Şimdi Ara

Özgüvensizlikten kurtulma! (Sadece 1 dakikada)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
29
Favori
5.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnternette sosyal fobi hastalığını nasıl tedavi ederizi araştırıyordum. Eft diye bir tedavi yöntemi buldum. Ben denedim 1 dakika içinde içimdeki "korku" duygusundan, daha da açmam gerekirse okulda sınıftayken hocadan söz hakkı alıp konuştuğumda ya hata yaparsam ya yanlış bir şey söylersem benimle birisi dalga geçerse diye büyük bir korku vardı içimde, üstelik bu çocukluk yaşlarımdan beridir vardı.(20 yaşındayım) Taa ki bu yöntemi uygulayana kadar... İçimde artık öyle bir korku yok. Yemin olsun ki yok. Yani içimin tamamen boşaldığını ve o kötü-olumsuz duygudan arındığımı hissettim ve hissediyorum. Psikolojik olarak yani sallamasyon bir geçicilik değil bahsettiğim şey. Tamam yine de psikolojide bitiyor olay ama çakma bir tedavi değil bu kesinlikle. Hissediyorsunuz çünkü artık öyle bir hissin içinizde olmadığını.

    Tamamen geçti o korku duygum sınıfta söz alıp konuşma durumunda. Dalga geçerlerse geçsin, banane? Bu tekniği uygulamadan önce zaten önce daha önceki yıllarda ya da bir süre önce yaşadığın kötü bir olayı gözünün önünde canlandırman isteniyor ya da öyle bir an yaratıp kendi kafanda onu düşünmek isteniyor. Ben onu düşünmeye başladığımda (bu tedaviyi olmadan önce) içimde acayip bir korku vardı yani kalbim falan atıyordu ve nefesim özellikle tıkanacak gibi oluyordum. (5-10 dakika öncesinden bahsediyorum) Şimdi ise bu sorunumdan tamamen arınmış bir şekilde hayatıma devam ediyorum. Üstelik bu teknik sayesinde bakın altını çiziyorum "bütün" sorunlarınızdan kurtulabiliyorsunuz. Eft tekniğinin gerçekten işe yaradığını gördüm. Gerçi ben bunun eğitimini almadan yaptım ama yine de işe yarıdı ne hikmetse. 1 günlük bir eğitim almak gerekiyormuş ama ben almadan da tedaviyi uygulayabildim kendime.

    Hayata bir defa geliyoruz, daha mutlu yaşamak isteyenler olursa diye buraya sitenin linkini bırakıyorum. Kadının nasıl uyguladığını bir kere izlemeniz yeterli oluyor yani en azından bende öyle oldu, sizde yeterli olmazsa tekrar tekrar izleyebilirsiniz iyice özümseyene kadar vuruş şeklini ama zor değil yani işaret ve orta parmak kullanarak kolaylıkla yapılıyor. Önemli olan parmak uçlarınızla belli bölgelere vurmak. Aşağıya nerelere vuruş yapmanız gerektiğinin resmini de koyacağım bakarsınız. Ha bir de yaparken o olmasını istemediğiniz şeyin cümlesini ağzınızla normal bir ses tonu ile söylemeniz gerekiyor. Örnek olarak vermek gerekirse: "Arkadaşlarım benimle ya dalga geçecek,arkadaşlarım benimle dalga geçmek için söz hakkı alıp konuşmamı bekliyor,herkes bana gülecek ve dalga geçecek" gibi. Bu cümleleri (2-3 tane kafi) vuruşlar devam ederken sesli olarak söylemeniz lazım. Şu anda kafam o kadar rahat ki. Yani içimde o konu ile ilgili herhangi bir korku kalmadı diyebilirim. Yahu şu hayat çok garip değil mi, 5-10 dakika önce nasıldım, şimdi nasılım? Bir denemede tamamen o duygudan kurtulamayanlar tekrar denemeli tamamen o duyguya karşı duyarsızlaşana kadar.(yaklaşık 1-1,5 dk sürüyor) Son bir şeyi belirtmek istiyorum: Her duygu için ayrı ayrı yapılmalı mesela atıyorum korku hissine karşı duyarsızlaşmak için ayrı özlem duygusuna karşı duyarsızlaşmak için ayrı yapmanız gerekiyor. (Yani olmasından korktuğun bir şey için bunu yaparken 1 dakika boyunca tamamen o korkuya odaklanmak gerekiyor ve gerekli cümleleri zaten söyleyeceğiniz için bütün odak noktanız orası olacak. Demek istediğim 1 dakika içinde sadece kurtulmak istediğiniz bir duyguya odaklanın başkasını sakın karıştırmayın) Hepsini sırayla yapın yani ayrı ayrı o da önemli. Siz benim yaptığımı yapmak zorunda değilsiniz tabii ki de sadece probleminizi ne olduğunu, sizin canınızı sıkan şeyin ne olduğunu belirleyin ve ömür boyu o duygusal fobiden kurtulun hayatı daha keyifli yaşayın. Faydasını görürseniz (ki yüzde yüz göreceksiniz çünkü deneyip de fayda görmeyen yokmuş şu ana kadar) bana bir teşekkür edersiniz artık onca aracı oldum size.

