve zelve pekmezi %100 doğal ve katkısız bir üründür. Özkaleli beyaz zile pekmezi 250 gr, 360 gr, 500gr,lık tahta külah''ta olmak üzere satışa sunulmaktadır. Zelve pekmezimiz ise aynı kalitede ve özellikte olup sadece bir marka yaratma calışmalarının sonucu olarak üretilmektedir. Zelve pekmezide 250 grlık, sade ve cevizli, olmak üzere satışa sunulmaktadır.

    Özkaleli zile pekmezi ve zelve pekmezi ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir;
    Özkaleli Zile Pekmezi hızla kana karışabilecek nitelikte bir gıda maddesi olduğundan acil enerji ihtiyacı için gerekli bir gıda maddesidir. İki yemek kaşığı (20 g) pekmez insan vücudu için çok değerli olan 2 mg demir, 80 mg kalsiyum ve 58 kcal enerjiyi içermektedir.
    Büyüme çağındaki çocuklar, işçiler, sporcular, gebe emzikli anneler için eşsiz bir gıda maddesidir.

    Özkaleli Zile Pekmezi ayrıca 100 gramında 0.014 mg Vit B1 0.15 mg Vit B2 , 1,4 mg nisain içermektedir. Bu özellikleri açısından bala göre daha zengin olduğu tespit edilmiştir.
    Yapılan bir diğer araştırmaya göre 1 kg üzüm ve 200 gr pekmezin kalori açısından 1150 gr süte, 300 gr ekmeğe , 390 gr ete eşdeğer olduğu belirtilmektedir.
    Ayrıca Özkaleli Zile pekmezinde bulunan şekerlerin, glukoz ve früktoz halinde olması sebebiyle bebek ve çocukların beslenmesinde büyük öneme sahiptir. Hem sindirim sisteminde parçalanmasına gerek yoktur, hem de kana geçmede ek bir enerjiye gerek duyulmadan hücre dışından içine basit düfüzyonla geçişi sağlanır. bu nedenle özellikle enerji aktivitesi yüksek olan çocuklarda ve sporcularda enerjinin pekmezle sağlanmasının büyük önemi vardır.

    Üzüm ve pekmezin içerdiği demir (16mg/kg) kolayca emilmekte ve günlük demir ihtiyacının % 35''i bu ürünlerce karşılanabilmektedir.









    http://www.sanalpazar.com/Zile-Pekmezi-55-Tl-360-Gr-Lik-Cevizli__isp6269868
    http://www.sanalpazar.com/Zile-Pekmezi-45-Tl-250-Gr-Lik-Cevizli__isp6269858
    http://www.sanalpazar.com/Zile-Pekmezi-4-Tl-250-Gr-Lik-Beyaz__isp6269834
    http://www.sanalpazar.com/Zile-Pekmezi-5-Tl-360-Gr-Lik-Sade-Beyaz__isp6269736
    http://www.sanalpazar.com/Zile-1-Kg-Lik-Kulek-Balbasi-Pekmez-8-Tl__isp6645467
    http://www.sanalpazar.com/Zile-500-Gr-Lik-Kulek-Beyaz-Zile-Pekmezi-85-Tl__isp6645507



     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle
     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle


    ÖZKALELİ SIVI PEKMEZ (DURU PEKMEZ)

    Bölgemizin ve mersin Antalya Kilis ve civarı yerleşim yerlerinin en seçkin üzümlerinden imal ettiğimiz özkaleli sıvı pekmezimiz tamamen doğal bir enerji kaynağıdır. Özellikle soğuk kış günlerinde solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde, kansızlık tedavsinde aranılan bir besin maddesidir. 450 gram cam şişe ambalaj, 800 gram cam şişe ambalaj,1kğlık plastik bidon, 1,5kğlık plastik bidon , 2kğlık plastik bidon ve 3kğlık plastik bidon olmak üzere üretilip ambalajlanmakta ve müşterilerimizin beğenisine sunulmaktadır. Özkaleli sıvı pekmezimiz %100 doğal nitelikte olup özellikle küçük çoçukların yetişme döneminde aranılan bir besin maddesidir.
    Sıvı pekmezin 100 gramı ortalama olarak 36.5 gram su, 60 gram karbonhidrat, 3.5 gram madensel maddeler ve protein içerir. Koyu pekmezin su miktarı ortalama 25.5 grama düşerken, karbonhidratların miktarı 70 grama çıkar. Pekmezdeki karbonhidratlar sindirimi gerektirmeyen glikoz ve früktozdur. Pekmez yendikten hemen sonra bu şekerler kana geçerek enerji verirler. 100 gram pekmez ortalama 293 kalorilik enerji sağlar. Pekmez madensel maddelerden zengindir. 100 gram pekmezde ortalama 400 mg civarında kalsiyum, 10 mg civarında demir bulunur. Pekmez potasyumdan da zengindir. Pekmezde vitaminler az miktarlarda bulunur .

