Şimdi Ara

Özgür Özel: Gençlerin sorunları varsa, Kürt gençlerinin daha çok sorunları var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bölücü Kürtçü Rudaw'ın programına katılan Özgür Özel, hümanizmi doruklarında yaşayarak Kürtlerin yaşadığı sorunlara değinmekten çekinmedi.

Silivri Cezaevi’nde Buğra Gökçe’nin nikahına katıldıktan sonra programa konuk olan ana muhalefet lideri Özel, CHP’nin değişim süreci, Kürt sorununun çözümü, cumhurbaşkanlığı seçimi stratejileri, anayasa tartışmaları ve siyasi tutuklular ile ilgili bir çok soruya yanıt verdi.

Özel, partisinin sokaktan korkmayan, gündemi belirleyen bir anlayışla hareket ettiğini vurguladı.

Kürt meselesinde parlamentoda çözüm masası önerdi, ana dilde eğitim ve kapsayıcı vatandaşlık tanımını destekledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la normalleşme çabalarının sertleştiğini, Suriye’de demokratik üniter bir yapı istediğini ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Özel, savaş ve şiddet durduğunda Rojava ile ilişkilerin de normalleşebileceğine dikkati çekti.

Toplumsal mutabakat ve barış vurgusu yapan Özel, kadınların ve Kürtlerin hak taleplerine destek verdi.

Türkiye'de eğer Kürtlerin sorunları varsa, Kürt kadınların daha çok sorunları vardır. Gençlerin sorunları varsa, Kürt gençlerinin daha çok sorunları var.

Rudaw'ın sildiği tweet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Özgür Özel niye HDP nin başkanı değil?

Kürtleri 1.sınıf, Türkleri 2.sınıf gören birinin Atatürk'ün partisinde süpürgeci bile olmaması gerekirken adama başkanlık vermişler.

Hdp ılımlı Kürtçü parti konumuna düştü, faşist Kürtçülüğü Özgür Özel devraldı çünkü.

Yakında Türklerden hesap soracağız demeye başlar Özgür Özel.

Adam kafaya koymuş Chpyi Kürt partisi yapacak.

• Nasuh Mahruki:

Sn Özgür Özel'in, Barzani'nin televizyon kanalı Rudaw TV'de ana dilde eğitimin olabileceği gibi Cumhuriyet'in kuruluş feslefesine, ALTI OK ilkelerine, ulus devlet Türkiye Cumhuriyeti'ne, milli birlik ve beraberliğimize, hatta bekamıza aslında CHP'nin varlık sebebine taban tabana zıt ve CHP Genel Başkanı'nın ağzından çıkınca da bölücüleri daha da cüretkarlaştıracak bir ifade kullanması çok yanlıştır.

CHP'li yetkililerin, partililerin, uzmanların, danışmanların ana dilde eğitim taleplerinin bölücü bir tuzak ve haksız bir talep olduğunu Sn Özgür Özel'e anlatmalarını ve bu tehlikeli yanlıştan derhal dönülmesini sağlamalarını talep ediyorum.

Türkiye'de 26 etnisite huzur ve barış içinde, hiçbir etnisite bir diğerine hiçbir zaman düşman olmamış şekilde resmi dilimiz Türkçe ile yaşıyoruz.

25'imize yeten Türkçe neden bazı ırkçı, bölücü, ayrılıkçı Kürtlere yetmiyor? Türk milleti olarak hepimizin bunu haykırması gerekir. BOP'a karşı uyanık olmak gerekir. Ana dilde eğitim BOP'un önemli bir adımıdır ve hedei Türkiye'yi bölmektir. Türk milleti insan hakkı filan gibi kandırmacalarla bu tuzağa düşmemelidir. Diğer 25 etnisitenin hakkı ne olacak o zaman?

• Müsavat Dervişoğlu:

Otokrasiden kurtulmak için;

Söylemde, Eylemde ve Sembolde birlik gerekir demiştik.

Başka bir ifadeyle, milletin beklentisinin;

Dilde, Fikirde ve İşte birlik olduğuna işaret etmiştik.

Bu kafayla asla olmaz!

Artık, tartışmaya gerek yoktur ki fikren ayrışıyoruz!..

Özgür Özel: Gençlerin sorunları varsa, Kürt gençlerinin daha çok sorunları var.x (formerly twitter)
    Müsavat Dervişoğlu (@MDervisogluTR) on X
    https://x.com/MDervisogluTR/status/1928924237588299948?t=A-i0_lDG2x4hoCCurUcYJQ&s=19

• Özgür Özel niye HDP nin başkanı değil?

