Şimdi Ara

Özel üniversiteyi bırakıp açık öğretime geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiye'nin en iyi özel üniversitelerinden birinde (belki de en iyisi) %50 burslu Siyaset Bilimi okuyorum. Şu an 1.sınıftayım ve uzun zamandır örgün eğitimi bırakıp açık öğretimde devam etmeyi düşünüyorum. Bırakmak istememin sebepleri;

1- Eğitime para vermek istemiyorum.

1 hazırlık+1.sınıf için şimdiden yaklaşık 50 bin lira ödedim ve zoruma gidiyor. Durumum olmadığından değil fakat bu parayla çok daha güzel işler yapılabilirdi. Hali hazırda online eğitim alıyorum ve paramın boşa gittiğini düşünüyorum.

2- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okumanın zaman kaybı olması

Aldığım dersler iş hayatımda hiçbir zaman işime yaramayacak bilgiler içeriyor, öğrendiğim şeylerin tamamını internetten çok rahat öğrenebileceğimi düşünüyorum. Ayrıca çok fazla ödev ve proje hazırlamam gerekiyor ve bu kadar çabanın ilerde işime yarayıp yaramayacağı da belirsiz.

3- Güzel bir işte çalışıyorum, pandemi biter ve okul açılırsa işimi bırakmak zorunda kalacağım.

Bu sebeplerden ötürü okulu Anadolu Üniversitesi-İşletme(İngilizce) Açıköğretim programına geçiş yapmayı düşünüyorum. Bu sayede hem para hem de zaman kaybını önlemiş olacağım.

Siz ne düşünüyorsunuz?

• Giden parayı değil gidecek parayı düşün bence, önünde 3 sene var senin hesaba göre 75 bin lira daha harcayacaksın ki okulla her sene zam gelecek 25binde kalmayacaktır

Eğer şu an yanlış yolda olduğunu düşünüyorsan dönmeni tavsiye ederim, akıllıca düşün ver kararını

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_99971077/f_//tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

Giden parayı değil gidecek parayı düşün bence, önünde 3 sene var senin hesaba göre 75 bin lira daha harcayacaksın ki okulla her sene zam gelecek 25binde kalmayacaktır

Eğer şu an yanlış yolda olduğunu düşünüyorsan dönmeni tavsiye ederim, akıllıca düşün ver kararını

Evet, kesinlikle 75 bin de büyük bir meblağ ve ödemeye hiç gerek yok. Bu dönem bitene kadar düşünüp, tavsiye alıp kararımı vereceğim.

• Abicim sen kafayı mı yedin. İyi bir üniversitede okuyorsun madem birakilir mı okul. Buradakilerin lafını falan dinleme sakın . Eğitim çok önemlidir . Açıkta okuyupda ne yapacaksın . Eline verdikleri diplomanın bir değeri bile olmayacak . Ama eğer okulunu iyi bir ortalama ile bitirirsen daha iyi yerlere gelme şansın yüksek . O yüzden hayatında paraya değil kendine eğitimine önem ver.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Moueson

Abicim sen kafayı mı yedin. İyi bir üniversitede okuyorsun madem birakilir mı okul. Buradakilerin lafını falan dinleme sakın . Eğitim çok önemlidir . Açıkta okuyupda ne yapacaksın . Eline verdikleri diplomanın bir değeri bile olmayacak . Ama eğer okulunu iyi bir ortalama ile bitirirsen daha iyi yerlere gelme şansın yüksek . O yüzden hayatında paraya değil kendine eğitimine önem ver.
    Okuduktan sonra ne olacak peki? Ödediğim bir ton para, ayrıca ev kirası vs. ödemem gerekecek onun masrafları da var. Bunun üstüne 3 yılım gidecek. Sonra ne olacak? Ödediğim o kadar paraya, harcadığım yıllara değecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LouistheGreat -- 9 Mayıs 2021; 13:51:33 >
  • quote:

Abicim sen kafayı mı yedin. İyi bir üniversitede okuyorsun madem birakilir mı okul. Buradakilerin lafını falan dinleme sakın . Eğitim çok önemlidir . Açıkta okuyupda ne yapacaksın . Eline verdikleri diplomanın bir değeri bile olmayacak . Ama eğer okulunu iyi bir ortalama ile bitirirsen daha iyi yerlere gelme şansın yüksek . O yüzden hayatında paraya değil kendine eğitimine önem ver.

Bazı bölümler için diplomanın önemi çok az hocam. Örnek olarak yazılımı verebilirim. İlk işe girişinizde biraz sıkıntı çekersiniz ama biraz piştikten sonra kimse size diplomanızı kolay kolay sormaz.

Bunun yansıması olurdu hayata ve ülkeye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LouistheGreat

Okuduktan sonra ne olacak peki? Ödediğim bir ton para, ayrıca ev kirası vs. ödemem gerekecek onun masrafları da var. Bunun üstüne 3 yılım gidecek. Sonra ne olacak? Ödediğim o kadar paraya, harcadığım yıllara değecek mi?