    Pekmezin beslenme yönünden önemi kolay enerji sağlaması yanında, kemik gelişimi ve sağlığı için gerekli kalsiyumla, kan yapıcı demirden de zengin olmasıdır. Besinlerden vücutta enerji oluşabilmesi için kanın alyuvarları yeterli düzeyde olması gerekir. Alyuvarların yapımı için de demir gereklidir. Demir yetersiz olunca kansızlık olur. Pekmez hem kolay enerji kaynağı ve hem de bu kaynaktan vücutta enerji oluşması için kan yapıcı maddeyi içermesi bakımından önemlidir .





    http://www.sanalpazar.com/Zile-800-Gr-Lik-Sivi-Uzum-Pekmezi-75-Tl__isp6270055
    http://www.sanalpazar.com/Zile-450-Gr-Lik-Sivi-Uzum-Pekmezi-5-Tl__isp6269945
    http://www.sanalpazar.com/Zile-2650-Gr-Lik-Special-Sivi-Pekmez-22-Tl__isp6269912
    http://www.sanalpazar.com/Zile-1-Kg-Lik-Sivi-Uzum-Pekmezi-75-Tl__isp6269885








     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle




    ÖZKALELİ KUŞBURNU MARMELATI;

    Özkaleli kuşburnu marmelatı doğada yetişen kuşburnu meyvasının bölgemizde ve Gümüşhane ilinden satın alınması sonucunda üretilen %100 doğal bir üründür. Marmelat demek tatlı tüketime hazır satın alındığı zaman herhangi bir kaynatma işlemi yapılmadan tüketime hazır ürün demektir. Kuşburnu marmelatlarımız 4100 grlık teneke ambalaj, 1650glık teneke ambalaj, 800glık cam şişe ambalaj, 450glık cam şişe ambalaj olmak üzere üretilip satışa sunulmaktadır. Yine kuşburnu marmelatlarımızı farklı kılan en önemli özelliği ise tatlandırma sürecinde şeker ile değilde üzüm şırası ile kaynatılıp tatlandırılıyor olmasıdır.


    ÖZKALELİ KUŞBURNU PULPU


    Özkaleli Kuşburnu Pulpu; kuşburnu meyvasının ezilip ayıklandıktan sonra teneke ambalajlara doldurulmasıyla yapılan bir üretimdir. Tüketilebilmesi Mamülleri''mizin kenarında acıklanan oranda seker ilave edilip 10-15 dakika ateşte kaynatılması yada herhangi bir ilave yapmadan tüketicinin kendi zevkine göre kullanmasıyla mümkündür. (Özellikle seker hastaları vb seker problemi olan insanlar bu ürünümüzü herhangi bir ilave işleme gerek duymadan tüketmektedirler.) Özkaleli kuşburnu pulpu 4300 glık teneke ambalaj,3100glık teneke ambalaj, ve 1350 glık teneke ambalajda olmak üzere üretilip piyasaya ve halkımızın beğenisine sunulmaktadır.



    KUŞBURNU VE KUŞBURNU MARMELATI İLE İLGİLİ DETAYLAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR;

    Beslenmede en önemli basamak sebze ve meyvelerdir. Gıdanın posasını karşılar ve birçok tuz ve vitamin denilen tutuşturucu maddeleri ihtiva eder.Özkaleli Kuşburnu Pulp ve Marmelatı bu basamakla ilgili olan bir üretimdir. Ve çok miktarda C vitamini içerir. Vitamin bakımından eksik beslenen halkımız için her zaman ulaşabileceği kadar bol ve ucuzdur. Ne yazık ki şehirlimiz bunu bilmemekte, köylüler ise ziyan etmektedirler.

    Kuşburnu yalancı meyvedir. Asıl meyve çekirdekleridir. Fakat yenilen yeri kabuğu ve buna yapışık olan etidir. Kaynaklara göre içeriği şöyledir:

    Kurusu (%)
    Tazesi (%)
    Glikoz
    10-13,724
    24,41- 2,82
    Sakkaroz
    0,6- 2,4
    1,21-2,61
    Yağ
    1,7- 2,4

    Asitler
    3,0-3,6
    1,25-2,05
    Uçucu asitler
    0,02-0,03

    Tanen
    2,0- 2,7

    Su
    38
    73,5 - 81,7

    Özkaleli Kuşburnunun ihtiva ettiği C vitamini halk sağlığı bakımından çok önemlidir. Çünkü bu vitamin insan vücudunda osteit doku, dentin dokusu, kapillerlerin intersellüler sement maddesi gibi konnektiv dokuların normal yapısına giren ve bu yapıyı ayarlayan bir maddedir. Bu önemli özelliği, intermedyer metobolizmayı, okside-redüksiyon kabiliyeti ile etkilemesidir. Bilhassa tizozin metabolizmasına, folik asit metabolizmasına, D P N’in enzimatik oksidasyonuna, barsaklarda demir rezorbsuyonuna karışır. Vücutta hem redükte (askorbik asit) hem de okside (dehidro askorbik asit) şeklinde bulunur. Oksido-redüksiyonu yapan bu iki reversibl şekildir. Redükte olanı daha çoktur. Her iki şekli de vitamin karakterindedir. Alınanın bir kısmı idrarla dışarıya çıkar. Diğer kısmı da %50-75’i metabolizmada inaktif hale geçer. (Diketogulonik asit). Bu ise irreversibldir. Ve vitamin karakterinde değildir. CO2 degradasyonu ile yakılır gider. Diğer son mamul de okzalik asittir. Bu vitaminin insan vücudundaki yarı ömrü 16 gündür.