Kürtleri 1.sınıf, Türkleri 2.sınıf gören birinin Atatürk'ün partisinde süpürgeci bile olmaması gerekirken adama başkanlık vermişler.

Hdp ılımlı Kürtçü parti konumuna düştü, faşist Kürtçülüğü Özgür Özel devraldı çünkü.

Yakında Türklerden hesap soracağız demeye başlar Özgür Özel.

Adam kafaya koymuş Chpyi Kürt partisi yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timsah-16 -- 3 Haziran 2025; 14:9:11 >
  • neymiş neymişşş

taban sahipleniyomuş

djjsjkjgdkjhkdjshk

bu ülkenin bu hale gelmesinin en buyuk sebebi iktidardan çok muhalefetin suçudur

• neabarttınızşuyksyi kullanıcısına yanıt

Bahsettiği taban.

• Lirikal Militan kullanıcısına yanıt

Siyasilerin ya kendi seçmeninden cidden haberi yok - bu kadar aptal olabilme ihtimalleri var beklerim- ya da çıkarları işin içinde olduğundan üç maymun oynuyolar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hukukçu Afşin Hatipoğlu:

“Ben etnik köken sayamaz mıyım?

Eğer eşitlikse, Sayın Özgür Özel’e soruyorum: Bana Samsun, Bafralı olarak 100 tane midye alıp bir tepsi versin; bakalım Taksim Meydanı’nda satabiliyor muyum?

Ne eşitliği!

Biz eşelemek istemiyoruz.

Bu işlere girmesinler, anayasal düzende ısrar etsinler.”

• Özgür Özel: Gençlerin sorunları varsa, Kürt gençlerinin daha çok sorunları var.

• Git DEM partinin başına geç ne işin var Atatürk'ün kurduğu partinin başında. Bu kafayla devam ederlerse başkanlık seçiminde inadına Erdoğana oy veririz.

• Deníz kullanıcısına yanıt

Lütfen oy verin…

• - Vatandaşlık kapsayıcılığı herkese eşit ! Bilakis aşırı özgürlük görünüyor (kaçak mal, kaçak elektrik, kaçak çay ve kaçak su)

- Anadilde eğitim demek batı türkiye ile iletişimsizlik demektir ve özerk bölge anlamına gelir !

Tüm etnik kökenler aynı haklara sahip, kimse dışlanmıyor sayın prezentabyl, hızlı, genç ve dinamik başkanım.

• Böyle konularda forum muhalifleri kafayı kuma gömüyor ya bayılıyorum  

• Yüzde sekiz oy almak için yüzde otuz oy nasıl p.. edilir adlı çalışma olarak algıladım ben.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Gerçek Milliyetçileri ve Atatürkçüleri hor görürseniz tabi ki veririz. Sizin gibi illa A ya da B partisinin peşinden gitmeyiz.

Böyle yaparsanız yarın bir gün seçim olursa yine siz ağlarsınız, şimdiden söyleyeyim.

• Chp başkanından yine bomba gibi açıklamalar!!

Özgür Özel: Gençlerin sorunları varsa, Kürt gençlerinin daha çok sorunları var.x (formerly twitter)
    Serdar Kemik (@kemikserdar1) on X
    https://x.com/kemikserdar1/status/1931279299325096401
  • ne bekliyordunuz ki bunlardan ? CHP, CHP olmaktan çıkalı yıllar oldu. Yeni partileri desteklemedikçe bunlar düzelmez. Muhalefet partilerinde hata yok, vatandaşlarda hata var. Eğer yeni partiler desteklenirse bakın bakalım nasıl düzeltiyorlar kendilerini. Ama yok. Bizde oy verdiğin partiyi değiştireni sanki idam ediyorlar.

• Bu ülke ne iktidarıyla, ne muhalefetiyle adam olmaz.

Biri hırsız, diğeri salak.

• Hepsi BOP eşbaşkanı olmak için kapışıyor.

• Marty.McFLY kullanıcısına yanıt

Kimse kafayı kuma gömmüyor. Yaptığı salakça bir açıklama. Kürt oyları için saçmalıyor sadece. Belki yaptığı politik açıdan doğru olabilir ama CHP'nin gerçek kitlesinden nefret kazanıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.