Alıntıları Göster

1 yıl okumussunuz zaten eğer şimdi bırakırsan verdiğin 1 yıl emek ve para boşa gidecek . Şurada 3 yılın kalmış dişini sık biraz diplomani al. En azından üniversite mezunu olursun . Açıktan herkes okuyor artık hiç okuma daha iyi . Yani siz sadece olaylara para gözüyle bakıyorsunuz . Ama üniversitenin insana kattıkları para ile ölçülemez. Siyaset bilimi okuyup çok iyi yerlere gelen pek çok arkadaşım var. Sonra çok pişman olursun üniversiteyi terk ettiğin için .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 9 Mayıs 2021; 14:21:35 >

• quote:

1 yıl okumussunuz zaten eğer şimdi bırakırsan verdiğin 1 yıl emek ve para boşa gidecek . Şurada 3 yılın kalmış dişini sık biraz diplomani al. En azından üniversite mezunu olursun . Açıktan herkes okuyor artık hiç okuma daha iyi . Yani siz sadece olaylara para gözüyle bakıyorsunuz . Ama üniversitenin insana kattıkları para ile ölçülemez. Siyaset bilimi okuyup çok iyi yerlere gelen pek çok arkadaşım var. Sonra çok pişman olursun üniversiteyi terk ettiğin için .

Alıntıları Göster

Hocam şu 3 soruya cevap verir misiniz?

1. Yıllık harcayacağı 50-100 Bin TL arası parayla dünyayı gezse daha çok kültürlü olmaz mı? Farklı insanları tanısa, farklı kültürleri tanısa? Alt komşu ile aynı üniversiteye gitmek nasıl bir kültür katabilir? Bana bunları açıklar mısınız?
    2. Siyaset bilimi okuduğunda nerelerde iş bulacak bu arkadaş? İktisat okuyan Boğaziçi mezununa asgari ücret teklif ettiklerini gördüm. Siyaset bilimi gibi bölümlerde tahminimce aynıdır. Sonra bu arkadaş yurt dışına gitti ama o ayrı konu.
    3. Zararın neresinden dönerseniz kardır bence. Bu arkadaşımız mühendislik gibi para edebilecek bir bölüm okusaydı sonuna kadar arkasında durur. Ve okulunu bitirmesini söylerim. Bugün ülkenin gençlerinin %30-%40'lık bölümü işsiz hocam. Parasız olur falan demeyin, komik oluyor.

Özetle ben neden herkesin üniversiteyi bitirmesi gerektiğine olan inancı anlayabilmiş değilim.

Edit: Şimdilerde corona çıktı, tüm okullar AÖF oldu. Normal bir üniversiteden nasıl farkı olacak emin değilim. Saygılar.  

Ek: Bu arkadaşımızın senin, benim fikrimden daha çok, kendi hayatına bakıp karar vermesi en doğrusu olacaktır. Hepimizin yaşadığı hayatlar, tecrübeler, maddi durumları bambaşka. Şimdi bu arkadaşım aylık 200 bin lira kazanabiliyorsa veya hiç para kazanamıyorsa ona göre plan yapması gerekir. Burada sadece bizim fikirlerimize göre karar vermeyecek olgunluğa sahip olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 9 Mayıs 2021; 14:44:41 >

• Ben birakirdim net muhendislik tip dis okuyor millet o paraya ve sen o parayi kazanmak icin 4 sene ugrasacaksin issiz kaldigin gunlerde dahil kotu gunler seni bekliyor

Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

Hocam şu 3 soruya cevap verir misiniz?

1. Yıllık harcayacağı 50-100 Bin TL arası parayla dünyayı gezse daha çok kültürlü olmaz mı? Farklı insanları tanısa, farklı kültürleri tanısa? Alt komşu ile aynı üniversiteye gitmek nasıl bir kültür katabilir? Bana bunları açıklar mısınız?
    2. Siyaset bilimi okuduğunda nerelerde iş bulacak bu arkadaş? İktisat okuyan Boğaziçi mezununa asgari ücret teklif ettiklerini gördüm. Siyaset bilimi gibi bölümlerde tahminimce aynıdır. Sonra bu arkadaş yurt dışına gitti ama o ayrı konu.
    3. Zararın neresinden dönerseniz kardır bence. Bu arkadaşımız mühendislik gibi para edebilecek bir bölüm okusaydı sonuna kadar arkasında durur. Ve okulunu bitirmesini söylerim. Bugün ülkenin gençlerinin %30-%40'lık bölümü işsiz hocam. Parasız olur falan demeyin, komik oluyor.

Özetle ben neden herkesin üniversiteyi bitirmesi gerektiğine olan inancı anlayabilmiş değilim.