    C vitamininin kuşburnunda en çok bulunduğu yer Cynosbatisine semine denilen çekirdeksiz etli kabuğudur. Burada 100-1700 mg/100g kadar C vitamini vardır. Kabuğunda da en çok bulunduğu devre renk transformasyonu (turuncu, koyu kırmızı) olduğu devredir. Bu devrede toplamak ve bu zamanda kullanmak lazımdır. Zira çabuk kurumaya ve C vitamini kaybetmeye başlar. Öyle ki 6 ayda %50-75’ini kaybeder. Kurutma usulüne göre yapılırsa C vitamini kaybı azalarak %15’e kadar düşer. Onun içinde çabuk kurutmak meyveleri uzunlamasına keserek ve kurutma sıcaklığını da 80-85 *C ye ayarlamak lazımdır. Aksi halde zayiat fazlalaşır. Hemen şunu ilave edelim ki: kuşburnundaki tabii C vitamini sıcaklığa sentetik C vitamininden daha dayanıklıdır. Breinlich’e göre vücudu C vitaminine doymuş halde tutmak,kuşburnu kullanıldığı takdirde, daha az ekvialan miktarla kabildir. Yalnız bir bir kesmek çok olunca müşküldür. En iyisi porselen veya tahta merdanelerden geçirmek ve ovalarken de tahta veya aluminyum vasıtalar kullanmak icabeder. Ve hemen arkasından 60-85 *C’ de kurutulur. İleride çay ve çorbada kullanılacak işte bu şeklidir. Önemine binaen tekrar edelim ki kırmızı veya turuncu olduğu zamandır. Hermetik kaplı muhafazasında ilk altı ayda hiçbir C vitamini kaybı tespit edilmemiştir. Bu meyvenin şurubu dayanıklı değildir. Ama dayanıklı kuru hulasası kabildir. Keza şekerle yapılan marmeladında C vitamini oldukça sabit kalır. Marmelat oluncaya kadar da kesilme, ezilme, parçalanma kaynatma dolayısıyla içindekinin bir haylisini kaybeder. 100 mg/100g’a düşer. İnsan vücudu C vitaminini sentezleyemez, depolayamaz. Dışardan almak zorundadır. Günlük ihtiyaç duruma ve kişiye göre değişmekle beraber ortalama 75-100 mg’dır. Günde 10mg. C vitamini ile bir insanı bir sene müddetle skobüt hastalığından korumak mümkündür.

    Şayet yeteri derecede alınmazsa vücutta kifayetsizlik belirtileri başlar. Bunu da konnektif dokudaki aksaklık yapar. Zira böylelerinde intersellüler sement maddesinin normal depolanması aksar. Kanama istidadı başlar. Yaraların iyileşmesi uzar. Osteoblasiat layıkı vechile doku yapamaz. O zaman da kemik tuzları yeter derecede depolanamaz. Neticede skobüt hastalığı meydana gelir. Günümüzde bu kadar gıdasız kalınmadığı düşünülürse pratikte klinik skobütü yerine daha ziyade sub-klinik C vitamini yetersizliği görülür. Bu durumlarda ise şunlar hissedilir: Yorgunluk, kesiklik, adale ağrıları, ... Bu şikayetlere paralel olarak (ilk 40 günde) plazmadaki C VİTAMİNİ DÜŞER. İdrardaki de azalır. Plazmadaki %0.3 mg. altına düşünce bunu lökosit ve trombositlerdeki (dokulardaki) düşüklük takip eder. Ve 30-90 gün sonra bütün kandaki sıfır olur. Bu devrede dışardan C vitamini verilse ilk zamanda idrarda rastlanmaz. Vücut evvela dokulardaki açıklarını kapatır. İdrara bütün açıklar kapandıktan sonra geçer.

    Klinik araz plazmadaki C Vitamini miktarı 0,1mg.’ın altına düşünce kendini belli eder. Preskobütük devrede kandaki C vitamininin sıfır olduğu zamana rastlar. O zaman idrarda da sıfır olur. Bu günkü normal şartlarda insan bu kadar C vitaminsiz kalamaz. Bu sebepten hakta görüleni daha ziyade silik sub-klinik C vitamini yetersizliği şeklindedir. Bunun da belirtileri atalet kesiklik, çabuk yorulma ve iştahsızlıktır. Bunları zamanla sık nefes, kemik-adale-mafsal ağrıları takip eder. İlk görülen fizik araz: deride peri-folliküler hiper keratozdur. Ayrıca dişler gevşer, dişetleri şişer ve kanama istidadı başlar: Peri-follüküler purpuralar ufak bir travma ile deri altı kanamaları, dişetleri kanamaları, adale kemik mafsal kanamaları, idrar yolu kanamaları ve serebral ve retinal kanamalar, hatta sindirim sistemi kanamaları husule gelir. Hasta zayıflar ve kansızlaşır. Kendi haline bırakılırsa kalp yetersizliğinden vefat eder.

    Klasik skobütün en klasik arazı dişeti kanamasıdır. Yalnız skobüt dişetleri şiştir ve dişetlerini de kısmen olsun örtmüştür. Çocuklarda ise skobütün bir başka türlüsü vardır: Eklemler şişer, sub-periostal kanamalar olursa çocuğun gelişimi durur. Bu haliyle Barlow Hastalığı adını alır. Her iki şekilde de hastanın mikrop mukavemeti çok düşüktür.

    İnsanda C vitamini yetersizliği meydana gelmemesi için bu maddeyi gıda ile birlikte bol miktarda almak lazımdır. En çok bulunduğu gıda maddeleri taze sebze ve çiğ meyvelerdir. Bilhassa kuşburnunda C vitamini oranının yüksekliği mutlaka değerlendirilmelidir. Maalesef şehirli bu meyveyi bilmiyor, Köylü de değerini bilmiyor, çok zengin Cvitamini bulunduğunu bilmiyor zaman zaman çerez kabilinden yiyor, dağ köyleri kışa hoşaf için saklıyor, bazı yerlerde marmelat-reçel yapılıyor, bazen çayı içiliyor. Ne yazık ki bu geleneklerin hepsinde kuşburnu katlediliyor. İçindeki C vitamini harap ediliyor.