    İşte o muhteşem site:https://kadin.mynet.com/kadintv/EFT-duygusal-ozgurlesme-teknigini-kisiler-kendilerine-nasil-uygular

    Ve o bahsettiğim vuruş yapılması gereken bölgeler: Özgüvensizlikten kurtulma! (Sadece 1 dakikada)







  • Özet: Linke tıklayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu hiç bir DH li okumaz direk linki koysan yeterdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika yazı olmuş,tebrik ve teşekkür ederim

    Kimse okumaz diyenlere bakma sen,ilgilenen herkes okur ve fayda görür

    Özgüvenle ilgili kaygı örneklerini/sözlerini çoğaltabilirdin.Bu şekilde,hangi durumlarda kullanacaklarını ezberlemiş olurlardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet var mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne lan. Karı kafayı yemis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eft pahalı oluyor havale yöntemi var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazı için teşekkürler akşam deneyeceğim.
  • EFT,NLP,NöroFormat
    Tarzı şeyler hep ilgimi çekmiştir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evdetek kalinca kullacagim. Benimde korkum sunum yapmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber siteleri gibi yazmıs hadi bilgiyi ver artık diyor insan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşe yarayacağını hiç sanmıyorum ama deneyelim bakalım. Ben de stajyer öğretmen olarak görev yapıyorum bu dönem yararı olur belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Favorilere aldım konuyu bi ara okurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakarım bir ara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk iki paragrafı atlayıp okuyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eft bana da iyi gelirdi şöyle bi milyon dolar ateşlense var ya

    Piuuuu özgüvensizliği tatlı niyetine yerim











    Bu arada harbiden sağol. Uğraşmışsın, ellerine sağlık..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 22 Eylül 2017; 9:37:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sembroni

    Evdetek kalinca kullacagim. Benimde korkum sunum yapmak.

    senin sorunun ne biliyor musun . sunum yaparken heyecanlanıyorsun ve bulsan sıranın altına gireceksin. bunun nedeni heyecan duygusunu bilinçaltına olumsuz bir biçimde kodlaman. dışa dönük insanlar ise heyecandan keyif alır işlerinde heyecan isterler. yapman gereken sabah kalkınca ve gece yatmadan önce kendine telkinler vermek. örneğin sunum yapmak benim için çok kolaydır.beden dilim ve ses tonumla insanları etkilerim.olumlamalar yapmalısın konuyla ilgili. mutlululuğumuzu erteleyemeyiz. hayat denen oyunda karşımıza çıkan sorunlar bizlere tecrübe puanı kazandırıyor bunu unutma. Şimdi uyan ve harekete geç evlat !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kezahakeza kullanıcısına yanıt
    Hocam sesim cok kotu. Misal sunum yapacam ilk cumleyi kurarken bir sessizlik olur ya o anda sesimin farkina variyorum ve kotu oldugunun farkina variyorum. Buda moralimi bozuyor. Daha once cok basima geldi tipe bak diye cok espri konusu oldum. Tabi cogu espri fsrkindayim ama aliniyorum. Moralim bozuluyor. Hoca isim soruyor ses tonum aglamakli cikiyor. Kitap okudum fayda etmedi. Diksiyon calistim diyagram nefesini ogrendim gene ayni sorun. Okudugm bolum ogretmenlik. Kiz cok ve sunum yapmam lazim. Surekli kendimi tenkin etmiyoeum ama bazen kendime soyluyorum ama soylerken bile inandirici gelmiyor bana. Ogrenilmis caresizlik hakkinda bilgim var nasil cikacagimi da okudum ama kafama yatmadi. Yani bir kapiyi ya kirk kere calmaliyim ya da kirk kapiyi bir kere calmaliyim. Ama zoeunluluktan sunumdan kacip baska islere yonelemem. Bu sorunu nasil wtlatirim. Sesimin gur cikmasini istiyorum konusurken. Yeni birisiyle konusurken bazen dediklerim anlasilmiyor ne diye soruyorlar. Kizlarla tek muhabbetim oldu onun disinda baska da muhabbetim olmadi. Aslinda amacim kizlarla arkadaslik kurup sosyal olmakti(sadece arkadasca) ama oyle imkan gelmedi. Sosyal ortamda cok rahat yaziyorum ama. Reelde sesim cikmiyor.

    Velkide arkadasla ilgili dun wp grubu sctilar siniftakiler. Yurtta kalan erkekler anlasmislar kizlara yuruyorlsr bunu anladim. Tesilci yapalim diyorlsrdi birisini dedim temsilcilik boş is oglan atladi sana soran mi oldu diye. Sonradan bende tepki gosterip tatliya bagladim ama hala aklima moralim bozuk. Nedeni ise grupta kizlarin olmasi. Bilmiyorum belki pireyi deve yaptim ama hala aklomda.

    Alinganlik,alay edilmkten korkma,fiziki olarak ozguven eksikligi(misal sinav olsa hic bilmeme ragmen zekama guvenip calissam her turlu yaparim dusuncesi var.) Ama fiziki olarak benden daha cirkin cok insan olmasina ragmen kendimi dahs onceden yasadigim olaylar yuzunden kotu hissediyorum. Misal ingilizce ogrenirken bir uygulama vardi internet uzerinden goruntulu olarak ingilizlerle konusma diye. Bana yardim edeceklerini biliyordum ama utancimdan gitmedim. Neyden utandin diye sorarsan tikanip kalacam diye koktum ve fiziki ozguven eksikliginden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ara sıra yumruklu tokatlı mahalle kavgalarına karış, bak özgüvende nirvanaya ulaşacaksın...ya da bazı eziklerin yaptığı gibi maça gidip karşı takıma ana avrat bağırarak küfür edebilirsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavakspor -- 22 Eylül 2017; 10:32:6 >
  • deneyeceğim yakın zamanda, teşekkürler konu için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.