Edit: Şimdilerde corona çıktı, tüm okullar AÖF oldu. Normal bir üniversiteden nasıl farkı olacak emin değilim. Saygılar.  

Ek: Bu arkadaşımızın senin, benim fikrimden daha çok, kendi hayatına bakıp karar vermesi en doğrusu olacaktır. Hepimizin yaşadığı hayatlar, tecrübeler, maddi durumları bambaşka. Şimdi bu arkadaşım aylık 200 bin lira kazanabiliyorsa veya hiç para kazanamıyorsa ona göre plan yapması gerekir. Burada sadece bizim fikirlerimize göre karar vermeyecek olgunluğa sahip olduğunu düşünüyorum.

Alıntıları Göster

Arkadaş siyaset bilimi okuyormuş eğer bölüme azda olsa ilgisi varsa üniversiteyi bitirdikten sonra iyi yerlere gelebilir. Böyle iyi yerlere gelen çok tanıdığım var. Gezmek tozmakta insana bir şeyler katar ama sonuçta gezmek ve tozmak karın doyurmuyor.

Bu bölümün mezunları bankalarda, kamu kurumlarında, yöneticilik, yazarlık, reklamcılık, koordinatörlük gibi işlerde görev alabilir. Aynı zamanda siyasi partilerde çalışabilir  ve üniversitede kalmayı tercih ederek akademisyen olarak da görev alabilirler.

Ayrıca size katılmıyorum bu bölümde para edecek bir bölüm . Özellikle arkadaşın ağzı biraz laf yapıyorsa zamanla çevre edinip çok iyi yerlere gelip bir mühendisin 2-3 katını kazanabilir. Siz hatayı kısa vadeli düşünerek yapıyorsunuz. Uzun vadeli dusunuldugunde bu arkadaş harcadığı paranın fazlasını iş hayatında kazanabilir.

• quote:

Arkadaş siyaset bilimi okuyormuş eğer bölüme azda olsa ilgisi varsa üniversiteyi bitirdikten sonra iyi yerlere gelebilir. Böyle iyi yerlere gelen çok tanıdığım var. Gezmek tozmakta insana bir şeyler katar ama sonuçta gezmek ve tozmak karın doyurmuyor.

Bu bölümün mezunları bankalarda, kamu kurumlarında, yöneticilik, yazarlık, reklamcılık, koordinatörlük gibi işlerde görev alabilir. Aynı zamanda siyasi partilerde çalışabilir  ve üniversitede kalmayı tercih ederek akademisyen olarak da görev alabilirler.

Ayrıca size katılmıyorum bu bölümde para edecek bir bölüm . Özellikle arkadaşın ağzı biraz laf yapıyorsa zamanla çevre edinip çok iyi yerlere gelip bir mühendisin 2-3 katını kazanabilir. Siz hatayı kısa vadeli düşünerek yapıyorsunuz. Uzun vadeli dusunuldugunde bu arkadaş harcadığı paranın fazlasını iş hayatında kazanabilir.

Alıntıları Göster

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Arkadaşımız farklı fikirleri okuyarak kendine göre karar vermesi en doğrusu olacaktır. Sonuçta sanal ortamda ağzının laf yapıp yapmadığını, uzun vadeli düşünüp düşünemediğini gibi şeyleri bilemiyoruz. Bu yazınızın üstüne söyleyebileceğim tek şey, kamu kurumlarında diplomanın nereden olduğunun pekte önemi olmaması. AÖF diploması özel sektörde yok gibi bir şey sayıldığını hepimizi biliyoruz, ama kamu alanlarında AÖF diplomasının devletin gözünde hiç bir fark yok.

Tartışma ortamı için tekrardan teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 9 Mayıs 2021; 15:0:53 >

• benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt

Ne demek esasında arkadaş kendisi karar verecek zaten umarım hakkinda hayırlısı olur .

• Cevaplarınız için teşekkürler, gerek forumda gerek çevremde çoğunluk açık öğretime geçip bir yandan işime devam etmemin daha mantıklı olacağını söylüyor. Dönem sonuna kadar derslere devam edip sonrasında bir karar vereceğim. Şu an için bırakma fikri çok daha ağır basıyor.

Tekrar teşekkürler.

• bölümün hele Türkiyede dandig sırtın yoksa bi halt olmaz, o para ile iş kur tecrübe kazan, amazonda aliexpressde satış yap işler nasıl dönüyor öğren ,blokchain yazılımcısı ol gelicek orda,dünyayı gez çince öğren yapılıcak tonla iş var yani bırak okulu dışardan bitir geç

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F655C4790

Hocam guzel iş dediğiniz ne

Tercümanlık hocam

• Koç,bilkent veya sabancıda mı okuyorsun? Ben sayısal olduğum için ea ve söz bölümleri hakkında bir fikrim yok ama okuduğun uninin mezunlarının nerede çalıştığina bakabilirsin ve üniversite sana networking sağlar networking bence önemli

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.