    Halbuki kuşburnu Almanya, İngiltere ve İsviçre’de en mühim C vitamini kaynağıdır ve heder olmasına meydan verilmeden halk tarafından kullanılmaktadır. Almanya ve İsviçre’de marmelatı meşhurdur. İkinci Dünya Savaşında bütün Balkanlardaki kuşburnuları toplanıp marmelatı yapılarak yetiştirilmişti. Halen birçok ülkede hastahane kilerlerinde kışa depo edilmekte ve hasta yemeklerine katılmaktadır. Bizim de bu meyveyi gerektiği gibi değerlendirmemiz, hiç olmazsa halkımızın büyük bir kısmını teşkil eden köylümüze mal etmemiz lazımdır. 1941 senesinde Almanya’da 240000kg. kuşburnu toplanmış ve bundan da 1200kg. C vitamini karşılanmıştır.

    En uygun muhafaza şekli asidifikasyondur. Bu usul ile 5 aydaki C vitamini kaybı %16dır. Şöyle yapılır: Meyve kızarmaya başlayınca koparılır. Su altında tüy ve çekirdeklerinden temizlenir. Geri kalan etli kabukları sirkeye atılır. Kap cam veya sırlı küp olmalıdır.

    Ayrıca bu meyveden en kuvvetli zamanında kuru hülasalar yaparak ilerisi için saklamak; batı memleketleri gibi usulleri ile kurutmak, yüksek C vitaminli marmelatlar yapmak uygundur.












    http://www.sanalpazar.com/Zile-4300-Gr-Lik-Kusburnu-Pulpu-32-Tl__isp6270440
    http://www.sanalpazar.com/Zile-1250-Gr-Lik-Kusburnu-Pulpu-12-Tl__isp6270357
    http://www.sanalpazar.com/Zile-1500-Gr-Lik-Kusburnu-Marmelati-18-Tl__isp6270336
    http://www.sanalpazar.com/Zile-450-Gr-Lik-Kusburnu-Marmelati-6-Tl__isp6270329
    http://www.sanalpazar.com/Zile-800-Gr-Lik-Kusburnu-Marmelati-10-Tl__isp6270289



     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle



    950 Gr.lık Karadut Reçeli; Diş eti ve bademcik iltihabına, ağızda dişetlerinde meydana gelen iltihaplarının iyileşmesinde çok faydalı olur. Enerji Kaynağıdır. Üst solunum yolu hastalıklarının önlenmesinde vücuda direnç kazandırır.




    http://www.sanalpazar.com/Karadut-Receli-950-Gr.lik__isp6690162



     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle



    300 Grlık Erik Marmelatı (reçeli);
    Bağışıklık sistemini güçlendirir. Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur. Mükemmel bir enerji kaynağı
    dır. Güçzüzlük ve iktidarsızlıkda faydalıdır. Cinsel Gücü Artırır. Metabolizmayı hızlandırır. Sindirime yardımcı olur. Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu önler. Vücüdun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır. Kan şekerini dengeler, kana oksijen taşır, troid bezini düzenli çalıştırır. Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır. Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır. Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir. Zihinsel dayanıklılığı arttırır.



    http://www.sanalpazar.com/Erik-Marmelati-receli-300-Gr.lik__isp6690202






     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle






    ÖZKALELİ DUT PEKMEZİ

    Doğu Anadolu dutlarından özenle üretilen özkaleli dut pekmezi %100 doğal bir üründür. İçerisinde herhangi bir farklı bir şey karıştırılmamaktadır. Tadı çok hoş ve tatlı olup 450 gram cam şişe ambalaj ve 800 gram cam şişe ambalaj olarak piyasaya sunulmaktadır.

    ÖZKALELİ DUT PEKMEZİ DETAYLI BİLGİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR;

    Doğu Anadolu yöresinin dutlarından sağlık şartlarına uygun ve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan tamamen naturel olarak üretilen özkalei dut pekmezimiz her yaşta tüketilebilecek eşsiz bir üründür.

    Dut Pekmezi''nin Faydaları:

    Kan eksikliği bulunan hastalarda çok büyük faydalar sağlar.
    Mide hastalıklarında özellikle, ülser hastalığına iyi gelir.
    Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır.
    Soğuğa karşı vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir.
    Sporcular için bir enerji deposudur.
    Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcı olur.
    Çocukların zeka gelişimine yardımcı olur.


    BESİN DEĞERLERİ NUTRITION FACTS

    Analiz Miktarı / Serving Size
    100g


    Kalori / Amount Per Serving Calories
    284 kcal

    % Günlük Değerler* / Daily Values*
    100g

    Toplam Yağ / Total Fat
    0g

    Doymuş Yağ / Saturated Fat
    0g

    Kolestrol / Cholesterol
    0g

    Karbonhidrat / Carbonhydrate
    67.66%

    Protein / Protein
    1.52%

    Kalsiyum / Calciım
    84.0mg

    Demir / Iron
    15.0mg

    * Günlük değerler yetişkinler için 2000 kalori ihtiyacı esas alınarak hesaplanmıştır.
    * Percent Daily Values are baset on a 2.000 calorie diet.









    http://www.sanalpazar.com/Zile-800-Gr-Lik-Dut-Pekmezi-8-Tl__isp6270204
    http://www.sanalpazar.com/Zile-450-Gr-Lik-Dut-Pekmezi-5-Tl__isp6270177




     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle


    Özkaleli Alıç Marmelatı Tokat ve civarı dağlarda tamamen doğal olarak yetişen alıç meyvasının toplatılmasıyla üretilen %100 doğal bir marmelatdır. (reçeldir) Kalp ve damar tıkanıklarına sindirim sistemi hastalıklarına yüksek tansiyona mide rahatsızlıklarına ve uyku düzensizliklerinin önlenmesinde etkilidir.



    http://www.sanalpazar.com/Zile-800-Gr-Lik-Alic-Marmelati-8-Tl__isp6626987






     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle



    ÖZKALELİ HARNUP PEKMEZİ

    Özkaleli harnup pekmezi Antalya ve civarından getirilip zile''deki fabrikamızda işlediğimiz; Keçi boynuzu adı verilen bitkinin işlenmesi sonucu elde edilen bir doğal pekmezdir. Tadı çok güzel ve hoştur. 450 gram şişe ve 800 gram şişe olmak üzere iki türde paketlenip satışa sunulmaktadır. Harnup pekmezi bir kalsiyum ve enerji deposudur. Bu özelliğinden dolayı gelişme çağındaki çoçuklarda , kansızlığın giderilmesinde, öksürük gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının giderilmesinde önemli bir besin kaynağıdır.

    ÖZKALELİ HARNUP PEKMEZİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLER AŞAĞIDAKİ GİBİDİR;

    Anadolu''da bazı yörelerde harnup olarak da bilinir. Yeryüzünün en eski bitkilerinden olup anavatanı olarak Güney Anadolu, Suriye, Kıbrıs, Yunanistan, İspanya, Fas, Tunus, Cezayir, Filistin ve Libya olup memleketimizde, Antalya, Mersin, Silifke, Datça dolaylarında yaklaşık 1500 km2lik sahil şeridinde doğal olarak yetişmektedir.

    Keçiboynuzu, yetişmeye başladığı ilk 15 yıl meyve vermeyen bir bitkidir. Meyveleri ilk başlarda yeşil olup, olgunlaştıkça kahverengileşen ve tam olgunlaşınca parlak kahverengi renk alır. Keçiboynuzunun en büyük özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır. Bu etkin madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında öylesine etkilidir ki; derhal sonuç almak mümkün olabilmektedir. Ayrıca alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerinde büyük bir başarıyla uygulanabilir. Bir çok insan tanıdım, alerjik nefes darlığı çeken; Bu insanlar yılın belli mevsimlerinde kortizon tedavisinden başka çare bulamayanlardı.

    Öksürük krizlerinin nedenli şiddetli olduğunu anlatıyorlardı. Keçiboynuzunu önerdiğim bu insanların çoğu daha hemen ertesi gün rahatlamaya başladıklarını anlatıyorlardı. Guatr rahatsızlığından dolayı nefes darlığı çekenler de olumlu sonuçlar aldıklarını belirtmişlerdir. Keçiboynuzunda bulunan bazı etkin maddeler aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Keçiboynuzunun içerdiği gallik asit insan sağlığı üzerinde öylesine çok yönlü özellikleri olan bir maddedir ki, bu özelliklerinden bazıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.
    analgesic Ağrı kesici
    Antiallergenic Alerjiye karşı
    Antiasthmatic Astıma karşı
    Antibacterial Bakteri yok edici
    Antibronchitic Bronşite karşı
    Anticancer Kansere karşı
    Antihepatotoxic Karaciğeri toksinden arındırıcı
    Antioksidant Serbest radikalleri yok edici
    Immunostimulant Bağışıklık sistemini güçlendirici
    Antiviral Mikroplara karşı
    Antiseptic Antiseptik
    Cancer-preventive Kansere karşı koruyucu
    Antinitrosaminic Nitrozamin yok edici
    Bronchodilator Bronş genişletici
    Antipolio Çocuk felçine karşı

    Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi gallik asit çok yönlü bir maddedir. Bu maddenin belirtilen bu özelliklerini artıran ve takviye eden keçiboynuzunda bulunan promotor maddelerdir. Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkan. Balgam söktürücü gücü ve astıma karşı olan tedavi edici gücü çok fazladır. Sigara içenler keçiboynuzuna başladıktan bir iki gün sonra nasıl balgam çıkardıklarını hayretle gözleyeceklerdir. Keçiboynuzu, insanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir. Özellikle sigara içen insanlarda akciğer kanserine yakalanma riskinin ne kadar yüksek olduğu, bu konuyla ilgili hemen her klinik deneyde ortaya konmaktadır. Değerli okuyucu, bir insanın kendi kendine (sağlığı açısından) verebileceği en büyük zarar; sigara içmesidir. Unutmayınız ki, sigara içmek sadece akciğer kanserine yakalanma riskini artırmıyor, genel olarak insan sağlığını olumsuz etkileyen zararlı bir alışkanlıktır. Keçiboynuzu akciğer kanserini önleyen mükemmel bir meyvedir. Ancak, akciğer kanserine yakalanmış olanlar için tedavi etme gücü çok zayıftır. Ancak bir bitkinin hastalığı önleyici özelliği ile hastalığı tedavi etme özellikleri birbirlerinden farklı şeylerdir. İşte keçiboynuzunun akciğer kanserini tedavi etmekteki gücünü artırıcı farklı etkin maddeler içeren ikinci bir bitkiye ihtiyaç vardır. Bu ikinci takviye bitki kırmızı turptur. Keçiboynuzunda kolestrol bulunmaması ayrı bir avantajdır. Kaffein ve theobromine içermediği içinde tansiyon problemi olanların rahatlıkla kullanabilecekleri bir bitkidir. Fosfor ve kalsiyum bakımından zengindir. Bu nedenle osteoporoz rahatsızlığı olanlara kalsiyum ihtiyaçlarının karşılanmasında çok iyi bir destekleyicidir.


    ÖZKALELİ KEÇİBOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ FAYDALARI:

    * Kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı)

    * İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir

    * Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.(Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)

    * Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak
    parazitlerini temizler. Mideye kuvvet verir.

    * Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.

    * Yüksek doğal şekerler , zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.

    * Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır. Kanın zehirli maddelerini temizler.

    * İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.

    * Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler

    * İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar.









    http://www.sanalpazar.com/Zile-450-Gr-Lik-Harnup-Pekmezi-4-Tl__isp6270151
    http://www.sanalpazar.com/Zile-800-Gr-Lik-Harnup-Pekmezi-6-Tl__isp6270107






     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle


    ÖZKALELİ SALÇA

    En seçkin domateslerden üretilen Özkaleli tuzlu domates salçası her türlü yemeğinizde , soslarınızda güvenle kullanabileceğiniz ayrı bir tatdır. Vakum teknolojisi ile yapılan salçamız 2 yıl süre ile tazelik ve lezizliğini korumaktadır. 6kğlık ve 2,5 kğlık plastik ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır. Ayrıca üretiminde kullandığımız domatesin laboratuar özellikleri aşağıdaki gibidir;

    Domatesin Bileşenleri
    %

    Toplam Katı Madde
    6-8,5
    Çözünmeyen Katı Madde
    1
    Çözünebilir Katı Madde
    4-6
    Şeker
    2-3
    Asit
    0,3-0,5
    Çözünebilir Protein ve Aminoasit
    0,8-1,2
    Mineral
    0,3-1,2
    Tuz (Soyum Klorür)-NaCL
    0,05-0,1
    Brix : Domatesin içerisinde bulunan katı madde miktarını gösteren değerdir. Tüketici açısından brix veya kuru madde salçanın yaklaşık kaç kg domates kullanılarak yapıldığının ifadesidir.

    Domates Salçası brixi genelde 28-30.(yaklaşık 6 kg domatesten 1 kg salça eldesi demektir.)
    Püre Brixi %11-24 arası. Brixin düşük olması salçanın kıvamının daha az olduğunun dolaysısıle daha az domates kullanıldığının belirtisidir.
    Bostwick : Vizkozite ve konsistens domates mamülleri ve özellikle salça açısından kaliteyi belirleyen önemli bir kriterdir.

    Konsantre edilmemiş, domates suyu ve pulpun viskozitesini etkileyen en önemli faktörlerden biriside domates çeşididir. Domatesin doğal bileşenleri ve özellikle pektin miktarı viskoziteyi beliryen önemli bir faktördur. Bazı araştırmacılara göre uzun oval çeşit domateslerde yuvarlak domateslere göre daha çok pektin bulunmaktadır. domatesin işlenmesi esnasında bir miktar hücre duvarıda pulpa geçmektedir. Buda pulpun konsistensini etkilemektedir. Bunun sebebi hücrelerin ana yapı taşlarından birinin selüloz olmasıdır.

    Tuz : Domateslerin doğal yapısında %0,05 ile %0,1 arası tuz (Sodyum Klorür-NaCl) bulunur.

    Renk : Domateslerde doğal renk unsurunu karotenoidler belirler. İstenilen rengi elde etmek için kaliteli hammadde ve bu hammaddeye uygun proses şartları belirlenmelidir. Yeşil oranı fazla olan domateslerde renk daha açık olmaktadır.Yeşil domateslerdeki klorofilin ısıyla esmer renkli feofitinlere dönüşmesi şeklinde açıklanabilir. Isıl işlem uygulamasında her zaman renk ve besin değeri kaybı söz konusudur. Pastörizasyon ve sterilizasyon sıcaklıkları ve süreleride renk unsurunu etkileyen önemli faktörlerdendir.







    http://www.sanalpazar.com/Zile-2400-Gr-Lik-Domates-Salcasi-I-14-Tl__isp6270451





     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle



    Zile çemeni, ev yapımı biber salçasına dövülmüş ceviz, çemen tohumu, sarımsak, kuru nane, zeytinyağı ve tuz ekleyerek yapılan, genellikle ekmeğe sürülerek tüketilen iştah açıcı bir yiyecektir. Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek yenebileceği gibi sos olarak da tüketilebilir.




    http://www.sanalpazar.com/Zile-350-Gr-Lik-Cemen-2-8378__isp6290021



     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle

    Zile Kömesi 500 Gr lık - 10 TL



    Köme de pekmez gibi Zileye özel üzümlerinden elde edilen üzüm şırasında yapılır. Kazanlarda kaynatılan üzüm suyu duru pekmez haline gelince içine nişasta konulur. Sıvı bir Muhallebi kıvamına gelince yantana iplere dizilmiş cevizlerden meydana gelen ceviz dizileri bu muhallebi kıvamındaki özel malzemenin içine batırılır. Cevizlerin üzeri bu pelte ile

    kaplanır. biraz kuruması beklenir. sonra ayni işlem tekrarlanır.

    Batırma işlemi köme istenilen kalınlığa gelinceye kadar tekrar edilir. Daha sonra asılır. Kurumuması beklenir. Aşağı yukarı 1 haftadan itibaren yenilebilir hale gelen KÖME lerin üzeri buğday nişastasına bulanarak işlem tamamlanır. Köme artık yenmeye hazırdır.

    Zile Kömesi bilhassa Gazantep ve Gümüşhanede taklit edilerek seri üretim yapılmaya başlanmıştır. Ancak oralarda Köme dut pekmezinden yapıldığı için Zile kömesinin tat ve lezzetinin yakalanması mümkün değildir. Ağzının tadını bilenler bu aromayı çok iyi fark ederler. Zile Kömesi de sahip çıkılmazsa leblebi gibi Zileli olma vasfını kaybeden ürünlerin arasına girecektir.





    http://www.sanalpazar.com/Zile-Komesi-500-Gr-Lik-10-Tl__isp6290131




     ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle


    2100 gr.lık Asma (Bağ) yaprağı; meşhur Tokat bağlarındaki güzel üzüm yapraklarıdır. Tamamen doğaldır. Özenle seçilip paketlenmiştir. Plastik ambalajdır. Salamura (tuzlu su) içerisinde uzun sürede tüketebilirsiniz.




    http://www.sanalpazar.com/Tokat-Asma-Yapragi-2100-Gr.__isp6690070








    Lütfen DİKKAT!!!

    Evinize gıda ürünleri alırken dikkat edelim. katkı maddesi içermeyen, yiyecekler tüketmeye özen gösterelim.

    Hangi firma olursa olsun, doğal üretime lütfen bilinçli tüketici olarak destek olalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 17 Mart 2013; 23:40:32 >







  • Hayırlı satışlar dostum. Bana şöyle 5 kg kadar pm deki gibi gönderirsin. Kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samet bey leblebiciliğin sanat ile ne ilgisi var yazar mısınız acaba?

    insanlarımız şu sanat lafına öyle alışmışlar ki .. boyacı,tornacı bile onlara göre sanatçı ...
    el becerisiyle yapılan işlere zanaat denir bu ayrıma dikkat edelim ..

    sanat çok ayrı bir şey ... bir şeyler anlatabileceğiniz ,kompozisyonu olan bambaşka bir dünya ...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen diğer fabrikasyon leblebilerle karıştırmayın demiş bir de. Çok affedersiniz ama siz ne ile kavuruyorsunuz nohutları?

    Denizli - Serinhisar'ı avucumun içi gibi bilirim. Türkiye'de leblebinin kalbidir. Leblebi imalatçılarının yarısından fazlası ile de tanışmışlığım ve çalışmışlığım var. Leblebinin nasıl üretildiğini çok iyi bilirim. 3-5 kilo leblebi satacağım diye yok sanat, yok diğerleriyle karıştırmayın falan hiç gerek yok. Leblebi - Zile ilişkisini de ilk defa duydum.

    Yine de iyi deneme. İyi satışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SquallTr -- 9 Şubat 2013; 8:22:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leblebi denince akla Çorum, Çorum denince akla da Leblebi gelir.
    Herkese iyi satışlar yinede.
  • herşey meşhur oldu çıktı ... ama ne duymuşluğum ve ne görmüşlüğüm ... ayda yaşıyoruz sanırım.

    Meşhur kebapcılar, meşhur leblebiciler, meşhur çiğ köfteciler .. adım başı , köşe başı herşey herkes meşhur...

    birde reklam yapılıyor.. arkadan bir kaç iştal kabartıcı geliyor.. abi bana 5 kg gönder abi bana 7 kilo paket yap gibi sahte ve iştah kabartma amaçlı siparişler havada uçuşuyor...


    başka bir yalanda donanimhaber e özel olanları var ...

    donanimhaber in ne özelliği varsa ona özel fiyat çekiyorlar o da ayrı mevzu...

    türkiye bildiğiniz türkiye 1980 ler ne ise şimdi de o .. sadece şimdi milletin elinde genel global ilerlemeden dolayı iphone var başka bir zihniyet değişikliği yok

    kolay gelsin
  • Zile ninde leblebisi güzeldir. Bizzat denedim. Hayırlı satışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer meşhur olan bir yerli üründen haberiniz yoksa ,o sizin suçunuzdur
    kfc'de yeni bir menü çıkar, 5 yaşındaki bebenin diline düşer
    pizzaların her çeşidini ezberlersiniz,hangi markanın nesi meşhur bilirsiniz
    o zaman leblebinin de nerelerde meşhur olduğunu bileceksin kardeşim,wikipediadan bakarsan kangi illerin leblebisi meşhur görürsün

    Leblebi üretimde geçmişte ya da günümüzde söz sahibi olan yerleşim yerleri;
    İller
    Amasya
    Çorum
    Denizli
    Erzincan
    Kayseri
    Kırşehir
    Mardin
    Tokat

    ilçeler
    Güdül
    Havran
    Kula
    Menemen
    Sandıklı
    Serinhisar
    Seydişehir
    Soma
    Tavşanlı
    Zile
    Sungurlu

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Leblebi

    hayır arkadaş kendisi de yazmış, nohutu 3 kere kavuruyorlar, 15 gün güneşte bekliyorlar,kaç tane leblebici yapıyor bunları
    nohut da dünyaya geldiğine binpişman olmuştur "yeter kardeşim,kaç kere pişecem daha "




  • Hayırlı satışlar ama yazınız çok iddialı olmuş. Zile'yi ilk defa duydum. Leblebinin anavatanı yaklaşık 500 yıllık mazisi ile Tavşanlı'dır. Türkiye'nin birçok yerine (Çorum, Denizli, Konya) leblebi ve leblebilik nohut bu bölgeden gönderilir.
  • biraz saygılı olalım bence yorum yapanlar adamı tanımam. etmem! malını satmaya çalışıyor kendince süslemiş ne var bunda bunu herkes yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rastgele bir anket yapsanız nerenin leblebisi meşhurdur diye %75 Çorum cevabını alırsınız, %25'i ise Denizli ve Tavşanlı paylaşır. sorduğunuz kişilerin arasında Zile'li kimse yoksa 1 tane bile Zile cevabını alacağınızı sanmıyorum. Vikipedi iyi hoş kaynakta şimdi kötü niyetli olsam orada Papua Yeni Gine'yi leblebi kraliyeti ilan ederim, birisi farkedene kadar da birkaç gün o yazı öyle kalır.

    Ayrıca Kırık leblebi, leblebinin en ucuz hali, bizde çocuklar oyalansın diye alınır sadece. Ha güzeli gerçekten güzel olur ama bence pahalı.
  • Eskiden Zile leblebisinin çok meşhur olduğunu biliyorum ama günümüzde kalmadı zannediyordum. arkadaş devam ettiğini söylüyor. yok öyle bir şey diyenler için söylüyorum. sizin duymamış bilmiyor olmanız öyle olmadığı anlamına gelmez. satan arkadaşa hayırlı işler
  • Zile de askerlik yaptım arkadaş oradaki en büyük kuruyemiş tedarikçisi ama leblebi adı üstünde KIRIK yani yarısının yarısı yok.. lezzetli de taa Zile den leblebi mi gelir arkadaş.. istanbulda kapısında kavuran bir kuruyemişçiden 100gr sıcacık alınır yenir budur.. Zile nin leblebisinin meşhurluğunu ben de yeni duyuyorum ama Zile pekmezi meşhurdur misal Özkaleli marnut pekmezi çok lezetlidir. bide Zile kalesi Veni Divi Vici Napoleon olayı
  • Benim damak tadıma göre çorum leblesinden çok daha güzeldir Zile leblebisi...
    Meşhurdur ama zile pekmezi kadar değildir.
    arkadaşa hayırlı satışlar dilerim , yerinizide yazarsanız yolumuz düşerse de uğrarız...
  • Zile CAN dır:)) hayırlı satışlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zile leblebisinin farkı çorum daki gibi elektirikli yada tüplü makinalarda değil odun ateşinde kavurulur lezzeti ve farkı buradan gelir,
    zile anadolunun en eski yerleşim yerlerinden birisidir ve nohut üretimi oldukça fazladır bu nedenle leblebisi meşhurdur reklamı iyi yapılmadığı için çorum gibi pek bilinmez ama o bölgedeki insanlar zile leblebisinin çorum leblebisinden çok daha güzel olduğunu bilir,
    biriside tavşanlı demiş tavşanlının leblebisini kim bilir acaba
  • tavşanlıda leblebide söz sahibi şehirlerden birisidir arkadaşın sattığı kırık leblebi en kalitesiz leblebidir fiyatı normal leblebinin yarısıdır normal leblebi 8 tl kırık leblebi 4 tl bu arkadaş üztün ticari zekasıyla kırık leblebiyi 9 tl ye satıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufukman

    Zile de askerlik yaptım arkadaş oradaki en büyük kuruyemiş tedarikçisi ama leblebi adı üstünde KIRIK yani yarısının yarısı yok.. lezzetli de taa Zile den leblebi mi gelir arkadaş.. istanbulda kapısında kavuran bir kuruyemişçiden 100gr sıcacık alınır yenir budur.. Zile nin leblebisinin meşhurluğunu ben de yeni duyuyorum ama Zile pekmezi meşhurdur misal Özkaleli marnut pekmezi çok lezetlidir. bide Zile kalesi Veni Divi Vici Napoleon olayı

    Sezar ve Veni vidi vici olayi o ;)

    Iyi satislar. Zile'nin leblesi baya meshurdur bilmeyenler arastirmadan yorum yapmasin. Ama buradan alici cikmaz leblebi icin.

    Zile pekmezi olsa ilgi olabilir ve daha cok bilen vardir ;)

    Ulubas leblebicisini bilirim gercekten farklidir tadma sansiniz olsa inanin alirdiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • siparişi verdik umarım anlatılan kadar güzeldir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pwnstaer


    quote:

    Orijinalden alıntı: ufukman

    Zile de askerlik yaptım arkadaş oradaki en büyük kuruyemiş tedarikçisi ama leblebi adı üstünde KIRIK yani yarısının yarısı yok.. lezzetli de taa Zile den leblebi mi gelir arkadaş.. istanbulda kapısında kavuran bir kuruyemişçiden 100gr sıcacık alınır yenir budur.. Zile nin leblebisinin meşhurluğunu ben de yeni duyuyorum ama Zile pekmezi meşhurdur misal Özkaleli marnut pekmezi çok lezetlidir. bide Zile kalesi Veni Divi Vici Napoleon olayı

    Sezar ve Veni vidi vici olayi o ;)

    Iyi satislar. Zile'nin leblesi baya meshurdur bilmeyenler arastirmadan yorum yapmasin. Ama buradan alici cikmaz leblebi icin.

    Zile pekmezi olsa ilgi olabilir ve daha cok bilen vardir ;)

    Ulubas leblebicisini bilirim gercekten farklidir tadma sansiniz olsa inanin alirdiniz

    pekmez, köme, salça istek olursa üretimini yapan özkaleli tanıdık oradan da ayarlayabilirim. fakat zile pekmezi artık bim marketlerinde satışa çıktı sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 9 Şubat 2013; 17:13:59 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.